ΕΤ3: το κανάλι των συγκρούσεων και παραιτήσεων

Στη Λεωφόρο Στρατού το ρεπορτάζ του «Π» αποτέλεσε αντικείμενο πολλαπλών συζητήσεων μεταξύ των εργαζομένων του καναλιού, που αγωνιούν για τις εξελίξεις και φοβούνται ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα έχει μετατραπεί σε ανταποκριτικό κομμάτι της ΝΕΤ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη συρρίκνωσή του. «Κάτι πρέπει να γίνει και σύντομα. Μας διοικούν άνθρωποι με παχυλούς μισθούς, που είναι περαστικοί από δω και κάποια στιγμή θα φύγουν. Είναι κρίμα να συρρικνωθεί ένα κανάλι που χτίστηκε με πολύ κόπο», είναι οι κουβέντες που ακούγονται καθημερινά στα πηγαδάκια που στήνονται στη Λεωφόρο Στρατού.
Στο μεταξύ, κενή παραμένει η θέση του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής μετά την παραίτηση του Δημήτρη Τσάμη. Τα μέλη που συγκροτούν τη Διοικούσα Επιτροπή είναι: Νίκος Μανδάνης (εκδότης μικρής επαρχιακής εφημερίδας από τον Έβρο), Νέλη Ζήκα-Τσελεμέγκου (σοροπτιμίστρια, πρώην πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας), Κώστας Ταγγίρης (μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας) και Δημήτρης Γιακουμέλος (εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΕΤ3). Στην τελευταία προ της παραιτήσεως Τσάμη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής, ο Δημήτρης Γιακουμέλος εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά της γενικής διευθύντριας Θάλειας Ιωαννίδου για τον τρόπο άσκησης διοίκησης. Η κυρία Θάλεια, που είχε συνηθίσει στα εύκολα όσο ήταν υπό την προστασία του Τσάμη, εκνευρίστηκε και κάποια στιγμή βουρκωμένη (!) είπε, απευθυνόμενη στα άλλα μέλη της Διοικούσας, ότι δεν ανέχεται την επίθεση του Δημήτρη Γιακουμέλου. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Γιακουμέλος είναι ένας έμπειρος συνδικαλιστής που βασικό μέλημά του είναι, πέρα και πάνω από κόμματα, το καλό της ΕΤ3. Συνεργάστηκε αυτά τα 3,5 χρόνια άψογα με τον Τσάμη, κάτι που αποδεικνύει ότι δεν έχει κομματικές παρωπίδες. Η Θάλεια όμως κατάφερε να τον βγάλει… από τα ρούχα του με τον δουλικό τρόπο διοίκησης απέναντι στην ΕΡΤ και τον πρόεδρο Χρήστο Παναγόπουλο. Εκείνο που πραγματικά ανησυχεί τον Γιακουμέλο, αλλά και τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στο μαγαζί, είναι η πλήρης άγνοια της γενικής διευθύντριας σε διοικητικά θέματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν ο ίδιος ρώτησε την κυρία Θάλεια, στη συνεδρίαση της Διοικούσας, γιατί η διάρκεια της σύμβασης του νέου προϊσταμένου ειδήσεων και ενημέρωσης (που άρχιζε από την 1η Οκτωβρίου) είναι ενός έτους, ενώ είχαν αποφασίσει όλες οι συμβάσεις του προσωπικού ειδικών θέσεων να λήγουν στο τέλος του έτους, πήρε την εξής απάντηση: «Και λίγος είναι ένας χρόνος. Κανονικά έπρεπε να έχει τρία χρόνια σύμβαση, όπως ο προηγούμενος». Τα λεγόμενα της κυρίας Θάλειας ήταν εκτός πραγματικότητας. Γιακουμέλος και Τσάμης τη διόρθωσαν, λέγοντάς της ότι ήταν ετήσια η σύμβαση και του προηγούμενου προϊσταμένου, καθώς η διοίκηση του καναλιού βάσει οργανογράμματος δεν έχει δικαίωμα να κάνει συμβάσεις που να έχουν διάρκεια άνω του ενός έτους. Η κυρία Θάλεια, παρότι αμείβεται με μισθό που θα ζήλευαν ακόμα και οι πιο καλοπληρωμένοι τεχνοκράτες μάνατζερ, αγνοεί βασικά πράγματα όπως π.χ. το άρθρο 37 του υπηρεσιακού οργανισμού της ΕΡΤ3. Στην παράγραφο 2 του άρθρου αυτού περιγράφεται το προσωπικό ειδικών θέσεων ως εξής: «Το προσωπικό ειδικών θέσεων προσλαμβάνεται με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, μέχρι ένα έτος, με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΡΤ3, μετά από σχετική εισήγηση του γενικού διευθυντή». Θα μου πείτε, εδώ άλλα πιο βασικά αγνοεί η κυρία Θάλεια θα ξέρει το άρθρο 37. Είχε τον Τσάμη, που τη διόρθωνε και της έκανε καθημερινό φροντιστήριο. Να δούμε τώρα τι θα κάνει…
Στα μαχαίρια με τον Φράνσταλη
Το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις της κυρίας Θάλειας με τον διευθυντή τηλεόρασης Γιώργο Φράνσταλη είναι στο χειρότερο σημείο τους. Πάνε οι εποχές που ο Φράνσταλης πήγαινε στο γραφείο της στην Αγγελάκη και δεν έφευγε αν δεν συμπληρώνονταν τουλάχιστον τρεις ώρες σύσκεψης. Τώρα πάει με δυσκολία και φεύγει σε χρόνο dt. Ακούστηκε έντονα στους διαδρόμους της Λεωφόρου Στρατού ότι ο Γιώργος Φράνσταλης παραιτήθηκε δύο φορές, αλλά συνεχίζει να ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του. Ο ίδιος φέρεται να είναι εξοργισμένος με την κυρία Θάλεια ενώ, όταν την περασμένη εβδομάδα η γενική διευθύντρια τον ζήτησε στο τηλέφωνο, επιδεικτικά είπε: «Να της πείτε ότι τώρα δεν μπορώ να μιλήσω. Όταν θα μπορέσω, θα δούμε…». Καταλαβαίνετε ότι στην ΕΤ3 είναι μια… ωραία ατμόσφαιρα.
Νέοι προϊστάμενοι
Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά τα απίστευτα, η κυρία Θάλεια όρισε προσωρινά νέους προϊσταμένους σε δύο τμήματα της υποδιεύθυνσης ειδήσεων και ενημέρωσης. Νέος προϊστάμενος ειδήσεων είναι ο Νίκος Λαδιανός και νέα προϊσταμένη ανταποκριτών η Κατερίνα Καριζώνη. Οι οριστικές τους τοποθετήσεις θα γίνουν από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο πάντα της Αθήνας, γιατί… είπαμε. Η ΕΤ3 είναι το παραμάγαζο. Το μαγαζί το κανονικό, όπου εκεί αποφασίζονται και εγκρίνονται όλα, είναι η ΕΡΤ του κυρίου Παναγόπουλου.


Σχολιάστε εδώ