Κάτω στον Πειραιά

// Άρχισαν οι κλήσεις του ανακριτή προς τους μάρτυρες του επεισοδίου μεταξύ των συμβούλων Κυριάκου Μανωλάκου και Π. Αγγελόπουλου, που είχε γίνει πριν από 6 περίπου μήνες στο δημοτικό συμβούλιο. Ήταν τότε που ο Π. Αγγελόπουλος είχε διαχωρίσει τη θέση του από τη μείζονα μειοψηφία και είχε συνταχθεί με την πλειοψηφία στο κρίσιμο θέμα του δανείου και φυσικά ο Μανωλάκος τον είχε… στολίσει ανάλογα. Βέβαια στη συνέχεια η υπόθεση είχε πολιτική εξέλιξη, αφού ο Αγγελόπουλος διεγράφη από τον συνδυασμό της ΝΔ στον Πειραιά, αλλά η δικαστική διαδικασία, μετά τις εκατέρωθεν μηνύσεις, τώρα αρχίζει. Οι πρώτοι σύμβουλοι που κάλεσε ως μάρτυρες ο ανακριτής θα καταθέσουν εντός της εβδομάδας.

// Ξεκίνησε το έργο της κατασκευής του Αθλητικού Κέντρου Κορυδαλλού στα πρώην λατομεία. Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο που γίνεται στην πόλη και αποτελούσε όνειρο για πολλές γενιές Κορυδαλλιωτών. Στην έκταση των 115 στρεμμάτων πρόκειται να κατασκευαστούν δύο γήπεδα ποδοσφαίρου και ένα κλειστό γυμναστήριο πολλαπλών χρήσεων, αποτέλεσμα των συστηματικών προσπαθειών της δημοτικής αρχής και προσωπικά του δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη, από τον περασμένο Ιανουάριο έως σήμερα.

// Άλλο χρώμα, ξεχωριστό, ζεστό, ανθρώπινο θα έχουν τα φετινά Χριστούγεννα στον Πειραιά. Την περασμένη Τετάρτη το βράδυ το ΔΣ της ΔΕΠΕΠ πήρε μια γενναία απόφαση, να κάνει χορηγία στον δήμο όλο το πακέτο των εκδηλώσεων Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Στόχος τόσο του εορταστικού στολισμού όσο και των εκδηλώσεων θα είναι η προβολή του Πειραιά, προκειμένου να γίνει η πόλη κατά τη διάρκεια των εορτών πόλος έλξης επισκεπτών και τουριστών για να τονωθεί η αγορά και να λειτουργήσει το εμπόριο.
Το «εορταστικό πακέτο» των εκδηλώσεων, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει:
• Εγκατάσταση ηχητικών συστημάτων για να ακούγονται παντού χριστουγεννιάτικοι ύμνοι και μελωδίες.
• Προσθήκη επιπλέον εορταστικού φωτισμού και στολιδιών για να δίνουν έναν ποιοτικό γιορταστικό τόνο στην πόλη.
• Έξι διαφορετικές καινοτόμες δράσεις, οι οποίες θα επικεντρώνονται σε διαφορετικές θεματικές ενότητες και θα πραγματοποιηθούν στα Διαμερίσματα.
• Δημιουργία εξωτικού χωριού στην πλατεία Δημαρχείου.
• Εντυπωσιακή φάτνη, στολισμένο πλοίο και βέβαια χριστουγεννιάτικο δέντρο, για να μην έχουμε… τα περσινά, όπου βρέθηκε άρον άρον ένα δέντρο και στήθηκε πρόχειρα στον Πειραιά παραμονή Χριστουγέννων.
Φέτος τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά. Στόχος της ΔΕΠΕΠ και του προέδρου της Στ. Μπρατσόλη είναι να γίνει ο Πειραιάς τα Χριστούγεννα επίκεντρο όλης της χώρας. Και βέβαια να φανεί πως άλλαξαν πολλά από πέρσι…
Η χορηγία της ΔΕΠΕΠ θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο της προσεχούς Τετάρτης προκειμένου να γίνει αποδεκτή από τον δήμο.

// Μέχρι τώρα είναι γεγονός ότι δεν παρατηρήθηκε κανένα κρούσμα… ρεβανσισμού και κομματικοποίησης στις διάφορες μετακινήσεις ή προαγωγές υπαλλήλων του δήμου. Κι αυτό σίγουρα είναι στα υπέρ της νέας δημοτικής αρχής. Είναι ανάγκη η αυτή καλή εικόνα να χαλάσει, τώρα που η θητεία του Π. Φασούλα συμπληρώνει ήδη έναν χρόνο στον Πειραιά; Όχι βέβαια. Έτσι δεν είναι, Τάκη Αβραμίδη;

// Με το νέο πρόγραμμα του Καναλιού 1 που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ Δημ. Βρόντος δεν θα ασχοληθούμε, μια και μέχρι το τέλος του χρόνου θα κάνουμε έναν ξεχωριστό απολογισμό για κάθε δημοτική επιχείρηση. Γιατί κάποτε θα πρέπει να μάθουν οι ταγοί της τοπικής αυτοδιοίκησης ότι θα πρέπει να κάνουν… ταμείο. Και με βάση αυτό θα πρέπει να αποφασίζουν για τις μελλοντικές τους ενέργειες και όχι με βάση συμπάθειες και φιλίες.


Σχολιάστε εδώ