Πρώτος ο ΣΚΑΪ το καλοκαίρι με 11%

Ανατροπές κρύβει η μέτρηση της Focus για την ΑΕΜΑΡ. Ο ΣΚΑΪ διατηρεί με 11% την πρώτη θέση στο τρίμηνο του καλοκαιριού (9/7 – 14/10), αφήνοντας στη δεύτερη τον Λάμψη με 10,1%, ενώ στον τελευταίο μήνα (17/09 – 14/10 ) ο Σπορ FM πέρασε δεύτερος με 10,4%, αφήνοντας στην τρίτη θέση τον Λάμψη. Η μεγάλη όμως έκπλήξη του τελευταίου μήνα είναι ο Real, ο οποίος ξεκίνησε την επομένη των εκλογών και συγκέντρωσε το 2,7% της ακρόασης του πληθυσμού.

Δημοσιεύουμε σήμερα τα στοιχεία της ΑΕΜΑΡ, που αφορούν όλη την περίοδο της μέτρησης (9/7 – 14/10), αλλά και ειδικότερα τον τελευταίο μήνα (17/9 – 14/10), οπότε και ξεκίνησε η νέα ραδιοφωνική περίοδος. Στο τρίμηνο ο ΣΚΑΪ, καλύπτοντας τις φωτιές του καλοκαιριού και τις εκλογές, ξαναπέρασε ύστερα από πολύ καιρό στην πρώτη θέση, ενώ ο Λάμψη με 10,1% έχασε έδαφος. Ο Σπορ FM, χωρίς μεγάλα αθλητικά γεγονότα τους δύο μήνες του καλοκαιριού, διατήρησε την τρίτη θέση με 9,8%, ενώ ο Derti άντεξε την πίεση του Ρυθμού και συγκέντρωσε 8,7% έναντι 8,5% του σταθμού συμφερόντων της οικογένειας Κυριακού. Ο Kiss είναι έκτος με 8,3%, η ΕΡΑ ΣΠΟΡ με 7,9% και τη δεκάδα συμπληρώνουν ο Sfera με 7,8, ο Μελωδία με 6,7% και ο RED με 6,6%. Στη συνέχεια ο ανταγωνισμός είναι ιδιαίτερα έντονος με τον DJ να έχει 6,2%, τον Village 6%, τον Best 5,9%, τον Galaxy 5,8%, τον ΑΝΤ1 5,7% και τον Δίεση 5,5%. Το MAD Radio διατηρεί τη σταθερή του πορεία έχοντας 2,8%, ενώ στον πίνακα για το τρίμηνο ο Real κάνει την εμφάνισή του με 0,9%.

Η δυναμική του νέου σταθμού φαίνεται καλύτερα στον τελευταίο μήνα της μέτρησης (17/9 – 14/10) με τον Real να έχει το 2,7%, ποσοστό ιδιαίτερα υψηλό για σταθμό που έχει ξεκινήσει. Ο Real συνδυάζει τα τηλεοπτικά πρόσωπα που γνωρίζουν ή και έχουν χτίσει το σημερινό ενημερωτικό ραδιόφωνο και καλύπτει τα κενά στις συνεντεύξεις πολιτικών και άλλων προσωπικοτήτων που αφήνουν οι άλλοι σταθμοί. Γενικότερα, είναι η εποχή των ενημερωτικών σταθμών, καθώς στην πρώτη πεντάδα, μετά από χρόνια, υπάρχουν 3 που μεταδίδουν ειδήσεις και μόλις 2 μουσικοί. Στον μήνα ο ΣΚΑΪ διατηρεί τη δυναμική που εξασφάλισε από την κάλυψη των πυρκαγιών, η οποία οφείλεται στην τεράστια προσπάθεια που έκαναν οι εργαζόμενοί του. Όμως και ο Σπορ FM δείχνει τα δόντια του, αφού ήδη πέταξε στο 10,4%, με τους πρώτους ποδοσφαιρικούς αγώνες, ενώ ο Λάμψη έχασε και άλλο έδαφος και έχει 9,9%. Ο Derti διατηρείται σταθερός στο 8,8%, ενώ η ΕΡΑ ΣΠΟΡ μπήκε στην πεντάδα με 8,5%. Σημειώνουμε τέλος πως η ΑΕΜΑΡ δίνει και μια ακόμη κατηγορία ποσοστών, αυτά που γίνονται με αναγωγή στους ακροατές και είναι μεγαλύτερα για κάθε σταθμό κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες. Η στήλη δημοσιεύει τα ποσοστά επί του πληθυσμού, διότι αυτός αποτελεί σταθερό μέγεθος –άρα είναι συγκρίσιμα τα μεγέθη– σε αντίθεση με τα ποσοστά επί των ακροατών που εξαρτώνται κάθε φορά από τον αριθμό του δείγματος της μέτρησης, οπότε τα στοιχεία δεν είναι μεταξύ τους συγκρίσιμα.


Σχολιάστε εδώ