Σ. Δήμας, ο κερδισμένος…

Ο κορίνθιος πολιτικός, που παρακολούθησε τη συνεδρίαση από τα έδρανα των κρατικών λειτουργών, εξέφρασε αργότερα στους δημοσιογράφους την ικανοποίησή του για το επίπεδο της συζήτησης, αλλά και γενικά για το ότι τα περιβαλλοντικά θέματα «είναι πλέον ψηλά στην ατζέντα και στην Ελλάδα, αλλά και πανευρωπαϊκά», γεγονός για το οποίο ο ίδιος μάλλον δικαιολογημένα επαίρεται ότι συνέβη επί των ημερών του.

Εκείνο που επίσης ικανοποίησε τον Επίτροπο -αν και δεν το είπε ανοιχτά- είναι ότι κέρδισε τη μάχη από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά και στα δύο μέτωπα που είχαν ανοίξει παλαιότερα ανάμεσά τους.

Μιλάμε καταρχάς για την αναθεώρηση του άρθρου 24, που ο κ. Δήμας είχε από την αρχή διαφωνήσει και που από την προχθεσινή συζήτηση φάνηκε ότι η κυβέρνηση εγκαταλείπει σαν ιδέα, με τον κ. Σουφλιά να ανακοινώνει την υποχώρηση και να ζητάει από την αντιπολίτευση να συμφωνήσουν μόνον για τους δασικούς χάρτες που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον χαρακτηρισμό ή όχι μιας περιοχής ως δασικής έκτασης.

Επίσης υπέρ της άποψης του Επιτρόπου φαίνεται ότι θα κριθεί, αργά ή γρήγορα, και το ζήτημα της ίδρυσης αυτόνομου υπουργείου Περιβάλλοντος που ήταν ένα ακόμη θέμα για το οποίο είχε αντιπαρατεθεί στο παρελθόν με τον κ. Σουφλιά, που έδειξε να ρίχνει νερό στο κρασί του και να ανακοινώνει ότι σε τρία χρόνια που θα έχει ολοκληρωθεί η απορρόφηση των κονδυλίων του Γ΄ ΚΠΣ θα γίνει εφικτός ο διαχωρισμός του ΥΠΕΧΩΔΕ.


Σχολιάστε εδώ