ΘΕΣΣΑΛΟΝΙκιώτικα…

>> Επανέκαμψε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παν. Ψωμιάδης με τις δηλώσεις του περί δημαρχίας. Τον ρώτησαν ξανά εάν ενδιαφέρεται και απάντησε για μια ακόμη φορά θετικά, αν η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση ως θεσμός δεν αλλάξει, κατά τα πρότυπα του εξωτερικού. Μίλησε επίσης για «πολιτικό έρωτα», με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, αλλά εμμέσως πλην σαφώς δεν απέκλεισε και το «πολιτικό διαζύγιο» σε περίπτωση που αναγνωριστούν τα Σκόπια με ονομασία που θα εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία ή παράγωγό της.

>> «Φούντωσε» παράλληλα και η «κόντρα» μεταξύ δημάρχου και νομάρχη. Αλήθεια ποιο επεισόδιο είναι αυτό που παρακολουθούμε; Το χιλιοστό μήπως; Έλεος, ασχοληθείτε και με τα προβλήματα του χώρου σας. Γιατί πιθανότατα λογαριάζετε χωρίς τον ξενοδόχο… Και ο νοών νοείτω!

>> Ποιος θεσσαλονικιός πολιτικός με το που κατέβηκε στην Αθήνα και μάλιστα σε καλή θέση «δυσκολεύεται»… να επικοινωνήσει με παλιούς φίλους και συνεργάτες; Τόση πια δουλειά του έχει πέσει, που δεν τους θυμάται; Μήπως πρέπει να καταφύγουμε σε κανέναν γιατρό να μας εξηγήσει εάν η πολλή δουλειά και η μεγαλύτερη θέση προκαλούν το λεγόμενο σύνδρομο της επιλεκτικής αμνησίας!

>> Ποιος νεαρός σε ηλικία ασφαλιστής της Θεσσαλονίκης, με πελάτες δημοσιογράφους, πολιτικούς, ηθοποιούς και εμπόρους, βλέπει τους φίλους και πελάτες του ως ευρώ και ανάλογα με τα συμβόλαια που τους κλείνει τους λέει καλημέρα; Ξεχνάει όμως και από πού ξεκίνησε. Η περιοχή Βάλτος Σταυρούπολης μήπως του λέει κάτι;

>> Πειράγματα δέχεται τον τελευταίο καιρό από φίλους και συναδέλφους ο βουλευτής ΣΥΝ Α΄ Θεσσαλονίκης Τάσος Κουράκης για την κόμμωσή του. Αφορμή οι δηλώσεις του βουλευτή του ΛΑΟΣ Α. Γεωργιάδη σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι ορισμένοι βουλευτές μπήκαν στη Βουλή με αλογοουρά και αυτό το οφείλουν στους αρχαίους προγόνους μας…

>> Περιοχές μακριά από το κέντρο της Θεσσαλονίκης επιλέγουν οι συνεργάτες και φίλοι του Γ. Παπανδρέου για να κάνουν τις συναντήσεις τους. Γιατί άραγε; Και γιατί οι μεν Παπανδρεϊκοί συναντώνται στα προάστια, στις βόρειες και δυτικές περιοχές, και οι Βενιζελικοί στις ανατολικές περιοχές και στο κέντρο;

>> Πυρ και μανία με τον δήμαρχο Κοζάνης και στενό συνεργάτη του Βενιζέλου Πάρη Κουκουλόπουλο είναι ορισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ Κοζάνης. Θεωρούν ότι ασχολείται περισσότερο με την εκλογή του Βαγγέλη (όχι, θʼ άφηνε τον γάμο να πάει για πουρνάρια;) παρά με τον δήμο και τα προβλήματα της περιοχής.

>> Γιατί άραγε οι θέσεις που προορίζονταν για τους ειδικούς φρουρούς στη Θεσσαλονίκη μειώθηκαν από τις 200 στις 75 και έτσι οι περισσότεροι Βορειοελλαδίτες βρέθηκαν πολύ μακριά από τα σπίτια τους και σε αστυνομικά τμήματα που δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλή; Να σημειωθεί πως ενώ αρχικά οι γραπτές εξετάσεις και τοποθετήσεις αναμένονταν πριν από τις εκλογές, τελικά μετατέθηκαν για μετά και πολύ αργότερα. Να εξασφαλιστεί, με άλλα λόγια, η ψήφος και μετά να γίνει ό,τι είναι να γίνει.


Σχολιάστε εδώ