επί του πιεστηρίου

Α, μην ξεχάσετε, ξημερώνοντας Κυριακή, να βάλετε τα ρολόγια σας πίσω. Αλλάζει η ώρα (άλλο εφεύρημα αυτό της τεχνολογικής μας εξέλιξης, για να κάνουμε, υποτίθεται, οικονομία στα καύσιμα, μειώνοντας και τους ρύπους του περιβάλλοντος) και το… κέρδος για μας θα είναι μία ώρα παραπάνω ύπνος!
Όχι μόνο το Ισραήλ αλλά και η Ιορδανία δημιουργεί προβλήματα στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, μέχρι σημείου να ξεσπάσει ο νέος Πατριάρχης κ. Θεόφιλος, επισημαίνοντας ότι «το Πατριαρχείο αποτελεί εγγύηση της χριστιανικής υπάρξεως στους Αγίους Τόπους». Η αντίδραση του Πατριάρχη επιβεβαιώνει τις τεράστιες ευθύνες του υπουργείου Εξωτερικών, που τρία χρόνια τώρα παραπλανεί την ελληνική κοινή γνώμη, λέγοντας ψευδώς ότι το θέμα διευθετείται και ότι λήγει η εκκρεμότητα της αναγνώρισης του Θεόφιλου. Το «ΠΑΡΟΝ» το έχει πει από την πρώτη στιγμή. Για το φιάσκο στα Ιεροσόλυμα, όπου έχουμε ΔΥΟ Πατριάρχες και κινδυνεύει να χάσει ο Ελληνισμός το Πατριαρχείο, φταίει η κυβέρνηση και κυρίως το υπουργείο Εξωτερικών, οι χειρισμοί του οποίου ήταν εξ αρχής αποτυχημένοι.
Ώρες Πομπηΐας θυμίζουν αυτά που συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ. Ώρες παρακμής, μετά από μια μακρά περίοδο ακμής. Αν δεν υπάρξουν υγιείς αντιδράσεις και άμεσα μέτρα, το ΠΑΣΟΚ δύσκολα θα κρατηθεί στη ζωή. Μην ξεχνάμε ότι μεγάλα ιστορικά κόμματα εξαφανίστηκαν. Πού είναι το Κόμμα Φιλελευθέρων του Ελευθέριου Βενιζέλου, ή η Ένωση Κέντρου;
Ένας πολύ καλός φίλος και άνθρωπος, ο πρώην βουλευτής Μιχάλης Παπαγιάννης, πρόεδρος του ΤΕΟ (Ταμείου Εθνικών Οδών) έφυγε ξαφνικά την Τετάρτη. Όρθιος, όπως πάντα. Αγαπητός, με καθαρό όνομα, ευθύς και με πολλές ικανότητες, θα μας λείψει. Θερμά συλληπητήρια στην οικογένειά του για τον άδικο χαμό του και κουράγιο στον γιο του, φίλο δημοσιογράφο Γιάννη Παπαγιάννη, που κάθε βράδυ παρουσιάζει το Αποκαλυπτικό Δελτίο του Extra.
Καλά, τώρα το… έμαθαν; Ότι πολλά βενζινάδικα μας κλέβουν; Ότι τα 3 στα 4 πρατήρια πουλάνε… αέρα αντί βενζίνης; Και ότι αυτή η κλοπή φθάνει στα 50 εκατ. λίτρα τον χρόνο; Πέρα από το τι κερδίζουν από τη νοθεία και το λαθρεμπόριο. Κι ότι αυτό το άγριο κλέψιμο… επταπλασιάστηκε μέσα σʼ έναν χρόνο; Που σημαίνει ότι δεν γίνεται ΚΑΝΕΝΑΣ έλεγχος στην αγορά. Ότι ο δυστυχής καταναλωτής είναι μονίμως το ΘΥΜΑ και τα περί προστασίας του από την Πολιτεία και τα όργανά της είναι σκέτο παραμύθι. Γιʼ άλλη μια φορά τούτη η εφημερίδα, που έχει μαλλιάσει η γλώσσα της να ζητάει να επανέλθουν οι παλιοί έλεγχοι στην αγορά, δικαιώνεται. Και ο πρωθυπουργός πρέπει ο ίδιος να δώσει εντολή να γίνονται ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ έλεγχοι αυστηροί, για να κτυπηθούν οι μαυραγορίτες. Μόνο από τον περιορισμό της ακρίβειας τα νοικοκυριά θα κερδίσουν ένα 20% από τα χρήματα που σήμερα ξοδεύουν, δηλαδή αύξηση των αποδοχών τους τετραπλάσια απʼ αυτήν που ζητάνε κάθε χρόνο. Μακάρι η κυβέρνηση να το καταλάβει.
Όταν το «ΠΑΡΟΝ» της Κυριακής 30 Σεπτεμβρίου δημοσίευσε γκάλοπ της RASS, που έφερνε τους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ να θέλουν μεν τον Βενιζέλο, αλλά να προτιμούν τον Γιώργο, πέσανε να μας φάνε… Μέχρι τον Εισαγγελέα ζήτησαν να παρέμβει ότι δήθεν τα στοιχεία της δημοσκόπησης ήταν κατασκευασμένα – προφανώς έχουν εμπειρίες… και δεν μπορούσαν να χωνέψουν ότι άλλαξε τόσο πολύ το κλίμα με τις απίστευτες γκάφες του Βαγγέλη. Τώρα που, μετά τη RASS, η μια μετά την άλλη οι εταιρείες δημοσκοπήσεων κάνουν… κωλοτούμπα και από τον Βενιζέλο, που έφερναν μπροστά με σαρωτικά νούμερα, δειλά-δειλά καταγράφουν προβάδισμα του Παπανδρέου, ούτε μία συγγνώμη δεν ακούστηκε! Έτσι γιʼ άλλη μια φορά οι αναγνώστες τούτης της εφημερίδας ξέρουν ότι αυτό που διαβάζουν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και δεν είναι κατά παραγγελία…
Ζητήσαμε από κάποιον που έζησε, για χρόνια, από κοντά τον Σημίτη να μας πει πώς εξηγεί αυτά που είπε στο Λονδίνο και η απάντησή του ήταν αποκαλυπτική:
– Μην ψάχνετε για φαντάσματα και συνωμοσίες. Αυτός είναι ο Σημίτης. Θα πορεύεται μόνος του. Θα λέει τα αυτονόητα, αλλά πού και πού θα πετάει και καμιά βόμβα!
Έστω κι αν θα πρόκειται για… τρακατρούκα…
Ο Πέτρος Αλιβιζάτος, τέως βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης, είναι ο νέος πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ). Η επιλογή δεν είναι τυχαία. Αποτελεί αναγνώριση του πολύ σημαντικού έργου που πρόσφερε στα τριάμισι χρόνια της θητείας του. Και είναι σίγουρο ότι θα προσφέρει πολλά στον τομέα που αναλαμβάνει…
Δημόσια ο Λεωνίδας Κύρκος, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, στον Νίκο Ευαγγελάτο, απαντώντας σε ερώτηση ποιον από τους τρεις υποψήφιους προέδρους του ΠΑΣΟΚ θα ψήφιζε, είπε ότι ο καλύτερος είναι ο Θόδωρος Πάγκαλος, έχει πάρα πολλά καλά στοιχεία, παρά το γνωστό μειονέκτημα, ότι συνήθως κλωτσάει την καρδάρα, και απορεί γιατί δεν έθεσε υποψηφιότητα.
Δεν είναι βέβαια ο πρώτος που… ανακαλύπτει τον Πάγκαλο. Ο Ανδρέας Παπανδρέου τού είχε δώσει το δαχτυλίδι της διαδοχής, όταν ξαφνικά του έδωσε το χρίσμα για δήμαρχος της Αθήνας. Και τότε πολλοί στενοχωρήθηκαν μέσα στο ΠΑΣΟΚ, που δεν έκρυβαν τις φιλοδοξίες τους για τη διαδοχή! Βέβαια ο Θόδωρος σπατάλησε άγαρμπα εκείνη την προίκα…
Περιέργως όμως και ανεξήγητα ο Πάγκαλος σʼ εκείνο το ιστορικό, όπως από τη συνέχεια αποδείχθηκε, «δείπνο των τεσσάρων», στο σπίτι της Βάσως, δεν διεκδίκησε το χρίσμα, αντίθετα συμφώνησε στην υποψηφιότητα του Σημίτη ως διεκδικητή της καρέκλας του Ανδρέα Παπανδρέου.
Τους λόγους για τους οποίους συναίνεσε στην υποψηφιότητα του Σημίτη και δεν διεκδίκησε να είναι αυτός που θα έδινε τη μάχη της διαδοχής, ποτέ ο κ. Πάγκαλος δεν θέλησε να τους αποκαλύψει, ούτε οι άλλοι συμμετέχοντες, Βάσω και Παρασκευάς Αυγερινός, μίλησαν για το τι περιείχε εκείνη η συμφωνία που επετεύχθη στο σπίτι της κυρίας Παπανδρέου στο Χαλάνδρι.

Γεια σας


Σχολιάστε εδώ