«ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ» 34 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΠΟ

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία, που δεν επιχορηγείται από το 2005 και μετά λόγω της κόντρας με τον προηγούμενο υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Ορφανό, έχει αυτήν τη στιγμή ένα έλλειμμα της τάξης των 34 εκατ. ευρώ, το οποίο βεβαίως δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο και της δένει τα χέρια σε πολλά πράγματα που σχεδίαζε να κάνει.
Από πηγές της ΕΠΟ επιβεβαιώνεται πλήρως το ότι υπάρχει «μαύρη τρύπα» 34 εκατ. ευρώ, αλλά, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους, τα χρήματα που συνολικά οφείλονται ή διεκδικεί η ομοσπονδία ανέρχονται στα 24 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά προέρχονται κυρίως από τις κρατικές επιχορηγήσεις που δεν έχει πάρει μετά το 2005 και την όξυνση της κόντρας με την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του αθλητισμού, αλλά και από οφειλόμενα από τους χορηγούς, τα οποία θα εισπραχθούν στο μέλλον, όπως προβλέπεται από τις συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί.
Οι άνθρωποι της ομοσπονδίας ευελπιστούν πως μετά την αποκατάσταση των σχέσεων με τη νέα ηγεσία του αθλητισμού (Λιάπη, Ιωαννίδη) θα επανέλθει η κρατική χρηματοδότηση, τουλάχιστον για τις Εθνικές ομάδες.

Πρέπει, πάντως, να σημειωθεί πως η ομοσπονδία ποδοσφαίρου θεωρεί παράνομη τη διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης, παρά την ψήφιση του σχετικού νόμου το καλοκαίρι του 2006. Η διαφορά αυτή βρίσκεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας (από την περίοδο που υφυπουργός Αθλητισμού ήταν ο Γιώργος Ορφανός), στο οποίο προσέφυγε η ΕΠΟ, αλλά η προσφυγή θα αποσυρθεί, αν υπάρξει συμφωνία με την κυβέρνηση για επανέναρξη κρατικής χρηματοδότησης.


Σχολιάστε εδώ