ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ

«Πρωταθλητές στα χρέη»

ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ για την απομάκρυνση παράνομων τραπεζοκαθισμάτων από την πλατεία Φιλομούσων στην Πλάκα έκανε την περασμένη Δευτέρα ο Δήμος Αθηναίων με συνεργεία και επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Νίκο Βαφειάδη, ενώ μαζί ήταν και ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Αστυνομίας Παπαδάκης. Μάλιστα θα πρέπει να πούμε ότι η «σκούπα» αφορούσε συγκεκριμένο κατάστημα του οποίου ο ιδιοκτήτης παρά τις επανειλημμένες συστάσεις να απομακρύνει τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα δεν το έκανε και όχι μόνο αυτό αλλά δεν πλήρωσε και τα ποσά που χρωστάει στον δήμο… Δεν έλειψαν και οι αψιμαχίες των συνεργείων του δήμου με τις γνωστές «πολεμικές δυνάμεις» που εμφανίστηκαν για να υπερασπιστούν τα «δίκαια» του επιχειρηματία και φυσικά προσπαθούσαν να κάνουν τον «τσαμπουκά» τους… Η ουσία είναι ότι οι «τσαμπουκάδες» δεν πέρασαν…

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να πούμε ακόμη ότι άλλος πολύ γνωστός επιχειρηματίας, που είναι και ποδοσφαιρόφιλος και έχει διάφορα μαγαζιά στην περιοχή, μόλις είδε το φορτηγό του δήμου, φοβούμενος ότι θα είναι ο επόμενος, έσπευσε να μαζέψει τα τραπεζοκαθίσματα που είχε απλώσει παράνομα… για να μην έχει τίποτε απώλειες. Οι πληροφορίες λένε ότι και οι δύο επιχειρηματίες, ο ένας που την πλήρωσε και άλλος που τη γλίτωσε, έχουν ρεκόρ χρεών στον δήμο, επειδή όχι μόνο αναπτύσσουν παράνομα τραπεζοκαθίσματα, αλλά ούτε κάνουν τον κόπο να υποβάλουν αίτηση για να πάρουν άδεια. Μιλάμε δηλαδή για πλήρη περιφρόνηση των νόμων αλλά και της δημοτικής αρχής…

ΑΜΕΣΩΣ μετά το τέλος της επιχείρησης-«σκούπα» ο Βαφειάδης, αφού τόνισε ότι «ύστερα από αλλεπάλληλες συστάσεις ο εν λόγω επιχειρηματίας δεν συμμορφωνόταν και εξακολουθούσε παρανόμως να κατέχει στην πλατεία τραπεζοκαθίσματα», επεσήμανε ότι «είναι αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών να έχουν πρόσβαση στους κοινόχρηστους χώρους, στις πλατείες και στα πεζοδρόμια και ο Δήμος Αθηναίων αυτό ανέλαβε να κάνει. Η πολιτική της απελευθέρωσης των κοινόχρηστων χώρων θα συνεχισθεί ενάντια σε όποιον παρανομεί»… Για να δούμε πόσο καιρό θα είναι «πρωταθλητές» στα χρέη οι «τσαμπουκάδες» της Πλάκας…

Ποιος θα το σώσει;

ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ κτίριο-κόσμημα αρχιτεκτονικής στην οδό Θήρας 54 κάτω από την Πλατεία Αμερικής, κοντά στην Πατησίων, κινδυνεύει από τον χρόνο και την αδιαφορία, επισημαίνει στην επιστολή που έχει στείλει από τις αρχές Οκτωβρίου ένας ενεργός πολίτης και κάτοικος στο 6ο διαμέρισμα του δήμου, ο Αντώνης Κουγιαγκάς, ηλεκτρολόγος μηχανικός ΤΕ, τεχνικός ασφάλειας και υγείας εργασίας, προς τον δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη και την οποία κοινοποιεί και στον πρόεδρο του 6ου διαμερίσματος Κ. Λαγό. Τους ζητάει να πάρουν μέτρα για τη διάσωση «ενός κοσμήματος αρχιτεκτονικής», ενός κομματιού της ιστορίας της πόλης. Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

«ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ μου, που είχα αποστείλει τον Ιούνιο του 2005 στην προηγούμενη δημοτική αρχή, είχα αναφερθεί στο θέμα που αφορά την τύχη του κτιρίου- κοσμήματος αρχιτεκτονικής, που βρίσκεται στην οδό Θήρας 54 κοντά στη Πατησίων και σχεδόν δίπλα στο κτίριο όπου στεγάζεται το 6ο δημοτικό διαμέρισμα. Το θαυμάσιο αυτό κτίριο που έχει το στυλ πύργου του Μεσαίωνα έχει παντελώς εγκαταλειφθεί στη μοίρα του, ακατοίκητο και συχνά γίνεται σκουπιδότοπος και καταφύγιο ανθρωπίνων ερειπίων από τις παράνομες ουσίες.

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ σας υπενθυμίζω ότι απέναντι βρίσκεται το νεοανεγερθέν 19ο Λύκειο, με τα παιδιά που αποτελούν το μέλλον της Αθήνας και της πατρίδας μας. Το παράδειγμα που τους δίνει ο Δήμος Αθηναίων όσον αφορά την προστασία για τα νεοκλασικά πολιτιστικά κοσμήματα της πόλης είναι η πλήρης αδιαφορία και απαξίωση της ταυτότητας της τοπικής κληρονομιάς; ΔΕΝ ΕΧΩ λάβει απάντηση επί του θέματος και φυσικά περιμένω όχι μόνο την απάντησή σας, αλλά και την άμεση δράση σας για τη διάσωση του πύργου και την παρέμβαση του Δήμου Αθηναίων και του 6ου δημοτικού διαμερίσματος».

Σεμινάρια Αυτοδιοίκησης

ENA σημαντικό θέμα -«Οι Δήμοι και το φυσικό περιβάλλον»- πρόκειται να συζητηθεί στη νέα συζήτηση-σεμινάριο που οργανώνει ο Όμιλος Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης (ΟΠΣΑ) του οποίου πρόεδρος είναι ο τέως δήμαρχος Ηλιούπολης Θ. Γεωργάκης. Είναι ένα θέμα επίκαιρο μετά και τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου, γι’ αυτό και είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει το ενδιαφέρον των στελεχών της αυτοδιοίκησης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2007, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα συνεδρίων του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ), Μαρίνου Αντύπα 86-88, στην Ηλιούπολη.

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Κωνσταντίνος Σύψας, πολιτικός μηχανικός – διευθυντής επεξεργασίας στερεών αποβλήτων και διαχείρισης ειδικών αποβλήτων στον ΕΣΔΚΝΑ, ο οποίος θα αναλύσει το θέμα: «Υποχρεωτική η χάραξη πολιτικής των δήμων για την προστασία του περιβάλλοντος. Υπηρεσίες Καθαριότητας και Προγράμματα Ανακύκλωσης» καθώς και οι Σπύρος Βάλμης, καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, και Μιχάλης Στογιάνος, γεωπόνος – μελετητής και κατασκευαστής έργων Πρασίνου, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σχετικά με το θέμα «Παρεμβάσεις των δήμων για τη βελτίωση του αστικού και περιαστικού πρασίνου της πόλης – Συνεργασία με άλλους φορείς». Μετά την ολοκλήρωση των εισηγήσεων θα ακολουθήσει συζήτηση, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και πολλές πληροφορίες μπορείτε να μάθετε από το τηλέφωνο 210-9922301.


Σχολιάστε εδώ