Λουκάς ο ακλόνητος

Και έχουν απόλυτο δίκιο, καθώς ο συμπαθής καθηγητής Λουκάς Ανανίκας, συνεχίζει απτόητος τη θητεία του στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, συνεργαζόμενος αισίως ήδη με τρεις υπουργούς. Τον Νίκο Τσιαρτσιώνη, τον Γιώργο Καλαντζή και πλέον τον Μαργαρίτη Τζίμα, που ξεκίνησε με μεγάλες φιλοδοξίες τα υπουργικά του καθήκοντα.

Ποιο είναι το μυστικό του Λουκά που τον κρατά ακλόνητο στη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου, παρά τις αλλαγές των υπουργών;

Η άριστη γνώση των θεμάτων του υπουργείου, οι καλές του σχέσεις συνεργασίας με δήμαρχους, νομάρχες και φορείς, η εργατικότητά του -στα όρια της μανίας- και φυσικά, η έξυπνη επιλογή του να αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας και τους πειρασμούς της εφήμερης δόξας.

Ούτε συνεντεύξεις ούτε φωτογραφήσεις σε life style περιοδικά ούτε «πονηρές» διαρροές ούτε αναζήτηση κολακευτικών σχολίων μέσω δημοσίων σχέσεων, ούτε φυσικά φιλοδοξίες υψηλότερες από το μπόι του.

Γιατί τα γράφω αυτά;

Επειδή μετά την αλλαγή του υπουργού, την αποχώρηση του καβαλιώτη Καλαντζή και την ανάληψη του θώκου από τον δραμινό Τζίμα, πολλοί επώνυμοι «γαλάζιοι» –κυρίως αποτυχόντες υποψήφιοι βουλευτές– έβαλαν στόχο τη θέση του Λουκά στο υπουργείο.

Η απάντηση στο ενδιαφέρον των υποψηφίων δόθηκε με την εμφάνιση του Ανανίκα στο πλευρό του νέου υπουργού στις περιοδείες που αυτός πραγματοποιεί στους νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης.

Στις περιοδείες αυτές ο Μαργαρίτης Τζίμας συναντιέται εθιμοτυπικά με τον Μητροπολίτη και τον δήμαρχο της πρωτεύουσας του νομού, ενώ στη συνέχεια προεδρεύει σε σύσκεψη που οργανώνεται στη νομαρχία, παρουσία νομάρχη, δημάρχων και εκπροσώπων φορέων.

Ο κύκλος των επισκέψεων ξεκίνησε από τη Φλώρινα και συνεχίστηκε σε Δράμα, Καβάλα, Κιλκίς και Ξάνθη. Αυτήν τη βδομάδα θα υπάρχει ανάπαυλα, λόγω των γιορταστικών εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης και το «ΟΧΙ».

Οι επισκέψεις των Τζίμα – Ανανίκα θα συνεχιστούν τον Νοέμβριο, καθώς στόχος τους είναι να καταλήξουν σε σχέδιο έργων και δράσεων με ορίζοντα τετραετίας για την περιοχή.


Σχολιάστε εδώ