ΓΚΑΓΚΑΤΣΗΣ: «ΔΕΝ ΦΕΥΓΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟ ΟΥΤΕ ΤΟ 2008»

Εν μέσω αυτής της ευφορίας και της έκστασης της στιγμής ο Βασίλης Γκαγκάτσης έριξε… την πρώτη βόμβα! «Δεν πρόκειται να φύγω από την ΕΠΟ, θα μείνω και μετά το 2008», είπε ο πρόεδρος και σχεδόν όλοι οι συνομιλητές τους τον κοίταξαν με απορία. Η πρόκριση της Εθνικής ομάδας στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2008 ενισχύει τη θέση του κ. Γκαγκάτση, ο οποίος θέλει να κάνει μια ακόμη θητεία στην προεδρία της ομοσπονδίας, ειδικά μετά την αντικατάσταση του Γιώργου Ορφανού και τη διαφαινόμενη εξομάλυνση των σχέσεων με τη νέα ηγεσία του αθλητισμού, τους Μιχάλη Λιάπη και Γιάννη Ιωαννίδη.

Τι άλλαξε

Ο Βασίλης Γκαγκάτσης δήλωνε όλο το προηγούμενο διάστημα ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις εκλογές της ΕΠΟ, που θα γίνουν το φθινόπωρο του 2008. Τους τελευταίους μήνες άλλαξε λίγο και δεν ήταν τόσο κατηγορηματικός, λέγοντας πως «δεν έχω αποφασίσει ακόμη τι θα κάνω στις επόμενες εκλογές».

Τώρα, και μετά την πρόκριση στο Euro 2008, αλλά και την αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας στον αθλητισμό, αφού με τον Γιώργο Ορφανό υφυπουργό θα είχε πρόβλημα, όχι μόνο σκέφτεται να μείνει, αλλά δηλώνει και σίγουρος, όντας ισχυρός και έχοντας την πλειοψηφία στις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων της χώρας.

«Δένει» Ρεχάγκελ

Η πρώτη κίνηση στην οποία προέβη ήδη ο πρόεδρος της ΕΠΟ, που ήταν και η δεύτερη βόμβα που… έριξε επί τουρκικού εδάφους, είναι η παραμονή Ρεχάγκελ μετά και το Euro 2008, κάτι που θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ έκανε ήδη την πρώτη κουβέντα με τον γερμανό τεχνικό μερικές ώρες μετά το τέλος του αγώνα στην Τουρκία την περασμένη Τετάρτη το βράδυ και ο Όθωνας τού υποσχέθηκε όχι μόνο ότι θα του απαντήσει σύντομα για το αν θα αποδεχθεί την πρόταση παραμονής μέχρι και το 2010, αλλά και ότι θα απαντήσει θετικά. Καλά πληροφορημένες πηγές της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου θεωρούν δεδομένη την παραμονή του 69χρονου σήμερα γερμανού προπονητή και μετά το τέλος του Euro 2008, όταν και λήγει το συμβόλαιό του, ενώ οι ίδιες πηγές επιβεβαίωναν τη συζήτηση Γκαγκάτση – Ρεχάγκελ μετά τη λήξη του αγώνα Τουρκίας – Ελλάδας και την κατ’ αρχάς θετική απάντηση που έδωσε ο Όθωνας στην εδώ και καιρό πρόταση της ΕΠΟ για ανανέωση.

Ο Βασίλης Γκαγκάτσης ήθελε από καιρό, πάντως, να κλείσει το θέμα με τον Ρεχάγκελ και να ανακοινώσει την παραμονή του έως το 2010, αλλά τον απέτρεψαν στενοί συνεργάτες του, οι οποίοι του πρότειναν να «σφραγιστεί» πρώτα η πρόκριση στο Euro και μετά να ανακοινωθεί η οποιαδήποτε συμφωνία με τον Όθωνα.


Σχολιάστε εδώ