Ποιοι μεθοδεύουν παραγραφή των ποινών του δημάρχου Δεσφίνας;

Το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας με την απόφασή του υπ’ αριθμ. 68/2007 προτείνει την απόρριψη της έφεσης και την παραπομπή του κ. Μαντζώρου για περισσότερες από μία πράξεις που συνιστούν, όπως αναφέρει, εξακολούθηση ιδίου εγκλήματος με πρόθεση την παράνομη ιδιοποίηση αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, συνολικού ποσού 64.634,45 ευρώ, το οποίο του είχαν εμπιστευθεί λόγω της ιδιότητάς του ως διαχειριστή της δημοτικής επιχείρησης υπό την επωνυμία ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΕΣΦΙΝΑΣ ΔΕ.
Υποψία μεθόδευσης αιωρείται και ως προς τον χρονικό προσδιορισμό της πρωτόδικης δικάσιμου, αφού εξασφαλίζοντας ασυνήθιστα μακρά αναβολή, εμφανίζεται να καταθέτει την υποψηφιότητά του στη λήξη της προθεσμίας (24/9/2006) και να καταδικάζεται την αμέσως επόμενη μέρα (25/9/2006) με πρόστιμο 7.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Το επόμενο… «στοίχημα» του δημάρχου φαίνεται ότι είναι η παραπομπή της δικογραφίας στις δικαστικές καλένδες και το «ξέπλυμα» μέσω 5ετούς παραγραφής όπως και συνέβη ήδη για ορισμένα από τα αδικήματα.
Με τους απελπιστικά αργούς ρυθμούς της Θέμιδας, τις παραγραφές και την εξ αυτών μείωση του συνολικού ποσού της υπεξαίρεσης, ίσως να επιδιώκει ο τελών εν υποδικία δήμαρχος να εκπέσουν τα αδικήματά του από κακουργήματα σε πλημμελήματα και να πέσει έτσι στα πολύ μαλακά!
Τα ερωτήματα και στην περίπτωση αυτή είναι αμείλικτα: συνιστά αυτό απονομή δικαιοσύνης; Ζούμε σε κράτος δικαίου; Μπορεί να παραμένει δήμαρχος κάποιος που βαρύνεται με τέτοια ατιμωτικά αδικήματα;


Σχολιάστε εδώ