ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟ MEGA

Για πολλούς στο ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται μόνο για σαφή θέση, αλλά για προώθησή του στην αρχηγία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν μικρά ή μεγαλύτερα επεισόδια στα παρασκήνια τόσο του Μega όσο και των εφημερίδων που επίσης στήριζαν τον «αντίπαλο» του Γιώργου Παπανδρέου. Στο Mega το θέμα έφθασε να συζητηθεί στο ΔΣ της εταιρείας και ορισμένοι μέτοχοι να εκφράσουν δυσφορία για τη μονομέρεια του κεντρικού δελτίου του καναλιού. Στο «Έθνος» οι όποιες αντιδράσεις παρέμειναν σε κλειστά γραφεία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η κατεύθυνση υποστήριξης στον Ευάγγελο Βενιζέλο μέσα από δημοσιογραφικά κείμενα μεταφέρθηκε στον ιδιοκτήτη της εφημερίδας Γιώργο Μπόμπολα, στον οποίο η τακτική αυτή δεν άρεσε. Στον ΔΟΛ επίσης υπήρξε νευρικότητα, κυρίως για τη γραμμή του «Βήματος».
Η εκλογή νέου προέδρου θα σηματοδοτήσει αλλαγές τόσο σε πρόσωπα όσο και σε πολιτική γραμμή σε όσα Μέσα πήραν σαφή θέση, υποστηρίζουν πολλοί. Η περίπτωση του Mega ξεχωρίζει. Το κεντρικό δελτίο μπορεί να είναι πρώτο σε τηλεθέαση, αλλά όλο αυτό το διάστημα χάνει τον χαρακτηρισμό του ως «έγκυρου» και «ανεξάρτητου». Η φράση που λέγεται στο ίδιο το κανάλι, «θα δούμε μετά την 11η Νοεμβρίου», μπορεί να αφορά στον ανταγωνισμό και την ελπίδα ότι το κανάλι θα επανέλθει στις ίσες αποστάσεις, ταυτόχρονα όμως δείχνει ότι και στη Μεσογείων γνωρίζουν το πρόβλημα. Η σχέση πάντως με το ΠΑΣΟΚ την επόμενη ημέρα είναι βέβαιο πως θα επαναπροσδιοριστεί και το ποια πρόσωπα θα έχουν τον πρώτο λόγο στα «παράθυρα» για πολλούς παραμένει ανοιχτό. Πολλοί θα ήθελαν να δουν τον Χρήστο Παναγιωτόπουλο, με λιγότερη εξουσία ή και εκτός του καναλιού, αλλά από την άλλη είναι ο άνθρωπος που μετά την αποχώρηση Χατζηνικολάου «ανέστησε» το δελτίο και δημιούργησε μια νέα συνταγή, αυτή του «πολιτικού καφενείου».
Η εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, όσο κι αν φαίνεται περίεργο, σημαίνει αλλαγές και στον «Ελεύθερο Τύπο», την έως χθες παραδοσιακή «ναυαρχίδα» της Νέας Δημοκρατίας. Η ενασχόληση της εφημερίδας όλο αυτό το διάστημα με τα τεκταινόμενα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ξένισε όσους γνωρίζουν ότι επίκειται αλλαγή της πολιτικής γραμμής.


Σχολιάστε εδώ