Γιατί είχε τον διπλωμάτη μαζί της…

Τι δουλειά είχε εκεί ο κ. Βασιλάκης; Ποτέ άλλοτε η κυρία υπουργός πήγε στο Μαξίμου συνοδευόμενη από διπλωμάτη. Ποιος λοιπόν ο λόγος να παραστεί στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό; Για να τον έχει για… μάρτυρα, μην αλλάξει θέση ο Καραμανλής; Για να ενημερώσει τον πρωθυπουργό ο διπλωμάτης αποκλείεται, αφού η Ντόρα γνωρίζει τα πάντα.

Το ερώτημα επομένως παραμένει. Γιατί η Ντόρα πήρε μαζί της τον Βασιλάκη στο Μαξίμου; Εκτός κι αν ο διπλωμάτης έμεινε έξω από την πόρτα… Οπότε η υπουργός Εξωτερικών το έκανε για να θολώσει τα νερά… Ελπίζουμε κάποτε να μάθουμε τι ακριβώς συνέβη…

Οι τεράστιες ευθύνες του Μητσοτάκη για την Επιτροπή Μπατεντέρ

Είναι γνωστό ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν ξεχνά… Ξεχνά όταν το θέλει, όταν τον εξυπηρετεί. Και φαίνεται τον εξυπηρετεί η… απώλεια μνήμης για τον Ιανουάριο του 1992, τότε που ήταν ακόμη πρωθυπουργός και θα συνεδρίαζε η Επιτροπή Μπατεντέρ, που είχε συστήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να συζητήσει το θέμα των Σκοπίων και να υποδείξει αν και με ποιο όνομα θα μπορεί η ΕΕ να τα αναγνωρίσει.

Η επιτροπή πήρε το όνομά της από το επίθετο του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας της Γαλλίας, που θα είχε την προεδρία της επιτροπής, και λεγόταν Μπατεντέρ. Κάθε χώρα θα εκπροσωπείτο από τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας της.

Ο τότε πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης δεν έστειλε τον τότε πρόεδρο, αείμνηστο σήμερα Βασ. Μποτόπουλο, επειδή ήταν… ΠΑΣΟΚ! Δηλαδή άφησε την επιτροπή να πάρει αποφάσεις με απούσα την Ελλάδα, που θα μπορούσε κάλλιστα να φρενάρει επιλογές ή να προτείνει λύση συμφέρουσα για την Ελλάδα.

Γι’ αυτή την ιστορία, που ζημίωσε τη χώρα μας, ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κρατάει ένοχη σιωπή. Καθώς και όλοι οι τότε συνεργάτες του. Γιατί; Μήπως γιατί κάνει τζιζ και θυμίζει τις μεγάλες ευθύνες του;


Σχολιάστε εδώ