Παραπολιτικά

Ότι, δηλαδή, είμαστε έτοιμοι να… συμβιβαστούμε με τη λύση της σύνθετης ονομασίας. Στο Λονδίνο βρήκε την ευκαιρία να κάνει και δύο «προσωπικές εμφανίσεις» με ομιλίες σε πανεπιστημιακά ιδρύματα. Ωστόσο, στο Λόντον Σκουλ Εκονόμικς είχε μια δυσάρεστη εμπειρία. Παρά την κινητοποίηση της πρεσβείας, αλλά και ελλήνων εφοπλιστών που έχουν έδρα το «σίτι», η ανταπόκριση ήταν υποτονική, με συνέπεια η υπουργός Εξωτερικών να καθυστερήσει κατά μισή ώρα την έναρξη της ομιλίας της. Ακόμη και έτσι η αίθουσα δεν γέμισε. Το… καλύτερο ήταν ότι αμέσως μετά τη ρώτησαν για το ενδεχόμενο να γίνει κάποτε στην Ελλάδα γυναίκα πρωθυπουργός. Κάποιος ήθελε να… παίξει με τον πόνο της!

ΤΗΝ επομένη των εκλογών ο Γ. Σουφλιάς εισηγήθηκε και υποστήριξε την υπουργοποίηση του Άρη Σπηλιωτόπουλου. Επίσης, όπως πληροφορούμαι, υπερθεμάτισε για την τοποθέτηση του Αντ. Σγαρδέλη, με τον οποίο τον συνδέει μακρόχρονη φιλία, σε θέση συμβούλου του πρωθυπουργού. Μέσα στην εβδομάδα τρεις υπουργοί (Χατζηδάκης, Σπηλιωτόπουλος, Στυλιανίδης) πέρασαν από το γραφείο του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ για να πάρουν οδηγίες. Μετά απ’ όλα αυτά, δικαίως ορισμένοι στην κυβέρνηση αναρωτιούνται αν ο κ. Σουφλιάς «έχει αναλάβει καθήκοντα αντιπροέδρου, αλλά δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί»!

ΟΙ… «κομμένοι» από την κυβέρνηση έχουν έναν επιπλέον λόγο να είναι δυσαρεστημένοι με τον πρωθυπουργό. Πάνε πενήντα ημέρες από τον σχηματισμό της κυβέρνησης και δεν είχαν καμία επικοινωνία με τον κ. Καραμανλή. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση από το Μέγαρο Μαξίμου. Όπου σταθούν και όπου βρεθούν εκφράζουν το παράπονό τους. Και δεν μιλάμε για τον Πολύδωρα ή τον Τατούλη, που με τη συμπεριφορά τους μετεκλογικά δημιουργούν προβλήματα στην κυβέρνηση. Δεν έχει χτυπήσει επίσης το τηλέφωνο του Αν. Παπαληγούρα και του Μαν. Κεφαλογιάννη, που μέχρι σήμερα απέφυγαν οποιαδήποτε δημόσια δήλωση ή… εκδήλωση διαμαρτυρίας.

ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ εκδηλώσεις για την εορτή του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα εκπροσώπησε φέτος τη Νέα Δημοκρατία ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Παναγιωτόπουλος. Καλεσμένος της ομώνυμης Ιεράς Μονής, επισκέφθηκε αυθημερόν την Αίγινα, για να παραστεί στη δοξολογία, αλλά και στην περιφορά των λειψάνων του αγίου, που έγιναν με τη συμμετοχή χιλιάδων πιστών απ’ όλη την Ελλάδα.

Μαζί με τον βουλευτή Πειραιώς Παναγιώτη Μελά παρακάθισαν και στο επίσημο γεύμα που παρετέθη από τον Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης και Πόρου. Ο πρώην υπουργός είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις και με άλλους ιεράρχες που παρέστησαν στην τελετή, μεταξύ των οποίων οι Μητροπολίτες Πειραιώς, Ναυπακτίας και Κυθήρων.

ΚΤΥΠΙΟΤΑΝ ο ειδικός γραμματέας της ΥΠΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ) κ. Σπ. Κλαδάς, μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας μας στο περασμένο φύλλο, και έψαχνε να βρει πληροφορίες που αφορούν το προφίλ των εργαζομένων στην υπηρεσία αυτή. Αντί να ψάχνει να βρει τους εχθρούς, δηλαδή να ψάχνει ποιος μας δίνει τις πληροφορίες, καλύτερα να κοιτάξει να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με τον υπουργό Οικονομίας κ. Αλογοσκούφη, που αισθάνεται σαν να βρίσκεται σε επιτήρηση… Χάνει τον χρόνο του ο κ. Κλαδάς σε τέτοιες έρευνες και δεν του φταίνε ούτε οι γλάστρες ούτε οι εργαζόμενοι…

ΣYΜΦΩΝΑ με πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύθηκε στην αλβανική εφημερίδα «Μπαλκάν», στις εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να μετάσχουν και αρκετοί μετανάστες.

Όπως εκτιμά μάλιστα ο αρθρογράφος, οι Αλβανοί που ζουν στη χώρα μας σε γενικές γραμμές θα ψηφίσουν Παπανδρέου, ενώ οι Αφρικανοί και οι Άραβες θα προτιμήσουν Βενιζέλο! Όπως αφήνει να εννοηθεί μάλιστα το δημοσίευμα, οι αλβανοί μετανάστες θα ψηφίσουν Παπανδρέου, επειδή θεωρούν ότι ο ίδιος και το κόμμα του έχουν δείξει ενδιαφέρον για τα προβλήματά τους.

Ιδού λοιπόν μια ακόμη ενδιαφέρουσα και σημαντική διάσταση αυτής της πρωτόγνωρης εσωκομματικής εκλογής. Θα πρόκειται αναμφίβολα για τις πρώτες multi culti ή πολυπολιτισμικές εκλογές της χώρας. Σκεφτείτε ότι, αν το επιθυμεί, το πολυπληθές αλβανικό στοιχείο μπορεί να επηρεάσει καίρια το αποτέλεσμα!


Σχολιάστε εδώ