ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ… BOOK

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο London School of Economics και τέως πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ, στην οποία η θητεία του βαθμολογήθηκε με άριστα, είναι ο άνθρωπος που αναλαμβάνει να περάσει τον ΟΠΑΠ στη νέα εποχή και ν’ ανοίξει την αγορά στον χώρο του Στοιχήματος, κάτι που εκτιμάται πως θα γίνει αναγκαστικά σε 10 με 12 μήνες από τώρα, με την είσοδο ξένων εταιρειών που είναι έτοιμες να αναπτύξουν ακόμη και δίκτυο πρακτορείων. Κύκλοι του Οργανισμού εκτιμούν πως η τοποθέτηση του κ. Χατζηεμμανουήλ στην ηγεσία του ΟΠΑΠ είναι και μια νίκη –γοήτρου και ουσίας– του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη επί του νέου υπουργού Πολιτισμού Μιχάλη Λιάπη, ο οποίος ήθελε να τοποθετήσει στις θέσεις αυτές δικό του άνθρωπο, αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο έλεγχος

Ο Μιχάλης Λιάπης από τη μέρα σχηματισμού της νέας κυβέρνησης έδωσε και συνεχίζει να δίνει μάχη για να μην περάσει ο ΟΠΑΠ στον πλήρη έλεγχο του οικονομικού επιτελείου. Δεν φαίνεται, όμως, να τα καταφέρνει και μάλλον το παιχνίδι είναι χαμένο, ενώ πρέπει να θυμίσουμε πως η κόντρα Αλογοσκούφη – Λιάπη είχε ξεκινήσει πολύ πριν από τις εκλογές, την περίοδο που ο πρώτος ξάδελφος του πρωθυπουργού ήταν υπουργός Μεταφορών. Τελικά, ο κ. Λιάπης φαίνεται πως δεν μπορεί να κρατήσει υπό τον έλεγχο του Πολιτισμού και του Αθλητισμού τον ΟΠΑΠ, κάτι που συνέβαινε επί υπουργίας Γιώργου Βουλγαράκη και υφυπουργίας στον Αθλητισμό του Γιώργου Ορφανού.

Τέλος στο μονοπώλιο

Το κρατικό μονοπώλιο που υπάρχει στην Ελλάδα στον χώρο του Στοιχήματος φαίνεται πως λαμβάνει τέλος. Παράγοντες της αγοράς τονίζουν ότι η απελευθέρωση είναι θέμα χρόνου και εκτιμούν πως αυτό θα γίνει σε 10 με 12 μήνες.

Απλώς η Ελλάδα έχει καταφέρει να πάρει προθεσμία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου 2007, από τις 29 Οκτωβρίου που ήταν η αρχική προθεσμία, προκειμένου να καταθέσει τις προτάσεις της επί της προσφυγής της Επιτροπής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Εκεί η καταδίκη θεωρείται σίγουρη, με αποτέλεσμα η χώρα μας να χάσει το μονοπώλιο στον χώρο του Στοιχήματος.

Ολα αυτά είναι γνωστά στην κυβέρνηση, η οποία, με το να περάσει ο ΟΠΑΠ στον έλεγχο του υπουργείου Οικονομίας, ετοιμάζεται για τη μετάβαση στη νέα εποχή. Μια μετάβαση που προβλέπει πως μεγάλες εταιρείες Στοιχήματος του εξωτερικού θα μπουν σύντομα και νόμιμα στην ελληνική αγορά και θα αναπτύξουν μέχρι και δίκτυο πρακτορείων, ενώ αναμένεται να δοθούν και άδειες, νόμιμου πλέον, ιντερνετικού στοιχήματος. Επειδή η εξέλιξη αυτή δεν μπορεί να αποτραπεί, αλλά μόνο να καθυστερήσει, η κυβέρνηση ετοιμάζεται όχι μόνο να την αποδεχθεί, αλλά και να την εκμεταλλευθεί όσο το δυνατόν καλύτερα, με στόχο να αποκομίσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερα γιʼ αυτήν έσοδα!


Σχολιάστε εδώ