ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟ

Πρόκειται για την οφειλή που υπάρχει από την πλευρά της ομάδας στον «ξανθό» από το 1999, όταν ήταν προπονητής στους «ερυθρόλευκους» και αποχώρησε πριν από την ολοκλήρωση του συμβολαίου του.

Το επιδικασθέν χρέος ανέρχεται στα 1,2 εκατομμύρια ευρώ, αλλά ο Ολυμπιακός το έχει μπλοκάρει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κάτι που σημαίνει ότι η όποια συμφωνία για διακανονισμό, που φέρεται να έχει επιτευχθεί, συμφέρει και τις δύο πλευρές, καθώς δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να προδικάσει κανείς την απόφαση του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου. Το 1,2 εκατ. ευρώ είναι το ποσό που έχουν επιδικάσει στον Γιάννη Ιωαννίδη, κατόπιν δικών του προσφυγών, οι Επιτροπές Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών του μπάσκετ και στη συνέχεια το επιβεβαίωσε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία αρχικώς αποφάσισε την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής της ΚΑΕ Ολυμπιακός λόγω αυτού του χρέους. Έπειτα από αποφάσεις για κατάπτωση εγγυητικής, οι ομάδες συνήθως διακανονίζουν το χρέος τους, για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα, αλλά ο Ολυμπιακός έκανε ένα άλλο νομικό τρικ, χωρίς να προβεί σε διακανονισμό. Προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και μπλόκαρε την απόφαση, αφού τμήμα του ΣτΕ αποφάσισε την αναστολή όλων των αποφάσεων της αθλητικής δικαιοσύνης και της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση στην ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, κάτι που φυσιολογικά πρόκειται να συμβεί ύστερα από δύο χρόνια.

Έτσι, ο συμβιβασμός και η ταυτόχρονη αποκατάσταση των σχέσεων Γιάννη Ιωαννίδη και Σωκράτη Κόκκαλη βολεύει και τα δύο μέρη και κλείνει με ομαλό τρόπο την υπόθεση αυτή.


Σχολιάστε εδώ