Μας κοροϊδεύουν όλοι!

Είναι δυνατόν, αλήθεια, πίσω από τις πλάτες του ελληνικού λαού, ο οποίος, σύμφωνα και με όλες τις δημοσκοπήσεις, αντιτίθεται στη σύνθετη ονομασία, όλα τα κόμματα της Βουλής, όπως αποκαλύπτει ο κ. Μητσοτάκης, να είναι έτοιμα να υπερψηφίσουν μια σύνθετη ονομασία, να κλείσουν το θέμα όπως όπως;

Πρόκειται σαφώς για το «ξεμπρόστιασμα» μιας ενδοτικής συμπαιγνίας που όχι μόνο αποδυναμώνει τη διπλωματική θέση της χώρας και προκαλεί θλίψη στα εκατομμύρια των Μακεδόνων και των ελλήνων πολιτών, αλλά μας καθιστά και αντικείμενο χλευασμού και περίγελο των γειτόνων.

Ο κόσμος απορεί! Δεν μπορεί να κατανοήσει πώς μια ισχυρή ευρωπαϊκή χώρα αποκαλύπτει στο πιο κρίσιμο σημείο της διαπραγμάτευσης τέτοια διάθεση υποχωρητικότητας και συμβιβασμού, σε αντίθεση με τους αξιωματούχους των Σκοπίων που όχι μόνον δεν μετακινούνται στο ελάχιστο, αλλά επιμένουν εντελώς αποθρασυμένοι να εμπαίζουν, να ταπεινώνουν και να προκαλούν τη χώρα μας.

Ο κόσμος διερωτάται γιατί, αλήθεια, η κυβέρνηση δεν ακολουθεί ίδια τουλάχιστον τακτική με εκείνη των Σκοπίων, εμμένοντας στην πάγια θέση του ’92, αποκλείοντας παντελώς την ύπαρξη του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία τους;

Τα όσα βεβαίως λέει σήμερα ο κ. Μητσοτάκης για την περίοδο εκείνη, διαστρεβλώνοντας και ξαναγράφοντας την ιστορία κατά το δοκούν, διαψεύδονται πανηγυρικά από το ίδιο το ανακοινωθέν της 13ης/4/1992 το οποίο και δημοσιεύουμε σήμερα.

Ως συνήθως, ο επίτιμος λέει κάθε φορά εκείνα που τον εξυπηρετούν και θεωρεί ότι δικαιώνουν τις επιλογές του, όπως ακριβώς κάνει και με τις αναφορές του στο περίφημο πακέτο «Πινέιρο» περί δήθεν αποδοχής της ονομασίας «Σλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» από τους Σκοπιανούς.

Και στο σημείο αυτό, όμως, η πλευρά των Σκοπίων δηλώνει ότι ουδέποτε συμφώνησε, ενώ στην αυτοβιογραφία του ο τότε ηγέτης των γειτόνων μας, Κίρο Γκλιγκόροφ, σημειώνει ότι «ουδέποτε δεχθήκαμε άλλη ονομασία, αλλά και ουδέποτε μας επροτάθη!».

Άλλα, επομένως, μας λένε προεκλογικά και μπροστά στις κάμερες και άλλα απεργάζονται παρασκηνιακά, σε απόλυτη συμπαιγνία μεταξύ τους, εμπαίζοντας εν ψυχρώ τον ελληνικό λαό.

Μοιραίοι και άβουλοι δρομολογούν μία ακόμη στρατηγική ήττα του Ελληνισμού, ερήμην των ελλήνων πολιτών που επιμένουν να αντιστέκονται.

Κατώτεροι των περιστάσεων φαίνεται να μη διδάχθηκαν τίποτα από το «στραπάτσο» του Σχεδίου Ανάν. Είναι φανερό ότι όλα πλέον θα κριθούν από την αντίδραση, την αντίσταση και την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού. Ας ελπίσουμε ότι όπως αναγκάστηκαν να αποσύρουν το επαίσχυντο βιβλίο της Ιστορίας θα αναγκαστούν να ευθυγραμμιστούν και στην υπόθεση των Σκοπίων με το παλλαϊκό αίσθημα.


Σχολιάστε εδώ