Μια από τα ίδια

Χρειάζεται, όμως, περισσότερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Ασφαλώς και ελλείψεις στα σχολεία υπάρχουν και οι υποδομές είναι σε αρκετές περιπτώσεις ανεπαρκείς.

Όμως, η εκπαίδευση είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό. Το οποίο θα πρέπει να στηρίζεται από όλους. Πολιτικά κόμματα, γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές. Και ασφαλώς χρειάζονται αγώνες για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα.

Άλλο όμως αυτό και άλλο η «κατεδάφιση». Γιατί φαίνεται ότι τα κόμματα τα προερχόμενα από την παραδοσιακή Αριστερά, και ιδίως ο ΣΥΡΙΖΑ, αντιμετωπίζουν τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και τις κινητοποιήσεις σαν ένα πεδίο άγρας ψήφων και κομματικής αλιείας. «Γλυκάθηκαν», καθώς φαίνεται, από τα εκλογικά αποτελέσματα…

Όμως το εκπαιδευτικό σύστημα έχει άλλους σκοπούς να εκπληρώσει. Κάθε ημέρα διδασκαλίας που χάνεται στερεί από τους μαθητές πολύτιμη γνώση που δεν μπορεί να αναπληρωθεί. Ξεχάσαμε το περσινό κατάντημα με τις δήθεν ώρες αναπλήρωσης που ουσιαστικά οδήγησε στην απώλεια δύο τουλάχιστον μηνών διδασκαλίας;

Όταν γίνεται ένας αγώνας δεν μπορεί οι απώλειες που προκύπτουν να υπερβαίνουν τόσο τα όποια οφέλη όσο και τις όποιες «καλές προθέσεις». Γιατί κάποιοι, είτε το κατανοούν είτε όχι, εργάζονται για την απαξίωση του δημόσιου σχολείου και για τη γιγάντωση του ιδιωτικού τομέα. Και πρέπει κάποτε να καταλάβουν ότι για τα θέματα της εκπαίδευσης δεν απολογούνται ούτε στα κόμματα ούτε στους καθοδηγητές τους, αλλά στον ελληνικό λαό που και κρίση έχει και γνώμη.

ΟΦΙΣ


Σχολιάστε εδώ