εδώ Βρυξέλλες

>> Το θέμα της αύξουσας παχυσαρκίας των παιδιών είναι άμεσα συνδεδεμένο με τον ρόλο του αθλητισμού στα σχολεία. Την ώρα που ο αριθμός των παιδιών που πάσχουν από παχυσαρκία στα κράτη μέλη της ΕΕ έχει αυξηθεί δραματικά τις τελευταίες δεκαετίες, την ίδια ώρα στο 50% των κρατών μελών έχει παρατηρηθεί μείωση του μαθήματος της γυμναστικής στα σχολεία.

Με αφορμή τα στοιχεία αυτά και μετά την ολοκλήρωση της λευκής βίβλου για τον Αθλητισμό, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Μαυρομμάτης κατέθεσε ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή «εάν προτίθεται η Επιτροπή να προωθήσει κοινό σχέδιο δράσης και για την καθιέρωση του ελάχιστου ορίου των 2 ωρών ανά εβδομάδα για το μάθημα της γυμναστικής στα σχολεία», καθώς και τι περαιτέρω μέτρα προτίθεται να προτείνει για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του φαινόμενου.

Να σημειωθεί ότι σχετικές στατιστικές καταδεικνύουν ότι τα παιδιά που αθλούνται συστηματικά στα σχολεία διαρκώς μειώνονται και ότι σημαντική παράμετρο του προβλήματος συνιστά η αυξανόμενη ενασχόληση των παιδιών με τους υπολογιστές και τα video games.

>> Πανευρωπαϊκή εκστρατεία για την προώθηση των βιολογικών προϊόντων εξαγγέλλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το τρέχον έτος, καθώς και προγράμματα τα οποία θα προσφέρουν πολλά κίνητρα με στόχο τη μεγαλύτερη ανάπτυξη του κλάδου, καθώς και τη μείωση του κόστους παραγωγής.

Ταυτόχρονα αναγνωρίζει ότι η κατάσταση είναι ανομοιογενής τόσο ως προς τις αποκλίσεις των τιμών των βιολογικών προϊόντων στα κράτη μέλη της ΕΕ όσο και σε σχέση με τα συμβατικώς παραγόμενα προϊόντα, αποδίδοντάς την στους κοινοτικούς περιορισμούς, στη χαμηλότερη απόδοση των καλλιεργειών και στις πρόσθετες δαπάνες, λόγω του περιορισμένου κατά τόπους επιπέδου ανάπτυξης της βιολογικής παραγωγής.

Η Κομισιόν, με αφορμή σχετικές ερωτήσεις του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Παπαστάμκου, δηλώνει επίσης ότι έχει επίγνωση των υπερβάσεων που υφίστανται στη συσκευασία των βιολογικών προϊόντων με πλαστικές μεμβράνες και ότι από κάθε πλευρά τις θεωρεί ασύμβατες με το πνεύμα της βιολογικής παραγωγής.


Σχολιάστε εδώ