Αποστολικά και… άλλα

=Η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει. Για τον Κόκκαλη κάνει μια εξαίρεση… δεν τον τσακίζει…
=Αν, συμπέθερε Προκόπη, τα καταφέρεις να πάρεις τους 800 αστυνομικούς των επωνύμων, τότε θα σου βγάλουμε όλοι το καπέλο. Διότι μέχρι τώρα το έχουμε ακούσει πολλές φορές και δεν έχει γίνει. Και μην ξεχάσεις το χρονοδιάγραμμα, συμπέθερε.
=Έχει δίκιο ο πρώην πρόεδρος της Βουλής για τα σχέδια κάποιων σκοτεινών κύκλων, ομόκεντρων, παράκεντρων, δεν έχει σημασία, που απεργάζονται σενάρια διάσπασης των δύο μεγάλων κομμάτων.
=Κάτω τα χέρια από τον έντιμο Σωτήρη Κωστάκο, τέως πρόεδρο του ΟΠΑΠ.
=Αυτό δεν είναι πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά παγωνιάς, κύριε Αλογοσκούφη.
=Τι Λωζάννη τι Κοζάνη, ξύλο η μια και ξύλο η άλλη.
=Δεν υπάρχει παραδειγματικός διάλογος, υπάρχει υποδειγματικός διάλογος, αγαπητέ σύντροφε… δολοφόνε των ελληνικών. Υπάρχει παραδειγματική τιμωρία.
=Υπάρχει σκάφος αγαπητέ Κώστα Σκανδαλίδη, λείπει η πυξίδα και είναι γεμάτο από ποντικαραίους.
=Θα είναι πολύ ευγενικό εκ μέρους του ταμείου του κόμματος να μας πουν πόσα χρήματα παρέλαβαν, πόσα δάνεια πήραν και πάνω κάτω τι χρήματα ξοδεύτηκαν τα τελευταία χρόνια στο ΠΑΣΟΚ. Έτσι, για να μην υπάρχουν διάφορες σκιές…
=Για φανταστείτε εικόνα στις 11 Νοέμβρη, ο Βενιζέλος να κάνει δηλώσεις στη Χαριλάου Τρικούπη και (όχι στη Χρήστου Τρικούπη) και ο Γιώργος στο Ζάππειο. Ρε, πώς τα φέρνει η ζωή…
=Χρίστος Βερελής, από τους πιο μυαλωμένους του Κοινοβουλίου. Η πρότασή του για τα παιδιά των πολιτικών να μην είναι υποψήφια για δύο τετραετίες στη μετά γονέων εποχή είναι από τις πιο σοβαρές.
=Στην καταλληλότερη παλιά καλή συνταγή εκλογής από το συνέδριο, θέλει να γυρίσει το ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Σημίτης και ίσως να μην έχει και τόσο άδικο με τα χάλια που υπάρχουν σήμερα.
=Με τα χάλια σας, «πράσινοι» σύντροφοι, στρώνετε χαλιά εξουσίας στον Καραμανλή.
=Ο Σημίτης σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να πάει στη Συνδιάσκεψη, αλλά να μην πάει να ψηφίσει.
=Μην είστε σίγουροι ότι θα γίνουν εκλογές στις 11 Νοέμβρη. Θυμηθείτε το…
=Ποιος υπουργός εποφθαλμιά τη θέση Αλογοσκούφη, αν κάπου πέσει κάτω η εικονομία;
=Οι τριτοπολικοί του ΠΑΣΟΚ ακόμα ψάχνουν τον πόλο που θα στηρίξουν… Στο τέλος θα γίνουν όλοι πόλοι και θα ησυχάσουμε κι εμείς.
=Όποιος προχωρά σκοντάφτει…
=Με πήρε γνωστότατο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και μου είπε ότι δεν κληρονόμησε μόνο ένα ρολόι ο Γιώργος και το όνομα του πατέρα του, αλλά ολόκληρο κόμμα από τον Σημίτη, σε αντίθεση με κείνον που κληρονόμησε λίγες ελιές από τον πατέρα του…
=Ώρα είναι να βγει ο Βενιζέλος και να μας πει ότι έχει πάρει από τον εν ζωή πατέρα του ένα κομπολόι. Καλά, για τον Σκανδαλίδη ξέρω ότι έχει πάρει ένα θυμιατό που λέει ειρήνη υμίν.
=Ο Σκανδαλίδης ειρήνη υμίν, ο Βενιζέλος ου γαρ οίδασι τι ποιούσι. Είδες τα εγγονοπαπαδοπαίδια πώς ξέρουν από εκκλησιαστικούς ψαλμούς;
=Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, διαλυμένο, φαγωμένο αλλά δυνατό… Μας προκαλούν γέλια έως πόνου οι σύντροφοι, όταν παραμυθιάζουν τους εαυτούς τους στην TV ή αλλού.
=Αν δεν κάνω λάθος, Θόδωρε, που αποκαλούσες τον Αντρέα δωρο-λήπτη, ο παππούς του Βαγγέλη ήταν παπάς. Δηλαδή άνθρωπος της εκκλησίας και της αγάπης. Ο δικός σου είχε συμπεριφορά Ντούτσε και Φίρερ κ.λπ. κ.λπ.
=Για ποιον πολιτικό λένε ότι η φετινή σοδειά έβγαλε γλυκό κρασί και του ανεβάζει τη γλυκόζη στο αίμα στα ύψη και παθαίνει μεγάλες κρίσεις;
=Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται εισαγγελέα πρόεδρο, με τέτοιο οχετό καταγγελιών που εκτοξεύει ο ένας στον άλλο και ο άλλος στους άλλους.
=Το κακό με τους ΠΑΣΟΚους δεν είναι ότι τρώνε τις σάρκες τους, αλλά το ότι έχουν… μπόλικες, άρα θα θέλουν χρόνο μπόλικο.
=Δεύτε τελευταίον συντροφικόν ασπασμόν…
=Βαγγέλη, η Κρήτη σε θέλει κυβερνήτη όχι σαν γιο του Μητσοτάκη, όπως λες με χιούμορ, αλλά σαν Μπενι-ζέλο.
=Αλήθεια, γιατί δεν ψάχνει ο Βενιζέλος τις ρίζες του μήπως έχει καταγωγή από την Κρήτη; Ποιος το απαγορεύει αυτό, κύριοι της νέας εποχής;
=Η απειλή Παπασπύρου για φυγή από το ΠΑΣΟΚ, αν βγει ο Βενιζέλος, μήπως έχει άλλα κίνητρα; Πολυκεντρικά…
=Για ποιον «πράσινο» λένε ότι αυτός δεν είναι εκκεντρικός αλλά πολυκεντρικός… και γιατί;
=Σόρι κύριοι του συνδικαλισμού, φτωχούληδες του Θεού, παιδιά ενός κατώτερου Θεού, μήπως πρέπει να κάνουμε έρανο για σας και τα παιδιά σας;
=Ό,τι δεν εξυπηρετεί τον έναν είναι φασισμός και ότι εξυπηρετεί τον άλλον είναι ναζισμός. Ρε, πού φτάσαμε σύντροφοι…
=Το ΠΑΣΟΚ, ρε σύντροφοι, δεν το λυπάστε; Την αγωνία των συντρόφων δεν τη σκέφτεστε; Τον αγώνα και τα δάκρυα των συντρόφων δεν τα νιώθετε; Αλήθεια, πού μας πάτε;
=Η κυβέρνηση, όντως απονέμει δικαιοσύνη… διότι απολαμβάνει τον ύπνο του δικαίου.
=Παπασπύρο, κλείσε την πόρτα γιατί κρυώνουμε… εμείς που δεν θα φύγουμε αν βγει ο Βενιζέλος.
=Ο Καραμανλής δεν εκβιάζεται, δεν καταλαβαίνει τίποτα και δεν παραχωρεί τίποτα χωρίς να το δικαιούσαι…
=Τι κακό και τούτο με τους κομμένους Νεοδημοκράτες, να αντιλαμβάνονται τα δίκαια αιτήματα όταν δεν είναι υπουργοί, ενώ όταν είναι δεν καταλαβαίνουν τίποτα.
=Ακόμα δεν πρόλαβε να καθίσει στην υπουργική καρέκλα και ερωτεύτηκε σφόδρα ο υπουργάρας…
=Σε λίγο οι διαφορές των υπουργών θα λύνονται στο Εργατοδικείο.
=Αριστερός ο Γιώργος. Αλήθεια, όπως μπαίνει ή όπως βγαίνει από τη Χ. Τρικούπη;
=Για να αλλάξει το ΠΑΣΟΚ χρειάστηκε 4 χρόνια, για να αντιληφθεί ότι η διαπλοκή είναι μαζί του θα περάσουν άλλα 4 χρόνια. Γιώργο, χάσαμε.
=Ποια καλά παιδιά που στηρίζουν τον Γιώργο είναι χρηματιστηριασμένα;
=Αν είναι η μετεμψύχωση της αλλαγής η Φώφη… ας πάω να αυτοκτονήσω.
=Κύριοι συνδικαλιστάδες, με τίνος τσέπης τα χρήματα κάνατε τις ανακοινώσεις σας για τη στήριξή σας στον Γιώργο;
=Νόμος είναι το δίκιο των κληρονόμων…
=Ο Γιώργος διεκδικεί κληρονομικά δικαιώματα, το ίδιο διεκδικεί και η Φώφη, όπως οφείλει να διεκδικήσει ο Νάσος Αλευράς, ο υιός του Μένιου Κουτσόγιωργα και όλα τα παιδόγγονα των ΠΑΣΟΚων που έχουν πεθάνει.
=Πανελλήνιος Σοσιαλισμός Κληρονόμων.
=Ούτε ο ένας κερδίζει ούτε ο άλλος χάνει. Το ΠΑΣΟΚ και ο κόσμος του τραυματίζεται…
=Μη δολοφονείτε το Κίνημα, μη σκοτώνετε την παράταξη… δεν σας ανήκει.
=Σιγά μη Φωφη-θήκαμε ρε συνδικα-ληστάδες.
=Πολύκεντρες, πολύχαντρες εικονομίες…
=Το τελευταίο «πράσινο» ανέκδοτο: Η Φώφη αρχηγός… Πάει την ψώνισαν εκεί στη Χρήστου Τρικούπη και Σία…
=Φώφη προχώρα, άλλαξέ τα όλα…
=Το αύριο είναι το χθες του σήμερα και το χθες του σήμερα είναι το αύριο που ψάχνουμε σήμερα. Μάρκο μου, κουράστηκα αλλά το φιλοσόφησα, παρʼ όλο που δεν είμαι σοφός, γιατί δεν έχω χάσει ακόμα εκλογές.

Tων 12 Αποστόλων


Σχολιάστε εδώ