Η επόμενη μέρα φαίνεται πως θα αργήσει…

Το κλίμα στον Πειραιά, όπως δείχνει η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στην εκλογική διαδικασία, ήταν αρκετά πολωμένο, ωστόσο όλοι δέχθηκαν το αποτέλεσμα χωρίς ακρότητες, αλλά -θα λέγαμε- ψύχραιμα και χωρίς διάθεση συνέχισης των προεκλογικών αντιπαραθέσεων.
Εκείνο που πρέπει πάντως να επισημανθεί είναι πως οι υποστηρικτές του Γ. Παπανδρέου ήταν πιο οργανωμένοι και πιο έτοιμοι για την εκλογική διαδικασία, ενώ είχαν σαφώς περισσότερα στελέχη «επιστρατευμένα» για την εκλογική «μάχη». Μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων, οι υποστηρικτές του Γ. Παπανδρέου ήταν φανερά ικανοποιημένοι, αλλά όσο περνούσε η ώρα και ανέβαιναν και τα ποσοστά του Ευάγ. Βενιζέλου αναθάρρησαν και οι δικοί του οπαδοί, οι οποίοι στο τέλος έλεγαν ότι το ποσοστό που πήρε ο εκ Θεσσαλονίκης υποψήφιος υπερκάλυπτε τις φιλοδοξίες τους, αφού δείχνει πώς έχει δυναμική που ήδη κατεγράφη και εγγράφει υποθήκες για το μέλλον.
Στον δήμο η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως σε τοπικό επίπεδο σαφώς και δεν πρόκειται ν’ αλλάξει κάτι, αλλά και σε κομματικό επίπεδο δεν περιμένουν οποιαδήποτε αλλαγή στη στάση του Γ. Παπανδρέου απέναντι στον Π. Φασούλα, καθώς ο δήμαρχος Πειραιά είναι ο μοναδικός από τους δημάρχους των τριών μεγάλων πόλεων που εξελέγη με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ, άσχετα αν υποστήριζε φανερά τον Βενιζέλο στις εκλογές. Άλλωστε έχει εκτιμηθεί ιδιαίτερα η σταθερή στάση του δημάρχου στην εσωκομματική διαδικασία όπου από την αρχή μέχρι το τέλος στήριξε Βενιζέλο, χωρίς να… παλαντζάρει, όπως ορισμένοι άλλοι…
Βέβαια οι υποστηρικτές του Γ. Παπανδρέου στην παράταξη του δημάρχου θεωρούν ότι έχουν τώρα την ευκαιρία να απαιτήσουν περισσότερα από τον Π. Φασούλα, αφού πιστεύουν ότι τώρα δεν θα του είναι εύκολο να τους αρνηθεί ο,τιδήποτε, μια και ο ίδιος θα θέλει να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, άσχετα αν διαδίδει ότι ουδέποτε διαταράχθηκαν.
Από την πλευρά του πάντως ο δήμαρχος πιστεύει πως ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει μετά τις γιορτές, γι’ αυτό και συνεχίζει να κάνει τη δουλειά του σαν να μη συνέβη τίποτα. Άλλωστε μέχρι τότε θα έχουν αλλάξει πολλά, ενώ η δημοτική αρχή θα έχει άλλες προκλήσεις μπροστά της, αλλά και άλλες δυνατότητες που θα επιτρέψουν στον δήμαρχο να… ξεφύγει από τις κακοτοπιές.


Σχολιάστε εδώ