από το Περιστύλιο…

Αποδείχτηκε και πάλι δεξιοτέχνης της συζήτησης, μετρούσε τα λόγια του και έκανε χιούμορ λέγοντας ότι η έρευνα είναι γένους θηλυκού και γεννά προβλήματα και δυσκολίες… Άνθρακες δηλαδή ο θησαυρός…

νΠεριέγραψε τη διαδρομή του πορίσματος την προεκλογική περίοδο ως από τον… Άννα στον Καϊάφα και χαρακτήρισε δικονομική αυθαιρεσία την επιστροφή του πορίσματος ως μη σύννομου από τον εισαγγελέα εφετών.

«Το θέμα είναι… ενδοοικογενειακό, μην επεκτείνεστε», πετάχτηκε άστοχα ο πρόεδρος της επιτροπής Απόστολος Σταύρου.

νΟ κ. Κακλαμάνης θεώρησε υποχρέωσή του να κάνει μια ημίωρη περίπου τοποθέτηση πριν υποβάλει τα ερωτήματά του στον κ. Ζορμπά, οι βουλευτές διαμαρτύρονταν για την αργοπορία και συνέβησαν σκηνές απείρου κάλλους…

– «Δεν ξεκινάμε καλά! Όταν ζητάμε συνάδελφοι τον λόγο οφείλετε να τον δίνετε», απευθύνθηκε στον πρόεδρο σε έντονο ύφος ο Πάνος Παναγιωτόπουλος που ζήτησε τον λόγο επί της διαδικασίας.

– «Όχι συστάσεις σε μένα. Να είστε πιο προσεκτικός», απάντησε ο Απ. Σταύρου.

– «Να προσέχετε τους προσωπικούς υπαινιγμούς. Δεν είμαστε παιδιά του μπαμπά μας ούτε διορισμένοι»… πέταξε ο Π. Παναγιώτοπουλος.

νΜιλούσε ο κ. Κακλαμάνης και δεν έδειχνε διάθεση να αφήσει να μιλήσει άλλος βουλευτής. Η συμπεριφορά του προκάλεσε τη Λιάνα Κανέλλη: «Αρκετά έχετε ταλαιπωρήσει αυτήν την επιτροπή. Από τότε που κατεβήκατε από το βήμα της ολομέλειας με το κουδούνι στο χέρι, τινάζετε τη διαδικασία στον αέρα!». Ο κ. Κακλαμάνης ζήτησε τη συμπαράσταση του προέδρου: «Λυπάμαι πολύ… Δεν σας απαντώ δεν χρειάζεται…Θα προεδρεύσεις επιτέλους, κύριε Σταύρου; Είναι κατάσταση αυτή; Δεν μπήκα ακόμα στην ουσία των ερωτήσεών μου… Είναι προφανές ότι η ερώτησή μου ενοχλεί!».

– Πολλοί βουλευτές: «Ποια ερώτηση; Δεν ρωτήσατε καν…».

νΟ κ. Κακλαμάνης ζήτησε ξανά την υποστήριξη του κ. Σταύρου, όταν εκνευρισμένη η κ. Μπενάκη παρατήρησε ότι δεν μπορεί να υποβάλλει… εκατό φορές το ίδιο ερώτημα. Και ο κ. Σταύρου: «Όταν διαμαρτύρονται όλοι οι συνάδελφοι, αναζητήστε άλλού την αιτία»!

νΜαθήματα αντοχής έδωσε ο «συνταξιούχος» κ. Ζορμπάς στους… καταβεβλημένους βουλευτές μετά από πέντε ώρες συνεδρίαση:

– Μανώλης Κεφαλογιάννης: «Έχει περάσει η ώρα, έχουμε κουραστεί…».

– Γιώργος Ζορμπάς: «Μη διακόπτετε, δεν κουράζομαι! Όλες οι εφημερίδες λένε ότι είμαι συνταξιούχος… Είστε πολύ νέος για να κουράζεστε!»

νΓια… εποικοδομητική αντιπολίτευση κινδυνεύει, λέει ο κ. Πάγκαλος, να κατηγορηθεί, επειδή ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος απαντά ικανοποιητικά στις απαντήσεις του, πράγμα που δεν του επιτρέπει να εκρήγνυται με το γνώριμο… παγκάλειο ύφος. Συνέβη δύο φορές και θα σκεφτεί πολύ να κάνει τρίτη ερώτηση, διότι εμφανίζεται να κάνει εποικοδομητική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, «πράγμα που δεν είναι καλό».

Και διαμαρτύρεται ότι δεν θα μπορέσει ποτέ να βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος του κόμματός του, αν συνεχίσει να έχει τέτοια φήμη!

νΑν σκοπεύει όμως να θέσει κάποτε υποψηφιότητα ο κ. Πάγκαλος δεν υπάρχει πρόβλημα, αφού όταν έχει απέναντί του τον κ. Αλογοσκούφη εξαντλεί την αυστηρότητά του…

Στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων τις προάλλες τσακώθηκε με τον κ. Αλογοσκούφη, επειδή ο υπουργός Οικονομικών ήθελε να ξαναπάρει τον λόγο για να απαντήσει στους κοινωνικούς φορείς. Χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για το έργο της κυβέρνησης και μετά χαλαρά κατευθύνθηκε στο Καραϊσκάκη όπου έπαιζε ο Ολυμπιακός με τη Ρεάλ… «Ήρθε, τσακώθηκε και πήγε να δει τον Ολυμπιακό!», σχολίαζε βουλευτής… φυσικά του ίδιου κόμματος…

νΕξεμάνη ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Άδωνις Γεωργιάδης για την πολυτελέστατη δίτομη έκδοση του υπουργείου Οικονομικών με τον Απολογισμό και Ισολογισμό του κράτους, οικονομικού έτους 2005. Και ιδού πώς το σχολίασε: «Για να βγουν αυτοί οι δύο τόμοι ξοδεύτηκαν ένα σωρό χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού που θα μπορούσαν να είχαν δοθεί στους ανέργους, στα νοσοκομεία, στα σχολεία. Είμαι βουλευτής κοντά σαράντα πέντε ημέρες και έχω μαζέψει τριακόσιες αιτήσεις για να βρω εργασία σε διάφορους ανθρώπους, οι περισσότεροι από αυτούς με πάρα πολλά προσόντα, οι οποίοι δεν βρίσκουν δουλειά. Τώρα τι είδους επιτυχής οικονομική διαχείριση είναι αυτή που φέρνει τον πολίτη σε τόσο μεγάλη απόγνωση, ο οποίος φθάνει να πάει στην πόρτα ενός βουλευτή και να παρακαλάει να βρει δουλειά, θα μου επιτρέψετε να πω ότι δυστυχώς κάθε ημέρα έχουμε στο γραφείο αυτό το φαινόμενο και ντρέπομαι που είμαι βουλευτής και δεν μπορώ να κάνω κάτι για να βοηθήσω αυτούς τους ανθρώπους που αγωνιούν για το μέλλον».


Σχολιάστε εδώ