Η οικονομική και κοινωνική επιδρομή

Οι λόγοι της ραγδαίας κυβερνητικής φθοράς είναι πολλοί. Ο κυριότερος, όμως, είναι η επαχθέστατη οικονομική και κοινωνική της πολιτική, η οποία, είναι αλήθεια, σε μεγάλο βαθμό συνδέεται με τα σκληρά νεοφιλελεύθερα και μονεταριστικά δόγματα των Βρυξελλών, στα οποία ομνύουν οι κυβερνητικοί ιθύνοντες, αν κρίνουμε και από την πανηγυρική υποδοχή της «νέας» ευρωπαϊκής συνθήκης.

Δεν πρόλαβαν να τελειώσουν οι ιαχές της ισχνής, έστω, εκλογικής «νίκης» και ο κόσμος «πάγωσε» με τη φοροεπιδρομή που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2008 που κατέθεσε η κυβέρνηση. Τα πλατιά λαϊκά στρώματα καλούνται να πληρώσουν πρόσθετους φόρους μέσα στο 2008 πάνω από 6 δισ. ευρώ. Στην πραγματικότητα μετά το «φιάσκο» της αναθεώρησης του ΑΕΠ και τα αναξιόπιστα στοιχεία στην εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2007 και στις προβλέψεις του 2008, οι πρόσθετοι φόροι θα είναι πολύ μεγαλύτεροι, αφού η κυβέρνηση επιμένει στον απαράδεκτο «ευρωπαϊκό» στόχο για ισοσκελισμένο μέχρι το 2010 προϋπολογισμό. Αυτά σημαίνουν κεφαλικό φόρο στα ακίνητα, εξίσωση στην τιμή πετρελαίου θέρμανσης και πετρελαίου κίνησης (με ολίγη επιστροφή!) και νέα αύξηση του ΦΠΑ την οποία δεν διαψεύδει με τίποτα το οικονομικό επιτελείο. Και ίσως είναι η αρχή…

Την ίδια ώρα η ακρίβεια καλπάζει ανεξέλεγκτη σε όλες, σχεδόν, τις αγορές με την κυβέρνηση να παρακολουθεί ως θεατής τη λεηλασία. Η αύξηση των τιμών σε όλα, σχεδόν, τα είδη πλατιάς κατανάλωσης (ψωμί, γάλα κ.λπ.) ξεπερνάει το 10% και συχνά το 20%! Εκείνες, όμως, που σπάνε όλα τα ρεκόρ είναι οι τιμές του πετρελαίου (και οι επικείμενες αλυσιδωτές επιπτώσεις τους) οι οποίες είναι ανεβασμένες, πάνω από 30%, σε σχέση με πέρυσι, παρά τη μεγάλη ανατίμηση του ευρώ. Αυτό δεν οφείλεται μόνο στη διεθνή κερδοσκοπία που έφτασε το βαρέλι στα 90 δολ. και έχουμε μέλλον. Ένα σημαντικό μέρος των ανατιμήσεων στο πετρέλαιο οφείλεται στην άγρια εγχώρια αισχροκέρδεια που ξεκινάει από τα διυλιστήρια, τις εταιρείες εμπορίας και φτάνει στα κάθε λογής κυκλώματα. Η κυβέρνηση και πάλι θεατής και απαθής. Αντί μάλιστα να σπεύσει να δώσει επίδομα θέρμανσης στα φτωχότερα στρώματα, πολύ περισσότερο που το κράτος θα έχει απρόβλεπτα αυξημένα έσοδα από τις αυξημένες τιμές του πετρελαίου, τρέχει να εξισώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης, τον οποίο σχεδιάζει μάλιστα και να αυξήσει ακόμα περισσότερο στο όνομα της «πράσινης» φορολογίας!

Ταυτόχρονα η υπόθεση του Ασφαλιστικού έχει καταστεί πραγματική τρομοκρατική επιχείρηση σε βάρος των εργαζομένων. Οι προτάσεις του κ. Αναλυτή και οι υποδείξεις του κ. Γκαργκάνα δεν αφήνουν τίποτα όρθιο. Η κυβέρνηση καλεί σε διάλογο από μηδενική, τάχα, βάση. Δεν λέει την αλήθεια. Διότι κρύβεται πίσω από τους κ. Αναλυτή και Γκαργκάνα, ελπίζοντας σ’ έναν διάλογο-άλλοθι για την εφαρμογή μέτρων όσο πιο αντιασφαλιστικών της επιτρέψουν οι συνθήκες. Μάλλον θα μείνει μόνη της, με ολίγον, ίσως, ΠΑΣΟΚ, ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ και ολόκληρο τον ΛΑΟΣ!

Η κυβέρνηση εξαπάτησε τον ελληνικό λαό με εκλογές – «εξπρές» και ευχάριστες προεκλογικές υποσχέσεις για να ανοίξει μετεκλογικά ένα προς ένα τα κεφάλαια της «κρυφής» αντικοινωνικής της ατζέντας. Αν συνεχίσει έτσι, οι μόνοι απολύτως σίγουροι υποστηρικτές της θα είναι ο Εμίρης του Ντουμπάϊ, που σιγά σιγά ελέγχει τον ΟΤΕ, και ο πάντα χαμογελαστός Αιγύπτιος κ. Σαουΐρις, που αυτές τις μέρες απόκτησε, και μάλιστα, σχεδόν, τζάμπα, όλη την TELLAS από τη ΔΕΗ μαζί με τη χρήση του μοναδικού δικτύου της τελευταίας!


Σχολιάστε εδώ