στα ενδότερα των ομάδων

>> Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος ο Γιώργος Κασναφέρης. Αν και ήξερε από το Σαββατόβραδο για το λάθος του στη φάση του πέναλτι που έκανε ο Αρουαμπαρένα όταν τράβηξε τη φανέλα του Πάρα, ο διεθνής διαιτητής άρχισε τη Δευτέρα να γκρινιάζει για τη βαθμολογία του και για το ότι βρέθηκε στη δεύτερη θέση, πίσω από τον Κύρο Βασσάρα.

>> Όπως έλεγαν στο περιβάλλον του Κασναφέρη, ακόμα και αν τον πρόδωσε η περιορισμένη ορατότητα στη συγκεκριμένη φάση, εξαιτίας των ποδοσφαιριστών που βρίσκονταν μπροστά του, ανάλογη παράλειψη χρεώθηκε και στον Βασσάρα, ο οποίος είχε σφυρίξει τον αγώνα Βέροια – Παναθηναϊκός. Οι φίλοι του αθηναίου ρέφερι αναφέρονταν στην ανατροπή του Ν’ Ντόι από αμυντικό των γηπεδούχων.

>> Μόνο που ανάμεσα στις δύο περιπτώσεις υπάρχουν σημαντικές διαφορές. Ο Βασσάρας έκανε λάθος, αλλά η παράλειψή του δεν διαμόρφωσε αποτέλεσμα.

>> Αντίθετα, ο Κασναφέρης ουσιαστικά έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ, καθώς με πέναλτι υπέρ της Λάρισας και αποβολή του αργεντινού αμυντικού οι λεπτές ισορροπίες στο ΟΑΚΑ θα ανατρέπονταν ολοκληρωτικά.

>> Μην ξεχνάμε ότι δικαίως οι «κιτρινόμαυροι» έπαιζαν με 10 παίκτες από το 12΄, λόγω της αποβολής του Γιούργκεν Μάχο και αν έφευγε πρόωρα για αποδυτήρια και ο «Βάσκος», τότε θα έμεναν με 9 παίκτες και ενδεχομένως το σκορ να γινόταν 1-1. Αν, βεβαίως, ευστοχούσαν οι «βυσσινί» στην εσχάτη των ποινών.

>> Σαν να μην έφτανε η γκρίνια του Κασναφέρη για τη βαθμολογία του Βασσάρα, αυτός τα έβαλε εμμέσως πλην σαφώς και με τον Παναγιώτη Βαρούχα. Τον ενόχλησε η κατηγορηματική θέση του προέδρου του στον Σύνδεσμο Αθηναίων Διαιτητών για κόκκινη στον Αρουαμπαρένα και πέναλτι υπέρ της Λάρισας.

>> «Αν δεν έπαιρνε τέτοια θέση ο Βαρούχας, αποκλείεται να έβγαζε την ανακοίνωση ο Πηλαδάκης και θα περνούσε στο ντούκου η φάση», έλεγε άτομο που διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον Κασναφέρη. «Έτσι, όμως, όπως τα έκανε ο Παναγιώτης έδωσε δικαιώματα στη Λάρισα και έβαλε σε μπελάδες τον Γιώργο, αλλά και τον πρόεδρο», συμπλήρωσε το ίδιο άτομο σε πηγαδάκι έξω από τα γραφεία του ΣΑΔ.

>> Στα ίδια γραφεία είχαν συγκεντρωθεί οι διαιτητές πριν από δύο εβδομάδες και δέχθηκαν τις παρατηρήσεις του Γιάννη Βαρδινογιάννη και του Βασίλη Γκαγκάτση. Εκεί ο Κασναφέρης είχε πραγματοποιήσει άλλη μια αρχηγική εμφάνιση, καθώς τρέφει φιλοδοξίες να γίνει κάποια στιγμή… χαλίφης στη θέση του χαλίφη.

>> Με απλά λόγια, ο Γιώργος Κασναφέρης ονειρεύεται τον εαυτό του σε ρόλο αρχιδιαιτητή. Είτε αμέσως μετά τον Ψυχομάνη είτε έπειτα από τον διάδοχο του σημερινού προέδρου της ΚΕΔ.

>> Κατά συνέπεια, οι παραπομπές τού χαλάνε το προφίλ. Ειδικά όταν συνοδεύονται με σκληρή κριτική από κάποια ΜΜΕ τα οποία τον πήγαιναν… με τις πάντες έως την περασμένη Κυριακή.

>> Τι άλλαξε εκείνη την ημέρα; Ουσιαστικά ο Κασναφέρης έχει διαμορφώσει τη βαθμολογία των ομάδων με τα πέναλτι που αρνήθηκε στον Ολυμπιακό εναντίον του Άρη και στη Λάρισα με αντίπαλο την ΑΕΚ.

>> Αν βάλουμε δύο πόντους επιπλέον στους «ερυθρόλευκους» από την αναμέτρηση του «Κλεάνθης Βικελίδης», καθώς με την εσχάτη των ποινών ενδεχομένως να γινόταν το σκορ 0-2 περίπου 20 λεπτά πριν από τη λήξη, τότε αυτόματα η ομάδα του Πειραιά θα είχε 13 πόντους. Με απλά λόγια θα βρισκόταν σε απόσταση βολής από την ΑΕΚ.

>> Μόνο που παραβλέπουμε και την πιθανή μείωση των βαθμών που καταγράφονται στο ενεργητικό της «Ένωσης». Με το πέναλτι στον Αρουαμπαρένα ενδέχεται να ‘χε η ΑΕΚ δύο λιγότερους βαθμούς, εάν ευστοχούσε ο παίκτης της Λάρισας και έληγε ο αγώνας 1-1.

>> Άρα, με συν 2 πόντους στον Ολυμπιακό και πλην 2 από την ΑΕΚ, οι δύο ομάδες θα ισοβαθμούσαν στην κορυφή του πίνακα με 13 βαθμούς. Μόνο που με τα δύο λάθη του Κασναφέρη η διαφορά έχει ανεβεί στους 4 βαθμούς και στο λιμάνι φοβούνται μήπως αποσπαστεί κι άλλο η ομάδα του Ντέμη Νικολαΐδη.

>> Ο Κασναφέρης, πάντως, τα ‘χει και με τον Ψυχομάνη. Θεωρεί ανεπίτρεπτη την κλήση του σε απολογία για το λάθος του, επειδή στήριξε με όλες του τις δυνάμεις τον σημερινό πρόεδρο της ΚΕΔ.

>> Οι πληροφορίες από την ΕΠΟ, ωστόσο, αναφέρουν ότι η τιμωρία του διεθνούς διαιτητού θα ʼναι σιωπηρή. Θα μείνει, δηλαδή, έξω από κάποιους ορισμούς δίχως να ανακοινωθεί ποινή.

>> Πρόκειται για πάγια τακτική που ακολουθούν στις περιπτώσεις διεθνών διαιτητών, για να μην τους φθείρουν στα μάτια της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ. Ειδικά όταν βρίσκονται στην τελευταία τους σεζόν στα γήπεδα της Ευρώπης και κινδυνεύουν να χάσουν τα ευρώπουλα που δίνονται απλόχερα στους διαιτητές.

>> Ασχολήθηκα πολύ με τη διαιτησία. Λέω να πεταχτώ μέχρι τη Θεσσαλονίκη και το Χαριλάου, για να ασχοληθώ με τον Άρη του Ντούσαν Μπάγεβιτς.

>> Έμαθα ότι δούλεψε καλά το σύστημα του Ντούσκο μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Μιλάω για αγώνα, διότι έχει ξεφύγει ο Άρης και μόνο ντέρμπι δεν ήταν η αναμέτρησή του με τον άλλοτε «αιώνιο» αντίπαλό του.

>> Από το μεσημέρι της Κυριακής κυκλοφορούσε στα διάφορα δημοσιογραφικά γραφεία η πρόθεση του Ντούσκο να εμπιστευθεί τον Νάτσο Γκαρσία στη βασική 11άδα, παρά την καθυστερημένη επιστροφή του από τη Βολιβία. Πρόθεση που στηριζόταν στη μεταμέλεια του παίκτη και στην κίνησή του να ζητήσει συγγνώμη από τον προπονητή του και τους συμπαίκτες του.

>> Με μια απλή επικοινωνιακή τακτική, δηλαδή, ο Μπάγεβιτς είχε διασφαλίσει ακόμα και άλλοθι για την περίπτωση που θα στράβωνε το ματς για τον Άρη. Για όλα θα έφταιγε ο Γκαρσία.

>> Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, βέβαια, ο Μπάγεβιτς θα γινόταν πρώτος μάγκας. Όπως δηλαδή συνέβη, καθώς από την επομένη του αγώνα άρχισαν να εμφανίζονται ύμνοι για την πορεία του Άρη και την καταλυτική συμβολή του Ντούσκο.

>> Ο Γκαρσία, πάντως, θα πληρώσει την αργοπορία του στο ταξίδι της επιστροφής από την πατρίδα του. Θα μείνει εκτός 11άδας σε κάποιο από τα επόμενα ματς, όταν κρίνει ο Μπάγεβιτς ότι έφτασαν στο επιθυμητό επίπεδο αγωνιστικής ετοιμότητας ο Χαβίτο και ο Κάλβο.

>> Στο «Κλεάνθης Βικελίδης», πάντως, ετοιμάζονται ήδη για μια μεγάλη μεταγραφή. Από την ελληνική αγορά, μάλιστα, καθώς θεωρούν ότι εδώ μπορούν να βρουν τον παίκτη ο οποίος θα καλύψει το ερχόμενο καλοκαίρι το κενό του Σέρχιο Κόκε, όταν ο ισπανός επιθετικός αποχωρήσει από την ομάδα λόγω μεταγραφής. Η απόφαση για τον Κόκε, άλλωστε, έχει ληφθεί…


Σχολιάστε εδώ