ΜΕ ΠΟΛΥΠΟΙΚΙΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΤΑ 90 ΧΡΟΝΙΑ TOY
Ο εορτασμός αυτός, όπως σημειώνουν στελέχη του κόμματος, κάθε άλλο παρά απλά επετειακός θα είναι, αφού επιδίωξη είναι να συνδυαστεί με ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα στον κόσμο, μετά μάλιστα και το ελπιδοφόρο εκλογικό αποτέλεσμα των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών.
Ήδη, το στίγμα της δράσης του ΚΚΕ για τον επόμενο χρόνο δόθηκε από την ίδια την Α. Παπαρήγα με συνέντευξη Τύπου στην οποία όμως εκτός από την περιγραφή των στόχων του κόμματος και την αντίθεση στην κυβερνητική πολιτική και ειδικά στα σχέδια για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό ξεκαθαρίστηκε και η στάση απέναντι στα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ). Η γραμματέας του ΚΚΕ με έμφαση τόνισε ότι δεν αλλάζει τίποτα στην τακτική του κόμματος απέναντί τους και υπογράμμισε με σαφήνεια ότι δεν υπάρχει έδαφος για κοινή δράση μαζί τους.
Το ΚΚΕ εκτός φυσικά από τα θέματα που θα θέτει η επικαιρότητα (όπως τώρα το ασφαλιστικό ή η παιδεία) φιλοδοξεί με την καθημερινή δράση των μελών και των στελεχών του να αναδείξει ζητήματα όπως: οι συλλογικές συμβάσεις, η υγεία, η πρόνοια, η συνταξιοδότηση, το δικαίωμα στη δουλειά και τον ελεύθερο χρόνο, τις διακοπές, την παιδεία, την προστασία του περιβάλλοντος. Επίσης θα αναπτύξει την αντίθεσή του στις προωθούμενες ιδιωτικοποιήσεις και θα αγωνιστεί για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα. Από τη δράση των στελεχών του δεν θα λείπουν και τα θέματα όπως το καρκινογόνο νερό, η αντισεισμική θωράκιση, τα αντιπλημμυρικά έργα και φυσικά τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής.
Μια απλή ανάγνωση του καταλόγου των θεμάτων που φιλοδοξεί να αναδείξει το ΚΚΕ δείχνει ότι αυτά καλύπτουν όλο σχεδόν το φάσμα της πολιτικής και είναι μια απόδειξη ότι ο Περισσός δεν θέλει να αναδειχθεί ως «μονοθεματικό κόμμα αντιπολίτευσης» όπως εκτιμούν στελέχη του ότι είναι ο
ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος δραστηριοποιείται κυρίως αν όχι αποκλειστικά στα θέματα παιδείας και περιβάλλοντος.
Τα στελέχη του ΚΚΕ είδαν από φαινομενικά ψύχραιμη απόσταση την επικράτηση του Γ. Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και έκαναν την εκτίμηση ότι δεν πρόκειται σε τίποτα να αλλάξει τον χαρακτήρα και την πολιτική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ωστόσο το σίγουρο είναι ότι τους βολεύει η εκλογή του Γ. Παπανδρέου, αφού αυτός είναι ταυτισμένος με μια σειρά κραυγαλέες «αντιδραστικές πολιτικές» όπως η αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, η ανασφάλιστη εργασία, η ταύτισή του με τους Αμερικάνους και ως εκ τούτου θα δυσκολευθεί να επαναπατρίσει όσους από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ προτίμησαν στις τελευταίες εκλογές τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ.
Την ίδια απόσταση κρατάει ο Περισσός και από τον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα αντέδρασε έντονα στην πρόταση του Α. Αλαβάνου για κοινή δράση «της δημοκρατικής αντιπολίτευσης» (ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ) σε μια σειρά θέματα όπως η παιδεία, το ασφαλιστικό και η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των ΔΕΚΟ. Την χαρακτήρισε αποπροσανατολιστική και ξεπερασμένη, αφού παραπέμπει στην λογική περασμένων δεκαετιών περί «δεξιάς-αντιδεξιάς» Με αυτήν την πρόταση, λένε τα στελέχη του ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται δύναμη «αναστολής της δράσης του λαϊκού κινήματος», αφού καλλιεργεί αυταπάτες για τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ. Συνδυάζουν δε αυτήν την πρωτοβουλία με τα σενάρια για συνεργασία των δύο κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ), αφού όπως καταγγέλλουν η πρόταση Αλαβάνου λειτουργεί στην ουσία ως «κολυμβήθρα του Σιλωάμ», στην οποία θα ξεπλυθούν οι παλιές αμαρτίες του ΠΑΣΟΚ και θα αναγεννηθεί ένα «νέο αμόλυντο κόμμα» με το οποίο στην συνέχεια δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να συνεργαστεί.