Η έρευνα λογισμικού από… πολιτικό μηχανικό

Στην ελεύθερη αγορά ασφαλιστικά προγράμματα κόστους 200 ευρώ περίπου καταχωρίζουν σε 999 διαφορετικές εταιρείες απεριόριστο αριθμό εργαζομένων, χωρίς να παράγονται λάθη. Είναι γνωστό ανά την ΕΡΤ και κυρίως στους μηχανογράφους πώς έχει το θέμα του συγκεκριμένου προγράμματος, πώς κατασκευάστηκε, πώς παραγγέλθηκε και πώς πληρώθηκε η εφαρμογή. Η εταιρεία λογισμικού, καίτοι είχε συμβατική υποχρέωση, δεν κάλυψε την εγγύηση του προγράμματος, διότι είχε τροποποιηθεί από μηχανογράφο της ΕΡΤ ΑΕ ο πηγαίος κώδικας του προγράμματος. Είναι γνωστό ότι διενεργήθηκε ανάκριση για το θέμα, στην οποία ο κ. ανακριτής, ως πολιτικός μηχανικός, δεν διαπίστωσε τίποτα παράτυπο και παράνομο, παρά μόνο ευθύνες του καταγγέλλοντος διευθυντή Μηχανογράφησης, ο οποίος και παρέλαβε το πρόβλημα με την ανάληψη των καθηκόντων του».

Το πρόβλημα επισημάνθηκε από το 2005 και, με προτροπή της αρμόδιας ελεγκτού του ΙΚΑ, έγινε συνάντηση στο γραφείο του γενικού διευθυντή Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών για τα συγκεκριμένα λάθη και κατέληξαν, παρουσία του Χ. Παναγιωτόπουλο, στον τρόπο αντιμετώπισης του θέματος. Όμως ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας δεν αποδέχθηκε την εθελοντική προσφορά του υπαλλήλου, η οποία θα είχε, όπως σημειώνει, «μηδενικό κόστος παροχής υπηρεσιών για την εταιρεία». Αντ’ αυτού βρέθηκε στο… αθλητικό τμήμα. Γι’ αυτό και στην επιστολή ο Χ. Παναγιωτόπουλος καταλήγει, υπογραμμίζοντας:

«Αδυνατώ, επίσης, να κατανοήσω γιατί ενώ προτάθηκα από τη ΔΟΥ για να βοηθήσω, μετά του ασφαλιστικού συμβούλου, στην επίλυση του θέματος του ΙΚΑ, μετακινήθηκα εκ νέου στο αθλητικό τμήμα. Διατηρώ σοβαρές υπηρεσιακές επιφυλάξεις για τους λόγους των μετακινήσεών μου και είμαι βέβαιος ότι το πρόβλημα δεν είναι τα ασφαλιστικά λάθη, αλλά τα ουσιώδη λάθη που αφορούν αρκετούς μονιμοποιηθέντες υπαλλήλους του ΠΔ 164/2004».

Ας σημειωθεί πως η μαρτυρία αυτή λήγει το μυστήριο για τη διαμαρτυρία των συμβασιούχων (διαβάστε σχετικό ρεπορτάζ) και προφανώς ανοίγει έναν νέο κύκλο έρευνας.


Σχολιάστε εδώ