Κλήση από Wind και στη NetMed

Η Wind φαίνεται να προτείνει το ποσόν των 350 εκατ. ευρώ, ενώ η NetMed να διεκδικεί το ποσόν των 500 εκατ. ευρώ. Στα ποσά αυτά δεν είναι σαφές αν περιλαμβάνονται και τα χρήματα για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των αγώνων των ποδοσφαιρικών ομάδων μετά το 2009, καθώς οι ποδοσφαιρικοί αγώνες αποτελούν βασικό σκέλος του προγράμματος της Nova για την προσέλκυση συνδρομητών. Δεν είναι μόνο η Wind που έχει επαφές με τη NetMed. Στο παρελθόν την πόρτα της χτύπησε και ο Ρ. Μέρντοκ, πριν από ενάμιση χρόνο, αλλά και πρόσφατα, όπως λέγεται έγινε κρούση και από τον ΟΤΕ και από την πλευρά Κυριακού. Στην αγορά διοχετεύονται ονόματα και άλλων επιχειρηματιών από τον χώρο των ΜΜΕ, αλλά και των τηλεπικοινωνιών και των τραπεζών, μεταξύ των οποίων η Εθνική και η MIG.

Η ανακοίνωση της Naspers για την πώληση έγινε στις 31 Οκτωβρίου στο χρηματιστήριο του Λονδίνου και αναφέρει τα εξής: «Η Naspers Limited ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει ξεκινήσει τις επίσημες διαδικασίες, με σκοπό να διερευνήσει το ενδεχόμενο πώλησης της NetMed NV, εταιρείας που δραστηριοποιείται στον ευρύτερο χώρο της παροχής συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών σε Ελλάδα και Κύπρο. Η NetMed διατηρεί την πρώτη θέση στην παροχή συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, προσφέροντας την ψηφιακή δορυφορική πλατφόρμα Nova σε περισσότερους από 340.000 συνδρομητές. Η απόφαση της Naspers Limited να διερευνήσει το ενδεχόμενο πώλησης της NetMed NV προέκυψε μετά από αξιολόγηση των επενδυτικών της προτεραιοτήτων και εντάσσεται στη στρατηγική της για επικέντρωση σε αναδυόμενες αγορές. Ως οικονομικός σύμβουλος για τη διεξαγωγή της διαδικασίας έχει οριστεί η Citigroup, ενώ έντονο ενδιαφέρον έχει ήδη εκφραστεί από αρκετούς πιθανούς επενδυτές.

Το «Π» στις 11.3.2007 σε ένα κείμενο με τίτλο «Σενάρια και μνηστήρες για Multichoice» αποκάλυπτε τα εξής: «Έντονη κινητικότητα και πολλά σενάρια για το μέλλον της Multichoice. Η μοναδική εταιρεία συνδρομητικής τηλεόρασης, έχοντας ανακάμψει από τις ζημίες του παρελθόντος, εξαιτίας του έντονου ανταγωνισμού του Alpha Digital βρίσκεται σε ένα μεταίχμιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της επιχείρησης ξεκίνησε οικονομικός και νομικός έλεγχος, προκειμένου η εταιρεία να είναι έτοιμη για το χρηματιστήριο. Ακούγεται όμως πως την έχουν προσεγγίσει ενδιαφερόμενοι μνηστήρες, μεταξύ των οποίων είναι και αναπτυσσόμενη εταιρεία τηλεπικοινωνιών, για την αγορά της. Λέγεται δε πως έχει κατατεθεί σχετική προσφορά».

Η NetMed NV δραστηριοποιείται σε Ελλάδα και Κύπρο, μέσω της Multichoice Holdings Cyprus της οποίας η θυγατρική εταιρεία Multichoice Cyprus LTD είναι εισηγμένη στο κυπριακό χρηματιστήριο, και στην Ελλάδα μέσω του Ομίλου NetMed Hellas. Στη NetMed NV ο Τηλέτυπος (Mega) έχει το 12%, μέσω της Teletypos Cyprus, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό κατέχει η μητρική Naspers. Στη θυγατρική αδειούχο εταιρείας συνδρομητικής τηλεόρασης Multichoice Hellas συμμετέχουν οι Myriad 40%, Tiledrasi SA 35%, Dikomo 20% και η Lumiere TV με 5%. Ο τζίρος της Multichoice Hellas ανέρχεται σε 176 εκατ. ευρώ, με κέρδη 5 εκατ. ευρώ και της NetMed Hellas σε 105 εκατ. ευρώ με ζημίες 612 χιλ. ευρώ.


Σχολιάστε εδώ