Οι 7 στους 10 ζητούν νʼ ανοίξει τώρα το Ασφαλιστικό!

Σε ό,τι αφορά το Ασφαλιστικό, η έρευνα επιβεβαιώνει το κλίμα που υπάρχει εδώ και χρόνια και ζητά επιτέλους να ληφθούν αποφάσεις και να αναληφθούν πρωτοβουλίες με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και συγκεκριμένο περιεχόμενο. Ουσιαστικά δηλαδή ο κόσμος απαιτεί θαρραλέες επιλογές και εγκατάλειψη της αδράνειας και της λογικής του πολιτικού κόστους.

Είναι αυτή η επιβεβαίωση αυτού του κλίματος, που σχετίζεται άμεσα με τις περί μεταρρυθμίσεων εξαγγελίες, ένα σοβαρό όπλο που μπορεί να αξιοποιήσει η κυβέρνηση μέσα στους επόμενους κρίσιμους μήνες. Αρκεί να δείξει πως έχει και προτάσεις και -κυρίως- την πολιτική βούληση να προχωρήσει.

Αλλά η επαναβεβαίωση αυτής της τάσης θέτει προ των ευθυνών τους και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αφού ο λαός δείχνει να απορρίπτει τη στείρα άρνηση και την ανεύθυνη συνθηματολογία.

Συγκεκριμένα, απ’ τη δημοσκόπηση της RASS προκύπτουν τα παρακάτω ενδιαφέροντα σχετικά με το Ασφαλιστικό:

• Περίπου το 65% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει μη υπεύθυνη την επιλογή της αποχώρησης απ’ τον διάλογο.

• Περίπου οι 7 στους 10 απαιτούν απ’ την κυβέρνηση να ανοίξει αμέσως τώρα το Ασφαλιστικό και να ορίσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα διαλόγου.

Καλώς απεσύρθη

το βιβλίο της Ρεπούση!

Στην ίδια έρευνα μετρήθηκε η απήχηση της απόσυρσης του βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού.

Με πολύ μεγάλη πλειοψηφία οι ερωτηθέντες εκφράζουν τη συμφωνία τους με την απόφαση της κυβέρνησης, ύστερα βέβαια από παλινδρομήσεις μηνών, να αποσύρει το επίμαχο, ανιστόρητο βιβλίο.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι το 53% των ερωτηθέντων, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, χαρακτηρίζει την απόσυρση:

• Αναγκαία για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας!

Προκύπτει δηλαδή πως ο λαός έχει και κριτήριο και δυνάμεις αντίστασης στην πλημμυρίδα της παραπληροφόρησης και της κατευθυνόμενης «ενημέρωσης». Επίσης ότι η κυβέρνηση δικαιώνεται στην επιλογή για την απόσυρση, ενώ αντίθετα είχε εισπράξει σοβαρό κόστος, όταν επί μήνες η πρώην υπουργός Παιδείας Μαρ. Γιαννάκου πεισματικά αρνούνταν να πράξει το -περίπου- αυτονόητο. Ενώ δεν λείπουν ακόμα και εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες εξαιτίας αυτού η κυβέρνηση στις πρόσφατες εκλογές έχασε περίπου μία μονάδα!


Σχολιάστε εδώ