Ο ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, Η ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΕΠΟ, ΟΔΠΕ

Μετά την παρέμβαση του Γιάννη Ιωαννίδη, οι δύο πλευρές δέχθηκαν να συζητήσουν, κάθισαν τελικά στο ίδιο τραπέζι και βρίσκονται κοντά στο να συμφωνήσουν και βαδίσουν και πάλι μαζί.

Εξιλαστήριο θύμα

Οι σχέσεις των δύο πλευρών, ΕΠΟ και ΟΔΠΕ, είχαν φθάσει σε οριακό σημείο πριν από τις βουλευτικές εκλογές, αφού η ομοσπονδία ποδοσφαίρου και ο πρόεδρός της, Βασίλης Γκαγκάτσης, είχαν ανοιχτή κόντρα με τον τέως υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Ορφανό, ενώ η ΟΔΠΕ και μέρος του διοικητικού της συμβουλίου, αλλά και ο πρόεδρός της Αντώνης Βασσάρας, ήταν με τον κ. Ορφανό.

Η παρέμβαση Ιωαννίδη έφερε κοντά τις δύο πλευρές, που για την κόντρα τους βρήκαν εξιλαστήριο θύμα και αυτό δεν ήταν άλλο από τον Γιώργο Ορφανό, στον οποίο επέρριψαν τις ευθύνες για τη διαμάχη και τις εκατέρωθεν δικαστικές προσφυγές.

Απόσυρση

Η πρώτη δικαστική προσφυγή που πρόκειται να αποσυρθεί είναι αυτή που έχει καταθέσει η ΟΔΠΕ εναντίον μέλους του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ. Την ημέρα που οι δύο πλευρές κάθισαν στο ίδιο τραπέζι, κατόπιν της παρέμβασης του «ξανθού», και συζήτησαν με στόχο την εξομάλυνση των σχέσεών τους, ο Βασίλης Γκαγκάτσης έθεσε το θέμα και ζήτησε την απόσυρση της αγωγής που έχει κατατεθεί από μέρους του ΔΣ της ΟΔΠΕ προς μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ. Η ομοσπονδία φέρεται να το δέχθηκε αυτό και ο κ. Γκαγκάτσης και η ομοσπονδία ποδοσφαίρου από την πλευρά τους δεσμεύθηκαν να μη συνεχίσουν να στηρίζουν τους Συνδέσμους Διαιτητών που έχουν προσφύγει στα δικαστήρια κατά της διοίκησης της ΟΔΠΕ.

Επιφύλαξη

Με την προοπτική αυτή, πάντως, δεν φαίνεται να συμφωνούν πολλοί Σύνδεσμοι Διαιτητών, οι οποίοι έχουν επιφυλαχθεί να απαντήσουν. Πρέπει να σημειωθεί πως οι προσκείμενοι στην ΕΠΟ Σύνδεσμοι Διαιτητών έχουν στραφεί δικαστικά κατά του προεδρείου της ΟΔΠΕ και ζητούν τον διορισμό προσωρινής διοίκησης που θα οδηγήσει την ομοσπονδία σε εκλογές.

Η επιφύλαξη αυτή των συνδέσμων έχει γίνει γνωστή στη λεωφόρο Συγγρού και στα ηγετικά κλιμάκια της ΕΠΟ και, για να τους πείσει και να τηρηθεί η συμφωνία με την ΟΔΠΕ, ο Βασίλης Γκαγκάτσης έχει αναθέσει σε συνεργάτες του να μιλήσουν με εκπροσώπους όλων αυτών των συνδέσμων και να προσπαθήσουν να τους πείσουν να μην επιμείνουν στα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει.


Σχολιάστε εδώ