18 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ

Προκειμένου μάλιστα να μην υπάρχουν και αμφισβητήσεις, οι προσκείμενοι σε αυτόν βορειοελλαδίτες βουλευτές πήραν την πρωτοβουλία να τον καλέσουν σε δείπνο την παραμονή της ομιλίας του στη Θεσσαλονίκη.

Το ραντεβού κλείστηκε στο θεσσαλονικιώτικο στέκι των Αθηνών (στις «Επτά Θάλασσες») και το παρών έδωσαν 18 από τους 25 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε Μακεδονία και Θράκη.

Ήταν οι Θεσσαλονικείς Καστανίδης Χάρης, Αράπογλου Χρύσα, Μαγκριώτης Γιάννης, ο της Β΄ Θεσσαλονίκης Χάρης Τσιόκας, ο Χαλκιδικιώτης Γιάννης Δριβελέγκας, οι Κοζανίτες Θανάσης Αθανασιάδης και Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο Ημαθιώτης Τάσος Σιδηρόπουλος, η εκ Πέλλας Θοδώρα Τζάκρη, ο Δραμινός Χρήστος Αηδόνης, οι Σερραίοι Μάρκος Μπόλαρης και Στάθης Κουτμερίδης, ο Καστοριανός Φίλιππος Πετσάλνικος, ο Καβαλιώτης Τιμοσίδης, ο Εβρίτης Γιώργος Ντόλιος, ο εκ Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής και οι Μουσουλμάνοι Τσετίν Μουτατζή, Αχμέτ Χατζηοσμάν.

Ποιοι βορειοελλαδίτες βουλευτές συντάσσονται με τον Βενιζέλο;

Οι υπόλοιποι, δηλαδή ο ίδιος, η Θεσσαλονικιά Εύα Καϊλή, ο της Β΄ Θεσσαλονίκης Βασίλης Γερανίδης (που πληροφορίες λένε ότι είναι έντονα προβληματισμένος), ο Κατερινιώτης Γιάννης Αμοιρίδης, ο Κιλκισιώτης Γιώργος Φλωρίδης, ο Φλωρινιώτης Γιώργος Λιάννης και ο εκ Ξάνθης Γιάννης Ζγουρίδης.

Μαζί του και οι… πρώην

Του καλοάρεσε του Γιώργου η υποστήριξη που βρήκε από τους εν ενεργεία βουλευτές και αποφάσισε να καλέσει σε συνάντηση τους παλαίμαχους βουλευτές του κόμματος από Μακεδονία και Θράκη.

Η συνάντηση έγινε στο Μακεδονία Παλλάς, το απόγευμα της Τετάρτης, λίγη ώρα δηλαδή πριν από τη συγκέντρωση του Ιβανώφειου.

Το ΠΑΣΟΚ θα βαδίσει προς την αναγέννησή του σεβόμενο το παρελθόν και την ιστορία του, είπε στους περισσότερους των 30 πρώην βουλευτών που παραβρέθηκαν στη συνάντηση. «Πρέπει το ΠΑΣΟΚ να γίνει ξανά κίνημα» είπε στην ομιλία του ο Γιώργος, σημειώνοντας ότι διδάχθηκε πολλά από την ήττα, «για την οποία έκανα την αυτοκριτική μου στο Εθνικό Συμβούλιο».

Στη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ προσήλθαν οι: Μ. Αρσένη, Ν. Ακριτίδης, Σπ. Βούγιας, Γ. Ρόκκος, Π. Παρασκευόπουλος, Ν. Αφεντουλίδης, Χρ. Βοσνάκης, Ν. Ζαμπουνίδης (και νυν νομάρχης Έβρου), Λ. Κωνσταντινίδης, Κ. Σπυριούνης, Π. Χατζηπέτρου, Δ. Κεφαλίδης, Φλ. Κωνσταντίνου, Γ. Κωνσταντινίδης, Τ. Καρράς, Δ. Παπαδημητρίου, Γ. Τσακλίδης, Δ. Παπαδόπουλος, Χρ. Καζακλάρης, Γ. Δαβιδόπουλος, Δ. Γαϊτανίδης, Στ. Μαρινίδης, Θ. Ξανθόπουλος, Λ. Μπουλάκης, Ν. Παπαδάκης, Αρ. Ουζουνίδης, Δημ. Δημοσθενόπουλος, Γ. Γλαβίνας, Γ. Κίρκος και Αλ. Δαμιανίδης.

Και Παπανδρεϊκοί «Μπουτάρηδες»!

Ποιος είπε ότι οι προεκλογικές οξύτητες εν όψει της 11ης Νοεμβρίου έχουν διχαστικές παρενέργειες μόνον στο ΠΑΣΟΚ;

Αναφέρομαι στην παράταξη Μπουτάρη, που κινούμενη κάπου στις παρυφές του ΠΑΣΟΚ -και τροφοδοτούμενη από τις εσωκομματικές αντιθέσεις- δεν κατάφερε να αποφύγει τους κραδασμούς τους οφειλόμενους στην κόντρα των ΠΑΣΟΚων.

Ο Μπουτάρης τάχτηκε ανοιχτά με την πλευρά του Βενιζέλου, πράγμα που ενόχλησε αρκετούς συνεργάτες του. Οι περισσότεροι ένοιωσαν άβολα εξαιτίας της απόπειρας του «ανεξάρτητου» Μπουτάρη να ανακατωθεί στα εσωτερικά θέματα ενός -του οποιουδήποτε- κόμματος. «Δεν έχουμε καμιά δουλειά να αναμιγνυόμαστε στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ», ήταν το μήνυμα που έστειλαν στον Μπουτάρη πολλοί από τους συνεργάτες του στην παράταξη.

Ακόμη χειρότερη εξέλιξη για τη συνοχή της «ανεξάρτητης» δημοτικής παράταξης αποτελεί η ανακοίνωση δεκατεσσάρων στελεχών του Μπουτάρη, με την οποία τάσσονται υπέρ της υποψηφιότητας του Γιώργου Παπανδρέου. Πρόκειται για τον πρώην δημοτικό σύμβουλο Λάζαρο Ζαχαριάδη και τους Απόστολο Αγγελόπουλο, Παναγιώτη Παπαδόπουλο, Ηρακλή Κεσίδη, Χαρούλα Σαραϊλή, Παύλο Τσαλουχίδη, Βάσια Χατζηανέστη, Κατερίνα Χατζηαστερίου, Γιώργο Αραμπατζή, Χρήστο Κεσίδη, Λάμπρο Νικολαϊδη, Θωμά Ταφτσάνη, Ηλία Τσίπο και Μαρία Κωνσταντινίδου.


Σχολιάστε εδώ