Στους δρόμους πάλι το ΚΚΕ

Αιχμή της δράσης του ΚΚΕ είναι φυσικά το Ασφαλιστικό, η Παιδεία, ενώ δεν παραλείπει από την οπτική του τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με αφορμή τις συζητήσεις για το νέο παραλλαγμένο Ευρωσύνταγμα, αφού στελέχη του θεωρούν ότι το θέμα της ΕΕ είναι προνομιακό στην αντιπαράθεσή του με τον ΣΥΝ.

Για το Ασφαλιστικό, το ΚΚΕ ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να πάρει μέρος στον διάλογο που ξεκίνησε η κυβέρνηση, αφού θεωρεί ότι η διαδικασία αυτή αποτελεί το άλλοθι προκειμένου να περάσουν επώδυνα μέτρα, στα οποία η κυβέρνηση έχει καταλήξει αλλά για ευνόητους λόγους δεν ανακοινώνει ακόμα, θέλοντας να αποφύγει το «πάθημα Γιαννίτση».
Μάλιστα το ΚΚΕ, θέλοντας να δείξει την ένταση της αντίθεσής του στις κυβερνητικές προθέσεις, δεν έστειλε καν τους βουλευτές του στην εναρκτήρια συνεδρίαση των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών για το Ασφαλιστικό.

Ήδη το ΠΑΜΕ οργανώνει στις αρχές Νοεμβρίου σε όλη την Ελλάδα συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για το Ασφαλιστικό, με αιχμή όχι μόνο την άμυνα στις κυοφορούμενες αλλαγές αλλά και τη μαχητική διεκδίκηση της βελτίωσης της κατάστασης των συνταξιούχων και των ταμείων τους. Στο ΚΚΕ σημειώνουν τη στάση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στο σοβαρό αυτό ζήτημα, που αφορά όλους τους εργαζόμενους, και τονίζουν ότι επιβεβαιώνει την κριτική τους ότι και σε αυτό το θέμα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βάζει πλάτες στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις. Υπογραμμίζουν ότι η αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από τη συζήτηση που γίνεται στις κοινοβουλευτικές επιτροπές είναι προσχηματική, αφού το ΠΑΣΟΚ μετέχει σε αυτές «μεταμφιεσμένο» μέσα από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ όπου είναι η πλειοψηφούσα δύναμη.

Δυναμική παρουσία έχει το ΚΚΕ αυτό το διάστημα και στον χώρο της παιδείας τόσο στα πανεπιστήμια όσο και στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στον Περισσό θέλουν να αποφύγουν τα περσινά «παθήματα» όπου εμφανίζονταν να ακολουθούν τις εξελίξεις, ειδικά στον χώρο των πανεπιστημίων όπου απέκτησε σοβαρή πρόσβαση ο ΣΥΝ. Έτσι νωρίς νωρίς οι δυνάμεις της ΚΝΕ στα πανεπιστήμια ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις, ζητώντας την κατάργηση του νόμου-πλαίσιο για τα ΑΕΙ. Ήδη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την περασμένη Πέμπτη στην Αθήνα, ενώ φοιτητές της Πανσπουδαστικής έκαναν και παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του νέου υπουργού Παιδείας.

Με αιχμή την ΚΝΕ ο Περισσός ξεδιπλώνει τη δράση του και στα Λύκεια της χώρας, με εξορμήσεις στα σχολεία και δεν αποκλείεται στο επόμενο χρονικό διάστημα να δούμε και πάλι τους μαθητές στους δρόμους.
Το ΚΚΕ, παράλληλα με την παρέμβασή του στις εσωτερικές εξελίξεις, θέλει να βάλει στη συζήτηση και τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με αφορμή τη σύνοδο κορυφής στην Πορτογαλία για τη νέα «συνταγματική συνθήκη» της Ένωσης. Μάλιστα για το θέμα έδωσε συνέντευξη η ίδια η Α. Παπαρήγα, τονίζοντας ότι η νέα «συνθήκη» της ΕΕ μόνο δεινά έχει να προσφέρει στους λαούς της Ευρώπης. Το ΚΚΕ θεωρεί ότι τα θέματα της ΕΕ προσφέρονται για κριτική στον ΣΥΝ, αφού, κατά τον Περισσό, το κόμμα αυτό, όπως και το «αδελφό» Ευρωπαϊκό Αριστερό Κόμμα» με την επιδερμική κριτική που ασκούν στην ΕΕ ουσιαστικά προσφέρουν άλλοθι στις επιλογές των Βρυξελλών.


Σχολιάστε εδώ