Πρόταση και για συγκέντρωση στο ΣΕΦ

Δυναμικό παρόν έδωσαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ του Πειραιά στη συγκέντρωση του Γ. Παπανδρέου στο Σπόρτιγκ. Από τους δημοτικούς συμβούλους είδαμε τους Δ. Βρόντο, Δ. Γκερλέ, Μαλτέζο, Γαϊτανάρο, Αντωνάτο, όλους σχεδόν τους νομαρχιακούς συμβούλους της πλειοψηφίας, αντιπροσωπεία συνδικαλιστών του Εργατικού Κέντρου, τους νυν και πρώην βουλευτές Διαμαντίδη, Νιώτη, Μπεντενιώτη και πολλά στελέχη των τοπικών οργανώσεων Α΄ και Β΄ Πειραιά. Ο νομάρχης Πειραιά και ο πρώην νομάρχης Χρήστος Φωτίου, ο γραμματέας της νομαρχίας Μ. Αντωνάκος και ο σύμβουλος του Φασούλα Δημ. Παρασκευόπουλος, πήγαν στο Σπόρτιγκ με τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, αφού είχαν δώσει ραντεβού μαζί με πολλά ακόμα επώνυμα στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ στον σταθμό!

Εξάλλου, την περασμένη Πέμπτη το μεσημέρι έγινε στη νομαρχία ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του Γ. Μίχα, των βουλευτών Διαμαντίδη και Νιώτη, των Θανάση Τσούρα, Χ. Φωτίου, Δ. Παρασκευόπουλου και των δημάρχων Περάματος, Σαλαμίνας και Δραπετσώνας και αποφασίστηκε να ερωτηθεί ο Γ. Παπανδρέου αν επιθυμεί να του οργανώσουν συγκέντρωση και στο ΣΕΦ!

Την πρόταση θα διαβιβάσει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο Θ. Τσούρας.

Τα στελέχη που προαναφέραμε έφθασαν στην πρόταση αυτή μετά από διάλογο όπου διαπιστώθηκε πως έχει μαζικό «ρεύμα» στον Πειραιά ο Γ. Παπανδρέου και θα μπορούσαν άνετα να γεμίσουν το ΣΕΦ!

Συγκέντρωση βενιζελικών

Στον Πειραιά ένα αξιοσημείωτο ρεύμα υποστήριξης του Ευ. Βενιζέλου έχει διαμορφωθεί.

Πρωτεργάτες είναι το στέλεχος του τομέα Οργανωτικού Σωτήρης Περλικός και ο γνωστός συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ και διευθυντής του δήμου, Γιάννης Γκάτσος, ενώ έχει στελεχωθεί με αξιόλογα μέλη του τοπικού ΠΑΣΟΚ, όπως τον Ν. Καλαμακιώτη, τον Θ. Κατσικάρο, τη Γιάννα Αντωνάκου, τη Χρύσα Παπαντωνίου, τον Τάκη Νικολόπουλο, τον Τάκη Αβραμίδη, τον Παν. Αγγελόπουλο, τον Νίκο Καρβουνά, τον Λεωνίδα Κούβαρη, τον Χρήστο Πάλλη, τον Κ. Ζώταλη, τον Ευάγγελο Κονταξάκη, τον Θ. Ζαφειρόπουλο, τον Δημ. Καρύδη, τον Β. Γεραμά και άλλους. Σ’ αυτούς βέβαια θα πρέπει να προστεθεί ο δήμαρχος Π. Φασούλας, που εξαρχής έχει ταχθεί υπέρ του Ευάγ. Βενιζέλου και ο γενικός γραμματέας του δήμου Ν. Οικονομόπουλος.

Η κίνηση αυτή έκανε την Πέμπτη το βράδυ στο ξενοδοχείο «Σαβόι» συγκέντρωση στην οποία μίλησαν οι βουλευτές Ανδρέας Λοβέρδος και Γ. Φλωρίδης, οι οποίοι υπογράμμισαν την ανάγκη ενότητας του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της αλλαγής πορείας, για να ξαναγίνει το κόμμα πλειοψηφικό και να έχει προοπτική εξουσίας. Σύμφωνα με τους οργανωτές, η συγκέντρωση ήταν μεγάλη, ενώ ανεξάρτητοι παρατηρητές έλεγαν ότι είχε γεμίσει ο ημιώροφος και το ισόγειο του ξενοδοχείου, ενώ υπήρχε κόσμος και έξω στο πεζοδρόμιο. Οι διοργανωτές έλεγαν πως αν γνώριζαν ότι η συγκέντρωση θα ήταν τόσο μεγάλη, θα την έκαναν σε άλλο χώρο, μεγαλύτερο.

Στη συγκέντρωση έδωσε το «παρών» και ο δήμαρχος Π. Φασούλας.


Σχολιάστε εδώ