Διάδρομοι και Ψίθυροι

4Η Εθνική Τράπεζα είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση. «Βήχει» και κρυολογεί η αγορά. Εν προκειμένω οι πιέσεις στα 44 ευρώ έφταναν για να στείλουν την αγορά ολόκληρη μιάμιση ποσοστιαία μονάδα χαμηλότερα. Οι γνωρίζοντες και πλέον έμπειροι όμως λένε πως δεν θα πρέπει να μας εκπλήξει στο άμεσο μέλλον μια «ενεργότερη συμμετοχή αγοραστών» τόσο στο χαρτί της

Εθνικής όσο και στις μετοχές των Κύπρου και Alpha Bank.

4Jumbo: Πέρασε η… «κινεζική θύελλα», ασχέτως εάν τελικά δεν έπληξε τη μεγάλη ελληνική εταιρεία, έρχεται τώρα ξανά η ώρα της δικαίωσης για όσους κράτησαν τον τίτλο. Πρώτη που… «αλλάζει» το χαρτί της είναι η Marfin Analysis, που αναβάθμισε τη σύστασή της για τον τίτλο σε «αγορά – buy».

4Ελληνική Τεχνοδομική: Η ΕΛΤΕΧ εξακολουθεί να ασκεί τη… γοητεία της σε μεγάλα χαρτοφυλάκια. Τέτοια διαχειρίζεται και η Eurobank Securities, που αυξάνει την τιμή-στόχο για τον τίτλο στα 13 ευρώ.

4Ανεξαρτήτως των όσων λένε οι παράγοντες της τραπεζικής αγοράς, που να θυμίσω πως διατείνονται εσχάτως σε όλους τους τόνους πως είναι μακρινό -εάν όχι απίθανο- το ενδεχόμενο περαιτέρω συγκέντρωσης στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, η αγορά έχει τα δικά της αντανακλαστικά και ακούει τις δικές της… φήμες και σενάρια. Σαν αυτά που κυκλοφόρησαν μεσοβδόμαδα και έκαναν λόγο για πώληση της Γενικής Τράπεζας από τη Societe Generale. Σενάρια που ναι μεν διαψεύστηκαν κατηγορηματικά από τους διοικούντες, αλλά έφταναν για να στείλουν το χαρτί στο +15%. Μετά ήρθαν και τα σενάρια περί ενδιαφέροντος του προέδρου του ΣΕΒ και πρώην -πλέον- ισχυρού άνδρα της Vivartia Δημήτρη Δασκαλόπουλου για να χαροποιήσουν ακόμα περισσότερο όσους βρέθηκαν στη δίνη της ανόδου με χαρτιά της Γενικής στην τσέπη τους!

4Μένουμε στον τραπεζικό χώρο για να δούμε τι λένε πολλές από τις εγχώριες χρηματιστηριακές. Η Marfin Analysis δημοσιοποίησε έκθεση με βάση την οποία εκτιμά πως σχεδόν το σύνολο του κλάδου (7 από τις 8) θα εμφανίσουν ισχυρό διψήφιο ποσοστό αύξησης κερδών στο 9μηνο. Από την πλευρά της η Proton Bank επισημαίνει σε δική της έκθεση ότι η αγορά έχει υπερτιμήσει την πιθανότητα για ένα νέο κύμα συγκέντρωσης στον κλάδο (σ.σ.: τι λέγαμε πιο πάνω;), αλλά και αυτή ποντάρει σε διψήφιο ποσοστό αύξησης κερδών…


Σχολιάστε εδώ