Πολλά ακόμα πρέπει να γίνουν στα Ζωνιανά

Εκείνο, όμως, που αξιόπιστα αμφισβητείται είναι όχι μόνο το κατά πόσο θα συνεχιστεί για όσο κι αν χρειαστεί η αναζήτηση των ενόχων και των προστατών τους όσο ψηλά κι αν βρίσκονται αλλά και το αν υπάρχει κάποιο αξιόπιστο, μακράς πνοής, σχέδιο ανασυγκρότησης της ευρύτερης περιοχής, το οποίο πρόκειται με συνέπεια να υλοποιηθεί, ακόμη κι όταν θα έχουν αποσυρθεί τα τηλεοπτικά συνεργεία.

Το «στοίχημα» για τον υπουργό Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης κ. Παυλόπουλο τώρα είναι να επιμείνει μέχρι τέλους στην πλήρη εκκαθάριση της κατάστασης και κυρίως να συλληφθούν όλοι οι δράστες του πρόσφατου μακελειού, όλοι οι «μαφιόζοι» που πρόλαβαν να εξαφανιστούν, αφού είχαν όλο τον χρόνο στη διάθεσή τους και κυκλοφορούν ελεύθεροι. Φανταστείτε μόνο αν, με την υφιστάμενη προϊστορία στην περιοχή, οι δράστες όταν χαλαρώσουν τα μέτρα και ομαλοποιηθεί η κατάφαση, επανεμφανιστούν προκλητικά στα πέριξ με ορατό τον κίνδυνο να ηρωοποιηθούν και να γίνουν ινδάλματα στα μάτια των παιδιών.

Άλλωστε υπάρχουν ακόμη πολλές «ανεξιχνίαστες» υποθέσεις από το παρελθόν και πάμπολλες καταγγελίες για απίστευτες διαπλοκές και διασυνδέσεις των κυκλωμάτων όλα αυτά τα χρόνια με αξιωματικούς, δικαστικούς και πολιτικούς.

Πρόκειται για στίγμα και μαύρη σελίδα που εξευτελίζει και προσβάλλει την Κρήτη και την παράδοσή της. Πού βρίσκεται π.χ. ο φάκελος της δικογραφίας που αφορά σύλληψη και παραπομπή για εμπορία ναρκωτικών ενός… κυρίου που συμπτωματικά κοσμούσε κατά τις τελευταίες νομαρχιακές εκλογές το ψηφοδέλτιο υποψήφιου νομάρχη με τα χρώματα της Νέας Δημοκρατίας; Μπορεί να μην εξελέγη τελικά ο νομάρχης, έχει ωστόσο πολλή δουλειά ως δικηγόρος αφού, μεταξύ άλλων, έχει αναλάβει και την υπεράσπιση του συλληφθέντος το καλοκαίρι εμπόρου ναρκωτικών που είχε επιλέξει, άλλωστε, και συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του. Αποτελεσματική, όπως φαίνεται, υπεράσπιση αφού η υπόθεση ακόμη να φτάσει στο «πινάκιο»!

Μήπως θα ήταν σκόπιμο ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Σανιδάς, να ρίξει μια ματιά εκεί κάτω στις διαδρομές των φακέλων από γραφείο σε γραφείο μέσα στα δικαστικά μέγαρα της Μεγαλονήσου, μήπως και ανακαλύψετε τον μίτο της Αριάδνης;

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα μείνει ανεξιχνίαστη, επίσης, εκείνη η ενδιαφέρουσα υπόθεση με τα 250.000 ευρώ μετρητά που βρέθηκαν στο πατάρι της οικίας του νοσοκομειακού φύλακα, για τα οποία, όπως δήλωσε, δεν ανήκουν σ’ αυτόν αλλά στο… συμπεθεριό του!

Κύριε Παυλόπουλε και κύριε Χηνοφώτη, τα εύσημα για το «σπάσιμο» του αποστήματος σε σας και στους άνδρες της ΕΜΑΚ, δεδομένα και αυτονόητα. Ξέρουμε ότι όλο το 24ωρο ο νους σας είναι στραμμένος στην Κρήτη και προσπαθείτε να βάλετε ένα οριστικό τέρμα στο απόστημα. Και να δημιουργηθεί το συντομότερο το αστυνομικό τμήμα στα Ζωνιανά.


Σχολιάστε εδώ