ψιθυριστά

Να προσέξουν ορισμένοι υπουργοί της κυβέρνησης τους συνεργάτες τους. Στελέχη που έχουν εκτεθεί δεν τα τοποθετούμε σε διάφορες θέσεις και μάλιστα σε θέσεις διευθυντών γραφείων ή συμβούλων μας. Γιατί έρχεται η ώρα που το πληρώνουμε. Καλύτερα να κάνουν μια πρόσθετη δουλειά οι ίδιοι ή να μείνει η θέση κενή για μεγάλο χρονικό διάστημα, παρά να καλυφθεί με αμφιβόλου ηθικής και ικανοτήτων πρόσωπα… Χρειάζεται πολλή προσοχή σε αυτά τα θέματα.

Χρυσόστομος: «Δεν θα είμαι υποψήφιος για Αρχιεπίσκοπος». Γιατί και να ήσουν ποιος θα σε ψήφιζε;

Με τα δάση τι έγινε; Προχωρούν όλα αυτά που εξαγγέλθηκαν; Λέμε τώρα… Διότι εάν δεν προχωρούν κάποιοι θα πρέπει να ευθύνονται. Με την ευκαιρία, τι καλά που θα ήταν εάν ένα υπουργείο, εκείνο του Περιβάλλοντος -ξεχωριστό υπουργείο- φρόντιζε για την αποκατάσταση όλων αυτών.

Το να μπορείς να διατηρείς ισορροπίες και να κάνεις και τη δουλειά σου με ταχύτητα και επιτυχία είναι στοιχεία ενός καλού μάνατζερ. Και φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Γιάννης Ανδριανός, κάνει πολύ καλά τη δουλειά του. Μέσα από συμπληγάδες πέρασε τόσα χρόνια στη Νέα Δημοκρατία κι αν προσμετρήσουν οι γνωρίζοντες την προσφορά του, τότε πράγματι η ταπεινότητα, η εργατικότητα, η σύνεση, η υπομονή και ο προγραμματισμός επιβραβεύονται στη ζωή… Καλό μήνυμα για όλους. Κι αυτό πιθανότατα να είναι η μεγαλύτερη προσφορά του Γιάννη Ανδριανού.

Εάν φθάσαμε στο σημείο να πηγαίνουν οι μαθητές με απειλές στις παρελάσεις, τότε κάτι κακό θα πρέπει να συμβαίνει στην Ψωροκώσταινα. Αλίμονο εάν από τις οικογένειές τους τα παιδιά δεν μαθαίνουν ότι η πατρίδα και η δημοκρατία είναι οι δύο αρχές με τις οποίες πορευόμαστε στη ζωή μας. Όλοι οι Έλληνες. Κι αυτό συνέβαινε πάντα… Και θα συμβαίνει σε πείσμα των σημείων των καιρών.

Εντάξει. Να μην μπει ΦΠΑ, να μην αυξηθεί η φορολογία, να μην, να μην… Τελικά όμως αυτοί που ασκούν σκληρή κριτική στον Αλογοσκούφη και τον κατακρίνουν πίσω από την πλάτη του ή και… μπροστά του, είναι οι ίδιοι που ζητούν από τον προϋπολογισμό χρήματα περισσότερα και τον κατηγορούν ότι τους έκοψε τα κονδύλια. Δεν είναι δυνατόν, και τα δύο μαζί δεν γίνονται…

Σωστή η παρατήρηση -κατά τη γνώμη μας- στελέχους της κυβέρνησης που παρατήρησε ότι θα πρέπει ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής να επισκεφθεί και πάλι τα καμένα. Η πρώτη επίσκεψή του μετά τις εκλογές ήταν απαραίτητη, η δεύτερη είναι ένδειξη ότι πράγματι η κυβέρνηση έχει θέσει στις προτεραιότητές της πρώτο το θέμα της αποκατάστασης των ζημιών. Και μάλιστα εν όψει βροχοπτώσεων η επίσκεψη του πρωθυπουργού στα καμένα προσλαμβάνει διάσταση.

Εδώ μετακινήθηκαν τόνοι αρχαιοτήτων στο καινούργιο Μουσείο Ακρόπολης σε λίγες μέρες, στο ελληνικό Δημόσιο όμως για να πας έναν υπάλληλο από τη μια υπηρεσία στην άλλη απαιτούνται οι… χιλιετηρίδες που διήνυσε η Ακρόπολη για να φθάσει ως τις μέρες μας…

Σε ορισμένες περιπτώσεις ο ελληνικός… τσαμπουκάς ξεφεύγει από τα όρια. Όπως στην περίπτωση των στελεχών του ΟΛΠ που αρνήθηκαν λέει να παραιτηθούν όπως ζήτησε ο νέος υπουργός Ναυτιλίας. Εκεί στο λιμάνι γίνεται της μουρλής. Εάν εξακολουθεί να βασιλεύει ο νόμος της… Τρούμπας, κάτι θα πρέπει να γίνει, ακόμη και με αυστηρά μέτρα.

Από τις επιτυχημένες παρατηρήσεις: «Ως… Ευάγγελος Βενιζέλος βγήκε ο Χρυσόστομος».

Εκτέθηκαν δυο τρεις δημοσιογράφοι επώνυμοι… επωνύμως σε τηλεόραση, αλλά και έντυπα μέσα ενημέρωσης, με την εντελώς υπερβολική και χωρίς μέτρο στήριξη στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ήταν κάτι περισσότερο από υπερβολική η κριτική τους εναντίον του Γ. Παπανδρέου και τελικώς… εκείνοι έχασαν, αφού χαρακτηρίστηκαν με τη στάση τους, που σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις ξεπερνούσε τα όρια της κριτικής κι έφθανε στα όρια της… υστερίας νεαρών διαδηλωτών σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας…

Το θέμα δεν είναι εάν οι εκλογές στην Κύπρο εξελίσσονται σε θρίλερ, αλλά ποιος τις καθιστά θρίλερ, από τη στιγμή που οι απόψεις του Τάσσου Παπαδόπουλου είναι αποδεκτές από την πλειοψηφία του κυπριακού λαού, του μόνου αρμόδιου να αποφασίζει για τα του οίκου του. Συγχαρητήρια σε όλους εκείνους που θέλουν να βάλουν τον Ελληνισμό της Κύπρου σε νέες περιπέτειες.

Κατανοούμε τις ενδοκυβερνητικές ισορροπίες και ειδικά όταν… εμπλέκεται η Μακεδονία και η Θεσσαλονίκη, αλλά ποιος πραγματικά πιστεύει ότι δεν θα χυθεί… αίμα στο υπουργείο Πολιτισμού; Τι σχέση έχει ο Μιχάλης Λιάπης με τον Γ. Ιωαννίδη;


Σχολιάστε εδώ