Θα επέμβει επιτέλους κανένας Εισαγγελέας;

Εμείς θα επιμείνουμε και σήμερα, για τρίτη φορά, στο αναπάντητο ερώτημα. Αυτήν τη φορά απευθυνόμενοι στον κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, επαναλαμβάνοντας τα στοιχεία που το εγείρουν:

Σε νυκτερινή εκπομπή του o κ. Τριανταφυλλόπουλος στο «Alter», προ μηνός, ο μουσουλμάνος δημοσιογράφος της Ξάνθης Αμπντουλχαλίμ Ντεντέ, διαπληκτιζόμενος με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Σγουρίδη (με ανταλλαγή των χαρακτηρισμών «πράκτορα» – «αρχιπράκτορα»), κατήγγειλε πολιτευόμενους στη Θράκη ότι επαιτούν την εύνοια των πιο ακραίων (τουρκοφρόνων) στοιχείων της μουσουλμανικής μειονότητας. Αλλά προχώρησε και σε πολύ βαρύτερο ισχυρισμό:

Δήλωσε ότι χριστιανός βουλευτής της Θράκης παρέδωσε σε τουρκικές υπηρεσίες τα επιχειρησιακά σχέδια του ελληνικού στρατού για την περίπτωση πολεμικής σύγκρουσης.

Επειδή ο εισαγγελέας-παρουσιαστής της εκπομπής και οι πολυάριθμοι καλεσμένοι του δεν ζήτησαν, παραδόξως, διευκρίνιση αυτής της κατηγορίας και επειδή εγείρονται θέματα σημασίας βαρύτερης από την ευθιξία των θιγομένων βουλευτών της περιοχής, επανερχόμαστε στο ερώτημα:

Είναι, στη χώρα αυτή, ο ανωτέρω ισχυρισμός, προερχόμενος μάλιστα από πρόσωπο, που βουλευτής της περιοχής απεκάλεσε πράκτορα (προφανώς τουρκικών υπηρεσιών), άξιος σοβαρής έρευνας από την αρμόδια εισαγγελική αρχή για προφανείς λόγους εθνικής ασφάλειας ή όχι;


Σχολιάστε εδώ