Από το Περιστύλιο…

Πυρ και μανία ο Νέστωρ του ΠΑΣΟΚ με τον αλληλοσπαραγμό στο εσωτερικό του κόμματός του δεν κρατιέται, χαρακτηρίζει εν εξάλλω, δημοσίως, «ανοησίες» τις βολές που ανταλλάσσουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην κούρσα της διαδοχής, μιλά για είκοσι-τριάντα… φελλούς (γιατί τι άλλο μπορεί να είναι τα πρόσωπα «χωρίς ειδικό πολιτικό βάρος»;) που έχουν αναγορευτεί σε προσωπικότητες και υπερασπίζεται το δικαίωμα βουλευτών της ΝΔ να έχουν άποψη χωρίς αυτή να ανάγεται σε εσωτερικό πρόβλημα της κυβέρνησης!

>> Την ίδια ώρα μια αντάρτισσα γεννιόταν στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για τις Ανεξάρτητες Αρχές και δεν ήταν άλλη από την πρώην πρόεδρο της Βουλής κ. Μπενάκη που έδειξε αρκούντως δυσαρεστημένη για να τα λέει στα ίσα.

Δύο φορές τη βρήκε μπροστά του ο Προκόπης Παυλόπουλος: «Ορθώς την αποσύρατε», του είπε για τη, διάταξη που έδινε δυνατότητα μονιμοποίησης μετακλητών υπαλλήλων από το Μαξίμου στη Βουλή. Και στη συνέχεια τον κατακεραύνωσε λέγοντας: «Ήταν μια απαράδεκτη διάταξη στα εσωτερικά της Βουλής»!
Το ίδιο έπραξε και στο θέμα της διάταξης με την οποία φεύγει η προφορική συνέντευξη από την αποκλειστική ευθύνη του ΑΣΕΠ, με την ανάθεση καθηκόντων αξιολογητή σε πρώην και νυν κρατικούς λειτουργούς: «Είναι παρέμβαση συνταγματικού χαρακτήρα να επιλέγονται κρατικοί λειτουργοί που δεν έχουν επιλεγεί από τη Διάσκεψη των Προέδρων. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί εδώ γίνεται επέμβαση σε μια λειτουργία που αποτελεί όργανο της Βουλής».

Βλέπω την κυρία πρόεδρο να βγαίνει στο βουνό…
Όλοι τελικά παραπονούμενοι; Μα είναι δυνατόν να πίστευαν ότι εσαεί θα έχουν μόνιμη καρέκλα; Και εκείνοι που μέχρι τώρα δεν είχαν καρέκλα, κορόιδα είναι;

>> Μην εκπλαγείτε αν το επόμενο ατύχημα στο κέντρο της Αθήνας συμβεί στο υπόγειο πάρκινγκ της Βουλής! Διότι μπορεί να άρχισε η καταγραφή των οχημάτων που έχουν άδεια να σταθμεύουν στο γκαράζ, αλλά με τόσες άδειες που είχε μοιράσει η κ. Μπενάκη όλοι παρανομούν παρκάροντας στους διαδρόμους με αποτέλεσμα να γίνεται πανικός.
Ελπίζουμε να το είπε και να το εννοεί ο κ. Σιούφας ότι θα βάλει τάξη στο αλαλούμ…

>> Ο «ληστρικός εκλογικός νόμος», τον έθεσε εκτός κοινοβουλίου, αλλά ο Αντώνης Φούσας δεν χάνει το κουράγιο του… Προβλέπει σύντομες πολιτικές εξελίξεις που θα αποκαταστήσουν την εις βάρος του πολιτική αδικία. Πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα ʼναι, σου λέει ο μέχρι πρότινος βουλευτής της ΝΔ, που μας φίλεψε μπακλαβαδάκια απευθείας από τα Ιωάννινα.

>> Το διασκεδάζουν «γαλάζιοι» βουλευτές που απώλεσαν τους θώκους και είναι δυσαρεστημένοι. Τις προάλλες ο πρώην υπουργός Αριστ. Παυλίδης, παίρνοντας τον λόγο, θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να βγει στο… βουνό: «Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δηλώνω απʼ αρχής ότι ψηφίζω το νομοσχέδιο και το κάνω αυτό για να μη δούμε πάλι αύριο στον Τύπο “Παυλίδης αντάρτης”. Θα θυμάστε αυτά τα προϊόντα της φαντασίας πολεμοχαρών φίλων. Και το “αντάρτης ορέων ή πόλεων” δεν το κατάλαβα. Το πολύ πολύ να με κάνουν πειρατή. Εγώ θαλασσινός είμαι» (…).

>> Με τρόπο, διά της μεθόδου δηλαδή «τα λέω στην πεθερά για να τʼ ακούει η νύφη», έριξε το καρφί του ο «κόκκινος» Πάνος, σχολιάζοντας τις απόψεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Νίκου Γκαργκάνα για το ασφαλιστικό σύστημα: «Δεν θα χρεώσετε σε αυτήν τη κυβέρνηση ένα δημόσιο πρόσωπο, συμπαθέστατο, που είναι φορέας απόψεων που αποδίδουν το κλίμα των εκσυγχρονιστών του
ΠΑΣΟΚ. Γιατί ο κ. Γκαργκάνας από αυτόν τον κύκλο προέρχεται. Δεν θα τον χρεώσετε στη ΝΔ, αν κάνει προτάσεις που χαρακτηρίζονται από κοινωνική εξαλλότητα. Γιατί αυτό ήταν το πνεύμα βαρβαρότητας του κ. Σημίτη. Με αυτό το κλίμα πάτε στην ευθεία για την εκλογή του αρχηγού σας».
Ο κ. Μαγγίνας όμως απάντησε ευθέως: «Ο κ. Παναγιωτόπουλος διατύπωσε την άποψή του. Δεν τη σχολιάζω. Δεν είμαι σχολιαστής κανενός» (…)


Σχολιάστε εδώ