Αγαπητό μου ημερολόγιο…

Ο Απόστολος Κακλαμάνης, που τα έχουν όλοι μαζί του, δεν θα τσακωνόταν ποτέ με κανέναν, αν είχε το ελεύθερο να μιλάει όσο θέλει! Έρχεται όμως σε σύγκρουση με συναδέλφους του που διεκδικούν ομοίως να υποβάλλουν ερωτήματα και να τοποθετούνται όση ώρα θέλουν. Συνήθως κάνει το λάθος να παίρνει πρώτος τον λόγο με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι να συμμαχούν εναντίον του και να μένει μόνος εναντίον όλων.

Τις προάλλες στη συνεδρίαση της επιτροπής για τα Ζωνιανά κάποια στιγμή που δεν έλεγε να αποχωριστεί το μικρόφωνο, η Λιάνα Κανέλλη, που δεν συγκρατείται εύκολα, του είπε: «Ντροπή σας, πια μεγάλος άνθρωπος με κοινοβουλευτική πείρα… Ντροπή σας!»

Στη συνέχεια ο Πάνος Παναγιωτόπουλος επιτέθηκε στον πρόεδρο της επιτροπής Απόστολο Σταύρου λέγοντας ότι δεν διαφυλάσσει τη διαδικασία, επειδή δεν κατάφερε να σταματήσει τον κ. Κακλαμάνη στο δεκάλεπτο. Ο κ. Σταύρου αναρωτήθηκε δημοσίως μήπως έπρεπε να είχε διατάξει την αστυνομική φρουρά να αποβάλει από την αίθουσα τον πρώην πρόεδρο της Βουλής! Όμως ούτε αυτό ικανοποίησε τον κ. Παναγιωτόπουλο, που συνέχισε εν εξάλλω να τα βάζει με τον κ. Κακλαμάνη λέγοντας: «ενδύεται την τήβεννο του δημοσίου κατηγόρου και εγκαλεί τον υπουργό! (σ.σ.: εν προκειμένω τον κ. Παυλόπουλο)». Κάτι πήγε να ψελλίσει ο κ. Τραγάκης, αλλά ο κ. Παναγιωτόπουλος τον αποστόμωσε: «Συστάσεις στους εκλογείς σας!» Μέχρι και η κ. Κανέλλη αισθάνθηκε την ανάγκη να υπερασπιστεί τον κ. Σταύρου (για να μη σας πω και τον κ. Κακλαμάνη…).

-«Θα αναγκαστώ να υπερασπιστώ τον πρόεδρο», τον… απείλησε και χαρακτήρισε το ξέσπασμα Παναγιωτόπουλου «άκαιρο σόου».

Πειράζει που με κάτι τέτοια και οι δύο τους υπερέβησαν κατά πολύ τον χρόνο του πρώην προέδρου της Βουλής;

Αγαπητό μου ημερολόγιο,

Φοβάμαι ότι με κάτι τέτοια δεν θα αργήσει η μέρα που θα γίνουμε… Φιλιππίνες στη Βουλή και θα αρχίσουν να εκτοξεύονται καρέκλες. Πώς θα αντιδρούσε δηλαδή κάποιος άλλος βουλευτής, αν -λέω αν- δεν είχε τον ήπιο χαρακτήρα του βουλευτή της ΝΔ κ. Τρυφωνίδη και άκουγε τον συνάδελφό του εξ Ηρακλείου προερχόμενο κ. Μπαντουβά να του λέει «βούλωσ’ το!», επειδή τόλμησε να προτείνει να περνάνε από τη Βουλή οι αξιωματικοί που διορίζονται στην Κρήτη;


Σχολιάστε εδώ