ΣΤΟ ΠΑΛΕ ΝΤΕ ΣΠΟΡ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ!

Το επιτελείο του Γιώργου γνωρίζει καλά ότι στη Θεσσαλονίκη τα πράγματα είναι ιδιαίτερα ευνοϊκά για τον Βενιζέλο, για τους τρεις παρακάτω λόγους:
• Έχει ένα πολυπληθές και πολύπειρο γραφείο, το οποίο διαχειρίζεται επιτυχώς τα εκλογικά του ως πρώτου βουλευτή της πόλης.
• Έχει την αμέριστη βοήθεια των έμπειρων πρώην συνεργατών του Άκη Τσοχατζόπουλου, οι οποίοι έτρεξαν πρώτοι στο πλευρό του, φιλοδοξώντας να ωφεληθούν προσωπικά σε περίπτωση νίκης του, που αρχικά φάνταζε σίγουρη.
• Λειτουργεί υπέρ του η νοοτροπία της «γκρινιάρας και ματαιόδοξης Θεσσαλονίκης», την οποία θέλγει η προοπτική να έχει δικό της παιδί στο ΠΑΣΟΚ, όπως δικό της παιδί βρίσκεται στο Μαξίμου.

Αυτό το προβάδισμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη και στη γύρω περιοχή (λόγω της δουλειάς που μήνες τώρα κάνουν οι Φλωρίδης, Κουκουλόπουλος και Γερανίδης) θέλουν να «σπάσουν» οι του Παπανδρέου, σκεπτόμενοι να οργανώσουν συγκέντρωση στον μεγαλύτερο στεγασμένο χώρο της πόλης, στο Παλέ ντε Σπορ.

Η συγκέντρωση και ομιλία του Γιώργου θα γίνει κατά πάσαν πιθανότητα στις 31 του μήνα, πράγμα που θα υποχρεώσει και τον Βενιζέλο να ακολουθήσει με δική του συγκέντρωση στον ίδιο χώρο τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου.

Οι κινήσεις των «Βενιζελικών»

• Στο μεταξύ, έντονη είναι η ενεργοποίηση των «πράσινων» συνδικαλιστών του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, που με επικεφαλής τον πρόεδρό του Νίκο Γιαννόπουλο έχουν αποδοθεί στον υπέρ πάντων αγώνα για να εξασφαλίσουν υποστηρικτές του Βαγγέλη Βενιζέλου. Χρόνια τώρα δίπλα στον Άκη Τσοχατζόπουλο, ο Γιαννόπουλος πέρασε στο στρατόπεδο του Βενιζέλου και αλωνίζει κυριολεκτικά όλον τον νομό, επιδεικνύοντας τη χρησιμότητά του στον Θεσσαλονικιό διεκδικητή της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ.

Η κινητικότητα του Γιαννόπουλου δεν έμεινε αναπάντητη από τους συνδικαλιστές που επιλέγουν Γιώργο Παπανδρέου. Προς βοήθεια μάλιστα των τοπικών συνδικαλιστών προσέτρεξε και ο οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Βαγγέλης Μουτάφης, που συχνά πυκνά βρίσκεται στην πόλη, συντονίζοντας τους υποστηρικτές του Παπανδρέου.

• Μαθαίνω, μάλιστα, ότι αυτό που ετοιμάζει ο Μουτάφης με τη συνδρομή τοπικών συνδικαλιστών (Πανκαρλιώτας, Αργυρίου, Οργατζής, Τσερμενίδης, Μούκας, Μούτσης, Ζέρβας, Μιχαηλίδης κ.ά.) είναι η οργάνωση μιας εκδήλωσης με την παρουσία των προέδρων των πέντε μεγάλων συνδικαλιστικών ενώσεων της χώρας (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΓΕΣΑΣΕ, ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΕΒΕ), όπου θα παρουσιαστεί η «πλατφόρμα παρέμβασης των συνδικαλιστών στην πολιτική συγκυρία» και θα δηλωθεί η υποστήριξή τους στον Γιώργο Παπανδρέου. Η εκδήλωση αυτή προγραμματίζεται για την ερχόμενη Τετάρτη το απόγευμα, σε αίθουσα ξενοδοχείου της πόλης.

Αισιοδοξούν οι «Βενιζελικοί»

Άνετη πρωτιά στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας και ταυτόχρονα διπλασιασμός των εκλεκτόρων της 11ης Νοεμβρίου σε σχέση με αυτούς που εξέλεξαν τον Γιώργο Παπανδρέου στις 8 Φεβρουαρίου του 2004 είναι οι επιδιώξεις του τοπικού επιτελείου του Ευάγγελου Βενιζέλου. Αυτός ο διπλός στόχος τέθηκε από τον στενό συνεργάτη του Βενιζέλου Στέλιο Αγγελούδη σε σύσκεψη περίπου τριάντα στελεχών προσκείμενων στον πρώην υπουργό, που πραγματοποιήθηκε προ ολίγων ημερών στη Θεσσαλονίκη.

Στη σύσκεψη καθορίστηκαν και οι κατανομές ευθυνών – αρμοδιοτήτων, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι οι παρακάτω:

– Ο γενικός συντονισμός ανήκει στους Αγγελούδη (οργανωτικά θέματα), Φλωρίδη (πολιτικά), Γερανίδη και Κουκουλόπουλο (δήμαρχοι, αυτοδιοικητικοί παράγοντες)

– Οι οργανωτικοί υπεύθυνοι ανά νομό είναι οι Κριθαρίδης (Α΄ Θεσσαλονίκης), Χαραλαμπίδης (Β΄ Θεσσαλονίκης), Τσερτικίδης (Πιερία), Σπινθιρόπουλος (Ημαθία), Τσαβδαρίδης (Πέλλα), Καρύδας και Γωγάλας (Σέρρες), Δαραβίγκας (Χαλκιδική), Φλωρίδης (Κιλκίς).

– Ο Νίκος Γιαννόπουλος (πρόεδρος του ΕΚΘ) θα ασχοληθεί με τους συνδικαλιστές των γύρω νομών, αλλά και με τη δημιουργία πυρήνων συνδικαλιστών σε πόλεις και χωριά (κυρίως στην ύπαιθρο Θεσσαλονίκης). Ο Σιάτρας θα περιοδεύσει σε γύρω νομούς (Γρεβενά, Κοζάνη), ενώ ο Χαλβατζόγλου θα ασχοληθεί με τα παλαιότερα στελέχη του κόμματος και με τις περιοχές όπου δραστηριοποιούνται στελέχη της «Αριστερής Πρωτοβουλίας».

– Οι Γιώργος Γεράκης, Χρήστος Γατσέλης, Άρης Πορπουλάκης θα δουλέψουν μέσω του πολιτικού γραφείου του Βενιζέλου, οργανώνοντας τις επαφές με τους ψηφοφόρους του θεσσαλονικιού πολιτικού.

Όπως είπε στους μετέχοντες στη σύσκεψη ο Αγγελούδης, μέχρι την 11η Νοεμβρίου θα αποφεύγονται οι αντιπαραθέσεις με τα στελέχη της πλευράς Παπανδρέου και θα επιδιωχτεί να μην τροφοδοτείται κλίμα έντασης. Ο ίδιος έθεσε ως πρώτο στόχο την όσο το δυνατόν μαζικότερη προσέλευση του κόσμου στις κάλπες. «Στις 11 Νοεμβρίου θα πρέπει να έρθουν να ψηφίσουν διπλάσιοι απ’ ότι την προηγούμενη φορά», είπε ο κ. Αγγελούδης, γεγονός που συνεπάγεται ότι ο πήχης για τη Θεσσαλονίκη μπαίνει κοντά στους εκατό χιλιάδες εκλέκτορες, δεδομένου ότι το 2004 είχαν ψηφίσει περί τα 47.000 άτομα. Στη σύσκεψη εξετάσθηκαν οργανωτικά θέματα όπως η εγγραφή νέων μελών, η συγκρότηση πυρήνων ανά δήμο, επαγγελματικό και κοινωνικό χώρο, η στελέχωση των εφορευτικών επιτροπών κ.ά. Επίσης συγκροτήθηκε μια συντονιστική γραμματεία η οποία θα παρακολουθεί την εξέλιξη όλων αυτών των οργανωτικών θεμάτων.

Αισιοδοξούν και οι Παπανδρεϊκοί

Αισιόδοξα μηνύματα φτάνουν στο στρατόπεδο των υποστηρικτών του Γιώργου Παπανδρέου, καθώς παρατηρείται διαρκώς αυξανόμενη κινητικότητα στις ομάδες υποστήριξής του, που δημιουργήθηκαν σε κάθε γεωγραφικό και εργασιακό χώρο.

Στο επιτελείο το οποίο στηρίζει την υποψηφιότητα του κ. Παπανδρέου συμμετέχουν οι: Βάσω Βογιατζοπούλου, αναπληρώτρια συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής, Μιχάλης Αλεξανδρίδης, μέλος της Περιφερειακής, Χάρης Κουρίδης και Λούης Κουρτίδης, μέλη της γραμματείας της ΝΕ Μανώλης Τρικούκης, Κώστας Παγκαρλιώτας, Πάνος Τσιλιγγαρίδης και ενίοτε η πρώην υπουργός Μαρία Αρσένη, καθώς και οι διευθυντές των τριών βουλευτικών γραφείων (Καστανίδη, Αράπογλου, Μαγκριώτη), Ταχμετζίδης Νίκος, Νικολαΐδου Μαρία και Απόστολος Γεωργάκης αντίστοιχα. Συνεδριάζουν πλέον στον χώρο που νοίκιασαν στο κέντρο της πόλης (Φραγγίνη), ο οποίος θα λειτουργήσει εν είδει εκλογικού κέντρου.

Στο πλευρό του επιτελείου δραστηριοποιείται πλειάδα στελεχών από κάθε γωνιά της πόλης.

Από τη Νεάπολη, ο Νίκος Φασφαλής, ο Μπάμπης Ωραιόπουλος, ο Χρόνης Μακρίδης, ο Παναγιώτης Κακαφίκας.

Από την Πολίχνη, ο Δημήτρης Λαζαρίδης, ο Κυριάκος Θοδωρίδης, η Όλγα Μυρίδου, η Κατερίνα Μαρινίδου, ο Νίκος Μουρουζίδης.

Από τις Συκιές, η Μαρία Βασιλάκη, ο Νίκος Γεωργιάδης, ο Γιάννης Μπελεβεσλής.

Από τη Σταυρούπολη, ο Σάββας Σερασίδης, ο Κώστας Καλταβερίδης, ο Κίμων Σαραφίδης,

Από τον Εύοσμο, ο Γιάννης Λεμπετλής, ο Νίκος Τσάτσας, ο Γιώργος Παλάτος.

Από τη Μενεμένη, ο Γιάννης Λαζαρίδης, η Δέσποινα Ωρολογιάδου

Από το Κορδελιό, ο Στάθης Σαλακίδης, ο Αγαθαγγελίδης, ο Ναθαναηλίδης.

Από την Τριανδρία, ο Γιώργος Καραγιαννίδης, ο Θωμάς Κωστούδης, ο Χρήστος Γυριχίδης, ο Γιώργος Παπαδήμας, η Θεοπούλα.

Από την Καλαμαριά, ο Σωκράτης Αθανασιάδης, η Μαρία Παυλίδου, ο Πάρης Μαυρίδης, ο Μπάμπης Ξανθόπουλος, ο Κώστας Κοντραφούρης, η Σούλα Φακίρη, η Μαριάτζελα Χατζηκωστή, η Μελίνα Βερβερίδου, ο Γιώργος Κουλαουζίδης.

Από το Ε΄ διαμέρισμα, η Δώρα Ευσταθίου, ο Βασίλης Διαμαντάκης, η Άννα Νούλη, ο Μιχάλης Σταυρακάκης, η Δέσποινα Κετογλίδου.

Από το Δ΄ διαμέρισμα, η Χριστίνα Κομνηνακίδου, ο Ηρακλής Πετρίδης, ο Γιώργος Πινίδης, ο Κώστας Τσουμπλέκης.

Από το Α΄ διαμέρισμα, ο Γιώργος Νάνος, ο Βασίλης Παπαθεοδώρου, ο Γιάννης Σταυρόπουλος, η Ντίνα Γάκη.

Από το Β΄ διαμέρισμα, ο Σπύρος Κωνσταντινίδης, ο Αγαπητός Σαμαράς, ο Χρήστος Βοζίκης.

Από το Γ΄ διαμέρισμα, ο Ιορδάνης Μεταξόπουλος

Από το συνδικαλιστικό κίνημα, οι Τσεμπερλίδης (ΟΤΕ), Μούτσης, Μούκας, Κεκελέκη, Τσαρδούνης (τράπεζες), Σαββουλίδης (ΔΕΗ), Τσερμενίδης (ΟΑΣΘ), Αργυρίου, Οργατζής (ΟΣΕ), Μιχαηλίδης, Μαυρούτσικου (ΒΦΛ), Ζέρβας (ΕΛΒΟ), Λογοθετίδης (Πετρέλαια), Κοντόπουλος (ξύλο) κ.λπ.

Από τον χώρο της Υγείας ο Κώστας Τσιτουρίδης, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο Γιώργος Ακλίδης, ο Άρης Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Τσιτουρίδης, ο Γιάννης Καπρίνης και από την Παιδεία, οι Στράνης, Ιακωβίδης, Ισαακίδης, Χρυσάφης.

Από τους δικηγόρους, ο Γιώργος Πινακίδης, ο Γιάννης Κοτζαμανίδης, ο Σίμος Μπαλουκτσής, ο Γιώργος Χριστοδουλόπουλος, από τους μηχανικούς, ο Δημήτρης Παπάζογλου, η Άννα Μίχου και από τα επιμελητήρια, ο Ρούλης Εδιάρογλου, ο Απόστολος Γενίτσαρης, η Στήβη Σιωζοπούλου, ο Ανδρέας Σταμπολίδης.


Σχολιάστε εδώ