Όχι στη συγχώνευση;

Δυσκολεύουν τα περιθώρια για συνεργασία ΔΟΛ και Πήγασου. Και οι δύο πλευρές βάζουν διαρκώς όρους, με αποτέλεσμα να ακούγεται πλέον ανοιχτά πως δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας. Μια εξέλιξη που αν επιβεβαιωθεί θα ανατρέψει πολλούς σχεδιασμούς. Ταυτόχρονα, ο ΔΟΛ ξανασκέφτεται το εγχείρημα απόκτησης του Flash, εξαιτίας των μεγάλων ζημιών της εταιρείας.
•Νέο διοικητικό συμβούλιο στη Γενική Εκδοτική – Μεσημβρινή ΑΕ. Πρόεδρος είναι ο Νίκος Μουζάκης, αντιπρόεδρος ο Αλέξανδρος Κοντογούρης και μέλη οι Γιώργος Ροκόφυλος, Κατερίνα-
Αναστασία Λυμπεράκα και Μαρία-Ευαγγελία Σταυριδάκη.
•Νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για τις Παναθηναϊκές Εκδόσεις, που εκδίδουν την «Πράσινη». Το κεφάλαιο αυξήθηκε κατά 210.000 ευρώ, ύστερα από απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης της εταιρείας και έτσι πλέον ανέρχεται σε 1.101.000 ευρώ. Η νέα αυτή μεγάλη αύξηση κεφαλαίου στην εφημερίδα, συμφερόντων της οικογένειας Γιαννακόπουλου, και εν μέσω της αντιπαράθεσης με τον Όμιλο Βαρδινογιάννη, ίσως έχει σημασία, διότι μπορεί κανείς να εκτιμήσει πως το βάρος που δίνει η οικογένεια Γιαννακόπουλου στο εγχείρημα είναι μεγάλο.
•Μέχρι τον Μάιο πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι στο Κανάλι 1, ενώ υπάρχει δέσμευση ποσού 250.000 ευρώ για την άμεση κάλυψη των υπόλοιπων οφειλών. Η Επιθεώρηση Εργασίας, με επιστολή της (4.10.07), αναφέρει πως «οι εργαζόμενοι έχουν ήδη αναστείλει την επίσχεση εργασίας» και «έχουν εξοφληθεί έως τις 31.5.07». Ακόμη ότι «το δημοτικό συμβούλιο του Πειραιά στην τελευταία συνεδρίαση έλαβε απόφαση για απευθείας επιχορήγηση της ΔΗΡΑΠ με το ποσό των 250.000 ευρώ, με τα οποία θα τακτοποιηθούν αμέσως όλες οι οικονομικές εκκρεμότητες προς τους εργαζόμενους».
• Έντονες διαμαρτυρίες προκάλεσε η επιλογή του Mega να μεταδώσει τον αγώνα της Εθνικής Ελπίδων την περασμένη Τρίτη σε μαγνητοσκόπηση μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα, ενώ είχε διαφημιστεί ότι θα μεταδοθεί απευθείας στις 9:45 το βράδυ. Στις διαμαρτυρίες φιλάθλων το κανάλι υποστήριξε (τηλεφωνικά) ότι το ματς δεν είχε διαφημίσεις και γιʼ αυτό μεταδόθηκε σε μαγνητοσκόπηση. Την ίδια ώρα βέβαια η RAI Sports το μετέδιδε απευθείας.
•Νέο πρόγραμμα στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΝΕΤ 105,8. Πολλά ονόματα με πολιτικές εκπομπές στο παρελθόν πέρασαν στο πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου, ενώ την πρωινή πολιτική ζώνη του σταθμού ανέλαβαν ο Θάνος Σιαφάκας και η Πηνελόπη Γαβρά.
•Δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη η εξαγορά της V&O από την International Marketing & Sales Group Limited (IMSG).Το συνολικό τίμημα της εξαγοράς υπολογίζεται στα 10,75 εκατ. ευρώ, ενώ η IMSG αποτελεί έναν ισχυρό και ταχύτατα αναπτυσσόμενο όμιλο, εισηγμένο στην αγορά ΑΙΜ του Λονδίνου, που επενδύει σε εταιρείες marketing και επικοινωνίας. Οι επιπτώσεις στην ελληνική αγορά θα φανούν το επόμενο διάστημα…
•Στον χώρο των συνεδρίων μπαίνουν οι Εκδόσεις Λιβάνη. Θα συμμετάσχουν σε μια νέα εταιρεία, έχοντας 50%, ενώ το υπόλοιπο 50% θα έχει η Arestonia Limited.
•Περισσότερα από 2.000 έντυπα κυκλοφορούν στην περιφέρεια. Την εκτίμηση αυτήν έκανε ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας στην ημερίδα του
ΣΗΠΕ: «Αν αφαιρέσουμε από τον κατάλογο τα διάφορα ενημερωτικά έντυπα, προκύπτει ένα σύνολο 200 ημερησίων και 400 εβδομαδιαίων εφημερίδων που παρέχουν συνεχή ενημέρωση και πληροφόρηση στην τοπική κοινωνία στην οποία δραστηριοποιούνται», διευκρίνισε.


Σχολιάστε εδώ