Οι δυνατές και οι αδύνατες περιοχές των… προέδρων

Ως χειρότερη περιοχή του στον κεντρικό δήμο εμφανίζεται η Τούμπα (Δ΄ διαμέρισμα) όπου, απʼ ό,τι μαθαίνω, οι άνθρωποί του βρίσκουν διαρκώς «κλειστές πόρτες».

Ακόμη χειρότερα για τον θεσσαλονικιό υποψήφιο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι τα πράγματα στον Δήμο Πολίχνης, όπου η συντριπτική μερίδα των τοπικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε ανοιχτά στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου.

Δύο πρώην δήμαρχοι (Πέτρος Μυρίδης και Θόδωρος Παπαδόπουλος), ο σημερινός δήμαρχος (Κώστας Θεοδωρίδης) και μια πλειάδα ισχυρών τοπικών παραγόντων (Κυριάκος Θεοδωρίδης, Όλγα Μυρίδου, Νίκος Μουρουζίδης και η γραμματέας της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Μυρωνίδου) στηρίζουν ανοιχτά την υποψηφιότητα του Γιώργου.

Και σαν να μην έφταναν αυτά, ήρθε και η πρωτοβουλία που ανέλαβαν 16 επώνυμοι «πράσινοι» Πολιχνιώτες, που δηλώνουν «σημαιοφόροι του Παπανδρέου» στην περιοχή. Πρόκειται για τον ισχυρότατο τοπικό παράγοντα Δημήτρη Λαζαρίδη, τους δημοτικούς συμβούλους Άκη Αράπογλου, Κυριάκο Αντωνιάδη (αντιδήμαρχο), Μιχάλη Χριστοδούλου, Νίκο Παυλίδη, Γιώργο Γιαγκούλη (αντιδήμαρχο), Σίσσυ Φραγκοπούλου, καθώς και τους Λάζαρο Ξενίδη, Ευθύμη Θαμνίδη, Γιάννη Ματσιώρη, Σωτήρη Νικολαΐδη, Σωτήρη Αργυρόπουλο, Αλέξανδρο Τζιότζο και τους διευθυντές σχολείων Πιπερίδη Γιώργο, Μαγνήσαλη Αθανάσιο, Αμπρικίδη Γιώργο.

Στον αντίποδα, ως οι καλύτερες περιοχές του Βενιζέλου θεωρούνται το κέντρο της Πόλης (Α΄ και Β΄ δημοτικά διαμερίσματα) και ο Δήμος Συκεών.

Στο κέντρο της πόλης, στην ήδη μεγάλη δύναμη του Βενιζέλου (Γατσέλης κ.λπ.), προστίθεται και αυτή του πρόεδρου του ΕΚΘ Νίκου Γιαννόπουλου (στο Α΄ διαμέρισμα ψηφίζει το συνδικαλιστικό), όπως και οι άνθρωποι της επιρροής του Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος τάχθηκε αναφανδόν με την πλευρά του Βαγγέλη, έχοντας λάβει την υπόσχεση ότι στην περίπτωση που εκλεγεί, το ΠΑΣΟΚ θα υποστηρίξει την υποψηφιότητά του για το δημαρχιακό αξίωμα της Θεσσαλονίκης.

Στον Δήμο Συκεών, η άκρατη αισιοδοξία των ανθρώπων του Βενιζέλου στηρίζεται αφενός στην καλή δουλειά που κάνει η δική του ομάδα (Σαουλίδης, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και Μιχαηλίδης, αντιδήμαρχος) και αφετέρου (και το κυριότερο), στη σημαντική -αν και διακριτική- υποστήριξη που του παρέχει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης και οι δικοί του, που αποτελούν τη μεγάλη δύναμη των «πράσινων» στην περιοχή.

Προγνωστικά

Τα μέχρι τούδε προγνωστικά για τις άλλες περιοχές της Θεσσαλονίκης είναι τα εξής:

— Στην Καλαμαριά θα δοθεί μεγάλη μάχη, καθώς με το πλευρό του Βενιζέλου έχει ταχθεί πιεστικά ο «ισχυρός ανήρ» του δήμου Δημήτρης Λέκκας, που με την ανοχή του δημάρχου Χριστόδουλου Οικονομίδη φτάνει μέχρι του σημείου να ζητά από απλούς πολίτες να γραφτούν στους καταλόγους του ΠΑΣΟΚ και να ψηφίσουν τον εκλεκτό του, με αντάλλαγμα κάποια εξυπηρέτηση που επιθυμούν (π.χ. άδεια πάρκινγκ).

Στο πλευρό του ο δημοτικός σύμβουλος Ιωσηφίδης, ο οποίος φιλοδοξεί να διαδεχτεί τον Χριστόδουλο στο δημαρχιακό αξίωμα. Στον αντίποδα εννιά δημοτικοί σύμβουλοι και τα περισσότερα στελέχη της τοπικής οργάνωσης, καθιστώντας ιδιαίτερα απρόβλεπτο το αποτέλεσμα της αναμέτρησης σε τοπικό επίπεδο.

— Στο Ε΄ δημοτικό διαμέρισμα εύκολα ή δύσκολα αναμένεται να επικρατήσει ο Γιώργος, ενώ στο Β΄ και στο Γ΄ διαμέρισμα το αποτέλεσμα θα είναι αντίστροφο.

— Στους Αμπελόκηπους, στη Σταυρούπολη και στα Πεύκα, η υποψηφιότητα του Γιώργου δείχνει να έχει προβάδισμα, ενώ στον Εύοσμο, στη Νεάπολη και στη Μενεμένη εμφανίζεται να προηγείται ο Βενιζέλος.

— Αμφίρροπη δείχνει η αναμέτρηση σε Κορδελιό, Άγιο Παύλο και Τριανδρία, στην οποία ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Σερβετάς υποστηρίζει τον Βενιζέλο κόντρα στα τοπικά στελέχη Κωστούδη, Καραγιαννίδη, Παπαδήμα και Γυριχίδη.


Σχολιάστε εδώ