Θέατρο του παραλόγου στο Συμβούλιο

Όλοι έσπευσαν να δηλώσουν την υποστήριξή τους στο αίτημα των κατοίκων του Β΄ και Δ΄ Διαμερίσματος για απομάκρυνση των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας από τις περιοχές αυτές, και μάλιστα πλειοδότησαν σε προτάσεις όπως «να πάμε αύριο να κατεβάσουμε τις κεραίες», τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν ότι τις κεραίες δεν μπορεί να τις πειράξει κανένας αφού όποιος το έχει επιχειρήσει στο παρελθόν έχει βρεθεί στο… Αυτόφωρο και στη συνέχεια έχει καταδικαστεί!

Για να απομακρυνθούν οι κεραίες απαιτείται εισαγγελική εντολή η οποία εκδίδεται μόνο όταν υπάρχει γνωμάτευση γιατρού που να βεβαιώνει ότι η ακτινοβολία έχει προκαλέσει προβλήματα υγείας στους περιοίκους. Τέτοια βεβαίωση όμως δεν εκδίδει κανένας γιατρός, είτε γιατί δεν θέλει να τα βάλει με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, είτε επειδή οι εταιρείες διαθέτουν μελέτες επί μελετών σύμφωνα με τις οποίες η ακτινοβολία που εκπέμπεται δεν επηρεάζει την υγεία των κατοίκων. Οπότε κανένας εισαγγελέας δεν θα επιτρέψει να κατεδαφιστεί η οποιαδήποτε κεραία. Κι όλοι αυτοί που φώναζαν προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο κι έκαναν καθιστικές διαμαρτυρίες και ενστάσεις μάλλον σε… λάθος πόρτα απευθύνθηκαν. Όσο και να θέλουν οι σύμβουλοι να τους στηρίξουν, δεν μπορούν. Ο κόσμος βέβαια δικαιολογείται. Δεν γνωρίζει, θέλει να προστατεύσει την υγεία του και καλά κάνει. Οι σύμβουλοι όμως που γνωρίζουν τι συμβαίνει γιατί κάθονται με τις ώρες και τοποθετούνται σε ένα θέμα για το οποίο δεν μπορούν να κάνουν τίποτα; Και γιατί φωνάζουν, τσακώνονται και μοιράζουν υποσχέσεις για κάτι που δεν θα κάνουν ποτέ, γιατί δεν… περνάει απʼ το χέρι τους; Αυτές τις απλές διαπιστώσεις κάναμε την Τετάρτη το βράδυ, παρακολουθώντας τη θυελλώδη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που δεν καταλάβαμε γιατί ήταν θυελλώδης και γιατί μπήκε στην ουσία της συζήτησης ενός θέματος που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει…
// Ένταση προκλήθηκε κάποια στιγμή μεταξύ Μανωλάκου και Κούβαρη. Τη… διαμάχη των συμβούλων παραλίγο να την πληρώσει ο πρόεδρος του Σώματος Κ. Ρεσβάνης, ο οποίος δέχθηκε τα πυρά του Κούβαρη, όταν προσπάθησε να παρέμβει για να επιβάλει την τάξη. Ο σύμβουλος της πλειοψηφίας έφθασε μάλιστα μέχρι την έδρα του προέδρου με… απειλητικές διαθέσεις! Λίγο ακόμα δηλαδή και θα τον… κουτούπωνε! Ζητείται ήθος…
// Το… αβγό του Κολόμβου θύμιζε η πρόταση που έκανε η Λίτσα Καλαγιά και την υιοθέτησε η αντιπολίτευση: Ζήτησε δηλαδή να αποφασίσει το συμβούλιο να απομακρυνθούν οι παράνομες κεραίες. Και βέβαια αν οι κεραίες στα δύο Διαμερίσματα των οποίων οι κάτοικοι είχαν… ξεσηκωθεί είναι παράνομες, να ξηλωθούν κι αυτές! Η πρόταση… κακοφάνηκε στην πλειοψηφία που θα ήθελε να την είχε κάνει εκείνη αλλά την πρόλαβε η Καλαγιά κι έγινε μια… ψιλοβαβούρα στην αίθουσα, με διάθεση μάλιστα… κουτσαβακισμού από ορισμένους συμβούλους. Τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να επιδώσει ψήφισμα στο οποίο θα αναφέρεται η βούληση του πειραϊκού λαού να ξηλωθούν οι παράνομες κεραίες.
// Την απουσία του δημάρχου από τη συζήτηση για το θέμα των κεραιών επισήμανε τρεις φορές ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γ. Βουτσινάς. Όπως είπε, το θέμα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό, είχε μαζευτεί πολύς κόσμος για να το παρακολουθήσει και θα έπρεπε να δώσει το «παρών» και ο δήμαρχος, μια και βρισκόταν εκείνη την ώρα στον Πειραιά.
// Ανάσα για τη ΔΕΠΕΠ η απόφαση του αρμόδιου δικαστηρίου να αναστείλει την απόφαση της αρμόδιας ΔΟΥ που της επέβαλε απαγόρευση των κάθε είδους οικονομικών δραστηριοτήτων μέχρι τον Απρίλη του 2008! Έτσι η δημοτική επιχείρηση, η μόνη που έχει προϋπολογισμό και είναι ικανή να χρηματοδοτήσει δραστηριότητες του δήμου θα μπορεί να λειτουργεί απρόσκοπτα στο μέλλον, αφού στο μεταξύ θα πετύχει την πολυπόθητη ρύθμιση με την Εφορία και θα καταφέρει να ξεπεράσει τους «σκοπέλους» που είχε προκαλέσει η προηγούμενη διοίκηση. Αποφασιστικό ρόλο στην απόφαση του δικαστηρίου διαδραμάτισαν οι εισηγήσεις του αντιδημάρχου Οικονομικών Αντ. Αρώνη και του προέδρου της ΔΕΠΕΠ Στέλιου Μπρατσόλη, οι οποίοι περιέγραψαν με σαφήνεια την κατάσταση που διαμορφώθηκε και έκρινε το δικαστήριο για την ορθότητα του αιτήματος της επιχείρησης.
Υπόμνημα στο δικαστήριο είχε στείλει και ο δήμαρχος Π. Φασούλας, στο οποίο υπογράμμισε πόσο σημαντική για τη βιωσιμότητα της ΔΕΠΕΠ είναι η αποδοχή του αιτήματός της.
// Πολλά γράφτηκαν και πολλά ακούστηκαν για την απόφαση της ΔΕΠΕΠ να αγοράσει αυτοκίνητα για λογαριασμό του δημάρχου.
Η κίνηση αυτή που δεν αφορά μόνο ένα αυτοκίνητο, αλλά και άλλα για άλλες χρήσεις, έγινε γιατί στο τέλος του χρόνου η επιχείρηση δεν πρέπει να διαθέτει περιουσιακά στοιχεία ούτε να παρουσιάζει κέρδη, γιατί αυτά θα κατασχεθούν από την Εφορία στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί για τη διασφάλιση των χρημάτων που της χρωστάει η επιχείρηση.
Ίσως να μην έπρεπε να αποκτηθεί αυτοκίνητο, ειδικά για τον δήμαρχο, αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Το θέμα είναι ότι κάποιοι… έτρεχαν να «βαφτίσουν» το αυτοκίνητο αυτό, λέγοντας ότι είναι μάρκας Lexus και κάποιοι πιο… προχωρημένοι είπαν ότι την εισήγηση στη ΔΕΠΕΠ για την αγορά του αυτοκινήτου την έκανε κάποια κυρία Κόχυλα, επειδή έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον δήμαρχο…
Η αλήθεια βρίσκεται πολύ… μακριά απʼ όλα αυτά. Γιατί η εισήγηση –όπως την παρουσίασε το «Π» την περασμένη Κυριακή– ήταν του προέδρου του ΔΕΠΕΠ Στ. Μπρατσόλη και σίγουρα όχι της κ. Κόχυλα, ενώ η απόφαση αναφέρει ρητά ότι θα γίνει διαγωνισμός και θα αναζητηθούν προσφορές απʼ όσες εταιρείες ενδιαφέρονται. Πουθενά δηλαδή δεν αναφέρεται η συγκεκριμένη μάρκα και είναι απορίας άξιον που την… ανακάλυψαν κάποιοι…
Με τέτοια διαφήμιση που της έκαναν πάντως η συγκεκριμένη εταιρεία θα έπρεπε να στείλει… δωρεάν ένα αυτοκίνητο στον δήμαρχο. Εκτός κι αν έκανε κάποια… δωράκια αλλού. Τίποτα δεν είναι τυχαίο…
// Την ανάδειξη του Περάματος ως εμπορικού κέντρου της δυτικής περιφέρειας του ευρύτερου Πειραιά επιδιώκει ο δήμαρχος της περιοχής Γιάννης Γλύκας.
Έτσι έχει πάρει μια σειρά μέτρων που αποβλέπουν στη ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, τον εμπλουτισμό των παρεχομένων υπηρεσιών, την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και την ενίσχυση της τοπικής αγοράς. Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται:
– Ταχύτατη ολοκλήρωση των έργων υποδομής που προβλέπονται από το πρόγραμμα URBAN για τη Λ. Ειρήνης, που αναβαθμίζει την εικόνα των καταστημάτων, καθώς και την καλύτερη προσβασιμότητά της στους καταναλωτές του Περάματος.
– Ενίσχυση ηλεκτροφωτισμού Λ. Ειρήνης, Ηλέκτρας, Σοφ. Βενιζέλου, Σολωμού και Ελευθερίας.
– Η πρόβλεψη οριοθέτησης χώρου υπόγειου γκαράζ στο κέντρο της πόλης του Περάματος.
Όλα αυτά γίνονται βέβαια με τη σύμφωνη γνώμη και τη συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου Περάματος που αντιμετωπίζει πολύ θετικά την πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής.


Σχολιάστε εδώ