Ντέρμπι ακόμη και στη Θεσσαλονίκη

Οι άνθρωποι του Παπανδρέου έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης για δύο επιπρόσθετους λόγους:

• Πρώτον, επειδή ήταν η τελευταία του δημόσια ομιλία πριν από την έναρξη της Εθνικής Συνδιάσκεψης του κόμματος, στην οποία οι υποψήφιοι πρόεδροι είχαν προγραμματίσει να ανοίξουν τα χαρτιά τους για το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντος. Ο Παπανδρέου επιβεβαίωσε την απόφασή του για αριστερή στροφή του κόμματος (στην περίπτωση φυσικά που επανεκλεγεί πρόεδρος), ενώ επανέλαβε αυτό που τόνισε στην τελευταία του συνέντευξη στη ΝΕΤ πως «δεν είναι στις προθέσεις του και δεν είναι κοντά στις αντιλήψεις του η λογική των διαγραφών». Υπογράμμισε ωστόσο, ότι θα διαγράψει από το ΠΑΣΟΚ τις καθεστωτικές αντιλήψεις του κυβερνητισμού και των πελατειακών σχέσεων, «αντιλήψεις που οικοπεδοποιούν ή θέλανε να οικοπεδοποιήσουν το ΠΑΣΟΚ σε μικρά κομματάκια με μικρούς αρχηγίσκους».

• Δεύτερον, επειδή η ομιλία του επρόκειτο να γίνει στο… «άντρο» του κύριου αντιπάλου, του Βαγγέλη Βενιζέλου, το οποίο και αρχικά θεωρούνταν απόρθητο για τον σημερινό πρόεδρο του κόμματος.

Με τον αέρα της καλής συγκέντρωσης στο Ιβανώφειο και την προσέλευση σε αυτήν πολλών επιφανών κομματικών στελεχών, που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν προσκείμενοι στον Βενιζέλο, οι υποστηρικτές του Παπανδρέου φιλοδοξούν να ανατρέψουν τα προγνωστικά, να εκμηδενίσουν τη διαφορά με τον Βενιζέλο μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Στην προσπάθειά τους βοηθούν αποφασιστικά οι τρεις βουλευτές που συντάχτηκαν στο πλευρό του σημερινού προέδρου, Καστανίδης, Αράπογλου και Μαγκριώτης, η ευρωβουλευτίνα Βαγγελιώ Τσαμπάζη, αλλά και αρκετοί υποψήφιοι βουλευτές που δεν εκλέχτηκαν (Βούγιας, Τριαρίδου, Παλάτος, Αργυριάδης κ.ά.).

Βέβαια ο στόχος που έθεσαν δεν είναι καθόλου εύκολος, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι Θεσσαλονικείς διαπνέονται και από έναν ιδιότυπο… σωβινισμό και πείθονται εύκολα στο επιχείρημα ότι «καλό θα είναι για την πόλη και τους ίδιους να υπάρχει δικός τους άνθρωπος στην αρχηγία του κόμματος».

Οι άνθρωποι του Βενιζέλου το γνωρίζουν αυτό και έτσι επέλεξαν να κλείσουν την εκλογική εκστρατεία του Βαγγέλη με συγκέντρωση στο Παλαί ντε σπορ την ερχόμενη Παρασκευή.

Η επιτυχία της συγκέντρωσης τους απασχολεί έντονα, όπως φάνηκε και από σύσκεψη στελεχών του επιτελείου του υποψήφιου, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή στελεχών από την περιοχή και υπό την προεδρία του στενού συνεργάτη του Βενιζέλου, Στέλιου Αγγελούδη.


Σχολιάστε εδώ