εδώ Βρυξέλλες

«Κατά παράβαση των συμφωνιών που έχουν προσυπογράψει οι κινεζικές αρχές με τη ΔΟΕ και οι οποίες τηρούνται από καταβολής των ολυμπιακών αγώνων, τα σύμβολα των θρησκειών όπως η Βίβλος, η Καινή και Παλαιά Διαθήκη, χώροι προσευχής ακόμη και ο εσταυρωμένος, ως περιδέραιο στο λαιμό των αθλητών και αθλητριών θα απαγορευτούν», τόνισε στην ομιλία του στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Μαυρομμάτης ο οποίος ζήτησε από το Σώμα να πάρει θέση.

— Θετική ανταπόκριση βρήκε από τον Επίτροπο Περιβάλλοντος της ΕΕ, Σταύρο Δήμα, η πρόταση του δημάρχου Αθηναίων για τη θέσπιση «Ευρωπαϊκής Οικολογικής Πρωτεύουσας» στα πρότυπα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.
Αυτό προκύπτει από απάντηση του Στ. Δήμα σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Μανώλη Μαυρομμάτη.

— Είναι αναγκαίο να υιοθετήσουμε μια ισορροπημένη λύση που θα εξασφαλίζει την ασφαλή χρήση των φυτοφαρμάκων. Δεν μπορεί να υπάρξει γεωργική παραγωγή χωρίς την προστασία των φυτών από τις ασθένειες. Πιστεύω όμως ότι είναι λάθος να χρησιμοποιούμε τον όρο φυτοφάρμακα. Ο σωστότερος όρος είναι φυτοπροστατευτικά προϊόντα».
Αυτά δήλωσε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννης Γκλαβάκης για τη νέα νομοθεσία που αφορά τα φυτοφάρμακα και ψηφίστηκε την περασμένη βδομάδα.

— Μετά από συστηματική επεξεργασία στην Επιτροπή Απασχόλησης του ΕΚ της πρότασης σύστασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εγκρίνεται από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, σε πρώτη ανάγνωση, η θέσπιση ευρωπαϊκού πλαισίου επαγγελματιών προσόντων για τη διά βίου μάθηση. Η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου, μέλος της επιτροπής απασχόλησης, συνέβαλε ουσιαστικά με τις τροπολογίες της στη διαμόρφωση του τελικού κειμένου της σύστασης.

— Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ καθηγητής κ. Γεώργιος Παπαστάμκος, κατά την παρέμβασή του στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εντατικοποιήσει τους τελωνειακούς ελέγχους στις κινεζικές εισαγωγές, να παρατείνει τους ποσοτικούς περιορισμούς εισαγωγής κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και ειδών ένδυσης πέραν του τρέχοντος έτους, καθώς και να καταστήσει αποτελεσματικότερα τα ισχύοντα μέτρα εμπορικής άμυνας στις εισαγωγές υποδημάτων.

— Ανέλαβαν επίσημα τα καθήκοντά τους συμμετέχοντας στις εργασίες της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, οι δύο νέοι ευρωβουλευτές της ΝΔ κ. Μαργαρίτης Σχοινάς και Μανώλης Αγγελάκας, οι οποίοι αντικατέστησαν τους κ. Αντώνη Σαμαρά και Κωστή Χατζηδάκη, που εξελέγησαν βουλευτές στην Ελλάδα.


Σχολιάστε εδώ