Έτσι στήθηκε η ληστεία του χρηματιστηρίου

Και οι ένοχοι να μην ελπίζουν ότι θα τη γλιτώσουν γιατί οι κατηγορίες είναι σε βαθμό κακουργήματος και δεν καλύπτονται από πενταετή παραγραφή όπως τα πλημμελήματα.

Στις 85 δακτυλογραφημένες σελίδες του δριμύτατου κατηγορητηρίου, που συνέταξε μετά από ενδελεχή έρευνα ο ειδικός ανακριτής του παραδικαστικού κυκλώματος κ. Ιωάννης Σίδερης, αποκρυπτογραφείται στιγμή προς στιγμή το πώς στήθηκε η μεγαλύτερη ληστεία που έγινε στην Ελλάδα, χρησιμοποιώντας μια μικρή κατασκευαστική εταιρεία, τη γνωστή «ΣΙΓΑΛΑΣ», που η μετοχή της εκτινάχθηκε από τις 337 δραχμές στις 2.999 δρχ., αύξηση δηλαδή κατά 788,89%, χωρίς να μεσολαβήσει πραγματική αλλαγή στο ενεργητικό των περιουσιακών της στοιχείων. Και αποκαλύπτονται οι εικονικές συναλλαγές με τις οποίες μέσα σε λίγες ώρες άλλαζαν χέρια δεκάδες δισεκατομμύρια! Τα στοιχεία που παρατίθενται στο κατηγορητήριο, κατά του εγκέφαλου (;) Τρύφωνα Αποστολόπουλου, ο οποίος κατηγορείται και για τη δωροδοκία της Μπουρμπούλια, είναι καραμπινάτα και τεκμηριωμένα, σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Αντίθετα, δημιουργούν τεράστια ευθύνη για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία ενώ ενήργησε, υποτίθεται, εξονυχιστικό έλεγχο, δεν βρήκε ΤΙΠΟΤΑ!

Χρηματιστηριακοί παράγοντες τονίζουν ότι αν είχαν διερευνηθεί επαρκώς από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και άλλα σκάνδαλα του χρηματιστηρίου, όπως έγινε με την υπόθεση ΣΙΓΑΛΑ, αναμφίβολα θα είχαν οδηγήσει στο εδώλιο πολλούς επιτήδειους που έχουν μείνει ατιμώρητοι, ύστερα από επτά χρόνια… φαγούρας στη διερεύνηση των εγκλημάτων του ’99.

Το κατηγορητήριο-καταπέλτης περιγράφει όλες τις μεθοδεύσεις του κυκλώματος, ξετυλίγοντας το «κουβάρι» από τις τρεις καταθέσεις που έγιναν την περίοδο Ιουλίου – Οκτωβρίου 2001 σε λογαριασμό της πρώην ανακρίτριας Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια στην ελβετική UBS και αφορούσαν συνολικό ποσό 378.000 ευρώ. Τα ποσά αυτά φέρεται να κατέθεσε ο επιχειρηματίας Τρύφων Αποστολόπουλος, ως εκπρόσωπος της off-shore εταιρείας Vega International. Ο κ. Αποστολόπουλος συνεργάσθηκε στενά με τον μεγαλοεργολάβο Παναγιώτη Πανούση (ΑΤΤΙΚΑΤ), ο οποίος εμφανίζεται στο κατηγορητήριο σαν «μαέστρος» της χειραγώγησης της μετοχής της εταιρείας ΣΙΓΑΛΑΣ.

Το κατηγορητήριο αποτελεί ιστορικό γεγονός. Είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται η κάθαρση. Και μάλιστα όχι από την κυβέρνηση που εκμεταλλεύτηκε πολιτικά «το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου», αλλά από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Για όσους ζημιώθηκαν ανοίγει ο δρόμος με αγωγές τους να πάρουν πίσω τα κλεμμένα.

Πολλοί που αναφέρονται στο κατηγορητήριο έχουν ήδη εξέχουσες θέσεις σε τράπεζες, χρηματιστηριακές εταιρείες και θεσμικούς επενδυτές. Ένας μάλιστα, με ισχυρότατες διασυνδέσεις στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, καθώς και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, είναι και μέλος του ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και μάλιστα πρόσφατα, για δεύτερη φορά, παρά τον θόρυβο, πρόεδρος του Συνεγγυητικού, διορισθείς από το ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Πρέπει αμέσως η Τράπεζα της Ελλάδος και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να ελέγξουν πάλι τις περιπτώσεις που έχουν καταγγελθεί για χειραγώγηση πλήρως, διότι ο προηγούμενος έλεγχος απεδείχθη πλημμελής, ίσως σκόπιμα, και να επιβάλει διοικητικές ποινές και να παραστεί πολιτικός ενάγων.

Ο υπουργός οφείλει να… παραιτήσει τον εκλεκτό του από μέλος του ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, όπου ναι μεν προτάθηκε μέσα από τον ΣΜΕΧΑ, αλλά στην προεδρία του Συνεγγυητικού διορίστηκε από το ΔΣ της Ε.Κ. Θα τολμήσει ο κ. Πιλάβιος, τέως πρόεδρος της Ένωσης Θεσμικών, να τιμωρήσει τους ανθρώπους, ειδικά τους τραπεζίτες που τότε τον ψήφισαν και τον στήριξαν και τώρα είναι φίλοι του; Διότι, κακά τα ψέματα, 8 από τα 25 τότε μέλη της ΕΘΕ ενέχονται στα βαρύτατα αυτά αδικήματα!

Επίσης, ενέχονται 3 χρηματιστηριακές, με επίκεντρο της χειραγώγησης, ή απάτης κατά το κατηγορητήριο, τη MIDLAND ΑΧΕ.

Να σημειώσουμε ότι, προφανώς για λόγους συντομίας, η MIDLAND ΑΧΕ δεν αναφέρεται με το πλήρες όνομά της, δηλαδή MIDLAND – ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ ΑΧΕ, με μέτοχο κατά 10% τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Νικόλαο Παντελάκη, χρηματιστή τρίτης γενιάς και μέλος του ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο οποίος διορίστηκε πρόσφατα για δεύτερη φορά πρόεδρος του Συνεγγυητικού, παρά το γεγονός ότι α) υπήρξαν αντιδράσεις και β) το ότι η εταιρεία MIDLAND έχει συγκρούσεις συμφερόντων και πρόσφατες δικαστικές διενέξεις με επενδυτές της WORLWIDE, που εστράφησαν και κατά του Συνεγγυητικού. Προφανώς υπερισχύει το προνόμιο του κ. Παντελάκη να παίζει πολύ καλό τένις με τον «τσάρο», ενώ μέσω των παιδιών τους, που φοιτούν στο Κολέγιο, να σχετίζεται και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, με επέμβαση του οποίου τότε στον κ. Θωμαδάκη, πρόεδρο εκείνη την περίοδο της Ε.Κ., δεν του επιβλήθηκε ποινή για διπλή χειραγώγηση, την ίδια εποχή, της ΑΛΟΥΜΙΛ (για την οποία τιμωρήθηκε τελικά) και της ΣΙΓΑΛΑΣ, διότι η ποινή θα ήταν κανονικά λουκέτο, παρότι παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη για τον κ. Τρύφωνα Αποστολόπουλο. Το επιχείρημα τότε του κ. Θωμαδάκη στο ΔΣ της Ε.Κ. ήταν ότι δεν μπορούμε να κλείσουμε μια διεθνή τραπεζική χρηματιστηριακή (ενώ αν ήταν ιδιωτική δεν θα υπήρχε πρόβλημα!).

Βλέπουμε όμως στο κατηγορητήριο ότι α) ενώ αγόραζε ο Τρύφων Αποστολόπουλος και έβαζε τα χρήματα στη MIDLAND ΑΧΕ, ο Πανούσης και η συγκεκριμένη ΑΧΕ έκλειναν τα μάτια β) έβαζαν παραπλανητικές εντολές στο άνοιγμα, στο κλείσιμο και κατά τη διάρκεια και γ) έκαναν εικονικές συναλλαγές.

Επίσης και το όνομα ALICO δεν είναι πλήρες. Τότε η ονομασία της ήταν ALICO-EUROBANK και ήταν κοινή εταιρεία κατά 50% της ALICO και της EUROBANK, που αγοράσθηκε κατά 100% από την ΑLICO το 2002, δηλαδή μετά τις καταλογιζόμενες πράξεις. Επομένως η ευθύνη είναι και των δύο.

Στο κατηγορητήριο αναφέρονται:
— 3 χρηματιστηριακές που συνετέλεσαν στην απάτη, ήτοι οι MIDLAND ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ ΑΧΕ κυρίως, η
ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΧΕ και η CAPITAL AXE
— Πάνω από 30 φυσικά πρόσωπα, επώνυμα τα περισσότερα, υπεράνω υποψίας και
— 8 υπεράνω υποψίας τραπεζικές και ασφαλιστικές ΑΕΔΑΚ, που ελέγχονται από τρεις ανεξάρτητες αρχές και ανοίγει ο δρόμος σε επενδυτές που ζημιώθηκαν να ζητήσουν πίσω τα χαμένα, όπως γράφουμε και παραπάνω.

Τα 6 αμοιβαία κεφάλαια, η μία επενδυτική εταιρεία και η μία τράπεζα που αναφέρονται στο κατηγορητήριο είναι:
1) ALICO EUROBANK AEΔΑΚ
2) METROLIFE ΕΜΠΟΡΙΚΗ AEΔΑΚ
3) ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΑΕΔΑΚ
4) ΚΥΠΡΟΥ ΑΕΔΑΚ
5) ΑΣΠΙΣ Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου ΑΕΕΧ
6) ΓΕΝΙΚΗ ΑΕΔΑΚ (αγοράστηκε από Societe Generale)
7) ΕΤΒΑ (Tράπεζα) και
8) INTERNATIONAL ΑΕΔΑΚ.

Ποιοι εμπλέκονται

Τα φυσικά πρόσωπα που αναφέρονται στο κατηγορητήριο είναι μεταξύ άλλων:
1) Τρύφων Αποστολόπουλος: Επιχειρηματίας. Εργαζόταν στην INTERACT της οδού Κηφισίας. Εμφανίστηκε με παρά πολλά χρήματα το 1999. Φέρεται, εκτός των άλλων, ότι δωροδόκησε την κ. Μπουρμπούλια.
2) Παναγιώτης Πανούσης: Ο μεγαλομέτοχος – μεγαλοκατασκευστής της ATTICAT, ΣΙΓΑΛΑΣ και πολλών άλλων. Θεωρείται ο ιθύνων νους της χειραγώγησης, απάτης κατά το κατηγορητήριο. Κατέθετε χρήματα στη MIDLAND για λογαριασμό Τρύφωνα.
3) Αθανάσιος Αθανασούλης: Μεγαλομέτοχος της
ALTEC, γνωστός μεγαλοεπιχειρηματίας.
4) Γιώργος Βαλσαμίδης: Νο 2 της ALTEC. (Συνεργάζεται με ΚΑΠΠΑ ΑΧΕ).
5) Δημήτρης Λέκκας: Πρόεδρος, διευθύνων και μέτοχος της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΑΧΕ, που, μεταξύ άλλων, ήταν ανάδοχος της ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΖΩΗ.
6) Νικόλαος Γαβαλάκης: Γενικός διευθυντής της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΑΧΕ.
7) Γιώργος Μελάς: Στέλεχος της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΑΧΕ.
8) Αναστάσιος Πολίτης: Είναι ο αποθανών εφοπλιστής μεγαλομέτοχος της CAPITAL AXE, στην οποία γενικός διευθυντής είναι ο κ. Τριανταφυλλάκης.
9) Δημήτρης Γερμίδης: Αποθανών τέως πρέοδρος CAPITAL AXE, τέως διοικητής Εθνικής, με υιούς τους αναφερόμενους Άγγελο και Παύλο.
10) Ευγένιος Παπαδόπουλος: Τέως ειδικός γραμματέας επί ασφαλιστικών θεμάτων κ. Τσιτουρίδη, τότε στέλεχος της ATTICAT και συνεργάτης του κ. Πανούση. Παρέλαβε επιταγή από MIDLAND AXE.
11) Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια: Η γνωστή ανακρίτρια.
12) Κωνσταντίνος Τσέλλος: Συνέταιρος του Παν. Πανούση.
13) Θεμιστοκλής Κονταράτος: Συνεργάτης του Τρύφωνα Αποστολόπουλου.
14) Ιωάννης Μουστέρης.
15) Δήμητρα Κούτρα.
16) Γιώργος Βούρτσης: Υπάλληλος ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΑΧΕ.
17) Χρήστος Μπεκιάρης: Υπάλληλος ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΑΧΕ.
18) Διονυσία Κυριαζή: Νόμιμος εκπρόσωπος ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΑΧΕ.
19) Σπυρίδων Αργυρίου.
20) Νικόλαος Κονδυλίδης.
21) Ruiz Sonia.
22) Σταυρούλα Τύρου.
23) Νικολάος Μηναδάκης.
24) Βασίλειος Καλούδης: τέως γενικός διευθυντής INTERNATIONAL ΑΕΔΑΚ.

Ακόμα παραπέμπονται 7 διαχειριστές/γενικοί διευθυντές της ΑΕΔΑΚ, ΑΕΕΧ και ΕΤΒΑ, τα ονόματα των οποίων δεν προσωποποιούνται στο κατηγορητήριο κατά Τρύφωνα Αποστολόπουλου. Προφανώς θα τους κοινοποιηθούν προσωπικά κατηγορητήρια.

32) Γεώργιος Φελούρης.
33) Antony Spyropoulos.
34) Norman Spyropoulos.
35) Collette Zarwicki.
36) Νικόλαος Κρητικός: Υπάλληλος Πανούση.
37) E. Pourshalimi.
38) Δήμητρα Κούτρα: Σύζυγος Αθαν. Αθανασούλη (ΑLTEC) και
39) Ανδρέας Κορασίδης, μεγαλομέτοχος ομώνυμης ΑΕ, που ως γνωστόν πτώχευσε.

Εκτός από τις 3 ΑΧΕ αναφέρεται και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΧΕ, που εξαγοράστηκε μετά από την ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ και ανήκει τώρα στον Όμιλο MARFIN – ΕΓΝΑΤΙΑ ΒΑΝΚ.


ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ

Κατηγορείσαι ως υπαίτιος του ότι στην Αθήνα κατά το χρονικό διάστημα από 5/2/1999 μέχρι 31/10/2001, με περισσότερες πράξεις πραγμάτωσες την αντικειμενική υπόσταση περισσοτέρων του ενός εγκλημάτων, που τιμωρούνται κατά νόμο με στερητικές της ελευθερίας ποινές, ειδικότερα δε: Α) στην Αθήνα, κατά το χρονικό διάστημα από το πρώτο δεκαήμερο του μηνός Ιουνίου του έτους 2001 έως και 31/10/2001, με σκοπό να συγκαλύψεις, από κοινού μετ’ άλλων, την αληθή προέλευση περιουσιακών στοιχείων (χρημάτων), προερχομένων από την τέλεση της πράξεως της παθητικής δωροδοκίας δικαστού, ήτοι εγκληματικής δραστηριότητας του άρθρου 1 περ. αιζ του ν. 2331/1995, όπως τροποποιήθηκε με τα άρθρα 2 και 3 επ. του ν. 3424/2005, που είχε τελεσθεί διά της εκ μέρους της συγκατηγορουμένης σου Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια Πρωτοδίκου Αθηνών, απαιτήσεως από εσένα χρημάτων, παρέσχες τη συνδρομή σου και στη συνέχεια, μεταβίβασες σε αυτήν (Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια) χρηματικά ποσά, προκειμένου να κριθεί ευνοϊκώς η υπόθεσή σου, που εκκρεμούσε ενώπιον αυτής (Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια), ως ανακρίτριας του 19ου Τακτικού Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών, επιδιώκοντας, κατ’ αυτόν τον τρόπο, να προσδώσεις νομιμοφανή υπόσταση, στα προερχόμενα από την ανωτέρω εγκληματική δραστηριότητα έσοδα, συγκεκριμένα δε κατέβαλες (μεταβίβασες) στην Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια,

α) στις 31/7/2001 το ποσό των διακοσίων δέκα επτά χιλιάδων (217.000) ευρώ, μέσω του Υποκαταστήματος Λονδίνου της EUROBANK, β) στις 7/9/2001 το ποσό των ογδόντα οκτώ χιλιάδων (88.000) ευρώ και γ) στις 31/10/2001 το ποσό των εβδομήντα τριών χιλιάδων (73.000) ευρώ, ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας με την επωνυμία «VEGA INTERNATIONAL CORPORATION», στον με αριθμό 0206/78970 λογαριασμό που τηρούσε η ανωτέρω, στην Ελβετική Τράπεζα UBS, που είχε απαιτήσει προγενέστερα η ως άνω δικαστική λειτουργός και είχες αποδεχθεί να της καταβάλεις κατά το πρώτο δεκαήμερο του μηνός Ιουνίου του έτους 2001, προκειμένου να κριθεί ευνοϊκώς η υπόθεσή σου, που εκκρεμούσε ενώπιον αυτής, ως ανακρίτριας του 19ου Τακτικού Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών, και συγκεκριμένα να μην απαγγελθεί εναντίον σου κατηγορία για την πράξη της απάτης, από υπαιτίους που διαπράττουν απάτες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, εκ της οποίας η προξενηθείσα ζημία υπερβαίνει το ποσό των 5.000.000 δρχ., ήτοι για πράξη για την οποία είχε ασκηθεί ποινική δίωξη, αλλά μόνον για την πράξη της παραβάσεως του άρθρου 34 εδ. α Ν. 3632/1928, και έτσι να μην υφίσταται δυνατότητα επιβολής, κατά νόμον, προσωρινής κρατήσεως, με αποτέλεσμα να αφεθείς ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους μετά την απολογία σου στις 11/6/2001, επιδιώκοντας έτσι να προσδώσεις νομιμοφανή υπόσταση, στα προερχόμενα από την ανωτέρω εγκληματική δραστηριότητα έσοδα, παρέχοντας την συνδρομή σου για την τέλεση της εν λόγω πράξεως, διά της καταβολής, κατά τα προαναφερθέντα, του συνολικού ποσού των τριακοσίων εβδομήντα τριών χιλιάδων (378.000) ευρώ. Την ως άνω δε πράξη σου, τέλεσες κατ’ επάγγελμα επί τη βάσει σχεδίου, έχοντας διαμορφώσει την κατάλληλη υποδομή και ετοιμότητα με πρόθεση επανειλημμένης τέλεσης αδικημάτων που συνιστούν την κατά το άρθρο 1 περ. αιζ του ν. 2331/1995 εγκληματική δραστηριότητα, επί πλέον δε έδρασες, από κοινού μετά της Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια, ως και αγνώστων μέχρι τώρα στην ανάκριση δραστών, στα πλαίσια οργανωμένης εγκληματικής ομάδας για την τέλεση διαφόρων εγκλημάτων, μεταξύ των οποίων περιελαμβάνοντο και τα εγκλήματα της δωροδοκίας δικαστού ως και της καταχρήσεως εξουσίας,

Β) Στην Αθήνα κατά το πρώτο δεκαήμερο του μηνός Ιουνίου του έτους 2001, με πρόθεση προκάλεσες σε κάποιον την απόφαση να εκτελέσει την άδικη πράξη που διέπραξε, συγκεκριμένα δε με συνεχείς προτροπές και υποσχέσεις παροχής, κατά τα ανωτέρω, οικονομικής υποστηρίξεως, προκάλεσες σε άλλον την απόφαση τελέσεως της αδίκου πράξεως της καταχρήσεως εξουσίας, ειδικότερα δε προκάλεσες στην Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, ως Ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Αθηνών, την απόφαση να μην απαγγείλει εναντίον σου κατηγορία για την πράξη της απάτης, από υπαιτίους που διαπράττουν απάτες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, εκ της οποίας η προξενηθείσα ζημία υπερβαίνει το ποσό των 5.000.000 δρχ., ήτοι για πράξη για την οποία είχε ασκηθεί ποινική δίωξη, αλλά μόνον για την πράξη της παραβάσεως του άρθρου 34 εδ. α Ν. 3632/1928, και έτσι να μην υφίσταται δυνατότητα επιβολής, κατά νόμον, προσωρινής κρατήσεως, με αποτέλεσμα να αφεθείς ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους μετά την απολογία σου ενώπιόν της στις 11/6/2001, παρά το γεγονός ότι αυτή γνώριζε ότι ήσουν υπαίτιος της πράξεως, για την οποία είχε ασκηθεί ποινική δίωξη, ήτοι της κακουργηματικής πράξεως της απάτης. Την, ως άνω, δε πράξη της η Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια τέλεσε εν γνώσει της ότι ήσουν υπαίτιος της ανωτέρω πράξεως, δοθέντος ότι είχε δωροδοκηθεί από εσένα με το ως άνω ποσό των τριακοσίων εβδομήντα οκτώ χιλιάδων (378.000) ευρώ,

Γ) στην Αθήνα κατά το χρονικό διάστημα από 5/2/1999 μέχρι 17/5/2000 από κοινού μετ’ άλλων, ως και άγνωστα μέχρι τώρα στην ανάκριση πρόσωπα, με σκοπό να αποκομίσετε οι ίδιοι αλλά και άλλοι παράνομο περιουσιακό όφελος, βλάψατε ξένη περιουσία πείθοντας κάποιον σε πράξη με την εν γνώσει παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών, την αθέμιτη απόκρυψη, αλλά και παρασιώπηση των αληθινών γεγονότων, το δε συνολικό όφελος που επιδιώξατε, με αντίστοιχη βλάβη των τρίτων αντισυμβληθέντων, υπερβαίνει το ποσό των 5.000.000 δρχ., ήτοι, στον παραπάνω τόπο και χρόνο με σκοπό να αποκομίσεις μετά των συγκατηγορουμένων σου παράνομο περιουσιακό όφελος παρέστησες μετ’ αυτών, εν γνώσει, ψευδώς στο ευρύ επενδυτικό κοινό του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών (Χ.Α.Α.), ότι οι συμβάσεις αγοραπωλησίας μετοχών της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών Ανωνύμου Εταιρίας με την επωνυμία «Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ», που καταρτίστηκαν μεταξύ εσού ατομικώς και ως εκπροσώπου των εταιριών VEGA INTERNATIONAL CORPORATION και PLEXUS CORPORATION, και των Παναγιώτη Πανούση, Αναστασίου Πολίτη, ALGORE SERVICES LTD, ΑΤΤΙΚΑΤ ΑΤΕ, ως και διαφόρων τρίτων, έγιναν σπουδαίως, ενώ οι αγοραπωλησίες αυτές έγιναν κατ’ επίφαση, ήσαν εικονικές και η τιμή των μετοχών αυτών ήταν ψευδής, διαμορφωθείσα ανοδικά με τεχνητούς τρόπους. Ειδικότερα δε αμέσως μετά τη σύναψη συμφωνίας, που καταρτίστηκε στις 5/2/1999 μεταξύ των Σπυρίδωνος Σιγάλα, Ζωής Σιγάλα, Ελένης Σιγάλα και Ελευθερίου Σιγάλα, βασικών μετόχων της εταιρίας «Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ», και της Ανωνύμου Εταιρίας με την επωνυμία «ΑΤΤΙΚΑΤ ΑΤΕ», της οποίας νόμιμος εκπρόσωπος ήταν ο συγκατηγορούμενός σου Παναγιώτης Πανούσης, και τη μεταβίβαση στην ΑΤΤΙΚΑΤ ΑΤΕ, σε εκτέλεση της συμφωνίας αυτής, 3.110.576 μετοχών, που αντιστοιχούσαν στο 70% του συνόλου των 4.443.680 μετοχών της εταιρίας «Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ», προέβης προσωπικώς, αλλά και ως νόμιμος εκπρόσωπος των εταιριών συμφερόντων σου Vega International Corporation και Plexus Corporation, από κοινού μετά των Παναγιώτη Πανούση και Αναστασίου Πολίτη, ως και των εταιριών, συμφερόντων του Παναγιώτη Πανούση, Algore Services Ltd και ΑΤΤΙΚΑΤ ΑΤΕ, ως και διαφόρων τρίτων, στην αγορά μέχρι της 18/6/1999, ήτοι μέχρι της ημέρας κατά την οποία έγινε «κόψιμο» (split) της μετοχής και διενεμήθηκαν δύο νέες μετοχές για κάθε μία παλαιά, 926.400 μετοχών (2.779.200 μετοχές μετά το split της 18.06.99), οι οποίες αποτελούσαν το 20,85% των εισηγμένων μετοχών της ή το 57,29% των ελευθέρων μετοχών επί του συνόλου 1.617.100 (4.851.300 μετοχές μετά το split της 18.06.99). Συνεπεία των πράξεων αυτών το ευρύ επενδυτικό κοινό είχε στη διάθεσή του μόνο το 15,54% των εισηγμένων μετοχών ή το 42,71% των ελευθέρων μετοχών. Κατά τον τρόπο αυτό περιορίσατε την προσφορά των μετοχών της εν λόγω εταιρείας και αξιοποιήσατε τη δυνατότητα διαμορφώσεως της τιμής της μετοχής, ακόμη και με αγορά μικρού αριθμού μετοχών, είτε ανοδικά στο ανώτατο επιτρεπόμενο όριο (limit-up), είτε συγκρατώντας την υφιστάμενη τιμή σε υψηλό επίπεδο, είτε αποτρέποντας μεγάλη πτώση της, εκμεταλλευόμενοι και το ευνοϊκό χρηματιστηριακό περιβάλλον που επικρατούσε εκείνη την περίοδο, η οποία χαρακτηρίζονταν από αυξημένη ζήτηση γενικά μετοχών και ειδικά μετοχών του κατασκευαστικού κλάδου. Αποτέλεσμα της συμπεριφοράς αυτής ήταν, η τιμή της μετοχής, από 05.02.99 μέχρι 18.06.99, να αυξηθεί κατά 788,89 %, καθόσον η τιμή της μετοχής ανερχότανε αρχικώς μεν στο ποσό των 337 δρχ., στη συνέχεια δε στο ποσό των 2.999 δρχ. (18-6-1999). Οι περισσότερες από τις ανωτέρω αγορές πραγματοποιήθηκαν με εντολές αγοράς, οι οποίες δημιούργησαν την εντύπωση αυξημένης ζήτησης και δυναμικής ανόδου της τιμής με συνέπεια να επηρεάσουν ανοδικά την τιμή της μετοχής. Ειδικότερα α) διαμορφώνατε τεχνητά την τιμή ανοίγματος και κλεισίματος της μετοχής στο ανώτατο επιτρεπόμενο επίπεδο (limit-up) σε πολλές συνεδριάσεις της περιόδου αυτής μέσω της τοποθέτησης, στο ηλεκτρονικό σύστημα διαπραγμάτευσης (ΑΣΗΣ), μεγάλων σε όγκο και τιμή (ή χωρίς όριο τιμής) εντολών αγοράς κατά τις ευαίσθητες περιόδους διαμόρφωσης των τιμών ανοίγματος και κλεισίματος. Ορισμένες από τις εντολές αυτές, τις οποίες τοποθετούσατε, είτε κατά την έναρξη της προσυνεδρίασης, είτε στα τελευταία λεπτά της συνεδρίασης, δεν εκτελέστηκαν, δημιούργησαν όμως την εντύπωση αυξημένης ζήτησης για την μετοχή, β) πραγματοποιούσατε συναλλαγές με αντισυμβαλλόμενα πρόσωπα συνδεόμενα με εσάς (συναλλαγές μεταξύ εσού του ιδίου, της VEGA και Plexus κ.λπ.), με αποτέλεσμα να δημιουργήσετε τεχνητή εμπορευσιμότητα και να επηρεάζετε τεχνητά την τιμή της μετοχής. Οι συναλλαγές αυτές εκτελέστηκαν, συνεπεία εντολών αγοράς και πώλησης, οι οποίες εισήχθησαν στο ηλεκτρονικό σύστημα διαπραγμάτευσης του ΧΑΑ με χρονική απόσταση ελαχίστων δευτερολέπτων και σε τέτοια τιμή και όγκο, ώστε να διασταυρωθούν μεταξύ τους και γ) πραγματοποιούσατε σε πολλές συνεδριάσεις της περιόδου αυτής όγκο συναλλαγών, που ανήλθε σε σημαντικό ποσοστό του συνολικού όγκου συναλλαγών της συνεδρίασης, με αποτέλεσμα τον τεχνητό επηρεασμό της εμπορευσιμότητας και της τιμής της μετοχής και τη δημιουργία εντυπώσεων δυναμικής ανοδικής πορείας της μετοχής. Εξ άλλου μεγάλο μέρος των ανωτέρω αγορών έγινε στην πραγματικότητα για λογαριασμό της ΑΤΤΙΚΑΤ ΑΤΕ και του Παναγιώτη Πανούση, διά παρενθέτων προσώπων, ή offshore εταιριών των συμφερόντων του Παναγιώτη Πανούση, προκειμένου να μην αποκαλυφθεί, δια της διασποράς των αγορών αυτών σε πολλά πρόσωπα (αχυρανθρώπους), η ταυτότητα των πραγματικών δικαιούχων των μετοχών αγοραστών, ως και το εγκληματικό σας σχέδιο. Περαιτέρω, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα προέβητε, με τον αυτό σκοπό, σε εικονικές αγοραπωλησίες πακέτων συναλλαγών 366.000 μετοχών, προσαρμοσμένου όγκου 1.098.000 μετοχών, συνολικής αξίας 2.429.574.760 δρχ., δοθέντος ότι για την κατάρτιση των ως άνω αγοραπωλησιών των πακέτων μετοχών δεν καταβλήθηκε στην πραγματικότητα τίμημα, αφού τα χρήματα τα οποία εισέπραξαν οι πωλητές από την πώληση των ανωτέρω πακέτων μετοχών από τη Χρηματιστηριακή εταιρία, σε εξόφληση της απαίτησής τους, τα κατέβαλαν στη συνέχεια στους αγοραστές, οι οποίοι τα απέδωσαν μετά από αυτό στην Χρηματιστηριακή εταιρία, για να εξοφλήσουν την οφειλή τους από την αγορά των πακέτων μετοχών. Εξ άλλου το «κόψιμο – split» της μετοχής, με τη δωρεάν διανομή δύο νέων μετοχών για κάθε μία παλαιά που πραγματοποιήθηκε στις 18/6/1999 (ημερομηνία αποκοπής δικαιώματος), δημιούργησε περαιτέρω ανοδική τάση στην πορεία της μετοχής κατά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα μετά την 18.6.1999. Ιδιαίτερα δε, κατά το χρονικό διάστημα 12.8.99 έως 26.8.99, περίοδο κατά την οποία επίσης διακρατούσατε στο χαρτοφυλάκιό σας μεγάλο αριθμό μετοχών της Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ, αγοράσατε επί πλέον 229.820 μετοχές και διαμορφώσατε την τιμή της μετοχής, ακόμη και με αγορά μικρού αριθμού μετοχών, είτε ανοδικά στο ανώτατο επιτρεπόμενο όριο (limit-up), είτε συγκρατώντας την υφιστάμενη τιμή σε υψηλό επίπεδο, είτε αποτρέποντας μεγάλη πτώση της, όπως και κατά την προηγούμενη περίοδο προ της 18/6/1999, που έγινε το split. Κατά την αμέσως επόμενη περίοδο και συγκεκριμένα από τις 20/8/99 έως τις 12/10/99 πραγματοποιήθηκαν πωλήσεις 1.190.000 μετοχών σε τιμές που κυμαίνονταν από 33,75 έως 42,85 ευρώ, συνολικής αξίας 16.333.510.500 δραχμών, με τη διαδικασία χειροκίνητων πακέτων συναλλαγών. Οι πωλήσεις αυτές έγιναν προς θεσμικούς επενδυτές, ως και σημαντικούς ιδιώτες. Το μεγαλύτερο μέρος των ποσών που εισπράχθηκαν, έναντι των πωλήσεων αυτών, καταβλήθηκε στον Παναγιώτη Πανούση, ενώ μικρότερο μέρος του εισπραχθέντος ποσού καταβλήθηκε σε διαχειριστές θεσμικών επενδυτών, καθώς και σε διαμεσολαβητές, ως παράνομη προμήθεια και αμοιβή για την πραγματοποίηση των ανωτέρω σημαντικών πακέτων συναλλαγών. Τα πακέτα αυτά, τα οποία αφορούσαν σε μεγάλο αριθμό μετοχών, οι οποίες μεταβιβάστηκαν σε πολύ υψηλή τιμή, δημιούργησαν ψευδείς εντυπώσεις στο επενδυτικό κοινό, ως προς τις πραγματικές προθέσεις ορισμένων εκ των θεσμικών αγοραστών, οι οποίοι δεν αγόρασαν επειδή αξιολόγησαν τις αγορές αυτές ως συμφέρουσα επένδυση, αλλά επειδή τα φυσικά πρόσωπα που ήταν υπεύθυνα για τη λήψη των επενδυτικών αποφάσεων εκ μέρους των θεσμικών επενδυτών, έλαβαν ανεπιτρέπτως κρυφά προμήθειες για την πραγματοποίηση των αγορών αυτών. Από την πώληση των πακέτων αυτών υπέστη ζημία όχι μόνο το ευρύ επενδυτικό κοινό, του οποίου υποτιμήθηκε το χαρτοφυλάκιό του μετά τις αθρόες πωλήσεις (ξεφόρτωμα) των θεσμικών προς τρίτους, αλλά και οι επενδυτές που τοποθέτησαν τα χρήματά τους στα αμοιβαία κεφάλαια.

Τέλος στις 8/11/1999, πραγματοποιήθηκε πώληση από εσένα και την Vega International Corporation προς τον Αναστάσιο Πολίτη του Γεωργίου, κύριο μέτοχο της χρηματιστηριακής εταιρίας Capital ΑΧΕ, μέσω της οποίας διενεργούσε σημαντικής αξίας συναλλαγές ο Π. Πανούσης, η Algore Services Ltd και άλλα συνδεόμενα με τον Π. Πανούση πρόσωπα, 150.000 μετοχών αντί του δήθεν τιμήματος των 2.639.960.626 δρχ., δοθέντος ότι το σύνολο του ποσού αυτού επιστράφηκε από εσένα και την Vega International Corporation στον αγοραστή. Το πακέτο αυτό δημιούργησε ψευδείς εντυπώσεις στο επενδυτικό κοινό ως προς το τίμημα μεταβίβασης των μετοχών. Μετά την ολοκλήρωση των ανωτέρω ενεργειών, η χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής έπεσε, επειδή σταματήσατε να διενεργείτε μεθοδευμένες συναλλαγές και να διαμορφώνετε την τιμή της μετοχής.

Αναλυτικά: 1) Στις 16/2/1999 η εταιρία συμφερόντων σου Vega International Corporation τοποθέτησε εντολή αγοράς 50.000 μετοχών της εταιρίας «Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ» στην ανώτατη επιτρεπόμενη τιμή της ημέρας (1.733 δρχ.), στο σύστημα κατά την προσυνεδρίαση, δηλαδή στις 10.15.00 ώρα, με σκοπό να δημιουργηθεί η εντύπωση στο επενδυτικό κοινό αυξημένης ζήτησης της μετοχής αυτής. Σε εκτέλεση της εντολής αυτής πραγματοποιήθηκαν αγορές 17.850 μετοχών (53.550 μετοχές μετά το split της 18.06.99) στην ανώτατη τιμή της ημέρας συνολικής αξίας 30.959.352 δραχμών, ποσό με το οποίο, πλέον εξόδων, ήτοι δρχ. 31.113.667, χρεώθηκε αυθημερόν ο χρηματικός λογαριασμός που τηρούσε η Vega International στην Midland ΑΧΕ. Με την τελευταία δε πράξη αγοράς της Vega International 500 μετοχών η τιμή κλεισίματος διαμορφώθηκε στην ανώτατη τιμή της ημέρας (με άνοδο 8%).

2) Στις 9/3/1999 η εταιρία συμφερόντων σου Vega International τοποθέτησε εντολή αγοράς 25.000 μετοχών της εταιρίας «Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ» στην ανώτατη επιτρεπόμενη τιμή της ημέρας (1.922 δρχ.), στο σύστημα στις 11.00.42 ώρα, με σκοπό να δημιουργηθεί η εντύπωση στο επενδυτικό κοινό αυξημένης ζήτησης της μετοχής αυτής. Σε εκτέλεση της εντολής αυτής πραγματοποιήθηκαν αγορές 4.850 μετοχών (14.550 μετοχές μετά το split της 18.06.99) στην ανώτατη τιμή της ημέρας συνολικής αξίας 9.320.876 δραχμών, ποσό με το οποίο, πλέον εξόδων, ήτοι 9.375.846 δραχμών, χρεώθηκε αυθημερόν ο χρηματικός λογαριασμός που τηρούσε η Vega International στην Midland ΑΧΕ. Με την τελευταία δε πράξη αγοράς της Vega International 400 μετοχών η τιμή κλεισίματος διαμορφώθηκε στην ανώτατη τιμή της ημέρας (με άνοδο 8%).

3) Στις 10/3/1999 η εταιρία συμφερόντων σου Vega International Corporation τοποθέτησε εντολή αγοράς 35.150 μετοχών της εταιρίας «Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ» στην ανώτατη επιτρεπόμενη τιμή της ημέρας (2.075 δρχ.), στο σύστημα κατά την προσυνεδρίαση, δηλαδή στις 10.15.00 ώρα. Η εντολή αυτή εκτελέστηκε κατά το άνοιγμα της συνεδρίασης και διαμόρφωσε την τιμή ανοίγματος στην ανώτατη επιτρεπόμενη τιμή δημιουργώντας την εντύπωση αυξημένης ζήτησης και δυναμικής ανόδου της μετοχής. Έτσι, πραγματοποιήθηκαν αγορές 35.150 μετοχών (105.450 μετοχές μετά το split της 18.06.99) στην ανώτατη τιμή της ημέρας συνολικής αξίας 72.942.138 δραχμών. Με το ποσό αυτό προσαυξημένο με την αξία αγοράς και άλλων μετοχών, πλην Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ, καθώς και εξόδων, ήτοι 270.348.010 δραχμών χρεώθηκε αυθημερόν ο χρηματικός λογαριασμός που τηρούσε η Vega International στην Midland ΑΧΕ. Μέρος δε των ανωτέρω μετοχών, ήτοι 5.850 μετοχές αγόρασε η Vega International από την επίσης συμφερόντων σου εταιρία PLEXUS CORP. Η ανωτέρω αγορά των 35.150 μετοχών της ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ αντιστοιχούσε στο 27,62% των συνολικών αγορών της μετοχής στο ΧΑΑ. Την ημέρα αυτή η τιμή της μετοχής αυξήθηκε κατά 7,92%.

4) Στις 12/3/1999 η εταιρία συμφερόντων σου Vega International Corporation τοποθέτησε εντολή αγοράς 20.000 μετοχών της εταιρίας «Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ» στην ανώτατη επιτρεπόμενη τιμή της ημέρας (limit-up), στο σύστημα, κατά την προσυνεδρίαση, στις 10.29.40 ώρα, με σκοπό να δημιουργηθεί η εντύπωση στο επενδυτικό κοινό αυξημένης ζήτησης της μετοχής αυτής. Σε εκτέλεση της εντολής αυτής πραγματοποιήθηκαν αγορές 18.730 μετοχών (56.190 μετοχές μετά το split της 18.06.99) στην ανώτατη τιμή της ημέρας (2.419 δρχ.) συνολικής αξίας 45.313.957 δρχ. Με το ποσό αυτό προσαυξημένο και με την αγορά και άλλων μετοχών πλην ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ, καθώς και εξόδων, ήτοι 82.262.115 δραχμών χρεώθηκε αυθημερόν ο χρηματικός λογαριασμός που τηρούσε η Vega International στην Midland ΑΧΕ. Η αγορά των ανωτέρω μετοχών της Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ αντιστοιχούσε στο 39,66% των συνολικών αγορών της μετοχής στο ΧΑΑ. Με την τελευταία δε πράξη αγοράς της Vega International 200 μετοχών η τιμή κλεισίματος διαμορφώθηκε στην ανώτατη τιμή της ημέρας (με άνοδο 8%).

5) Στις 15/3/1999 η εταιρία συμφερόντων σου Plexus Corporation τοποθέτησε εντολή αγοράς 120.000 μετοχών της εταιρίας «Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ» στην ανώτατη επιτρεπόμενη τιμή της ημέρας (limit-up), στο σύστημα, κατά την προσυνεδρίαση, στις 10.15.00 ώρα, με σκοπό να δημιουργηθεί η εντύπωση στο επενδυτικό κοινό αυξημένης ζήτησης της μετοχής αυτής. Σε εκτέλεση της εντολής αυτής πραγματοποιήθηκαν αγορές 27.580 μετοχών (82.740 μετοχές μετά το split της 18.06.99) στην ανώτατη τιμή της ημέρας (2.612 δρχ) συνολικής αξίας 72.081.778 δρχ. Με το ποσό αυτό προσαυξημένο και με την αγορά και άλλων μετοχών πλην ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ, καθώς και εξόδων, ήτοι 143.122.680 δραχμών χρεώθηκε αυθημερόν ο χρηματικός λογαριασμός που τηρούσε η Plexus Corporation στην Midland ΑΧΕ. Η αγορά των ανωτέρω μετοχών της Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ αντιστοιχούσε στο 88,74% των συνολικών αγορών της μετοχής στο ΧΑΑ. Με την τελευταία δε πράξη αγοράς της Plexus Corporation 400 μετοχών, στις 13.20.20, η τιμή κλεισίματος διαμορφώθηκε στην ανώτατη τιμή της ημέρας (με άνοδο 8%).

6) Στις 16/3/1999 έδωσες εντολή αγοράς 75.000 μετοχών της εταιρίας «Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ» στην ανώτατη επιτρεπόμενη τιμή της ημέρας (limit-up), στο σύστημα, κατά την προσυνεδρίαση, στις 10.15.00 ώρα, με σκοπό να δημιουργηθεί η εντύπωση στο επενδυτικό κοινό αυξημένης ζήτησης της μετοχής αυτής. Σε εκτέλεση της εντολής αυτής πραγματοποιήθηκαν αγορές 36.400 μετοχών (109.200 μετοχές μετά το split της 18.06.99) στην ανώτατη τιμή της ημέρας (2.820 δρχ.) συνολικής αξίας 102.699.324 δρχ. Με το ποσό αυτό, πλέον εξόδων, ήτοι 103.243.459 δραχμών χρεώθηκε αυθημερόν ο χρηματικός λογαριασμός που τηρούσες στην Midland ΑΧΕ. Η αγορά των ανωτέρω μετοχών της Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ αντιστοιχούσε στο 78,45% των συνολικών αγορών της μετοχής στο ΧΑΑ. Με την τελευταία δε πράξη αγοράς εκ μέρους σου 300 μετοχών η τιμή κλεισίματος διαμορφώθηκε στην ανώτατη τιμή της ημέρας (με άνοδο 7,81%). Επίσης την ίδια ημέρα η Vega International Corporation τοποθέτησε εντολή αγοράς 60.000 μετοχών στο limit-up στις 13.15.59 ώρα, η οποία έμεινε ανεκτέλεστη με αποτέλεσμα τη δημιουργία εντυπώσεων ως προς την αυξημένη ζήτηση της μετοχής.

7) Στις 17/3/1999 η εταιρία συμφερόντων σου Plexus Corporation, στο τελευταίο λεπτό της συνεδρίασης (13:29:59), τοποθέτησε ανοικτή (χωρίς όριο τιμής) εντολή αγοράς 10.000 μετοχών, επιδιώκοντας να διαμορφώσει ανοδικά την τιμή κλεισίματος. Η εντολή αυτή εκτελέστηκε κατά την ποσότητα των 480 μετοχών με την τελευταία πράξη της συνεδρίασης, σε τιμή χαμηλότερη κατά 0,36% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της προηγούμενης συνεδρίασης, διότι διασταυρώθηκε με προηγούμενη εντολή πώλησης τρίτου προσώπου σε χαμηλότερη τιμή. Την ίδια ημέρα η Plexus Corporation αγόρασε συνολικά στην τρέχουσα αγορά 48.590 μετοχές (145.770 μετοχές μετά το split της 18.06.99) της εταιρίας Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ, ήτοι το 29,74% των συνολικών αγορών της συνεδρίασης αυτής, προς δραχμές 2.828 ανά μετοχή ήτοι αντί 138.435.855 δραχμών. Με το ποσό αυτό, πλέον εξόδων, ήτοι με 139.238.380 δραχμές χρεώθηκε αυθημερόν ο χρηματικός λογαριασμός που τηρούσε η Plexus Corporation στην Midland ΑΧΕ. Την ίδια ημέρα η εταιρία Plexus Corporation πούλησε 2.000 μετοχές στην τρέχουσα αγορά προς δραχμές 2.811,19 ανά μετοχή ήτοι αντί 5.622.375 δραχμών στον εαυτό της, διά διασταυρώσεως εντολών αγοράς και πώλησης της ιδίας, δημιουργώντας εικονική εμπορευσιμότητα στη μετοχή. Με την αξία της πώλησης αυτής (5.622.375 δρχ.), προσαυξημένης με την αξία άλλων μετοχών, πλην Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ, και μειωμένης κατά το ποσό των εξόδων, πιστώθηκε αυθημερόν ο χρηματικός λογαριασμός που τηρεί η Plexus Corporation στην Midland AXE.

8) Στις 18/3/1999 αγόρασες στην τρέχουσα αγορά 78.730 μετοχές (236.190 μετοχές μετά το split της 18.06.99) της εταιρίας ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ προς δραχμές 2.731,48 ανά μετοχή ήτοι αντί 215.049.063 δραχμών. Με το ποσό αυτό πλέον εξόδων, ήτοι με το συνολικό ποσό των 216.243.459 δραχμών χρεώθηκε στις 18/3/1999 ο χρηματικός λογαριασμός που τηρούσες στην Midland ΑΧΕ. Η ανωτέρω αγορά των 78.730 μετοχών της Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ, η οποία αντιστοιχούσε στο 60,49% των συνολικών αγορών της μετοχής στο ΧΑΑ έγινε με αντισυμβαλλόμενους τις εταιρίες συμφερόντων σου Vega International Corporation και Plexus Corporation (η πρώτη με αγορά μετοχών 18.730 και η δεύτερη με αγορά 60.000 μετοχών). Με τις συναλλαγές αυτές μεταξύ του δικού σου κωδικού και των κωδικών των δύο εταιριών συμφερόντων σου, οι οποίες ανήλθαν στο 60,49% του συνολικού όγκου συναλλαγών της συνεδρίασης αυτής και εκτελέστηκαν συνεπεία εντολών που τοποθετήθηκαν στο ΧΑΑ ταυτόχρονα και στην ίδια τιμή και όγκο, επηρέασες τεχνητά την εμπορευσιμότητα της μετοχής και την τιμή της, αφού η μέση τιμή των συναλλαγών αυτών προσεγγίζει τη μέγιστη τιμή της συνεδρίασης αυτής (μέγιστη τιμή 2.791 δρχ., ελάχιστη τιμή 2.586 δρχ.).

9) Στις 22/3/1999 η εταιρία συμφερόντων σου Plexus Corporation αγόρασε στην τρέχουσα αγορά 23.470 μετοχές (70.410 μετοχές μετά το split της 18.06.99) της εταιρίας Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ προς δραχμές 2.770,30 ανά μετοχή ήτοι αντί 65.018.882 δραχμών. Με το ποσό αυτό, πλέον εξόδων, ήτοι με το συνολικό ποσό των 65.389.690 δραχμών χρεώθηκε αυθημερόν ο χρηματικός λογαριασμός που τηρούσε η Plexus Corporation στη Midland ΑΧΕ. Η ανωτέρω αγορά των 23.470 μετοχών της Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ αντιστοιχούσε στο 70,48% των συνολικών αγορών στο ΧΑΑ. Με εντολή αγοράς της Plexus Corporation για 30.000 μετοχές στην ανώτατη τιμή της ημέρας (limit-up) δηλαδή στις 2.770 δρχ., που εισήχθη στο σύστημα στις 10:51:22 και εκτελέστηκε με την τελευταία πράξη της συνεδρίασης κατά την ποσότητα των 200 μετοχών, η εντολέας διαμόρφωσε την τιμή κλεισίματος της μετοχής, η οποία αυξήθηκε κατά 7,97%.

10) Στις 23/3/1999 η εταιρία συμφερόντων σου Plexus Corporation αγόρασε στην τρέχουσα αγορά 30.870 μετοχές (92.610 μετοχές μετά το split της 18.06.99) της εταιρίας Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ προς 2.982,66 δραχμές ανά μετοχή ήτοι αντί 92.074.671 δραχμών. Με το ποσό αυτό πλέον εξόδων, ήτοι με το συνολικό ποσό των 92.633.539 δραχμών χρεώθηκε αυθημερόν ο χρηματικός λογαριασμός που τηρούσε η Plexus Corporation στη Midland ΑΧΕ. Επίσης ο ίδιος προσωπικά αγόρασες την ίδια ημερομηνία (23/3/1999) στην τρέχουσα αγορά 40.000 μετοχές (120.000 μετοχές μετά το split της 18.06.99) της εταιρίας Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ προς 2.991,79 δραχμές ανά μετοχή ήτοι αντί 119.671.400 δραχμών. Με το ποσό αυτό πλέον εξόδων, ήτοι με το συνολικό ποσό των 120.334.792 δραχμών χρεώθηκε στις 23/3/1999 ο χρηματικός λογαριασμός που τηρούσες στην Midland ΑΧΕ. Η ανωτέρω αγορά των 30.870 μετοχών της Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ που πραγματοποίησε η Plexus Corporation αντιστοιχούσε στο 14,14% των συνολικών αγορών της στο ΧΑΑ, μαζί δε με την αγορά που πραγματοποίησες ο ίδιος, ανήλθε στο 32,46% των συνολικών αγορών στο ΧΑΑ. Οι ανωτέρω αγορές πραγματοποιήθηκαν σε τιμές που προσέγγιζαν τη μέγιστη τιμή της συνεδρίασης (η οποία ήταν 2.991 δρχ., δηλαδή limit-up σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της προηγούμενης συνεδρίασης). Η εντολέας Plexus Corporation με εντολή αγοράς 50.000 μετοχών στην ανώτατη τιμή της συνεδρίασης (limit-up), που εισήχθη στο σύστημα στο τελευταίο λεπτό της συνεδρίασης (13:29:57) και εκτελέστηκε κατά την ποσότητα των 2.000 μετοχών με την τελευταία πράξη της συνεδρίασης, διαμόρφωσε την τιμή κλεισίματος, η οποία αυξήθηκε κατά 8%, σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της προηγούμενης συνεδρίασης. Η τελευταία αυτή εντολή έμεινε κατά το μεγαλύτερο μέρος της ανεκτέλεστη και περιελήφθη στα «ανεκτέλεστα τεμάχια ζήτησης» της συνεδρίασης αυτής (46.400 τεμάχια), που δημοσιεύονται στο Η.Δ.Τ. του ΧΑΑ, δημιουργώντας την εντύπωση αυξημένης ζήτησης και δυναμικής ανόδου της μετοχής.

11) Στις 24/3/1999 η εταιρία συμφερόντων σου Plexus Corporation αγόρασε στην τρέχουσα αγορά 15.000 μετοχές (45.000 μετοχές μετά το split της 18.06.99) της εταιρίας Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ προς 3.186,43 δραχμές ανά μετοχή ήτοι αντί 47.796.423 δραχμών. Με το ποσό αυτό προσαυξημένο και με την αγορά και άλλων μετοχών πλην Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ που είχε στην κατοχή της η Plexus Corporation, πλέον εξόδων, ήτοι με το συνολικό ποσό των 73.080.660 δραχμών χρεώθηκε αυθημερόν ο χρηματικός λογαριασμός που τηρούσε η Plexus Corporation στη Midland ΑΧΕ. Με εντολή αγοράς 10.000 μετοχών, που εισήχθη στο σύστημα σε τιμή ελεύθερη (χωρίς όριο τιμής) στο τελευταίο λεπτό της συνεδρίασης (13:29:57) η οποία εκτελέστηκε κατά την ποσότητα των 180 μετοχών με τελευταία πράξη της συνεδρίασης, η Plexus Corporation διαμόρφωσε την τιμή κλεισίματος, η οποία αυξήθηκε κατά 7,85 %.

12) Στις 29/3/1999 η εταιρία συμφερόντων σου Vega International Corporation αγόρασε στην τρέχουσα αγορά 57.110 μετοχές (171.330 μετοχές μετά το split της 18.06.99) της εταιρίας Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ αντί 3.705,50 δραχμών ανά μετοχή ήτοι αντί 211.621.050 δραχμών. Με το ποσό αυτό, πλέον εξόδων, ήτοι με το συνολικό ποσό των 212.327.414 χρεώθηκε αυθημερόν ο χρηματικός λογαριασμός που τηρούσε η Vega International στην Midland ΑΧΕ. Η ανωτέρω αγορά των 57.110 μετοχών της Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ αντιστοιχούσε στο 53,22% των συνολικών αγορών της μετοχής αυτής στο ΧΑΑ. Η πρώτη εντολή αγοράς για λογαριασμό της Vega International Corporation, για 30.000 μετοχές, εισήχθη το πρώτο λεπτό της προσυνεδρίασης (10:15:00) στη μέγιστη επιτρεπόμενη τιμή (limit-up) δηλαδή στις 3.765 δρχ. (η τιμή κλεισίματος της προηγούμενης συνεδρίασης ήταν 3.487 δρχ.), διαμορφώνοντας την τιμή ανοίγματος στο limit-up και δημιουργώντας την εντύπωση δυναμικής ανόδου της μετοχής. Με εντολή αγοράς 20.000 μετοχών που εισήχθη στο τελευταίο λεπτό της συνεδρίασης (13:30:00) σε τιμή ελεύθερη (χωρίς όριο τιμής) και εκτελέστηκε κατά την ποσότητα των 1.000 μετοχών στην τελευταία πράξη της συνεδρίασης η Vega International Corporation, διαμόρφωσε την τιμή κλεισίματος, η οποία αυξήθηκε κατά 7,92% σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα (limit-up). Σημαντικό μέρος, ήτοι 1.206.983.699 δραχμές, της αξίας των αγορών της μετοχής «Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ » (450.230 μετοχές περίπου πριν το split ή 1.422.220 μετά το split της 18/06/1999) που πραγματοποίησες ο ίδιος και οι εταιρείες συμφερόντων σου Vega International Corporation και Plexus Corporation, κατά το χρονικό διάστημα από 16/3/1999 μέχρι και 29/3/1999, δεν καταβλήθηκε στη χρηματιστηριακή εταιρεία Midland AXE, μέσω της οποίας πραγματοποιήθηκαν οι αγορές, από εσένα τον ίδιο ή τις εταιρείες συμφερόντων σου, αλλά από τον Παναγιώτη Πανούση και την εταιρεία συμφερόντων του ΑΤΤΙΚΑΤ ΑΤΕ ως εξής:
α) 250.000.000 δραχμές, στις 18/03/1999, διά της καταθέσεως, στο χρηματικό λογαριασμό που τηρούσες στη Midland ΑΧΕ, της ισόποσης τραπεζικής επιταγής 10559850, η οποία εκδόθηκε στις 18/03/1999 σε βάρος του κοινού λογαριασμού, που τηρούσε στην Τράπεζα Πειραιώς ο Παναγιώτης Πανούσης, που χρεώθηκε αυθημερόν με ποσό 250.257.500 δραχμών, το οποίο αντιστοιχούσε στο ποσό της επιταγής πλέον εξόδων έκδοσής της 257.500 δραχμών, κατατέθηκε δε, στις 19/03/1999, στο λογαριασμό 041/472032-61 που τηρούσε στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος η χρηματιστηριακή εταιρεία Midland ΑΧΕ,
β) στις 19/03/1999, δια της καταθέσεως, στο χρηματικό λογαριασμό που τηρούσες στη Midland ΑΧΕ, ποσού 50.000.000 δραχμών προερχομένου από την ιδιωτική επιταγή 91973097/12-3-1999 συνολικού ποσού 60.000.000 δραχμών, η οποία εκδόθηκε σε βάρος του κοινού λογαριασμού 026 003 000057000602-6, που τηρούσαν στη Eurobank οι Γερμίδης Δημήτριος, Γερμίδης Άγγελος και Γερμίδης Παύλος, οπισθογραφήθηκε στη συνέχεια υπέρ του Παναγιώτη Πανούση, εισπράχθηκε από το Νικόλαο Κρητικό και κατατέθηκε στο λογαριασμό 025-000 717646010169 που τηρούσε στη Eurobank η χρηματιστηριακή εταιρεία Midland ΑΧΕ με την αιτιολογία Τρύφων Αποστολόπουλος,
γ) Σημαντικό μέρος ήτοι 100.464.699 δραχμών της αξίας αγορών μετοχών της Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ (33.390 μετοχές πριν το split ή 100.170 μετοχές μετά το split της 18/6/1999) που πραγματοποίησε στις 23/3/1999 δεν καταβλήθηκε στη χρηματιστηριακή Midland ΑΧΕ, μέσω της οποίας πραγματοποιήθηκαν οι αγορές από εσένα τον ίδιο, αλλά από ποσό 66.809.025 δρχ. από την Πανούση Μαρία και ποσό 33.655.674 δρχ. από τον Κωνσταντίνο Τσέλο ως εξής:
i) στις 29/3/99 κατέβαλες στο χρηματικό σου λογαριασμό που τηρούσες στη Midland ΑΧΕ το ποσό των 66.809.025 δρχ. διά καταθέσεως σε αυτή της υπ’ αριθμ. 1020160067 ισόποσης επιταγής, η οποία εκδόθηκε αυθημερόν, με κάλυμμα την υπ’ αριθμ. 9675903-5 επιταγή η οποία εκδόθηκε από την Capital ΑΧΕ σε βάρος του λογαριασμού της που τηρούσε στην ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ, προκειμένου να εξοφλήσει ισόποση οφειλή της προς την Πανούση Μαρία, η οποία προήλθε από πωλήσεις μετοχών της,
ii) στις 29/3/99 κατέβαλες στο χρηματικό λογαριασμό που τηρούσες στη Midland ΑΧΕ το ποσό των 33.655.674 δρχ. διά καταθέσεως σε αυτή της υπ’ αριθμ. 1020160065 ισόποσης επιταγής, η οποία εκδόθηκε αυθημερόν, με κάλυμμα την υπ’ αριθμ. 9675902-6 επιταγή η οποία εκδόθηκε από την Capital ΑΧΕ σε βάρος του λογαριασμού της που τηρούσε στην ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ, προκειμένου να εξοφλήσει ισόποση οφειλή της προς τον Κωνσταντίνο Τσέλο, η οποία προήλθε από πωλήσεις μετοχών του,
δ) στις 31/03/1999 διά της καταθέσεως στο χρηματικό λογαριασμό που τηρούσε στη Midland ΑΧΕ η εταιρεία συμφερόντων σου Vega International Corporation 153.259.500 δραχμών και 15.544.426 δραχμών και στο χρηματικό λογαριασμό που τηρούσε η Midland ΑΧΕ η εταιρεία συμφερόντων σου Plexus Corporation 137.715.074 δραχμών, ήτοι ποσό 306.519.000 δραχμών (153.259.500 δραχμών + 15.544.426 δραχμών + 137.715.074 δραχμών) προερχόμενο από την ισόποση τραπεζική επιταγή υπ’ αριθμ. 10578131, η οποία εκδόθηκε στις 31/03/1999 σε βάρος του κοινού με αριθμ. 162906-090-5150-01 κοινού λογαριασμού, που τηρούσαν στην Τράπεζα Πειραιώς οι Παναγιώτης και Μαρία Πανούση, που χρεώθηκε αυθημερόν με ποσό 306.894.715 δραχμών, το οποίο αντιστοιχούσε στο ποσό της επιταγής, πλέον εξόδων έκδοσής της, 375.715 δραχμών, κατατέθηκε δε στον με αριθμό λογαριασμό 002.003507.320 που τηρούσε στην Τράπεζα HSBC η χρηματιστηριακή εταιρεία Midland ΑΧΕ μαζί με άλλες επιταγές συμποσούμενες σε 4.471.220.569 δραχμών, και
ε) στις 31/03/1999 διά της καταθέσεως ποσού 500.000.000 δραχμών στον με αριθμό λογαριασμό 075/60308-00000/40 που τηρούσε στην Eurobank (πρώην Τράπεζα Εργασίας) η Midland ΑΧΕ, προερχομένου από ισόποση ανάληψη από το λογαριασμό 017/60934-00100/88 που τηρούσε στην Eurobank (πρώην Τράπεζα Εργασίας) η εταιρεία συμφερόντων του Παναγιώτη Πανούση, ΑΤΤΙΚΑΤ ΑΤΕ, το οποίο η Midland ΑΧΕ κατέθεσε αυθημερόν (31/03/1999) τμηματικά, και δη ποσό 250.000.000 δραχμών στο χρηματικό λογαριασμό που τηρούσε στη Midland ΑΧΕ η εταιρεία συμφερόντων σου Vega International Corporation και ποσό 250.000.000 δραχμών στο λογαριασμό που τηρούσε επίσης στη Midland ΑΧΕ η εταιρεία συμφερόντων σου Plexus Corporation.

13) Στις 7/4/1999 η εταιρία συμφερόντων σου Plexus Corporation αγόρασε στην τρέχουσα αγορά 13.200 μετοχές (39.600 μετοχές μετά το split της 18.06.99) της εταιρίας Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ προς 3.315 δραχμές ανά μετοχή ήτοι αντί 43.762.182 δραχμών. Με το ποσό πλέον εξόδων, ήτοι με το συνολικό ποσό των 44.023.904 δραχμών χρεώθηκε αυθημερόν ο χρηματικός λογαριασμός που τηρούσε η Plexus Corporation στη Midland ΑΧΕ. Η ανωτέρω αγορά των 13.200 μετοχών της Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ αντιστοιχούσε στο 78,11% των συνολικών αγορών της μετοχής στο ΧΑΑ. Η εντολέας με εντολή αγοράς 10.000 μετοχών στην ανώτατη τιμή της συνεδρίασης (limit-up), που εισήχθη στο σύστημα στο τελευταίο λεπτό (13:29:43) και εκτελέστηκε κατά την ποσότητα των 2.000 μετοχών με την τελευταία πράξη της συνεδρίασης, διαμόρφωσε την τιμή κλεισίματος, η οποία αυξήθηκε κατά 7,97% (limit-up).

14) Στις 13/4/1999 η εταιρία συμφερόντων σου Plexus Corporation αγόρασε στην τρέχουσα αγορά 5.000 μετοχές (15.000 μετοχές μετά το split της 18.06.99) της εταιρίας Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ προς 3.422 δραχμές ανά μετοχή ήτοι αντί 17.108.103 δραχμών. Με το ποσό αυτό πλέον εξόδων, ήτοι με το συνολικό ποσό των 17.206.099 δραχμών χρεώθηκε αυθημερόν ο χρηματικός λογαριασμός που τηρούσε η Plexus Corporation στη Midland ΑΧΕ. Οι αγορές αυτές ανήλθαν στο 25,48% των συνολικών αγορών της συνεδρίασης και πραγματοποιήθηκαν στο σύνολό τους το τελευταίο λεπτό της συνεδρίασης, κατόπιν εντολής αγοράς 5.000 μετοχών σε τιμή ελεύθερη (χωρίς όριο τιμής) που εισήχθη στο σύστημα στις 13:29:56. Μέρος της εντολής αυτής (που αφορά ποσότητα 870 μετοχών) εκτελέστηκε με την τελευταία πράξη της συνεδρίασης και διαμόρφωσε την τιμή κλεισίματος η οποία αυξήθηκε κατά 1,18% σε σχέση με την τιμή της προηγούμενης συνεδρίασης.

15) Στις 22/4/1999 η εταιρία συμφερόντων σου Vega International Corporation αγόρασε στην τρέχουσα αγορά 3.000 μετοχές (9.000 μετοχές μετά το split της 18.06.99) της εταιρίας Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ αντί 2.897 δραχμών ανά μετοχή ήτοι αντί 8.689.807 δραχμών. Με το ποσό αυτό πλέον εξόδων ήτοι με το συνολικό ποσό των 8.738.994 δραχμών χρεώθηκε αυθημερόν ο χρηματικός λογαριασμός που τηρούσε η Vega International στην Midland ΑΧΕ. Οι αγορές αυτές αντιστοιχούσαν στο 19,3% των συνολικών αγορών της συνεδρίασης. Το σύνολο των ανωτέρω αγορών πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία δευτερόλεπτα της συνεδρίασης, κατόπιν εντολής αγοράς 3.000 μετοχών που τοποθετήθηκε στις 13:29:58 με όριο τιμής 2.910, που είναι και η μέγιστη τιμή της συνεδρίασης. Η εντολή αυτή εκτελέστηκε κατά την ποσότητα των 600 μετοχών με την τελευταία πράξη της συνεδρίασης, διαμορφώνοντας την τιμή κλεισίματος, η οποία αυξήθηκε κατά 0,12%.

16) Στις 3/5/1999 πούλησες 30.000 μετοχές (90.000 μετοχές μετά το split της 18.06.99) της εταιρίας Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ αντί 4.186 δραχμών ανά μετοχή (η οποία είναι η ανώτατη επιτρεπόμενη τιμή της ημέρας, δηλαδή limit-up) ήτοι αντί 125.580.000 δραχμών. Με το ποσό αυτό, μείον εξόδων, ήτοι με το συνολικό ποσό των 124.474.856 δραχμών πιστώθηκε αυθημερόν ο χρηματικός λογαριασμός που τηρούσες στην Midland ΑΧΕ. Τις μετοχές αυτές πούλησες στο σύνολό τους στον Θεμιστοκλή Κονταράτο. Από τις μετοχές αυτές, ποσότητα 25.000 μετοχών μεταβιβάστηκε από εσένα στον Θεμιστοκλή Κονταράτο, κατόπιν εντολών που τοποθετήθηκαν κατά την προσυνεδρίαση, στην ανώτατη επιτρεπόμενη τιμή της συνεδρίασης, με χρονική απόσταση δευτερολέπτων. Οι συναλλαγές μεταξύ εσού και του Θεμιστοκλή Κονταράτου πραγματοποιήθηκαν στις 10:46:10 (25.000 μετοχές) και 10:47:45 (5.000 μετοχές) και αντιπροσώπευαν το 49% του όγκου συναλλαγών της συνεδρίασης αυτής. Για την αξία πώλησης των ανωτέρω μετοχών εκδόθηκε εκ μέρους της Midland ΑΧΕ στις 5/5/1999 η με αριθμ. 9267587-1 επιταγή 103.474.856 δραχμών την οποία παρέλαβε ο Ευγένιος Παπαδόπουλος, το υπόλοιπο δε της αξίας των μετοχών αυτών εκ 21.000.000 δραχμών, κατατέθηκε στις 6/5/1999, απ’ ευθείας, από την Χρηματιστηριακή Εταιρία Midland στον με αριθμό 5.11010-1 λογαριασμό που τηρούσε στην HSBC η εταιρία συμφερόντων σου Plexus Corporation. Στις 6/5/1999 οι εταιρίες συμφερόντων σου Plexus Corporation και Vega International αγόρασαν από τον Θεμιστοκλή Κονταράτο 40.000 μετοχές, αντιστρέφοντας τις προηγούμενες συναλλαγές μεταξύ εσού και του Θεμιστοκλή Κονταράτου που πραγματοποιήθηκαν στις 3/5/1999. Με τον τρόπο αυτό επηρεάστηκε τεχνητά η εμπορευσιμότητα της μετοχής. Επί πλέον στο τέλος της συνεδρίασης, ήτοι στις 13:28:43 τοποθετήθηκε για λογαριασμό σου εντολή αγοράς 40.000 μετοχών στο limit-up για λογαριασμό της εταιρίας συμφερόντων σου Plexus Corporation. Η εντολή αυτή δημιούργησε την εντύπωση μεγάλης ζήτησης για τη μετοχή και περιελήφθη στα «ανεκτέλεστα τεμάχια ζήτησης» της συνεδρίασης αυτής (85.060 τεμάχια), που δημοσιεύονται στο Η.Δ.Τ. του ΧΑΑ, δημιουργώντας την εντύπωση αυξημένης ζήτησης και δυναμικής ανόδου της μετοχής. Η συνεδρίαση αυτή έκλεισε με limit-up (άνοδος τιμής κλεισίματος 8%).

17) Στις 6/5/1999 η εταιρία συμφερόντων σου Vega International Corporation αγόρασε στην τρέχουσα αγορά 41.700 μετοχές (125.100 μετοχές μετά το split της 18.06.99) της εταιρίας Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ αντί 4.713 δραχμών ανά μετοχή ήτοι αντί 196.521.770 δραχμών. Με το ποσό αυτό, πλέον εξόδων, ήτοι με το συνολικό ποσό των 197.632.917 δραχμών, χρεώθηκε αυθημερόν ο χρηματικός λογαριασμός που τηρούσε η Vega International στην Midland ΑΧΕ. Την ίδια ημερομηνία ακόμη η εταιρία συμφερόντων σου Plexus Corporation αγόρασε στην τρέχουσα αγορά 25.000 μετοχές (75.000 μετοχές μετά το split της 18.06.99) της εταιρίας Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ προς 4.791 δραχμές ανά μετοχή ήτοι αντί 119.773.625 δραχμών. Με το ποσό αυτό, πλέον εξόδων, ήτοι με το συνολικό ποσό των 120.444.890 δραχμών χρεώθηκε αυθημερόν ο χρηματικός λογαριασμός που τηρούσε η Plexus Corporation στη Midland ΑΧΕ. Η αγορά των μετοχών της Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ που πραγματοποίησε η Vega International Corporation αντιστοιχούσε στο 48,04% των συνολικών αγορών της μετοχής που έγιναν στο Χρηματιστήριο, την ημέρα αυτή, μαζί δε με τις αγορές, που πραγματοποίησε η Plexus Corporation και ανήλθαν στο 28,80% των συνολικών αγορών της μετοχής που έγιναν στο Χρηματιστήριο, αγοράστηκε το 76,83% των συνολικών διακινηθεισών μετοχών της συνεδρίασης αυτής. Κατά την προσυνεδρίαση της ημέρας αυτής τοποθετήθηκαν δύο εντολές αγοράς 25.000 μετοχών εκάστης, χωρίς όριο τιμής, για λογαριασμό των δύο εταιριών συμφερόντων σου Vega International και Plexus Corporation. Ο Θεμιστοκλής Κονταράτος, επίσης κατά τη διάρκεια της προσυνεδρίασης τοποθέτησε εντολή πώλησης 40.000 μετοχών στην ανώτατη επιτρεπόμενη τιμή της συνεδρίασης (limit-up). Οι ανωτέρω εντολές αγοράς των εταιριών συμφερόντων σου Vega και Plexus, οι οποίες επηρέασαν την διαδικασία ανοίγματος ανοδικά λόγω του μεγάλου όγκου τους (50.000 μετοχές συνολικά) και της τιμής τους (τοποθετήθηκαν χωρίς όριο τιμής) καθώς και η εντολή του Θεμιστοκλή Κονταράτου, η οποία λόγω του μεγάλου όγκου της και της μεγάλης τιμής της (limit-up) επηρέασε επίσης ανοδικά την διαδικασία ανοίγματος, διασταυρώθηκαν μεταξύ τους, στις 10.45.43, στην ανώτατη επιτρεπόμενη τιμή της συνεδρίασης (limit-up) δίνοντας την εντύπωση δυναμικής ανόδου της μετοχής από την αρχή της συνεδρίασης. Με τις συναλλαγές μεταξύ του Θεμιστοκλή Κονταράτου και των εταιριών Vega και Plexus αντιστράφηκε η συναλλαγή μεταξύ εσού και του Θεμιστοκλή Κονταράτου που είχε πραγματοποιηθεί στις 3/5/1999. Οι συναλλαγές αυτές αποτέλεσαν το 46% του συνολικού όγκου συναλλαγών της συνεδρίασης αυτής. Στο τελευταίο λεπτό της συνεδρίασης (13:29:59) τοποθετήθηκε για λογαριασμό σου εντολή αγοράς 5.740 μετοχών, χωρίς όριο τιμής, για λογαριασμό της εταιρίας Vega International Corporation, η οποία εκτελέστηκε κατά την ποσότητα των 770 μετοχών με την τελευταία πράξη της συνεδρίασης, διαμορφώνοντας την τιμή κλεισίματος. Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, προκύπτει ότι διαμόρφωσες την τιμή και εμπορευσιμότητα της μετοχής κατά τη συνεδρίαση αυτή, κατά την οποία η τιμή αυξήθηκε κατά 4,60% και η εμπορευσιμότητα κατά 60% σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση.

18) Στις 7/5/1999 η εταιρία συμφερόντων σου Plexus Corporation αγόρασε στην τρέχουσα αγορά 45.000 μετοχές (135.000 μετοχές μετά το split της 18.06.99) της εταιρίας Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ προς 4.690 δραχμές ανά μετοχή, ήτοι αντί 219.141.777 δραχμών. Με το ποσό αυτό, πλέον εξόδων, ήτοι με το συνολικό ποσό των 220.406.821 δραχμών χρεώθηκε αυθημερόν ο χρηματικός λογαριασμός που τηρούσε η Plexus Corporation στη Midland ΑΧΕ. Οι αγορές αυτές αντιστοιχούσαν στο 54,18% των συνολικών αγορών της μετοχής της συνεδρίασης. Κατά την προσυνεδρίαση τοποθετήθηκε εντολή αγοράς 25.000 μετοχών χωρίς όριο τιμής για λογαριασμό της εταιρίας Plexus Corporation με την οποία διαμορφώθηκε η τιμή ανοίγματος στην ανώτατη επιτρεπόμενη τιμή της συνεδρίασης (limit-up). Στο τελευταίο λεπτό της συνεδρίασης (13:29:52) τοποθετήθηκε για λογαριασμό της Plexus εντολή αγοράς 5.000 μετοχών στην τιμή των 4.800 δραχμών η οποία εκτελέστηκε κατά την ποσότητα των 250 μετοχών με την τελευταία πράξη της συνεδρίασης, σε τιμή 4.700 δραχμών (λόγω της διασταύρωσής της με προγενέστερη εντολή πώλησης στην τιμή αυτή) διαμορφώνοντας την τιμή κλεισίματος της μετοχής της συνεδρίασης αυτής. Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, προκύπτει ότι διαμόρφωσες την τιμή και εμπορευσιμότητα της μετοχής κατά τη συνεδρίαση αυτή, κατά την οποία η μεν τιμή αυξήθηκε κατά 1,03%, η δε εμπορευσιμότητα κυμάνθηκε στο υψηλό επίπεδο της προηγούμενης συνεδρίασης, το οποίο είχες επίσης διαμορφώσει.

19) Στις 11/5/1999 αγόρασες στην τρέχουσα αγορά 30.750 μετοχές (92.250 μετοχές μετά το split της 18.06.99) της εταιρίας Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ προς 5.015 δραχμές ανά μετοχή ήτοι αντί 119.671.400 δραχμών. Με το ποσό αυτό, πλέον εξόδων, ήτοι με το συνολικό ποσό των 120.334.792 δραχμών χρεώθηκε αυθημερόν ο χρηματικός λογαριασμός που τηρούσες στην Midland ΑΧΕ. Επίσης στις 11/5/1999 η εταιρία συμφερόντων σου Vega International Corporation αγόρασε στην τρέχουσα αγορά 600 μετοχές (1.800 μετοχές μετά το split της 18.06.99) της εταιρίας Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ αντί 5.078 δραχμών ανά μετοχή ήτοι αντί 3.046.986,50 δραχμών. Με το ποσό αυτό, πλέον εξόδων, ήτοι με το συνολικό ποσό των 3.065.216 δραχμών χρεώθηκε αυθημερόν ο χρηματικός λογαριασμός που τηρούσε η Vega International Corporation στην Midland ΑΧΕ. Με την ανωτέρω αγορά των 30.750 μετοχών της Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ που πραγματοποίησες ο ίδιος και αντιστοιχούσε στο 62,58% των συνολικών αγορών της μετοχής στο ΧΑΑ καθώς και με την αγορά των 600 μετοχών που πραγματοποίησε η εταιρία συμφερόντων σου Vega International Corporation, πραγματοποίησες το 63,80% των συνολικών αγορών μετοχών στο ΧΑΑ. Με τις αγορές που πραγματοποίησες για λογαριασμό σου και για λογαριασμό της Vega International Corporation και οι οποίες ανήλθαν συνολικά στο 63,80% των συνολικών αγορών της μετοχής της συνεδρίασης αυτής και πραγματοποιήθηκαν σε τιμές από 5.000 έως 5.100 δρχ. (μέγιστο συνεδρίασης 5.140 δρχ., ελάχιστο 5.000 δρχ., μέση σταθμική τιμή συνεδρίασης 5.036 δρχ.), διαμορφώθηκε ανοδικά η πορεία της μετοχής, η τιμή κλεισίματος της οποίας σημείωσε αύξηση 8%.

20) Στις 12/5/1999 η εταιρία συμφερόντων σου Vega International Corporation αγόρασε στην τρέχουσα αγορά 5.700 μετοχές (17.100 μετοχές μετά το split της 18.06.99) της εταιρίας Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ αντί 5.558 δραχμών ανά μετοχή ήτοι αντί 31.678.505 δραχμών. Με το ποσό αυτό, πλέον εξόδων, ήτοι με το συνολικό ποσό των 31.858.935 δραχμών χρεώθηκε αυθημερόν ο χρηματικός λογαριασμός που τηρούσε η Vega International Corporation στην Midland ΑΧΕ. Οι αγορές αυτές αντιστοιχούσαν στο 27% των συνολικών αγορών της μετοχής της συνεδρίασης αυτής. Κατά τη προσυνεδρίαση (10.35.54) τοποθετήθηκε για λογαριασμό της Vega εντολή αγοράς 30.000 μετοχών, σε τιμή αυξημένη κατά 5%, σε σχέση με την ως άνω τιμή κλεισίματος της προηγουμένης ημέρας, προκειμένου να επηρεάσεις ανοδικά την τιμή ανοίγματος, δεδομένου ότι η εντολή αυτή δεν εκτελέστηκε, την ακύρωσες στις 11.00.30, για να τοποθετηθούν για λογαριασμό της Vega, αμέσως μετά, (11.00.49 και 11.00.57) δύο εντολές αγοράς 10.000 μετοχών εκάστης, στην ανωτάτη επιτρεπομένη τιμή limit-up, η πρώτη εξ αυτών εκτελέστηκε κατά την ποσότητα των 300 μετοχών με την τελευταία πράξη της συνεδρίασης διαμορφώνοντας την τιμή κλεισίματος της συνεδρίασης στις 5.558 δραχμές με άνοδο 8%. Σημαντικό μέρος, ήτοι 500.000.000 δραχμές, της αξίας των αγορών της μετοχής «Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ» (101.850 μετοχές περίπου πριν το split ή 305.550 μετά το split της 18/06/1999) που πραγματοποίησες ο ίδιος και οι εταιρείες συμφερόντων σου Vega International Corporation και Plexus Corporation, κατά το χρονικό διάστημα από 6/5/1999 μέχρι και 13/5/1999, δεν καταβλήθηκε στη χρηματιστηριακή εταιρεία Midland ΑΧΕ, μέσω της οποίας πραγματοποιήθηκαν οι αγορές, από εσένα τον ίδιο ή τις εταιρείες συμφερόντων σου, αλλά από τον Παναγιώτη Πανούση ως εξής: α) με την κατάθεση στις 14/5/1999 στο χρηματικό λογαριασμό που τηρούσες στην Midland ΑΧΕ ποσού 100.000.000 δραχμών, β) με την κατάθεση στις 14/5/1999 στο χρηματικό λογαριασμό που τηρούσε στην Midland ΑΧΕ η Vega International Corporation ποσού 200.000.000 δραχμών και γ) με την κατάθεση στις 14/5/1999 στο χρηματικό λογαριασμό που τηρούσε στην Midland ΑΧΕ η Plexus Corporation ποσού 200.000.000 δραχμών. Τόσο το ποσό των 100.000.000 δραχμών που κατέβαλες ο ίδιος, όσο και τα ποσά των 200.000.000 δραχμών που κατέβαλε εκάστη των εταιριών Vega International Corporation και Plexus Corporation, ήτοι το συνολικό των 500.000.000 δραχμών, μεταφέρθηκε στην Midland ΑΧΕ από το λογαριασμό 005.010996.001 που τηρούσε στην Τράπεζα HSBC η Vega International Corporation. Ο λογαριασμός αυτός όμως, πιστώθηκε στις 14/5/1999 με ποσό 636.417.000 δραχμών, προερχόμενο από την κατάθεση της υπ’ αριθμ. 1239342-6 επιταγής, η οποία εκδόθηκε, σε βάρος του λογαριασμού 092404.090.5010.01 που τηρούσε στην Τράπεζα Πειραιώς η Capital ΑΧΕ, υπέρ του Παναγιώτη Πανούση, προκειμένου η τελευταία να του καταβάλει μέρος της οφειλής της η οποία προήλθε από την πώληση από αυτόν άλλων μετοχών πλην «Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ».

21) Στις 17/5/1999 αγόρασες στην τρέχουσα αγορά 5.000 μετοχές (15.000 μετοχές μετά το split της 18.06.99) της εταιρίας Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ προς 6.506 δραχμές ανά μετοχή ήτοι αντί 32.527.654 δραχμών. Με το ποσό αυτό πλέον εξόδων, ήτοι με το συνολικό ποσό των 32.714.951 δραχμών χρεώθηκε αυθημερόν ο χρηματικός λογαριασμός που τηρείς στην Midland ΑΧΕ. Με ανοικτή (ελεύθερη) εντολή αγοράς 2.900 μετοχών, που εισήχθη στο ηλεκτρονικό σύστημα διαπραγμάτευσης στις 13:29:47, αγόρασες 730 μετοχές με την τελευταία πράξη της συνεδρίασης και διαμόρφωσες την τιμή της, η οποία αυξήθηκε κατά 0,32% λόγω της τιμής στην οποία είχε τοποθετηθεί η εντολή πώλησης.

22) Στις 20/5/1999 αγόρασες στην τρέχουσα αγορά 24.210 μετοχές (72.630 μετο- χές μετά το split της 18.06.99) της εταιρίας Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ προς 6.116 δραχμές ανά μετοχή ήτοι αντί 148.061.531 δραχμών. Με το ποσό αυτό πλέον εξόδων, ήτοι με το συνολικό ποσό των 148.921.350 δραχμών χρεώθηκε αυθημερόν ο χρηματικός λογαριασμός που τηρούσες στην Midland ΑΧΕ. Η ανωτέρω αγορά των 24.210 μετοχών της Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ αντιστοιχούσε στο 66,33% των συνολικών αγορών των μετοχών στο ΧΑΑ. Με εντολή αγοράς 10.000 μετοχών στις 6.185 δραχμές, που εισήχθη στο ηλεκτρονικό σύστημα διαπραγμάτευσης στις 13:29:56, αγόρασες 270 μετοχές με την τελευταία πράξη της συνεδρίασης και διαμόρφωσες την τιμή κλεισίματος, η οποία αυξήθηκε κατά 1,17%.

23) Στις 21/5/1999 η εταιρία συμφερόντων σου Vega International Corporation αγόρασε στην τρέχουσα αγορά 7.790 μετοχές (23.601 μετοχές μετά το split της 18.06.99) της εταιρίας Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ αντί 6.254 δραχμών ανά μετοχή ήτοι αντί 48.718.288 δραχμών. Με το ποσό αυτό, πλέον εξόδων, ήτοι με το συνολικό ποσό των 48.998.167 δραχμών χρεώθηκε αυθημερόν ο χρηματικός λογαριασμός που τηρούσε η Vega International Corporation στην Midland ΑΧΕ. Η αγορά των μετοχών αυτών αντιστοιχούσε στο 32,80% των συνολικών αγορών της μετοχής που έγιναν στο Χρηματιστήριο, την ημέρα αυτή. Λαμβάνοντας υπόψη τον ανωτέρω όγκο συναλλαγών, αλλά και την εντολή της Vega International για αγορά 5.000 μετοχών που εισήχθη στο ηλεκτρονικό σύστημα διαπραγμάτευσης στις 13:29:56 σε τιμή 6.250 δρχ. και εκτελέστηκε κατά την ποσότητα των 300 μετοχών με την τελευταία πράξη της συνεδρίασης, η Vega International διαμόρφωσε την τιμή της μετοχής, η οποία αυξήθηκε κατά 1,10%.

24) Στις 25/5/1999 αγόρασες στην τρέχουσα αγορά 9.400 μετοχές (28.200 μετοχές μετά το split της 18.06.99) της εταιρίας Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ αντί 6.132 δραχμών ανά μετοχή ήτοι αντί 57.641.440 δραχμών. Με το ποσό αυτό προσαυξημένο και με την αγορά άλλων μετοχών, πλην Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ που είχες στην κατοχή σου, πλέον εξόδων, ήτοι με το συνολικό ποσό των 57.973.384 δραχμών χρεώθηκε αυθημερόν ο χρηματικός λογαριασμός που τηρούσες στη Midland ΑΧΕ. Η ανωτέρω αγορά των 9.400 μετοχών της Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ αντιστοιχούσε στο 42,81% των συνολικών αγορών της μετοχής στο ΧΑΑ, με εντολή αγοράς δε 4.900 μετοχών, που εισήχθη στο ηλεκτρονικό σύστημα διαπραγμάτευσης στις 13:29:57, σε τιμή 6.250 δρχ. αγόρασες 900 μετοχές με την τελευταία πράξη της συνεδρίασης και διαμόρφωσες την τιμή της, η οποία αυξήθηκε κατά 1,61%.

25) Στις 27/5/1999 αγόρασες στην τρέχουσα αγορά 6.500 μετοχές (19.500 μετοχές μετά το split της 18.06.99) της εταιρίας Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ αντί 6.091 δραχμών ανά μετοχή ήτοι αντί 39.593.889 δραχμών. Με το ποσό αυτό προσαυξημένο και με την αγορά άλλων μετοχών πλην Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ που είχες στην κατοχή σου, πλέον εξόδων, ήτοι με το συνολικό ποσό των 122.151.228 δραχμών χρεώθηκε αυθημερόν ο χρηματικός λογαριασμός που τηρούσες στη Midland ΑΧΕ. Η ανωτέρω αγορά των 6.500 μετοχών της Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ αντιστοιχούσε στο 36,31% των συνολικών αγορών της μετοχής στο ΧΑΑ. Στο τελευταίο λεπτό της συνεδρίασης (14:29:56) έδωσες εντολή αγοράς 3.200 μετοχών σε τιμή ελεύθερη (χωρίς όριο τιμής) η οποία διαμόρφωσε ανοδικά την τιμή κλεισίματος με άνοδο 1,51%. Σημαντικό μέρος, ήτοι 604.365.000 δρχ. της αξίας των αγορών μετοχών (107.890 μετοχές περίπου πριν το split ή 323.670 μετά το split της 18/06/1999) που πραγματοποίησες ο ίδιος και οι εταιρείες συμφερόντων σου Vega International Corporation και Plexus Corporation, κατά μήνα Μάιο του έτους 1999, δεν καταβλήθηκε στη Midland ΑΧΕ, μέσω της οποίας πραγματοποιήθηκαν οι αγορές από εσένα τον ίδιο ή τις εταιρείες συμφερόντων σου, αλλά από τον Παναγιώτη Πανούση, διά της παραδόσεως στη Midland ΑΧΕ ισόποσης τραπεζικής επιταγής, η οποία εκδόθηκε στις 28/05/1999 σε βάρος του κοινού λογαριασμού υπ’ αριθμ. 162 906-090-5150-01, που τηρούσαν στην Τράπεζα Πειραιώς οι Παναγιώτης και Μαρία Πανούση, ο οποίος χρεώθηκε αυθημερόν με ποσό 604.365.000 δρχ., κατατέθηκε δε στο λογαριασμό 002.003507.320 που τηρούσε στην Τράπεζα HSBC η χρηματιστηριακή εταιρεία Midland AXE. To ποσό αυτό των 604.356.000 δραχμών η Midland ΑΧΕ καταχώρησε σε πίστωση του χρηματικού σου λογαριασμού και του χρηματικού λογαριασμού των δύο εταιριών συμφερόντων σου στις 28/05/1999 ως εξής: 506.404.159 δρχ. σε πίστωση του δικού σου λογαριασμού, 48.980.420 δρχ. σε πίστωση της Vega International Corporation και 48.980.421 δρχ. σε πίστωση της Plexus Corporation.

26) Στις 1/6/1999 αγόρασες στην τρέχουσα αγορά 8.500 μετοχές (25.500 μετοχές μετά το split της 18.06.99) της εταιρίας Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ αντί 6.456 δραχμών ανά μετοχή ήτοι αντί 54.874.200 δραχμών. Με το ποσό αυτό, πλέον εξόδων, ήτοι με το συνολικό ποσό των 55.192.630 δραχμών χρεώθηκε αυθημερόν ο χρηματικός λογαριασμός που τηρούσες στη Midland ΑΧΕ. Η ανωτέρω αγορά των 8.500 μετοχών της Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ αντιστοιχούσε στο 20,27% των συνολικών αγορών της μετοχής στο ΧΑΑ, η τιμή δε της μετοχής έκλεισε με άνοδο 7,86%. Στη συνεδρίαση αυτή αγόρασες από τον Θεμιστοκλή Κονταράτο 6.720 μετοχές, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 16% του συνολικού όγκου της συνεδρίασης με εντολές που τοποθετήθηκαν με χρονική απόσταση 3 δευτερολέπτων (11:09:01 και 11:09:04) και αφορούσαν την ίδια τιμή και όγκο (6.720 μετοχές στις 6.400 δρχ.).

27) Στις 2/6/1999 αγόρασες στην τρέχουσα αγορά 2.100 μετοχές (6.200 μετοχές μετά το split της 18.06.99) της εταιρίας Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ αντί 7.191 δραχμών ανά μετοχή ήτοι αντί 15.100.166 δραχμών. Με το ποσό αυτό προσαυξημένο και με την αξία αγοράς και άλλων μετοχών πλην Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ, πλέον εξόδων, ήτοι με το συνολικό ποσό των 79.079.050 δραχμών χρεώθηκε αυθημερόν ο χρηματικός λογαριασμός που τηρούσες στη Midland ΑΧΕ. Με ανοικτή (ελεύθερη) εντολή αγοράς 2.000 μετοχών, που εισήχθη στο σύστημα στις 13:29:58, πραγματοποίησες αγορά 40 μετοχών με την τελευταία πράξη της συνεδρίασης και διαμόρφωσες την τιμή της, η οποία αυξήθηκε κατά 7,44%.

28) Στις 3/6/1999 αγόρασες στην τρέχουσα αγορά 10.000 μετοχές (30.000 μετοχές μετά το split της 18.06.99) της εταιρίας Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ αντί 7.637 δραχμών ανά μετοχή ήτοι αντί 76.369.401 δραχμών. Με το ποσό αυτό πλέον εξόδων, ήτοι με το συνολικό ποσό των 76.813.422 δραχμών χρεώθηκε αυθημερόν ο χρηματικός λογαριασμός που τηρούσες στη Midland ΑΧΕ. Η ανωτέρω αγορά των 10.000 μετοχών της Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ αντιστοιχούσε στο 31,94% των συνολικών αγορών της μετοχής στο ΧΑΑ, η τιμή δε της μετοχής έκλεισε με άνοδο 6,35%. Στις 13:29:58 τοποθετήθηκε για λογαριασμό σου εντολή ανοικτή (ελεύθερη) αγοράς 3.190 μετοχών, η οποία εκτελέστηκε στο τελευταίο λεπτό της συνεδρίασης σε τιμή 7.700 δρχ. περίπου, δηλαδή στην τιμή κλεισίματος.

29) Στις 4/6/1999 αγόρασες μέσω των χρηματιστηριακών εταιριών Midland ΑΧΕ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕ στην τρέχουσα αγορά 14.000 μετοχές (42.000 μετοχές μετά το split της 18.06.99) της εταιρίας Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ αντί 8.029 δραχμών ανά μετοχή ήτοι αντί 112.410.086 δραχμών. Με το ποσό αυτό προσαυξημένο και με την αγορά άλλων μετοχών, πλην Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ που αγόρασες, πλέον εξόδων, χρεώθηκε αυθημερόν με το ποσό των 36.329.654 δραχμών ο χρηματικός λογαριασμός που τηρούσες στη Midland ΑΧΕ και με το ποσό των 76.552.942 δραχμών ο χρηματικός λογαριασμός που τηρούσες στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕ. Η ανωτέρω αγορά των 14.000 μετοχών της Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ αντιστοιχούσε στο 32,41% των συνολικών αγορών της μετοχής στο ΧΑΑ. Με εντολή σου αγοράς 3.000 μετοχών που τοποθετήθηκε στο ηλεκτρονικό σύστημα διαπραγμάτευσης στις 13:29:50 στην τιμή των 8.000 δραχμών διαμόρφωσες την τιμή της, η οποία αυξήθηκε κατά 3,89%.

30) Στις 17/8/1999 αγόρασες στην τρέχουσα αγορά 30.480 μετοχές της εταιρίας Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ προς 10.389 δραχμών ανά μετοχή ήτοι αντί 316.660.747 δραχμών. Με το ποσό αυτό πλέον εξόδων, ήτοι με το συνολικό ποσό των 317.792.713 δραχμών χρεώθηκε στις 17/8/1999 ο χρηματικός λογαριασμός που τηρούσες στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕ. Η ανωτέρω αγορά των 30.480 μετοχών της Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ αντιστοιχούσε στο 27,89% των συνολικών αγορών της μετοχής στο ΧΑΑ. Με ανοικτή (ελεύθερη) εντολή αγοράς 10.000 μετοχών, που εισήχθη στο ηλεκτρονικό σύστημα διαπραγμάτευσης στις 13:29:50 και εκτελέστηκε κατά την ποσότητα των 40 μετοχών με την τελευταία πράξη της συνεδρίασης, διαμόρφωσες την τιμή της, η οποία αυξήθηκε κατά 7,97% Την ημερομηνία αυτή διαμόρφωσες επίσης και την τιμή ανοίγματος της συνεδρίασης ανοδικά (με άνοδο 6,22% σε σχέση με το κλείσιμο της προηγούμενης συνεδρίασης).

31) Στις 18/8/1999 αγόρασες στην τρέχουσα αγορά 2.520 μετοχές της εταιρίας Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ προς δραχμές 11.291 ανά μετοχή ήτοι αντί 28.453.307 δραχμών. Με το ποσό αυτό πλέον εξόδων, ήτοι με το συνολικό ποσό των 28.556.296 δραχμών χρεώθηκε στις 18/8/1999 ο χρηματικός λογαριασμός που τηρούσες στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕ. Με εντολή αγοράς 2.360 μετοχών, που εισήχθη στο ηλεκτρονικό σύστημα στις 13:29:55 χωρίς όριο τιμής, και εκτελέστηκε κατά την ποσότητα των 1.030 μετοχών με την τελευταία πράξη της συνεδρίασης, διαμόρφωσες την τιμή της, η οποία αυξήθηκε κατά 8,00%.

32) Στις 19/8/1999 αγόρασες στην τρέχουσα αγορά 22.580 μετοχές της εταιρίας Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ αντί δραχμών 11.232 ανά μετοχή ήτοι αντί 253.624.484 δραχμών. Με το ποσό αυτό πλέον εξόδων, ήτοι με το συνολικό ποσό των 254.523.240 δραχμών χρεώθηκε αυθημερόν ο χρηματικός λογαριασμός που τηρούσες στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕ. Όλες σχεδόν τις αγορές αυτές πραγματοποίησες με εντολές χωρίς όριο τιμής (ελεύθερες) επηρεάζοντας ανοδικά την τιμή της μετοχής.

33) Στις 20/8/1999 αγόρασες στην τρέχουσα αγορά 17.420 μετοχές της εταιρίας Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ αντί 11.906 δραχμών ανά μετοχή ήτοι αντί 207.404.950 δραχμών. Με το ποσό αυτό πλέον εξόδων, ήτοι με το συνολικό ποσό των 208.149.355 δραχμών χρεώθηκε αυθημερόν ο χρηματικός λογαριασμός που τηρούσες στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕ. Επίσης στις 20/8/1999 η εταιρία συμφερόντων σου Vega International Corporation αγόρασε στην τρέχουσα αγορά 4.000 μετοχές της εταιρίας Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ αντί 11.988 δραχμών ανά μετοχή, ήτοι αντί 47.951.396 δραχμών. Με το ποσό αυτό, πλέον εξόδων , ήτοι με το συνολικό ποσό των 48.225.957 δραχμών χρεώθηκε αυθημερόν ο χρηματικός λογαριασμός που τηρούσε η Vega International Corporation στη Midland ΑΧΕ. Η αγορά 17.420 μετοχών που αγόρασες ο ίδιος αντιστοιχούσε στο 16,19% των συνολικών αγορών της μετοχής που έγιναν στο Χρηματιστήριο, την ημέρα αυτή, μαζί δε με τις αγορές που πραγματοποίησε η εταιρία συμφερόντων σου Vega International Corporation και ανήλθαν στο 3,72% των συνολικών αγορών της μετοχής που έγιναν στο Χρηματιστήριο, αγοράστηκε το 19,90% των συνολικών αγορών της μετοχής που έγιναν στο Χρηματιστήριο. Με δύο εντολές σου αγοράς 5.000 μετοχών εκάστης, που εισήχθησαν στο σύστημα στις 13:29:22 και 13:29:59 χωρίς όριο τιμής, καθώς και με εντολή αγοράς της Vega International 5.000 μετοχών, χωρίς όριο τιμής, που εισήχθη στο σύστημα στις 13:29:55, διαμόρφωσες την τιμή κλεισίματος, η οποία αυξήθηκε κατά 7,73%.

34) Στις 26/8/1999 αγόρασες στην τρέχουσα αγορά 5.000 μετοχές της εταιρίας Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ αντί 11.443 δραχμών ανά μετοχή ήτοι αντί 57.216.184 δραχμών. Με το ποσό αυτό πλέον εξόδων, ήτοι με το συνολικό ποσό των 57.416.878 δραχμών χρεώθηκε αυθημερόν ο χρηματικός λογαριασμός που τηρούσες στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕ. Με εντολή αγοράς 5.000 μετοχών, που εισήχθη στο σύστημα, χωρίς όριο τιμής στις 13:29:56 διαμόρφωσες την τιμή της, η οποία αυξήθηκε κατά 1,78%. Η αξία 91.100 περίπου μετοχών Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ που αγόρασες ο ίδιος την περίοδο 10/08/1999 έως 26/8/1999, συνολικού ποσού 991.135.400 δραχμών, μέσω της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΧΕ, πληρώθηκε, στις 17/8/1999 κατά 471.135.400 δρχ. από την εταιρεία συμφερόντων του Παναγιώτη Πανούση με την επωνυμία «ΑΤΤΙΚΑΤ ΑΤΕ» και κατά 520.000.000 δρχ. από την εταιρεία επίσης συμφερόντων του Παναγιώτη Πανούση με την επωνυμία «Algore Services Ltd» ως εξής: i) η εταιρία με την επωνυμία «ΑΤΤΙΚΑΤ ΑΤΕ» εξέδωσε, σε βάρος του με αριθμού 17/60934 00000/80 λογαριασμού της, που τηρούσε στη Τράπεζα Εργασίας (ήδη Eurobank), την υπ’ αριθμ. 83606109/18.08.1999 επιταγή ποσού 730.381.400 δραχμών, από τη ρευστοποίηση της οποίας εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. 1777365/6 τραπεζική επιταγή της τραπέζης ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ήδη Eurobank) ποσού δρχ. 471.135.400, η οποία κατατέθηκε στις 18/08/1999 στο χρηματικό λογαριασμό που τηρούσες στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΧΕ για να πληρωθεί μέρος της οφειλής σου σε αυτή, η οποία προέκυψε από την αγορά των ανωτέρω μετοχών και ii) στις 24/08/1999 και στις 25/08/1999 η εταιρία με την επωνυμία «Algore Services Ltd» πούλησε άλλες μετοχές, πλην Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ, και εισέπραξε την απαίτησή της στις 26/08/1999 με την υπ’ αριθμ. 12456566 επιταγή ποσού 700.000.000 δραχμών, σε διαταγή της Algore Services Ltd, η οποία εκδόθηκε σε βάρος του με αριθμ. 092404-090-5010-01 λογαριασμού, που τηρούσε στην Τράπεζα Πειραιώς η Capital ΑΧΕ. Με κάλυμμα την επιταγή αυτή η Τράπεζα Πειραιώς εξέδωσε την υπ’ αριθμ. 10796590 ισόποση (τραπεζική) επιταγή σε διαταγή του Ιωάννη Μουστερή, ο οποίος την κατέθεσε αυθημερόν (στις 26/08/1999) στο λογαριασμό 007 035561 405 που τηρούσε στη Λαϊκή Τράπεζα η Algore Services Ltd. To ποσό αυτό μαζί με άλλα διαθέσιμα, συνολικού ποσού 707.649.371 δραχμών μεταφέρθηκε αυθημερόν στο λογαριασμό προθεσμιακής κατάθεσης που τηρούσε στη Λαϊκή Τράπεζα η Algore Services Ltd και επανακατατέθηκε, στις 27/08/1999, μαζί με άλλα διαθέσιμα συνολικού ποσού 1.460.229.200 δραχμών στο λογαριασμό της 007 035561 405. Σε βάρος του λογαριασμού αυτού (007 035561 405 που τηρούσε στη Λαϊκή Τράπεζα η Algore Services Ltd), η Λαϊκή Τράπεζα εξέδωσε, στις 27/08/1999, την υπ’ αριθμ. 07.1011981 επιταγή 258.249.862 δραχμών σε διαταγή NEXUS ΑΧΕ καθώς την υπ’ αριθμ. 07.101197 επιταγή 520.000.000 δραχμών σε διαταγή της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΧΕ. Η τελευταία επιταγή κατατέθηκε στις 27/08/1999 στο χρηματικό λογαριασμό που τηρούσες στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΧΕ για να πληρωθεί το υπόλοιπο μέρος της οφειλής σου σε αυτή, η οποία προέκυψε από την αγορά των ανωτέρω μετοχών.

35) Στις 21/5/1999 η εταιρία συμφερόντων σου Plexus Corporation αγόρασε από εσένα τον ίδιο, κατά την διαδικασία χειροκίνητων πακέτων συναλλαγής, 50.000 μετοχές της εταιρίας Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ προς 5.898 δραχμές ανά μετοχή ήτοι αντί 294.919.125 δραχμών. Με το ποσό αυτό, πλέον εξόδων, ήτοι με το συνολικό ποσό των 296.711.020 δραχμών χρεώθηκε αυθημερόν ο χρηματικός λογαριασμός που τηρεί η Plexus Corporation στη Midland ΑΧΕ. Επίσης με το ποσό αυτό μειωμένο κατά το ποσό των εξόδων, ήτοι με 292.403.980 δραχμές πιστώθηκε αυθημερόν ο χρηματικός λογαριασμός που τηρούσες στην Midland ΑΧΕ. Με τον τρόπο αυτό αφενός δημιούργησες τεχνητά αυξημένη εμπορευσιμότητα στη μετοχή και αφετέρου «έκλεισες» μέρος της οφειλής σου στη χρηματιστηριακή εταιρεία Midland ΑΧΕ, μεταφέροντας την οφειλή αυτή στην εταιρία συμφερόντων σου Plexus Corporation. Κατά το χρονικό διάστημα από 16/2/1999 μέχρι 17/5/2000, πέραν των ως άνω αγορών 2.308.420 προσαρμοσμένου όγκου μετοχών, προέβης και στην αγορά 510.220 προσαρμοσμένου όγκου μετοχών της εταιρίας «Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ», ήτοι συνολικά αγόρασες 2.818.640 προσαρμοσμένου όγκου μετοχές, συνολικής αξίας 5.800.455.500 δραχμών. Από τις ανωτέρω μετοχές που αγοράστηκαν, κατά τον προαναφερόμενο τρόπο, από εσένα και από τις εταιρίες συμφερόντων σου (Vega International Corporation και Plexus Corporation), κατά το χρονικό διάστημα από του μηνός Μαρτίου του έτους 1999 μέχρι του μηνός Αυγούστου του έτους 1999, πούλησες στη συνέχεια με τη διαδικασία χειροκίνητων πακέτων συναλλαγών κατά το χρονικό διάστημα από 11/06/1999 έως 08/11/1999, σε διάφορα νομικά και φυσικά πρόσωπα τις κατωτέρω αναφερόμενες μετοχές.

Ειδικότερα δε

1) Στις 11/6/1999 α) η εταιρία συμφερόντων σου Vega International Corporation πούλησε στην Algore Services Ltd 25.000 μετοχές της εταιρίας Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ αντί 7.401 δραχμών ανά μετοχή ήτοι αντί185.027.250 δραχμών. Με το ποσό αυτό απομειωμένο κατά το ποσό των εξόδων, ήτοι με το ποσό των 183.371.980 δραχμών, πιστώθηκε αυθημερόν ο χρηματικός λογαριασμός που τηρεί η Vega International την Midland ΑΧΕ, β) η εταιρία συμφερόντων σου Plexus Corporation πούλησε στην Algore Services 25.000 μετοχές της εταιρίας Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ αντί 7.401 δραχμών ανά μετοχή, ήτοι αντί 185.027.250 δραχμών. Με το ποσό αυτό μειωμένο κατά το ποσό των εξόδων, ήτοι με το ποσό των 183.371.980 δραχμών πιστώθηκε αυθημερόν ο χρηματικός λογαριασμός που τηρεί η Plexus Corporation στην Midland ΑΧΕ και γ) πούλησες ο ίδιος προσωπικά στην Algore Services 18.000 μετοχές της εταιρίας ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ αντί 7.401 δραχμών ανά μετοχή, ήτοι αντί 133.219.620 δραχμών. Με το ποσό αυτό απομειωμένο κατά το ποσό των εξόδων, ήτοι με το ποσό των132.327.540 δραχμών πιστώθηκε αυθημερόν ο χρηματικός λογαριασμός που τηρούσες στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕ. Με την συνολική αξία αγοράς του χειροκίνητου πακέτου συναλλαγής 503.274.120 δρχ. (185.027.250 + 185.027.250 + 133.219.620), προσαυξημένο κατά το ποσό των εξόδων, ήτοι με το συνολικό ποσό των 505.615.360 δραχμών χρεώθηκε αυθημερόν (11/6/1999) ο λογαριασμός της αγοράστριας εταιρίας «Algore Services» που τηρούσε στην Capital AXE. To ποσό αυτό των 505.615.360 δραχμών δεν εξοφλήθηκε από την αγοράστρια εταιρία Algore Services αλλά από την εταιρία συμφερόντων του Παναγιώτη Πανούση με την επωνυμία «ΑΤΤΙΚΑΤ ΑΤΕ», με τον εξής τρόπο: Η ΑΤΤΙΚΑΤ ΑΤΕ, στις 22/6/1999 εξέδωσε σε διαταγή της, σε βάρος του λογαριασμού της 017/60914- 00000/80 που τηρούσε στην Eurobank την με αριθμό 83115837 επιταγή 505.615.360 δραχμών. Από τη ρευστοποίηση της επιταγής αυτής εκδόθηκε αυθημερόν με εντολή του Ιωάννου Μουστερή, η υπ’ αριθμ. 1776756/7 ισόποση επιταγή, σε διαταγή Capital ΑΧΕ, η οποία πίστωσε ισόποσα το χρηματικό λογαριασμό που τηρούσε σε αυτήν η Algore Services LTD. Οι χρηματικοί λογαριασμοί που τηρούσαν στη Midland ΑΧΕ οι εταιρίες συμφερόντων σου Vega International Corporation και Plexus Corporation, πριν τη πώληση προς την Algore του ανωτέρω πακέτου, εμφάνιζαν χρεωστικά υπόλοιπα σχεδόν ισόποσα με την αξία των μετοχών που πουλήθηκαν. Συγκεκριμένα η Vega International Corporation είχε χρεωστικό υπόλοιπο ποσού 182.154.717 δραχμών, η δε αξία πώλησης του πακέτου των μετοχών προς την Algore, ανήλθε σε 183.371.980 δραχμές, με αποτέλεσμα το συμψηφισμό του χρεωστικού υπολοίπου και τον μηδενισμό της υποχρέωσης προς την ΑχΕ. Η Plexus Corporation είχε χρεωστικό υπόλοιπο (υποχρέωση) ποσού 189.277.246 δρχ, η δε αξία πώλησης του πακέτου των μετοχών προς την Algore ανήλθε σε 183.371.980 δραχμές, με αποτέλεσμα το συμψηφισμό του χρεωστικού υπολοίπου και τον (σχεδόν) μηδενισμό της υποχρέωσης προς την ΑΧΕ. Τα ανωτέρω χρεωστικά υπόλοιπα των δύο εταιριών συμφερόντων σου είχαν δημιουργηθεί λόγω αγορών μετοχών της εταιρίας Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ, κατά τις προηγούμενες του πακέτου ημερομηνίες. Επομένως με την πώληση των ανωτέρω μετοχών στις 11/6/1999 από τις δύο εταιρίες συμφερόντων σου στην Algore, μεταβίβασες σε αυτήν μέρος των μετοχών που είχαν αγοράσει και συγχρόνως την υποχρέωση καταβολής του τιμήματος αγοράς, το οποίο τελικά κατέβαλε για λογαριασμό της Algore, η ΑΤΤΙΚΑΤ ΑΤΕ.

2) Στις 14/9/1999 η εταιρία συμφερόντων σου Vega International Corporation πούλησε 500.000 μετοχές της εταιρίας Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ, εκ των οποίων 250.000 μετοχές στο Γεώργιο Βαλσαμίδη, 100.000 μετοχές στην ING Πειραιώς (Nationale Nederlanden), 50.000 μετοχές στη Γενική Τράπεζα, 30.000 μετοχές στην International Ομολόγων εσωτ., 30.000 μετοχές στην International Μικτό Εσωτ., και 40.000 μετοχές International Αναπτ. Εσωτ., αντί 13.500 δραχμών ανά μετοχή, ήτοι αντί 6.750.257.500 δραχμών. Με το ποσό αυτό απομειωμένο κατά το ποσό των εξόδων, ήτοι με το συνολικό ποσό των 6.714.224.980 δραχμών πιστώθηκε αυθημερόν ο χρηματικός λογαριασμός που τηρούσε η Vega International Corporation στη Midland AXE. To ποσό των 6.714.224.980 δραχμών που προήλθε από την πώληση των μετοχών, μεταφέρθηκε στις 17/9/99 στο λογαριασμό 5-10996-1 που τηρούσε η Vega International στην HSBC και διατέθηκε ως εξής: α) Στις 17/9/1999 ποσό 1.000.000.000 δραχμών μεταφέρθηκε στο λογαριασμό που τηρούσε στη Midland ΑΧΕ η Vega International Corporation και χρησιμοποιήθηκε από αυτή για την αγορά άλλων μετοχών πλην Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ,

β) στις 20/9/1999 ποσό 5.000.000.000 δραχμών μεταφέρθηκε, διά της εκδόσεως σε βάρος του λογαριασμού αυτού (5-10996-1 που τηρεί η Vega International Corporation στην HSBC) της υπ’ αριθμ. 94982 ισόποσης τραπεζικής επιταγής, σε διαταγή της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΧΕ, η οποία πίστωσε το λογαριασμό που τηρούσε σε αυτή ο Παναγιώτης Πανούσης. Μέρος του ποσού αυτού, ο τελευταίος, ήτοι 2.150.000.000 δρχ. χρησιμοποίησε για να πληρώσει την αξία μετοχών που αγόρασε, ενώ το υπόλοιπο ποσό των 2.850.000.000 δραχμών μετέφερε, στις 30.09.1999 στο λογαριασμό του 017/09169- 0000/50 που τηρούσε στη Eurobank (πρώην Τράπεζα Εργασίας), από όπου ανέλαβε αυθημερόν 2.800.000.000 δραχμές και γ) στις 8/10/1999 το υπόλοιπο ποσό των 714.224.980 δραχμών μαζί με άλλα ποσά που προήλθαν από την πώληση άλλων μετοχών πλην Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ, ήτοι συνολικό ποσό 1.020.400.000 δραχμών μετατράπηκε σε 2.000.000 GBP και εμβάστηκε, με εντολή της Vega International Corporation, στο εξωτερικό. Τέλος, στις 14.09.1999 ο χρηματικός λογαριασμός του Γεωργίου Βαλσαμίδη στην ΚΑΠΠΑ ΑΧΕ χρεώθηκε για την αγορά των 250.000 μετοχών με 3.394.575.000 δραχμές. Η εξόφληση του ποσού αυτού έγινε στις 17.09.1999 διά της ισόποσης μεταφοράς στο λογαριασμό 83453451 που τηρούσε στην Εμπορική Τράπεζα η ΚΑΠΠΑ ΑΧΕ, όχι από διαθέσιμα του ιδίου, αλλά από το λογαριασμό 83900628 που τηρούσαν στην Εμπορική Τράπεζα η Δήμητρα Κούτρα και ο Αθανάσιος Αθανασούλης.

3) Στις 15/9/1999 πούλησες 370.000 μετοχές της εταιρίας Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ αντί 14.400 δραχμών ανά μετοχή ήτοι αντί 5.328.000.000 δραχμών στους 1) Ανδρέα Κορασίδη 50.000 μετοχές, συνολικής αξίας 720.000.000 δρχ.,

2) Α/Κ INTERNATIONAL ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ 50.000 μετοχές συνολικής αξίας 720.000.000 δρχ.,

3) ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ της ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ 25.000 μετοχές συνολικής αξίας 360.000.000 δρχ.,

4) «ΑΣΠΙΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΕΕΧ» 25.000 μετοχές συνολικής αξίας 360.000.000 δρχ.,

5) ΛΑΪΚΗ Α/Κ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ 50.000 μετοχές συνολικής αξίας 720.000.000 δρχ.,

6) FARM HOUSE INTERNATIONAL LTD. 5.000 μετοχές συνολικής αξίας 72.000.000 δρχ.,

7) Ε.Τ.Β.Α., 15.000 μετοχές συνολικής αξίας 216.000.000 δρχ.,

8) ALICO Α/Κ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ, 30.000 μετοχές συνολικής αξίας 432.000.000 δρχ.,

9) INTERNATIONAL ΜΙΚΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ, 50.000 μετοχές συνολικής αξίας 720.000.000 δρχ.,

10) Α/Κ ΑΑΑΒ ΜΕΤΟΧΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ, 20.000 μετοχές συνολικής αξίας 288.000.000 δρχ.,

11) Α/Κ ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΑΞΙΩΝ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ, 20.000 μετοχές συνολικής αξίας 288.000.000 δρχ., και

12) ΚΥΠΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ Α/Κ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ, 30.000 μετοχές συνολικής αξίας 432.000.000 δρχ. Με τη συνολική αξία πώλησης (5.328.000.000 δρχ.) μειωμένη κατά το ποσό των εξόδων, ήτοι με 5.295.232.800 δραχμές, πιστώθηκε αυθημερόν ο χρηματικός λογαριασμός που τηρούσες στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΧΕ. Το ποσό αυτό των 5.295.232.800 δραχμών έλαβες από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΧΕ, διά της εκδόσεως από αυτή των κάτωθι επιταγών, σε βάρος του με αριθμ. 028 201 0000019703423 λογαριασμού που τηρούσε, η ως άνω χρηματιστηριακή εταιρία (ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΧΕ), στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ, οι οποίες οπισθογραφήθηκαν από εσένα και τα αναγραφόμενα σε αυτές ποσά διατέθηκαν ως εξής:
α) ποσό δρχ. 1.000.000.000 διά της εκδόσεως της επιταγής 64344/28.09.99, η οποία κατατέθηκε στις 29.09.1999, στο λογαριασμό 45664775 που τηρούσε ο Παναγιώτης Πανούσης στην Τράπεζα Πειραιώς, η επιταγή δε αυτή εξοφλήθηκε, στις 30/09/199, σε βάρος του λογαριασμού 028 201 0000019703423 που τηρούσε η ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΧΕ στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ,
β) ποσό 1.000.000.000 δραχμών διά της εκδόσεως της επιταγής 64345/28.09.99, η οποία κατατέθηκε στις 29.09.1999, στο λογαριασμό 45664775 που τηρούσε ο Παναγιώτης Πανούσης στην Τράπεζα Πειραιώς και εξοφλήθηκε, στις 30/09/199, σε βάρος του λογαριασμού 028 201 0000019703423 που τηρούσε η ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΧΕ στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ,
γ) ποσό 1.000.000.000 δραχμών δια της εκδόσεως της επιταγής 64346/28.09.99, η οποία κατατέθηκε στις 29.09.1999, στο λογαριασμό 45664775 που τηρούσε ο Παναγιώτης Πανούσης στην Τράπεζα Πειραιώς και εξοφλήθηκε, στις 30/09/199, σε βάρος του λογαριασμού 028 201 0000019703423 που τηρούσε η ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΧΕ στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ,
δ) ποσό 1.005.687.800 δραχμών δια της εκδόσεως της επιταγής 64347/28.09.99, η οποία κατατέθηκε στις 29.09.1999, στο λογαριασμό 45664775 που τηρούσε ο Παναγιώτης Πανούσης στην Τράπεζα Πειραιώς και εξοφλήθηκε, στις 30/09/199, σε βάρος του λογαριασμού 028 201 0000019703423 που τηρούσε η ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΧΕ στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ,
ε) ποσό 89.545.000 δραχμών δια της εκδόσεως της επιταγής 64335/28.09.99, η οποία εισπράχθηκε, στις 14/10/1999, από τον υπάλληλο της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΑΧΕ Γεώργιο Βούρτση,
στ) ποσό 150.000.000 δραχμών δια της εκδόσεως της επιταγής 64337/28.09.99, η οποία εισπράχθηκε, στις 11/10/1999, από τον Γεώργιο Βούρτση,
ζ) ποσό 50.000.000 δραχμών διά της εκδόσεως της επιταγής 64342/28.09.99, η οποία εισπράχθηκε, στις 14/10/1999, από τον ίδιο ως άνω Γεώργιο Βούρτση
η) ποσό 50.000.000 δραχμών διά της εκδόσεως της επιταγής 64341/28.09.99, η οποία οπισθογραφήθηκε αρχικά από εσένα και στη συνέχεια παραδόθηκε στον διαχειριστή των αμοιβαίων κεφαλαίων της INTERNATIONAL ΑΕΛΔΑ, Βασίλειο Καλούδη του Εμμανουήλ, ο οποίος την εισέπραξε, στις 06/10/199, από τη Γενική Τράπεζα για να καταθέσει το ως άνω ποσό στο Α/Κ International ομολόγων εσωτερικού προκειμένου να αγοράσει μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων International Ομολόγων Εσωτερικού,
θ) ποσό 110.000.000 δραχμών δια της εκδόσεως της επιταγής 64348/28.09.99, η οποία εισπράχθηκε, στις 06/10/1999, από τον υπάλληλο της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΑΧΕ Χρήστο Μπεκιάρη,
ι) ποσό 220.000.000 δραχμών δια της εκδόσεως της επιταγής 64340/28.09.99, η οποία οπισθογραφήθηκε αρχικά από εσένα και στη συνέ χεια από τον Γεώργιο Μελά, που την παρέδωσε στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΧΕ, η οποία πίστωσε ισόποσα, στις 05/10/1999, το χρηματικό του λογαριασμό που τηρούσε σε αυτή
ια) ποσό i) των 200.000.000 δρχ. διά της εκδόσεως της επιταγής 64336/28.09.99, και ii) των 180.000.000 δρχ. διά της εκδόσεως της υπ’ αριθμ. 64339 επιταγής, οι οποίες οπισθογραφήθηκαν αρχικά από εσένα και στη συνέχεια από το Γεώργιο Μελά, ο οποίος τις παρέδωσε στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΧΕ, η οποία πίστωσε, στις 11/10/1999, με το ποσό των 380.000.000 δραχμών, το χρηματικό του λογαριασμό που τηρούσε σε αυτή. Δηλαδή ο χρηματικός λογαριασμός που τηρούσε στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΧΕ ο Γεώργιος Μελάς πιστώθηκε, όπως προαναφέρεται, στις 30/9/1999 με δραχμές 220.000.000 και στις 11/10/1999 με δραχμές 380.000.000, ήτοι συνολικά με ποσό 600.000.000 δραχμών,
ιβ) ποσό 240.000.000 δραχμών δια της εκδόσεως των με αριθμ. 64338 και 64343 επιταγών, συνολικού ποσού 240.000.000 δρχ, οι οποίες ακυρώθηκαν και αντικαταστάθηκαν με την τραπεζική επιταγή υπ’ αριθμ. 107107 ποσού 240.000.000 δραχμών σε βάρος του λογαριασμού 0282010000019703423 που τηρούσε στην Εγνατία Τράπεζα η Εγνατία ΑΧΕ. Η επιταγή αυτή κατατέθηκε στις 5/10/1999 στο λογαριασμό 104.000.590588.622.01.26, που τηρούσαν στην Eurobank οι Δημήτριος Λέκκας, Νικόλαος Γαβαλάκης και Γεώργιος Μελάς, ο οποίος (λογαριασμός) ανοίχθηκε αυθημερόν, προκειμένου να κατατεθεί το ως άνω χρηματικό ποσό.

4) Στις 08/11/1999 πούλησες ο ίδιος προσωπικά στον Αναστάσιο Πολίτη 67.000 μετοχές της εταιρίας Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ αντί 17.600 δραχμών ανά μετοχή, ήτοι αντί 1.179.182.413 δραχμών. Με το ποσό αυτό απομειωμένο κατά το ποσό των εξόδων, ήτοι με το συνολικό ποσό των 1.169.648.460 δραχμών πιστώθηκε αυθημερόν ο χρηματικός λογαριασμός που τηρούσες στη Midland ΑΧΕ. Στις 8/11/1999 επίσης η εταιρία συμφερόντων σου Vega International Corporation πούλησε στον ως άνω Αναστάσιο Πολίτη 83.000 μετοχές της εταιρίας Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ αντί 17.600 δραχμών ανά μετοχή, ήτοι αντί 1.460.778.213 δραχμών. Με το ποσό αυτό, απομειωμένο κατά το ποσό των εξόδων, ήτοι με το συνολικό ποσό των 1.448.967.500 δραχμών πιστώθηκε αυθημερόν ο χρηματικός λογαριασμός που τηρεί η Vega International στην Midland ΑΧΕ. Ο λογαριασμός που τηρούσε ο Αναστάσιος Πολίτης στην Capital ΑΧΕ χρεώθηκε αυθημερόν με 2.639.960.626 δραχμές (1.179.182.413 + 1.460.778.213) πλέον εξόδων, ήτοι με συνολικό ποσό 2.645.544.000 δραχμών. Στις 11/11/99 το ποσό των 1.169.648.460 δραχμών που προήλθε από την πώληση των ανωτέρω μετοχών σου, προσαυξημένο με το προϊόν που προήλθε από την πώληση και άλλων μετοχών, πλην Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ, που είχες στην κατοχή σου, ήτοι το συνολικό ποσό των 1.182.862.537 δραχμών μεταφέρθηκε από τη Midland ΑΧΕ στο λογαριασμό 5- 46982-101 που τηρούσες στην Τράπεζα HSBC, με χρέωση του οποίου εκδόθηκε τραπεζική επιταγή 1.169.648.460 δραχμών, η οποία κατατέθηκε στις 12.11.99 στο λογαριασμό που τηρούσε ο Αναστάσιος Πολίτης στην Capital ΑΧΕ, δηλαδή το συνολικό ποσό που εισέπραξες από την πώληση των 67.000 μετοχών το επέστρεψες στον αγοραστή. Στις 11/11/99 το ποσό των 1.448.967.500 δραχμών που προήλθε από την πώληση των ανωτέρω μετοχών της Vega International Corporation, μεταφέρθηκε από τη Midland ΑΧΕ στο λογαριασμό 5-10996-001 που τηρούσε στην Τράπεζα HSBC, με χρέωση του οποίου εκδόθηκε ισόποση τραπεζική επιταγή, η οποία κατατέθηκε στις 12.11.99 στο λογαριασμό που τηρούσε ο Αναστάσιος Πολίτης στην Capital ΑΧΕ. Δηλαδή και το ποσό που εισέπραξε η Vega International Corporation από την πώληση των 83.000 μετοχών το επέστρεψε στον αγοραστή. Κατά το χρονικό διάστημα από 16/2/1999 μέχρι 17/5/2000 πέραν των ως άνω πωλήσεων μετοχών προσαρμοσμένου όγκου 1.770.600 προέβης και στην πώληση 1.089.670 προσαρμοσμένου όγκου μετοχών, ήτοι συνολικά πούλησες 2.860.270 μετοχές, συνολικής αξίας 24.044.324.333 δραχμές. Με τις πράξεις σου αυτές σκόπευες να προσπορίσεις στον εαυτό σου και τους συγκατηγορουμένους σου, παράνομο περιουσιακό όφελος 18.243.868.783 δραχμών, το οποίο προέκυψε εκ της διαφοράς μεταξύ του τιμήματος πωλήσεως και αγοράς των προαναφερθεισών μετοχών, με αντίστοιχη βλάβη τόσο του επενδυτικού κοινού, όσο και των μεριδιούχων των αμοιβαίων κεφαλαίων, που αγόρασαν, παραπλανηθέντες, σε τεχνητά αυξημένη τιμή μετοχές της εταιρίας «Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ ». Ενδεικτικά δε αναφέρεται, ότι η βλάβη των αμοιβαίων κεφαλαίων ανήλθε α) για το αμοιβαίο κεφάλαιο της ALICO Μετοχικό Εσωτερικού σε 135.959.250 δραχμές, β) για το αμοιβαίο κεφάλαιο της INTERNATIONAL Αναπτυξιακό Εσωτερικού σε 153.030.825 δραχμές, γ) για το αμοιβαίο κεφάλαιο της INTERNATIONAL Μεικτό Εσωτερικού σε 257.061.800 δραχμές, δ) για το αμοιβαίο κεφάλαιο της INTERNATIONAL Ομολόγων Εσωτερικού σε 1.022.250 δραχμές, ε) για το αμοιβαίο κεφάλαιο της METROLIFE Εμπορική Ασφαλιστική ΑΕ ΑΕΖ σε 110.266.700 δραχμές, στ) για το αμοιβαίο κεφάλαιο της ΑΣΠΙΣ Επενδυτική ΑΕΧ σε 37.081.778 δραχμές και ζ) για το αμοιβαίο κεφάλαιο της ΛΑΪΚΗΣ Αμοιβαίο Κεφάλαιο Εσωτερικού σε 403.175.540 δραχμές. Τις ως άνω πράξεις σου τέλεσες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια προς πορισμό εισοδήματος, εκ δε της επανειλημμένης τέλεσής τους, επί μακρό χρόνο, προκύπτει σταθερή ροπή σου στη διάπραξη του εν λόγω εγκλήματος ως στοιχείο της προσωπικότητάς σου, και δ) Στην Αθήνα κατά το χρονικό διάστημα από 17/9/1999 έως 30/11/1999, εκ κερδοσκοπίας και με σκοπό να συγκαλύψεις από κοινού με άλλους, την αληθή προέλευση περιουσιακών στοιχείων (χρημάτων) προερχομένων από την τέλεση της πράξεως της κακουργηματικής απάτης (άρθρο 386 παρ. 1- 3 Π.Κ.), ήτοι εγκληματικής δραστηριότητος του άρθρου 1 παρ. 1α περ. αη του Ν. 2331/1995, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 2 του Ν. 3424/2005 και ισχύει σήμερα, που είχε τελεσθεί κατά τους προπεριγραφομένους, ως ανωτέρω, υπό στοιχείο (Γ) τρόπους, μεταβίβασες περιουσία εν γνώσει του γεγονότος ότι προέρχεται από την ως άνω εγκληματική δραστηριότητα, με σκοπό να προσδώσεις νομιμοφανή υπόσταση στην, ως άνω, παράνομη δραστηριότητα, συγκεκριμένα δε:

1) Στις 20/9/1999 μεταβίβασες διά της εταιρίας συμφερόντων σου Vega International Corporation στον Παναγιώτη Πανούση το ποσό των 5.000.000.000 δραχμών, για το σκοπό δε αυτό η Vega International Corporation έδωσε στην τράπεζα HSBC την εντολή να εκδώσει την υπ’ αριθμ. 94982 ισόποση τραπεζική επιταγή, την οποία και εξέδωσε, σε διαταγή της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΧΕ και σε βάρος του λογαριασμού της 5-10996-1 που τηρούσε στην τράπεζα αυτή. Με το ποσό της επιταγής αυτής η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΧΕ πίστωσε το λογαριασμό που τηρούσε σε αυτή ο Παναγιώτης Πανούσης,

2) Στις 28/9/1999 μεταβίβασες στον Παναγιώτη Πανούση το συνολικό ποσό των 4.005.687.800 δραχμών, με την παράδοση, δι’ οπισθογραφήσεως, σε αυτόν των επιταγών 64344/28.09.99, 64345/28.09.99 και 64346/28.09.99 ποσού 1.000.000.000 δραχμών εκάστης, καθώς και της επιταγής 64347/28.09.99 ποσού 1.005.687.800 δραχμών, οι οποίες εκδόθηκαν, σε διαταγή σου, εις βάρος του λογαριασμού 028 201 0000019703423 που τηρούσε η ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΧΕ στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ, τις επιταγές δε αυτές ο Παναγιώτης Πανούσης κατέθεσε στη συνέχεια (στις 29/9/1999) στον με αριθμό 45664775 λογαριασμό που τηρούσε στην Τράπεζα Πειραιώς,

3) Στις 28/9/1999 μεταβίβασες στον Γεώργιο Βούρτση, υπάλληλο της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΑχΕ, με την παράδοση, δι’ οπισθογραφήσεως, σε αυτόν συνολικό ποσό 289.545.000 δραχμών, διά της εκδόσεως των επιταγών 64335/28.09.99 ποσού 89.545.000 δραχμών, 64337/28.09.99 ποσού 150.000.000 δραχμών και 64342/28.09.99 ποσού 50.000.000 δραχμών, οι οποίες εκδόθηκαν, σε διαταγή σου, εις βάρος του λογαριασμού 028 201 0000019703423 που τηρούσε η ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΧΕ στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ, 4) Στις 28/9/1999 μεταβίβασες στον Βασίλειο Καλούδη του Εμμανουήλ, διαχειριστή των αμοιβαίων κεφαλαίων της INTERNATIONAL ΑΕΛΔΑ, ποσό 50.000.000 δραχμών, δια μεταβιβάσεως δι’ οπισθογραφήσεως σε αυτόν της επιταγής 64341/28.09.99, η οποία εκδόθηκε, σε διαταγή σου, εις βάρος του λογαριασμού 028 201 0000019703423 που τηρούσε η ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΧΕ στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ. Στη συνέχεια, ο ως άνω Βασίλειος Καλούδης, την εισέπραξε, στις 06/10/1999, από τη Γενική Τράπεζα για να καταθέσει το ως άνω ποσό στο Α/Κ International ομολόγων εσωτερικού προκειμένου να αγοράσει μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων International Ομολόγων Εσωτερικού,

5) Στις 28/9/1999 η ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΧΕ εξέδωσε, δια των νομίμων εκπροσώπων της Νικόλαου Γαβαλάκη και Διονυσίας Κυριαζή, την υπ’ αριθμ. 64348/28.09.99 επιταγή ποσού 110.000.000 δραχμών, σε διαταγή σου, εις βάρος του λογαριασμού 028 201 0000019703423 που τηρούσε αυτή (ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΧΕ) στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ. Η επιταγή αυτή μεταβιβάσθηκε δι’ οπισθογραφήσεως από εσένα στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΧΕ, η οποία στη συνέχεια τη μεταβίβασε δι’ οπισθογραφήσεως στον υπάλληλό της Χρήστο Μπεκιάρη,

6) Κατά το χρονικό διάστημα από 28/9/1999 μέχρι 6/10/1999 μεταβίβασες ποσό 240.000.000 δραχμών δι’ οπισθογραφήσεως των με αριθμ. 64338/28.9.1999 και 64343/28.9.1999 επιταγών, οι οποίες εκδόθηκαν, σε διαταγή σου, εις βάρος του λογαριασμού 028 201 0000019703423 που τηρούσε η ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΧΕ στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ οι οποίες ακυρώθηκαν και αντικαταστάθηκαν με την τραπεζική επιταγή υπ’ αριθμ. 107107 ποσού 240.000.000 δραχμών σε βάρος του ως άνω λογαριασμού. Η επιταγή αυτή κατατέθηκε στις 5/10/1999 στο λογαριασμό 104.000.590588.622.01.26, που τηρούσαν στην Eurobank οι Δημήτριος Λέκκας, Νικόλαος Γαβαλάκης και Γεώργιος Μελάς, ο οποίος (λογαριασμός) ανοίχθηκε αυθημερόν, προκειμένου να κατατεθεί η ως άνω επιταγή.

7) Στις 28/9/1999 μεταβίβασες στον Γεώργιο Μελά, ποσό 220.000.000 δραχμών, με την παράδοση, δι’ οπισθογραφήσεως, της υπ’ αριθμ. επιταγής 64340/28.09.99 ποσού 220.000.000 δραχμών, η οποία εκδόθηκε, σε διαταγή σου, εις βάρος του λογαριασμού 028 201 0000019703423 που τηρούσε η ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΧΕ στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ. Στη συνέχεια, η ως άνω επιταγή μεταβιβάσθηκε δι’ οπισθογραφήσεως από τον Γεώργιο Μελά, στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΧΕ, η οποία πίστωσε, στις 05/10/1999, με 220.000.000 δραχμές το χρηματικό του λογαριασμό που τηρούσε σε αυτή. Το ποσό αυτό χρησιμοποιήθηκε για την πραγματοποίηση διαφόρων συναλλαγών σε μετοχές και άλλους τίτλους, αναλήφθηκε δε από το χρηματικό λογαριασμό του Γεωργίου Μελά στην Εγνατία ΑΧΕ ως εξής: α) Στις 5/10/1999, η Εγνατία ΑΧΕ εξέδωσε δύο επιταγές, συνολικού ποσού 31.725.000 (28.925.000+2.800.000) σε χρέωση του χρηματικού λογαριασμού που τηρούσε σε αυτήν (ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΧΕ) ο Γεώργιος Μελάς και δη: i) την υπ’ αριθμ. 9112241-3 επιταγή, σε διαταγή της ιδίας (ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΧΕ), ποσού δρχ. 28.925.000 σε βάρος του λογαριασμού της 195474.601.01.28 που τηρούσε στη Eurobank. Η επιταγή αυτή εισπράχθηκε από τον Νικόλαο Γαβαλάκη, ο οποίος την κατέθεσε στις 6/10/1999 στον υπ’ αριθμ. 516948210166 τραπεζικό του λογαριασμό που τηρούσε στη Eurobank. ii) την υπ’ αριθμ. 9112242-2 επιταγή, σε διαταγή της ιδίας (ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΧΕ), ποσού 2.800.000 δραχμών, σε βάρος του λογαριασμού της 195474.601.01.28 που τηρούσε στη Eurobank. Η επιταγή αυτή κατατέθηκε από τον Γεώργιο Καρτάλη στον λογαριασμό του που τηρούσε στην Τράπεζα Πειραιώς (αρ. λογαριασμού 0110.152727). β) Στις 5/10/1999 η Εγνατία ΑΧΕ εξέδωσε, τρεις επιταγές συνολικού ποσού 86.775.000 δραχμών, σε χρέωση του χρηματικού λογαριασμού του Γεωργίου Μελά και δη: i) την υπ’ αριθμ. 986855 επιταγή, ποσού δρχ. 28.925.000, σε βάρος του λογαριασμού 06-2002-016154 που τηρούσε η ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΧΕ στην Alpha Τράπεζα. Η επιταγή αυτή κατατέθηκε από τον Σπυρίδωνα Αργυρίου στις 6/10/1999 στον υπ’ αριθμ. 1040005890736210136 λογαριασμό που τηρούσε ο ίδιος (Σπυρίδων Αργυρίου) στην Eurobank. ii) Στις 5/10/1999 η Εγνατία ΑΧΕ εξέδωσε τις υπ’ αριθμ. 986856 και 986857 επιταγές, ποσού δρχ. 28.925.000 εκάστης, σε βάρος του λογαριασμού 06-2002-016154 που τηρούσε στην Alpha Τράπεζα. Οι επιταγές αυτές εισπράχθηκαν από άγνωστα στην ανάκριση πρόσωπα. γ) Το υπόλοιπο ποσό που προέρχεται από την επιταγή των 220.000.000 δραχμών, δηλαδή το ποσό των 101.500.000 δραχμών, (220.000.000 – 31.725.000 – 86.775.000) μεταφέρθηκε μαζί με άλλα διαθέσιμα του Γεωργίου Μελά που είχε στον χρηματικό του λογαριασμό στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΧΕ στο λογαριασμό με αριθμ. 104.000.590588.622.01.26 που τηρούσαν στη Eurobank οι Δημήτριος Λέκκας, Νικόλαος Γαβαλάκης και Γεώργιος Μελάς, με τον εξής τρόπο: Στις 6/10/1999 η ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΧΕ εξέδωσε σε διαταγή της, την υπ’ αριθμ. 9112243-1 επιταγή 509.501.503 δραχμών, σε βάρος του λογαριασμού της 025.000.195.474601.01.28 που τηρούσε στην Eurobank. Η επιταγή αυτή μεταβιβάστηκε δι’ οπισθογραφήσεως από τους νομίμους εκπροσώπους της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΑΧΕ Νικόλαο Γαβαλάκη και Διονυσία Κυριαζή, στον Χρήστο Μπεκιάρη, ο οποίος στη συνέχεια την εισέπραξε, ως νόμιμος εξ οπισθογραφήσεως κομιστής για να καταθέσει ακολούθως το ποσό των 506.850.000 δραχμών στον με αριθμό 104.000.590588.622.01.26 λογαριασμό που τηρούσαν στην Eurobank οι Δημήτριος Λέκκας, Νικόλαος Γαβαλάκης και Γεώργιος Μελάς. Το ποσό των 506.850.000 δραχμών η ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΧΕ καταχώρησε σε χρέωση του χρηματικού λογαριασμού του Γεωργίου Μελά ταυτοχρόνως με την έκδοση της επιταγής. Επομένως, από το ποσό των 506.850.000 δρχ, που αναλήφθηκε από το χρηματικό λογαριασμό του Γ. Μελά στην Εγνατία ΑΧΕ, ποσό δρχ. 101.500.000 προέρχεται από την κατάθεση των 220.000.000 δρχ. που είχε γίνει στο χρηματικό λογαριασμό του Γ. Μελά με την υπ’ αριθμ. 64340/28.09.99 επιταγή (την οποία είχε λάβει ο Τρύφων Αποστολόπουλος στις 28/9/1999 έναντι των πωλήσεων πακέτων μετοχών στις 15/9/1999). Ο λογαριασμός αυτός πιστώθηκε επίσης, όπως προαναφέρθηκε, με 240.000.000 δραχμές στις 5/10/1999 και με 506.850.000 δραχμές στις 6/10/1999, καθώς και με τόκους που προήλθαν από την τοποθέτησή τους σε αμοιβαία κεφάλαια με 7.686.635 δραχμές, ήτοι συνολικά με 754.536.635 δραχμές. Από το ποσό αυτό των 754.536.635 δραχμών, ποσό 341.500.000 δραχμών (240.000.000 + 101.500.000) διατέθηκαν – μεταβιβάστηκαν: i) στις 25/11/1999 26.000.000 δραχμές δι’ εκδόσεως της υπ’ αριθμ. 0455551 επιταγής σε βάρος του ιδίου ως άνω λογαριασμού, σε διαταγή Νικολάου Γαβαλάκη, ii) στις 25/11/1999 24.750.000 δραχμές δι’ εκδόσεως της υπ’ αριθμ. 0455548 επιταγής σε βάρος του ιδίου ως άνω λογαριασμού, σε διαταγή Νικολάου Γαβαλάκη, iii) στις 25/11/1999 14.500.000 δραχμές δι’ εκδόσεως της υπ’ αριθμ. 0455549 επιταγής σε βάρος του ιδίου ως άνω λογαριασμού, σε διαταγή Νικολάου Γαβαλάκη, iv) στις 25/11/1999 7.500.000 δραχμές δι’ εκδόσεως της υπ’ αριθμ. 0455550 επιταγής σε βάρος του ιδίου ως άνω λογαριασμού, σε διαταγή Νικολάου Γαβαλάκη, ν) στις 26/11/1999 100.800.000 δραχμές δια μεταφοράς του ποσού στο λογαριασμό 104.000.589073.621.01.36 που τηρούσε στην Eurobank ο Σπυρίδων Αργυρίου, vi) στις 26/11/1999 105.135.000 δραχμές διά μεταφοράς του ποσού στο λογαριασμό 104.000.590809.510.01.49 που τηρούσε στην Eurobank ο Δημήτριος Λέκκας, vii) στις 25/11/1999 30.000.000 δραχμές σε πίστωση του με αριθμ. 25/000/195474.601.01.28 λογαριασμού που τηρούσε στην Eurobank η ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΧΕ, η οποία πίστωσε το χρηματικό λογαριασμό που τηρούσε σε αυτή ο Νικόλαος Κονδυλίδης, viii) στις 25/11/1999 6.750.000 δραχμές σε πίστωση του με αριθμ. 25/000/195474.601.01.28 λογαριασμού που τηρούσε στην Eurobank η ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΧΕ, η οποία πίστωσε το χρηματικό λογαριασμό που τηρούσε σε αυτή η Ruiz Sonia, ix) στις 25/11/1999 3.000.000 δραχμές σε πίστωση του με αριθμ. 25/000/195474.601.01.28 λογαριασμού που τηρούσε στην Eurobank η ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΧΕ, η οποία πίστωσε το χρηματικό λογαριασμό που τηρούσε σε αυτή η Σταυρούλα Τύρου, χ) στις 12/11/1999 150.000.000 δραχμές και στις 26/11/1999 88.130.000 δραχμές σε πίστωση του με αριθμ. 25/000/195474.601.01.28 λογαριασμού που τηρούσε στην Eurobank η ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΧΕ, η οποία πίστωσε το χρηματικό λογαριασμό που τηρούσε σε αυτή ο Γεώργιος Μελάς. Από το ανωτέρω συνολικό ποσό των δρχ. 238.130.000 (150.000.000 + 88.130.000), ποσό δρχ. 214.400.000 επανακατατέθηκε στον ανωτέρω κοινό τραπεζικό λογαριασμό των Μελά, Λέκκα και Γαβαλάκη στις 4/1/2000, δηλαδή από το λογαριασμό αυτό ο Γεώργιος Μελάς έλαβε το ποσό των δρχ. 23.730.000 (238.130.000- 214.400.000).

8) Στις 28/9/1999 μεταβίβασες στον Γεώργιο Μελά με την παράδοση δι’ οπισθογραφήσεως των υπ’ αριθμ. 64336/28.09.99 και 64339/28.09.99 επιταγών ποσού 200.000.000 δραχμών και 180.000.000 δραχμών αντίστοιχα, οι οποίες εκδόθηκαν σε διαταγή σου εις βάρος του λογαριασμού με αριθμό 028 201 0000019703423 που τηρούσε η ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΧΕ στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ σε εξόφληση απαίτησής σου από πωλήσεις πακέτων μετοχών στις 15/9/1999. Το συνολικό ποσό των 380.000.000 δραχμών πιστώθηκε στις 11/10/1999 στο χρηματικό λογαριασμό του Γεωργίου Μελά που τηρείτο στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΧΕ. Το ποσό αυτό χρησιμοποιήθηκε για συναλλαγές αρχικά σε διάφορους τίτλους, ενώ μέρος αυτού αναλήφθηκε από το χρηματικό λογαριασμό του Γ. Μελά ως εξής: α) στις 13/10/1999 η Εγνατία ΑΧΕ εξέδωσε τέσσερις επιταγές εκ δρχ. 3.126.250 εκάστης, ήτοι συνολικού ποσού δρχ. 12.505.000 σε βάρος του λογαριασμού της 4004976 που τηρούσε στην πρώην Τράπεζα Κεντρικής Ελλάδος (MarfinΕγνατία Τράπεζα). Μία εξ αυτών κατατέθηκε, στις 14/10/1999, από τον Νικόλαο Γαβαλάκη, στον υπ’ αριθμ. 1040005169486220157 λογαριασμό του που τηρούσε στη Eurobank, άλλη εξ αυτών, κατατέθηκε, στις 18/10/1999, από τον Δημήτριο Λέκκα, στον υπ’ αριθμ. 1040005908095100149 λογαριασμό του που τηρούσε στη Eurobank, άλλη εξ αυτών κατατέθηκε, στις 19/10/1999, από τον Σπυρίδωνα Αργυρίου, στον υπ’ αριθμ. 104000590736210136 λογαριασμό του που τηρούσε στη Eurobank. Τέλος άλλη εξ αυτών εισπράχθηκε, στις 21/10/1999, από άγνωστο στην ανάκριση πρόσωπο. Οι ανωτέρω τέσσερις επιταγές που εξέδωσε η Εγνατία ΑΧΕ στις 13/10/1999, συνολικού ποσού 12.505.000, χρεώθηκαν στο χρηματικό λογαριασμό που τηρούσε ο Γ. Μελάς στην Εγνατία ΑΧΕ. β) Στις 18/10/1999 η Εγνατία ΑΧΕ εξέδωσε σε διαταγή της ιδίας τέσσερις επιταγές ποσού 4.798.000 δραχμών εκάστης, ήτοι συνολικού ποσού 19.192.000 δραχμών, με χρέωση του χρηματικού λογαριασμού που τηρούσε σ’ αυτήν ο Γεώργιος Μελάς και δη i) την υπ’ αριθμ. 87001 επιταγή, ποσού 4.798.000 δραχμών, σε βάρος του λογαριασμού της 028201000001970342 3 που τηρούσε η ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΧΕ στην Εγνατία Τράπεζα. Η επιταγή αυτή εισπράχθηκε από τον Σπυρίδωνα Αργυρίου και κατατέθηκε στον λογαριασμό του 104/5890736210136 που τηρούσε στη Eurobank. Δηλαδή ο λογαριασμός 104/589073.6250936 πιστώθηκε με το συνολικό ποσό των 7.924.250 δραχμών με την κατάθεση των επιταγών που προαναφέρθηκαν 3.126.250 και 4.798.000 δραχμών. ii) την υπ’ αριθμ. 87006 επιταγή, ποσού 4.798.000 δραχμών, σε βάρος του λογαριασμού της 028201000001970342 3 που τηρούσε στην Εγνατία Τράπεζα. Η επιταγή αυτή εισπράχθηκε από τον Νικόλαο Γαβαλάκη και κατατέθηκε στον λογαριασμό 1040005169486220157 που τηρούσε αυτός στη Eurobank, μαζί με άλλο ποσό 50.000.000 δραχμών, iii) την υπ’ αριθμ. 87007 επιταγή ποσού 4.798.000 δραχμών, σε βάρος του λογαριασμού της 028201000001970342 3 που τηρούσε στην Εγνατία Τράπεζα. Η επιταγή αυτή εισπράχθηκε από τον Δημήτριο Λέκκα και κατατέθηκε στις 25/10/1999 στον λογαριασμό 104000590809.5100149 που τηρούσε αυτός στη Eurobank, iv) την υπ’ αριθμ. 86999 επιταγή ποσού 4.798.000 δραχμών, σε βάρος του λογαριασμού της 028201000001970342 3 που τηρούσε στην Εγνατία Τράπεζα. Η επιταγή αυτή εισπράχθηκε από άγνωστο στην ανάκριση πρόσωπο, γ) Στις 19/10/1999 η Εγνατία ΑΧΕ εξέδωσε, με χρέωση του χρηματικού λογαριασμού του Γεωργίου Μελά, σε διαταγή της ιδίας, την υπ’ αριθμ. 87010 επιταγή, συνολικού ποσού δρχ. 130.000.000, σε βάρος του λογαριασμού της 028201000001970342 3 που τηρούσε στην Εγνατία Τράπεζα. Η επιταγή αυτή εισπράχθηκε μετρητοίς από τον Γεώργιο Βούρτση, υπάλληλο της Εγνατίας ΑΧΕ, δ) Στις 22/10/1999 η Εγνατία ΑΧΕ εξέδωσε, με χρέωση του χρηματικού λογαριασμού του Γεωργίου Μελά, σε διαταγή της ιδίας, την υπ’ αριθμ. 103068 επιταγή, συνολικού ποσού δρχ. 5.000.000, σε βάρος του λογαριασμού της 028201000001970342 3 που τηρούσε στην Εγνατία Τράπεζα. Η επιταγή αυτή εισπράχθηκε από τον Νικόλαο Γαβαλάκη και κατατέθηκε στον λογαριασμό 104/5169486220157 που τηρούσε αυτός στη Eurobank, ε) Στις 22/10/1999 η Εγνατία ΑΧΕ εξέδωσε, σε διαταγή της ιδίας, με χρέωση του χρηματικού λογαριασμού του Γεωργίου Μελά, τέσσερις επιταγές συνολικού ποσού 24.200.000 δραχμών, εκ δραχμών 6.050.000 εκάστης, και δη: i) την υπ’ αριθμ. 103070 επιταγή, ποσού 6.050.000 δραχμών, σε βάρος του λογαριασμού της 028201000001970342 3 που τηρούσε στην Εγνατία Τράπεζα. Η επιταγή αυτή εισπράχθηκε από τον Σπυρίδωνα Αργυρίου και κατατέθηκε στον λογαριασμό του 104/5890736210136 που τηρούσε στη Eurobank, ii) την υπ’ αριθμ. 103069 επιταγή, ποσού 6.050.000 δραχμών, σε βάρος του λογαριασμού της 028201000001970342 3 που τηρούσε στην Εγνατία Τράπεζα. Η επιταγή αυτή εισπράχθηκε από τον Δημήτριο Λέκκα και κατατέθηκε στις 27/10/1999 στον λογαριασμό του 104/59081095100149 που τηρούσε στη Eurobank, δηλαδή την ημερομηνία αυτή κατέθεσε πέραν της επιταγής αυτής και την υπ’ αριθμ. 87007 επιταγή 4.798.500 δραχμών, ήτοι κατέθεσε το συνολικό ποσό των 10.848.000 δραχμών, iii) την υπ’ αριθμ. 103072 επιταγή, ποσού 6.050.000 δραχμών, σε βάρος του λογαριασμού της 028201000001970342 3 που τηρούσε στην Εγνατία Τράπεζα. Η επιταγή αυτή εισπράχθηκε από τον Γεώργιο Μελά στις 27/10/1999, ο οποίος την επανακατέθεσε την ίδια ημέρα στον τραπεζικό λογαριασμό της Εγνατία ΑΧΕ που τηρείται στην Εγνατία Τράπεζα, υπέρ του ιδίου. Με το ποσό αυτό η Εγνατία ΑΧΕ πίστωσε το χρηματικό λογαριασμό του Γεωργίου Μελά στις 26/10/1999.
iv) την υπ’ αριθμ. 103071 επιταγή, ποσού 6.050.000 δραχμών, σε βάρος του λογαριασμού της 028201000001970342 3 που τηρούσε στην Εγνατία Τράπεζα. Η επιταγή αυτή εισπράχθηκε από τον Νικόλαο Γαβαλάκη που την κατέθεσε στις 27/10/1999 στον λογαριασμό του 104/5169486220157 που τηρούσε στη Eurobank, μαζί με την επιταγή υπ’ αριθμ. 103068 δρχ. 5.000.000 και την υπ’ αριθμ. 103078 δρχ. 4.500.000, ήτοι κατέθεσε συνολικό ποσό 15.590.000 δρχ,
στ) Στις 25/10/1999 η Εγνατία ΑΧΕ εξέδωσε τέσσερις επιταγές συνολικού ποσού 22.620.0000 δραχμών, με χρέωση του χρηματικού λογαριασμού του Γεωργίου Μελά, και δη:
i) την υπ’ αριθμ. 103076 επιταγή, ποσού δρχ. 9.000.000, σε βάρος του λογαριασμού της 028201000001970342 3 που τηρούσε στην Εγνατία Τράπεζα. Η επιταγή αυτή εισπράχθηκε μετρητοίς από τον Νικόλαο Μηναδάκη.
ii) την υπ’ αριθμ. 103079 επιταγή, ποσού 4.540.000 δραχμών, σε βάρος του λογαριασμού της 028201000001970342 3 που τηρούσε στην Εγνατία Τράπεζα. Η επιταγή αυτή εισπράχθηκε στις 27/10/1999 από τον Γεώργιο Μελά, ο οποίος την επανακατέθεσε αμέσως στον τραπεζικό λογαριασμό της Εγνατία ΑΧΕ που τηρείται στην Εγνατία Τράπεζα, υπέρ του ιδίου. Με το ποσό αυτό η Εγνατία ΑΧΕ πίστωσε το χρηματικό λογαριασμό του Γεωργίου Μελά στις 26/10/1999.
iii) την υπ’ αριθμ. 103077 επιταγή ποσού 4.540.000 δραχμών, σε βάρος του λογαριασμού της 028201000001970342 3 που τηρούσε στην Εγνατία Τράπεζα. Η επιταγή αυτή εισπράχθηκε από τον Δημήτριο Λέκκα και κατατέθηκε στον λογαριασμό 104/5908095100149 που τηρούσε στη Eurobank, η επιταγή αυτή κατατέθηκε μαζί με ποσό 11.325.000 δραχμών, ήτοι κατά την ημερομηνία αυτή κατατέθηκε το συνολικό ποσό των 15.845.000 δραχμών
iv) την υπ’ αριθμ. 103078 επιταγή, ποσού 4.540.000 δραχμών, σε βάρος του λογαριασμού της 028201000001970342 3 που τηρούσε στην Εγνατία Τράπεζα. Η επιταγή αυτή εισπράχθηκε από τον Νικόλαο Γαβαλάκη και κατατέθηκε στον λογαριασμό 104/5169486220157 που τηρούσε αυτός στη Eurobank.

9) Στις 17/9/1999 ποσό 1.000.000.000 δραχμών μεταφέρθηκε από το λογαριασμό 5- 10996-1 που τηρούσε η Vega International στην HSBC στο χρηματικό λογαριασμό που τηρούσε στη Midland ΑΧΕ και χρησιμοποιήθηκε από αυτή για την αγορά άλλων μετοχών πλην Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ,

10) στις 8/10/1999 ποσό 714.224.980 δραχμών μαζί με άλλα ποσά που προήλθαν από την πώληση άλλων μετοχών πλην Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ, ήτοι συνολικό ποσό 1.020.400.000 δραχμών, μετατράπηκε σε 2.000.000 GBP και εμβάστηκε από το λογαριασμό 5-10996-1 που τηρούσε η Vega International στην HSBC με εντολή της, στο εξωτερικό,

11) στις 11/11/1999 ποσό 2.352.510.997 δραχμών μεταβιβάστηκε στον Αναστάσιο Πολίτη, δι’ εκδόσεως, κατόπιν εντολής σου, δύο τραπεζικών επιταγών εκ 1.169.648.460 δραχμών και 1.182.862.537 δραχμών, σε βάρος του με αριθμ. 5-46982-101 λογαριασμού σου που τηρούσες στην Τράπεζα HSBC και του με αριθμ. 5-10996- 001 λογαριασμού που τηρούσε η εταιρία συμφερόντων σου Vega International Corporation στην ίδια ως άνω Τράπεζα. Ο Αναστάσιος Πολίτης κατέθεσε τις επιταγές αυτές στην Capital ΑΧΕ σε πίστωση του δικού του χρηματικού λογαριασμού.

12) Σημαντικό μέρος της αξίας των μετοχών που πούλησες, συνολικού αντιτίμου 3.541.214.664 δραχμών, ήτοι 5.804.590 GBP και 1.450.050 USD, μετέφερες, μέσω των λογαριασμών που τηρούσαν οι εταιρίες συμφερόντων σου Vega International Corporation και Plexus Corporation στην Τράπεζα HSBC, στο εξωτερικό ως εξής:
α) στις 25/6/1999, μέσω του λογαριασμού 005.011010.036 που τηρούσε η Plexus Corporation στην Τράπεζα HSBC, ποσό 144.326,88 GBP αντιτίμου 72.029.216 δραχμών, για λογαριασμό σου,
β) στις 21/7/1999, μέσω του λογαριασμού 005.011010.036 που τηρούσε η Plexus Corporation στην Τράπεζα HSBC, ποσό 180.000 GBP αντιτίμου 90.316.800 δραχμών, στη Eurobank Λονδίνου,
γ) στις 11/11/1999, μέσω του λογαριασμού 005.011010.036 που τηρούσε η Plexus Corporation στην Τράπεζα HSBC, ποσό 1.000.000.000 GBP αντιτίμου 513.320.000 δραχμών, για λογαριασμό του Γεωργίου Φελούρη,
δ) στις 12/11/1999, μέσω του λογαριασμού 005.011010.036 που τηρούσε η Plexus Corporation στην Τράπεζα HSBC, ποσό 400.000 GBP αντιτίμου 205.536.000 δραχμών, στη Eurobank Λονδίνου,
ε) στις 17/12/1999, μέσω του λογαριασμού 005.011010.036 που τηρούσε η Plexus Corporation στην Τράπεζα HSBC, ποσό 330.000 GBP αντιτίμου 174.065.100 δραχμών, για λογαριασμό του GORDON DADDS,
στ) στις 30/12/1999, μέσω του λογαριασμού 005.011010.036 που τηρούσε η Plexus Corporation στην Τράπεζα HSBC, ποσό 500.000 GBP αντιτίμου 263.895.000 δραχμών, για λογαριασμό του Γεωργίου Φελούρη,
ζ) στις 12/1/2000, μέσω του λογαριασμού 005.011010.036 που τηρούσε η Plexus Corporation στην Τράπεζα HSBC, ποσό 500.000 GBP αντιτίμου 264.490.000 δραχμών, στο λογαριασμό υπ’ αριθμ. 2658,
η) στις 18/1/2000, μέσω του λογαριασμού 005.011010.036 που τηρούσε η Plexus Corporation στην Τράπεζα HSBC, ποσό 700.000 GBP αντιτίμου 375.480.000 δραχμών, στο λογαριασμό 2658,
θ) στις 3/3/2000, μέσω του λογαριασμού 005.011010.036 που τηρούσε η Plexus Corporation στην Τράπεζα HSBC, ποσό 15.000 GBP αντιτίμου 8.196.750 δραχμών, για λογαριασμό ANTONY και NORMAN SPYROPOYLOS,
ι) στις 22/3/2000, μέσω του λογαριασμού 005.011010.036 που τηρούσε η Plexus Corporation στην Τράπεζα HSBC, ποσό 250.000 GBP αντιτίμου 135.220.000 δραχμών, στο λογαριασμό 2658,
ια) στις 13/4/2000, μέσω του λογαριασμού 005.011010.036 που τηρούσε η Plexus Corporation στην Τράπεζα HSBC, ποσό 250.000 GBP αντιτίμου 138.567.500 δραχμών, στο λογαριασμό 2658,
ιβ) στις 9/5/2000, μέσω του λογαριασμού 005.011010.036 που τηρούσε η Plexus Corporation στην Τράπεζα HSBC, ποσό 30.193,48 GBP αντιτίμου 16.735.345 δραχμών, στο λογαριασμό COLLETE ZARWICKI,
ιγ) στις 9/5/2000, μέσω του λογαριασμού 005.011010.036 που τηρούσε η Plexus Corporation στην Τράπεζα HSBC, ποσό 903.542,6 GBP αντιτίμου 520.937.486 δραχμών, στο λογαριασμό 2658,
ιδ) στις 17/5/2000, μέσω του λογαριασμού 005.011010.036 που τηρούσε η Plexus Corporation στην Τράπεζα HSBC, ποσό 341.527,51 GBP αντιτίμου 190.261.558 δραχμών, στο λογαριασμό 2658,
ιε) στις 17/5/2000, μέσω του λογαριασμού 005.011010.036 που τηρούσε η Plexus Corporation στην Τράπεζα HSBC, ποσό 20.000 GBP αντιτίμου 11.141.800 δραχμών, στο λογαριασμό Ε. POURSHALIMI και
ιστ) στις 16/9/1999, μέσω του λογαριασμού 005.010996 που τηρούσε η Vega International Corporation στην Τράπεζα HSBC, ποσό 1.450.050 USD αντιτίμου 444.005.309 δραχμών, σε λογαριασμό της.

13) Στις 5/5/1999 έλαβες από τη χρηματιστηριακή σου εταιρία Midland ΑΧΕ το ποσό των δρχ. 103.474.856 σε εξόφληση μέρους της απαίτησής σου η οποία προήλθε από την πώληση μετοχών Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ με αντισυμβαλλόμενο το Θεμιστοκλή Κονταράτο. Το ποσό αυτό έλαβες διά της υπ’ αριθμ. 9267587 1/6.5.1999 επιταγής, η οποία εσύρετο σε βάρος του λογαριασμού 027080 που τηρούσε στην Alpha Τράπεζα η Midland ΑΧΕ. Την επιταγή αυτή μεταβίβασες δι’ οπισθογραφήσεως στον Ευγένιο Παπαδόπουλο. Τις ως άνω πράξεις σου τέλεσες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια στα πλαίσια οργανωμένης εγκληματικής ομάδας, με σκοπό να αποκρύψεις την αληθή προέλευση των χρημάτων αυτών, προσδίδοντας, κατά τον άνω τρόπο, αλλά και δια των χρηματιστηριακών εταιριών ως και του τραπεζικού συστήματος, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, νομιμοφανή υπόσταση στην ως άνω εγκληματική σου δραστηριότητα, δηλαδή κατηγορείσαι για παράβαση των διατάξεων των άρθρων 1, 14, 26, 27, 45, 46 παρ. 1 στοιχ. α, 94, 239 περ. β, 386 παρ.1-3 του Π.Κ., άρθρο 1 παρ.1α εδ. αη, αιζ, 2 παρ.1 Ν. 2331/1995 όπως το εδάφιο αιζ προστέθηκε με το άρθρο 2 παρ.16 Ν. 2479/1997 και άρθρο 6 παρ.1 Ν. 2515/1997, άρθρο 6 Ν. 2656/1998, όπως ισχύει σήμερα μετά την αντικατάστασή του με τα άρθρα 1 και 2 επ. Ν. 3424/2005.


Σχολιάστε εδώ