Ο Χριστόδουλος δουλεύει σαν να μην έχει τίποτα!

Η ανταπόκριση του οργανισμού του είναι εντυπωσιακή, γεγονός που δίνει τέλος στα σενάρια που είχαν αρχίσει και πάλι με αφορμή την κατά 3 μέρες καθυστέρηση της έναρξης της θεραπείας, που οφειλόταν αποκλειστικά στην επιθυμία των γιατρών να επουλωθεί πλήρως το τραύμα της εγχείρησης.

Χθες ο προσωπικός του γιατρός καθηγητής Δ. Βώρος έλεγξε τη γενική πορεία του τραύματος ώστε να μπορεί να μπει από αύριο κανονικά στο πρόγραμμα χημειοθεραπείας και να παίρνει πλήρεις δόσεις.

Η μέχρι τώρα πορεία της θεραπείας κρίνεται απολύτως ικανοποιητική και το πρόγραμμα εκτελείται κατά γράμμα, βάσει του σχεδιασμού.

Όπως λένε άτομα που τον ζουν καθημερινά, η φυσική του κατάσταση είναι εντυπωσιακή και η εμφάνισή του και η δραστηριότητά του δείχνουν σαν να μην είναι άρρωστος, αφού καθημερινά στο σπίτι του έχει συνεργασίες για θέματα της Εκκλησίας.

Την Τετάρτη, στις 14 του μήνα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, θα προεδρεύσει της Ιεράς Συνόδου για να σταματήσουν η παραφιλολογία και τα φραστικά έκτροπα.

Την περασμένη Κυριακή, αν και το ήθελε πολύ, υποχρεώθηκε να πειθαρχήσει στις οδηγίες των γιατρών του που του απαγόρευσαν την παραμικρή ταλαιπωρία και δεν πήγε στη δοξολογία για την εθνική επέτειο του «ΟΧΙ» στη Μητρόπολη, παρʼ όλο που πολύς κόσμος είχε συγκεντρωθεί και τον περίμενε, μετά την… πρόσκληση του «Π», που ήταν όμως υπό τον όρο: «εκτός απροόπτου».

Η περασμένη Δευτέρα ξεκίνησε με αγωνία για τη θεραπεία που θα άρχιζε και για τον νέο αγώνα που θα ξεκινούσε ο Αρχιεπίσκοπος για να ανταποκριθεί σ’ αυτήν.

Την ατμόσφαιρα επιβάρυνε και η «πολιορκία» της κατοικίας του Χριστόδουλου από τηλεοπτικά συνεργεία που έδιναν… τροφή σε διάφορα σενάρια. Κάποιοι μάλιστα έσπευσαν να… προλάβουν, λέγοντας ότι «δεν παίρνει θεραπεία» η περίπτωσή του και γι’ αυτό και δεν άρχισε. Κι όλα αυτά τη στιγμή που ήταν γνωστό πως η χημειοθεραπεία είχε καθυστερήσει βάσει σχεδιασμού, προκειμένου να επουλωθεί πλήρως η πληγή της εγχείρησης.

Τα σενάρια αυτά ο Αρχιεπίσκοπος τα ακούει άλλοτε με πίκρα κι άλλοτε με χιούμορ και αντιμετωπίζει με καρτερικότητα και προσευχή την κατάστασή του. Σηκώνει αγόγγυστα τον σταυρό του και πιστεύει βέβαια στο καλύτερο.

Την περασμένη Τετάρτη είχαμε και την… έκπληξη! Αυτόκλητος υμνητής του Χριστόδουλου εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Ζακύνθου που ήταν ο πρώτος που είχε… προεξοφλήσει το τέλος και ζητούσε να αρχίσουν οι διαδικασίες αντικατάστασης! (Τι άλλο θα ακούσουμε απ’ αυτόν τον ιεράρχη, ειλικρινά, δεν ξέρουμε…)

Όλα αυτά που συμβαίνουν, μετά την προσωπική περιπέτεια του Χριστόδουλου, αποκαλύπτουν τη γύμνια των προσώπων που υπηρετούν στις υψηλές θέσεις της Εκκλησίας. Μικρότητα, ιδιοτέλεια, κουτσομπολιά…

Πόσο οδυνηρό είναι, άραγε, να βλέπει κανείς όλη αυτήν την καμαρίλα γύρω του…

Την Πέμπτη, όπως προαναφέραμε, άρχισε η χημειοθεραπεία, την οποία δέχθηκε πολύ καλά και χωρίς καμία αντίδραση του οργανισμού του. Η πίστη και η δύναμή του δημιουργούν αισιοδοξία και ελπίδες.

Ο Αρχιεπίσκοπος όλη την περασμένη βδομάδα δεν δέχθηκε κόσμο και είδε μόνο τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας. Δέχεται μόνο τους στενούς του συνεργάτες και φυσικά την ομάδα των 8 γιατρών του.

Μπορεί ο Χριστόδουλος να μη δέχεται κανέναν, αλλά τον συντροφεύουν οι ευχές και οι προσευχές όλου του κόσμου που ελπίζει και πιστεύει στο θαύμα! Αυτές οι ευχές είναι που τον κάνουν πιο δυνατό και πιο καρτερικό στην περιπέτειά του.

Χαρακτηριστικό της πολύ καλής κατάστασης που βρίσκεται είναι η φράση ενός από τους γιατρούς του που είπε ότι είναι «πιο όρθιος από οποτεδήποτε άλλοτε!».

Να σημειώσουμε, τέλος, πως αποφασίστηκε ότι την ενημέρωση για την πορεία της θεραπείας του Αρχιεπίσκοπου, που θα γίνεται στο σπίτι του, θα την κάνει το Γραφείο του. Και όχι οι γιατροί.


Σχολιάστε εδώ