οι βουλευτές έχουν τον λόγο

> «Γαλάζιες» προσλήψεις από το παράθυρο στους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης μέσω των προγραμμάτων stage καταγγέλλει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χ. Τσιόκας. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι λίγες μέρες μετά τις εκλογές η κυβέρνηση και το υπουργείο Απασχόλησης συνεχίζουν να ανακοινώνουν προσλήψεις μέσω των προγραμμάτων stage στους δήμους της Βʼ Θεσσαλονίκης, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη ούτε τις δηλωθείσες ανάγκες τους σε ειδικότητες ούτε εμφανή και σαφή κριτήρια για τα επιλογές τους, γεγονός που προκαλεί αίσθημα αγανάκτησης και αναξιοπιστίας στους πολίτες.

> Ενεργοβόρα χαρακτηρίζει τα δημόσια κτίρια ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντ. Βρεττός και ζητά να υπακούσουμε στις κοινοτικές οδηγίες, παρουσιάζοντας σχέδιο για τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης. Επικαλείται τη μελέτη του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σύμφωνα με την οποία εάν στα κτίρια του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που είναι περίπου 200.000, εφαρμόζονταν μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας, θα είχαμε μειώσει τις μέσες ετήσιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 425.000 τόνους, με οικονομικά οφέλη της τάξης των 110 εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο.

> Να αντιδράσουμε άμεσα στην ενδεχόμενη εγκατάσταση πυρηνικών αντιδραστήρων στο Δυρράχιο της γειτονικής Αλβανίας, 100 χλμ. από τα βόρεια σύνορά μας, ζητούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Τσούκαλης και Μ. Παπαγιαννάκης. Μεταξύ των άλλων κινδύνων υπογραμμίζουν τον πιο εφιαλτικό, της έντονης σεισμικότητας της περιοχής.

> Εικόνες ντροπής για το «Ελ. Βενιζέλος» περιγράφει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Σκουλάς. Αναφέρεται σε ελλείψεις αστυνομικών (φτάνουν τις 170 οι οργανικές θέσεις), προσωπικού, που είναι ιδιαίτερα εμφανείς στο γραφείο ελέγχου των διαβατηρίων καθώς οι ουρές που σχηματίζονται είναι πολύ μεγάλες, και χώρων κράτησης όπου παρατηρείται συνωστισμός.

> Αύξηση των τιμών στα βασικά είδη διατροφής στην αγορά της Θεσσαλονίκης επισημαίνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Μαγκριώτης. Επικαλείται στοιχεία έρευνας του Ινστιτούτου Καταναλωτών Μακεδονίας, από τα οποία προκύπτει ότι η βασική διατροφή αποκτά ταξικούς περιορισμούς, αφού πάνω από 2 εκατ. Έλληνες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην αγορά τροφίμων.

> Να προστατευθούν τα τοπικά οικοσυστήματα, ο υδροφόρος ορίζοντας και η υγεία των πολιτών στις καμένες περιοχές της Πελοποννήσου ζητά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δ. Κουσελάς. Ερωτά ποια μέτρα έχουν ληφθεί για την αποτροπή της μόλυνσης από διοξίνες στις περιοχές της Μεσσηνίας κοντά σε χώρους ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων που κάηκαν.

> Να κηρυχτούν αναδασωτέες οι καμένες εκτάσεις Χολαργού και Παπάγου από την πυρκαγιά της 25ης Αυγούστου ζητά η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Δαμανάκη. Αναφέρεται σε πληροφορίες ότι τμήματα της εν λόγω έκτασης διεκδικούνται από ιδιώτες, οικοδομικούς συνεταιρισμούς και την Εκκλησία, προκαλώντας την αντίδραση των πολιτών όμορων στον Υμηττό δήμων.

> Με νομοθετική ρύθμιση προτείνει ο βουλευτής της ΝΔ Μ. Χαρακόπουλος να απαλλαγούν της καταβολής τιμήματος για πνευματικά δικαιώματα μουσικής καφενεία και μικροεπαγγελματίες σε χωριά με μικρό πληθυσμό.

> Ποιος είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την οριστική λύση της υδροδότησης στην Αίγινα με καλής ποιότητας νερό, που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες, και με τιμολόγιο ίδιο με αυτό του Λεκανοπεδίου ερωτούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Ελπ. Παντελάκη και Β. Νικολαΐδου.

> Την καταγγελία καρκινοπαθούς σύμφωνα με την οποία καρκινοπαθείς που νοσηλεύονται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου δεν υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες λόγω έλλειψης συγκεκριμένων φαρμάκων φέρνει στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Στρατάκης.

> Να προωθήσει η κυβέρνηση πρόγραμμα ανέγερσης νέων εστιών που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των φοιτητών και των οικογενειών τους, να προχωρήσει στην ενοικίαση ξενοδοχείων που πληρούν όρους ικανοποιητικής διαβίωσης και επέκτασης του επιδόματος ενοικίου ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Κ. Αλυσανδράκης, Γ. Πρωτούλης, Λ. Κανέλλη και Ε. Μελά.

> Παρά τις μεγάλες ανάγκες, το 2007 δεν προκηρύχθηκε καμία θέση για πλήρωμα ΕΚΑΒ στον νομό Ηλείας, αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Κοντογιάννης. Υποστηρίζει τη δημιουργία αυτόνομου συντονιστικού κέντρου του ΕΚΑΒ στον νομό, αίτημα που μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές έγινε ακόμα επιτακτικότερο.

> Την ανάγκη κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών στο Γυμνάσιο-Λύκειο Παξών εξαιτίας των οποίων οι μαθητές διαμαρτυρόμενοι προχώρησαν σε κατάληψη τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ Ν. Δένδιας.

> Τις διαμαρτυρίες των κατοίκων περιοχών του νομού Λάρισας για το επικείμενο κλείσιμο τοπικών πρακτορείων της ΔΕΗ θέτει υπόψη του υπουργού Ανάπτυξης ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Α. Ροντούλης. Σημειώνει ότι οι τοπικές κοινωνίες και οι φορείς δεν θα δεχτούν αδιαμαρτύρητα τη συρρίκνωση των υπηρεσιών που αποσταθεροποιεί το κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον της περιοχής.


Σχολιάστε εδώ