Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ

Μετά από μια επτάχρονη πολιτική προσπάθεια, που είχε την προσωπική πολιτική σφραγίδα του Γιώργου Καρατζαφέρη, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός ολοκλήρωσε την πορεία της θεσμικής αναγνώρισής του με την παρουσία του στη Βουλή. Είμαστε μια σύγχρονη πολιτική δύναμη που συμβάλλει θετικά στην αναμόρφωση του πολιτικού βίου. Δεν αποδεχόμαστε τον ετεροπροσδιορισμό, δεν είμαστε ούτε η στείρα άρνηση ούτε η άκριτη αποδοχή του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος. Δεχόμαστε τη δημόσια κριτική, αλλά απορρίπτουμε το να μας κρεμάνε ταμπέλες για να ξεμπερδεύουν μαζί μας.

Στο ΛΑΟΣ απορρίπτουμε τη συνηθισμένη διαίρεση της κοινωνίας στη βάση της κλασικής πολιτικής ιδεολογίας σε «δεξιά, κέντρο, και αριστερά» γιατί η διαίρεση αυτή δεν έχει καμία ουσιαστική βάση μέτρησης στην ανθρώπινη κοινωνία και έχει επιβληθεί από μια οικονομική ολιγαρχία πάνω στην πλειοψηφία των, σχετικά ή απόλυτα, οικονομικά αδυνάτων ανθρώπων, για να διαιωνίζουν τη δύναμή τους ακόμα και σε συνθήκες κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

Ο ΛΑΟΣ αναγνωρίζει ότι η πραγματική πολιτική διαίρεση της κοινωνίας μας είναι σε «Πλούσιους – Προνομιούχους – Μη προνομιούχους» και πιστεύει ότι στην κοινοβουλευτική δημοκρατία η εξουσία και η δύναμη πρέπει να είναι στα χέρια της πραγματικής πλειοψηφίας των ανθρώπων που ανήκουν στα κατώτερα κοινωνικο-οικονομικά στρώματα. Επιπλέον, για τον ΛΑΟΣ η υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων είναι μια αυτονόητη επιλογή και θεωρεί επικίνδυνη την πρακτική να αντιμετωπίζεται ο πατριωτισμός ως ακροδεξιά και η εναντίωση στον ολοκληρωτισμό της παγκοσμιοποίησης ως συντήρηση.

Αυτές οι ξεκάθαρες απαντήσεις είναι εκείνες που δίνουν την ταυτότητα του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Τι είναι, λοιπόν, ο ΛΑΟΣ; Ένα Λαϊκό και Πατριωτικό Κόμμα. Οι δύο αυτοί προσδιορισμοί είναι και τα σημεία επικέντρωσης της κριτικής που ασκείται στον ΛΑΟΣ. Αυτό δεν είναι καθόλου παράξενο αν λάβει κανείς υπόψη του ότι από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 και μετά ο λαϊκός και πατριωτικός χαρακτήρας ενός άλλου κόμματος, του ΠΑΣΟΚ, έγινε ο κεντρικός στόχος συστηματικών επιθέσεων και δυσφήμησης. Τα αποτελέσματά τους είναι ορατά ακόμα και σήμερα: κάποιοι μπερδεύουν τη «λαϊκή ιδεολογία» με την «ακροδεξιά ιδεολογία», τον «μηδενισμό» ή τον «συντηρητισμό», τον «πατριωτισμό» με τον «σωβινισμό», τον «ελληνοκεντρισμό» με τον «ρατσισμό», την «ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική με γνώμονα τα συμφέροντα της Ελλάδας» με «τον «αντιαμερικανισμό», την «αυτόνομη πολιτική» με τον «απομονωτισμό». Είναι λογικό για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας να φοβάται τον ΛΑΟΣ, γιατί ξέρει καλά ότι δεν έχει το ιδεολογικό υπόβαθρο για να αντιμετωπίσει ένα πατριωτικό λαϊκό κόμμα, όπως δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει το αρχικό ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Σε όσους αναρωτιούνται για την ταξική σύνθεση του ΛΑΟΣ απαντούμε με σαφήνεια: Εμείς δεν διχάζουμε τους Έλληνες, εμείς προσπαθούμε να τους ενώσουμε για να μπορέσουμε όλοι μαζί να επιβιώσουμε με αξιοπρέπεια. Γιατί μέλημά μας είναι η αφύπνιση και η επιβίωση του Ελληνισμού. Η μικρή, αριθμητικά, αστική τάξη της χώρας, οι εργαζόμενοι, οι υπάλληλοι, οι έμποροι, οι βιοτέχνες, οι αγρότες, όλες οι λαϊκές τάξεις και τα κοινωνικά στρώματα οφείλουν να είναι μαζί, γιατί μόνο αν είναι ενωμένοι μπορούν να αντισταθούν στην επίθεση της φτώχειας, της χρεοκοπίας και της απαξίωσης που επιχειρεί να επιβάλει το Διεθνές Χρηματιστηριακό Κεφάλαιο και οι ντόπιοι διαχειριστές του.

Είναι κατανοητή η αγωνία που προκαλεί η ύπαρξη του ΛΑΟΣ σε όσους επιβιώνουν με το να ενσπείρουν και να καλλιεργούν τεχνητούς διχασμούς, μεταξύ αγροτών και εργατών, Ελληνιστών και Ορθόδοξων Χριστιανών, Δεξιών και Αριστερών, άθεων και θρησκευόμενων. Γιατί ο ΛΑΟΣ προωθεί την Εθνική ομοψυχία και αντιτίθεται σε όλες τις δευτερεύουσες τεχνητές αντιθέσεις. Αλήθεια, αυτοί που ταυτίζονται με τα σχέδια της παγκοσμιοποίησης που θέλουν να διαλύσουν τους τοπικούς πολιτισμούς, τη γλώσσα, την ιδιαιτερότητα και τη μοναδικότητα των εθνοτήτων, που κατασκευάζουν ψευδείς συνειδήσεις και τεχνητές εθνότητες, που αναγορεύουν τα προσωπικά δεδομένα σε μειονοτική διασπαστική λεπτομέρεια, τι ρόλο διαδραματίζουν; Ποιοι αφήνουν μια μικρή «σαλονάτη», καλοβολεμένη ομάδα της μεγαλοαστικής τάξης να καπηλεύεται τις αξίες και τους αγώνες της Αριστεράς; Ποιοι καθοδηγούν όσους προσκυνούν τα κέντρα της παγκοσμιοποίησης, παπαγαλίζουν αλλότρια συνθήματα και προσπαθούν να καθορίσουν μια τύχη του τόπου μας που θα ταιριάζει στα σχέδια της πλανητικής επικράτησης του καπιταλιστικού συστήματος;

Ξεκάθαρα λόγια. Εμείς, στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, δεν διεκδικούμε την μοναδικότητα του πατριωτισμού. Αποκρούουμε κάθε τακτική δαιμονοποίησης και είμαστε ανοιχτοί στον κάθε Έλληνα, στον κάθε απροκατάληπτο πατριώτη. Γιατί πιστεύουμε ότι «Όλους εμάς μας ενώνει η Ελλάς».

Ναι, οι μετανάστες μετά από ένα αριθμό περισσεύουν και δημιουργούν προβλήματα, αφού αφενός δεν εντάσσονται κοινωνικά και αφετέρου διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις και καταργούν τα συνδικαλιστικά κεκτημένα των εργαζομένων.

Ναι, οφείλουμε να προστατέψουμε και τους έλληνες πολίτες και τους απελπισμένους λαθρομετανάστες από εκείνους που τους αναγκάζουν να εκπατρισθούν και από τους δουλεμπόρους που τους φέρνουν για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα και τις δικές τους σκοπιμότητες.

Ναι, διαφωνούμε με την παγκοσμιοποίηση που στοχεύει στον αφανισμό των τοπικών και των εθνικών πολιτισμών και παραδόσεων, προωθώντας την επιβολή ενός ενιαίου συστήματος αξιών βασιζόμενου στην πολυπολιτισμικότητα και τον θρησκευτικό συγκρητισμό.

Ναι, είμαστε υπέρ των συμφερόντων των ελληνικών επιχειρήσεων και ενάντια στην ασυδοσία των πολυεθνικών εταιρειών.

Ναι, πιστεύουμε ότι όλα τα εναπομείναντα δάση μας πρέπει να χαρακτηρισθούν ως εθνικοί δρυμοί (όπως ισχύει στη Γερμανία) και όλα τα καμένα δάση ως αναδασωτέες εκτάσεις με ρητή συνταγματική πρόβλεψη.

Ναι, η εναλλακτική μας πρόταση για την Ελλάδα και τον λαό της δημιουργεί μια νέα ελπιδοφόρα προοπτική και αποτελεί τον άξονα γύρω από τον οποίο θα συγκροτηθεί η νέα μεγάλη πολιτική δύναμη της Ελλάδας!

Ναι, διεκδικούμε την αναγνώριση του ρόλου μας από τον λαό, κτίζοντας με σωφροσύνη και υπευθυνότητα την ουσία και την εικόνα που αυθεντικά μας ανήκει, ως η σύγχρονη πολιτική δύναμη του Εθνικού κέντρου του Ελληνισμού.

Ναι, η πρωτοπορία στην κοινωνία και στην πολιτική δεν κληρονομείται και δεν ανήκει σε αντιφατικούς κύκλους που κινούνται αμετροεπώς ανάμεσα στον αναρχισμό και τον σταλινισμό της αριστεράς, τον κρατισμό και τον πελατειακό λαϊκισμό της παραδοσιακής δεξιάς.

Στην ιστορική περίοδο που διανύουμε απορρίπτουμε κάθε ιδέα παθητικής αναμονής των δυσάρεστων εξελίξεων. Αρκετά οι Έλληνες έχουν υπομείνει σαν αμόνι. Έχει έρθει ο καιρός να ορθωθούμε σαν σφυρί για να σφυρηλατήσουμε το μέλλον του τόπου μας.

Mάνος Αναστασόπουλος

Διευθυντής του Κοινοβουλευτικού Γραφείου και Υπεύθυνος Προγράμματος του ΛΑΟΣ


Σχολιάστε εδώ