Η δημοσιογραφία γκρέμισε τα προσωπικά δεδομένα της «παράγκας»

Ο γνωστός αθλητικός συντάκτης είχε αποκαλύψει το 2003 στην εκπομπή του «Η ΔΙΚΗ», που τότε μεταδιδόταν από τον Aplha, το ποινικό μητρώο του κ. Μητρόπουλου και τον ανάγκασε να μεταβιβάσει τις μετοχές της ΠΑΕ Αιγάλεω, καθώς οι καταδίκες του δεν του επέτρεπαν λόγω του ισχύοντος αθλητικού νόμου να κατέχει πλειοψηφικό πακέτο μετοχών σε επαγγελματική ποδοσφαιρική ομάδα.

Η απόφαση του Δικαστηρίου είναι πρωτοποριακή, γιατί δέχεται ότι ο δημοσιογράφος μπορεί να αποκαλύπτει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όταν το επιτάσσει το δημόσιο συμφέρον. Ανάλογη απόφαση πήρε προσφάτως και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αθωώνοντας γάλλο δημοσιογράφο που δημοσιοποίησε τη φορολογική δήλωση του ιδιοκτήτη της αυτοκινητοβιομηχανίας Peugeot.

Μετά την κατάρρευση των προσωπικών δεδομένων της «παράγκας», με ενδιαφέρον αναμένεται η περαίωση της δικογραφίας που βρίσκεται στα χέρια του ανακριτή κ. Ακτύπη και αφορά την in rem κακουργηματική δίωξη για τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ήδη κατέθεσαν ο Γ. Φλωρίδης και ο Αλ. Κούγιας και απομένει η πρόταση της εισαγγελέως Ελένης Ράικου.


Σχολιάστε εδώ