ΒΥΡΩΝ: «ΕΧΩ ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΕΙ»!

Είναι γεγονός ότι η αυτοδυναμία των δύο εδρών, σε συνδυασμό με την γκρίνια που δημιουργεί η αποτυχία βουλευτών να επανεκλεγούν, οι οποίοι φορτώνουν τις ευθύνες στο Μαξίμου ή σε παράγοντες της Ρηγίλλης, στους οποίους είχαν προσβάσεις νέοι υποψήφιοι, με αποτέλεσμα οι κομματικές οργανώσεις να τους προσφέρουν πλήρη στήριξη, σε βάρος άλλων συνυποψηφίων τους, έχει δημιουργήσει μια ανασφάλεια.

Βέβαια στα υψηλά… πατώματα της ΝΔ δεν εκφράζονται φόβοι κάποιος από τους «γκρινιάρηδες» βουλευτές να την… κάνει προς άλλο κόμμα ή να ανεξαρτητοποιηθεί, δεν μπορεί όμως να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να… μπερδευτεί κάποιος από τους διαφωνούντες βουλευτές και σε κάποια κρίσιμη ψηφοφορία να συμβεί το μοιραίο, να ψηφίσει κόντρα στη γραμμή, οπότε θ’ αρχίσουν τα τύμπανα…

Δεν αποκλείεται όμως, αντίθετα είναι πολύ πιθανό, να υπάρξει συνειδητή διαφοροποίηση βουλευτή, ακόμη και αποχώρηση, από την κυβερνητική παράταξη, με ανεξαρτητοποίηση σε πρώτη φάση και στη συνέχεια προσχώρηση σε άλλο κόμμα, ενδεχομένως στον ΛΑΟΣ.

Αυτήν τη στιγμή είναι πολύ χολωμένος, προσωπικά με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, ο τέως υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βύρων Πολύδωρας.

Και δεν κρύβει τον θυμό του και την οργή του. Αλλά και την απογοήτευσή του.

Μια φράση ίσως είναι η προειδοποιητική βολή, που προμηνύει θύελλα… Και έχει αποδείξει ο Βύρωνας ότι δεν αστειεύεται και όταν λέει κάτι το εννοεί!

Σε επικοινωνία που είχαμε το πρωί της Παρασκευής μαζί του, ο τέως υπουργός Δημόσιας Τάξης και βουλευτής στη Β΄ Αθηνών της ΝΔ ήταν σαφέστατος για τα μελλούμενα:

– Έχω απασφαλίσει…

Απέφυγε βέβαια να πει τι εννοεί, αλλά δεν χρειαζόταν, κατά την εκτίμησή μας.

Από τη στιγμή που δηλώνει ότι «έχω απασφαλίσει», η επόμενη κίνηση είναι να πυροβολήσει. Και με τη βεβαιότητα ότι ο Βύρων Πολύδωρας είναι γνωστός για την ευθυβολία του, θα πρέπει να περιμένουμε… αίματα!

Μας είπε πολλά ο κ. Πολύδωρας, που ως υπουργό Δημόσιας Τάξης μόνο τη χαριστική βολή δεν του έδωσαν τα τηλεοπτικά δελτία των 8! Κυριολεκτικά κάθε βράδυ τον σταύρωναν, έστω κι αν κάποιες φορές είχε δώσει την αφορμή με δηλώσεις του ο ίδιος ο Βύρωνας. Μας είπε πολλά, από τα οποία άλλα γράφονται και άλλα όχι.

«Δεν ιδιωτεύει ο Πολύδωρας…»

Στην ερώτηση αν θα επιλέξει τον ιδιωτικό βίο και θα παραιτηθεί, η απάντησή του ήταν κυριολεκτικά βροντερή:

– Δεν ιδιωτεύει ο Πολύδωρας…

Και για να μην υπάρξουν τυχόν παρερμηνείες πρόσθεσε:

– Είμαι τοξινωμένος, δεν μπορώ να αποσυρθώ από την πολιτική!

Τον ρωτήσαμε τι βλέπει και ήταν κατηγορηματικός:

– Πολυδιάσπαση σ’ όλα!

Απέφυγε όμως να εξηγήσει πώς την εννοεί και πού θα συμβεί αυτή η διάσπαση, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να γνωρίζει κάτι που συμβαίνει μέσα στη ΝΔ.

«Δεν το περίμενα…»

Εκεί πάντως που οργίστηκε είναι όταν ρωτήσαμε για την αναδόμησή του και χρησιμοποίησε πολύ βαριά φράση (που βέβαια δεν δημοσιεύεται!)

– Δεν το περίμενα από τον Καραμανλή. Είναι μεγίστη, τρισμέγιστη η ……. (διαγράφεται η λέξη…)

Ο κ. Πολύδωρας πιστεύει ότι πρόσφερε τη ζωή του τις τραγικές μέρες των πυρκαγιών και εκτιμά ότι το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στην Ηλεία, όπου η ΝΔ για πρώτη φορά κέρδισε τέσσερις έδρες (άλλοτε έπαιρνε τρεις) και το ΠΑΣΟΚ έχασε μία έδρα (έβγαλε δύο από τρεις!), ήταν η επιβεβαίωση ότι στην Ηλεία τα πράγματα πήγαν καλύτερα.

Στο τηλεφώνημα που του έκανε ο πρωθυπουργός για να του ανακοινώσει ότι δεν θα είναι στην κυβέρνηση του είπε ότι «είναι παλικάρι», αλλά φαίνεται τα παλικάρια δεν… χωράνε στην κυβέρνηση.

Θεωρεί πάντως ότι ίσως ενόχλησε τον Καραμανλή όταν είχε βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος της ΝΔ και τότε είχε πει ότι κατεβαίνει για να μπει ένα τέρμα στην οικογενειοκρατία.

Διαψεύδει ο Θαν. Γιαννόπουλος

Στους… άτακτους προστέθηκε αυτήν τη βδομάδα και ο Θανάσης Γιαννόπουλος, που, αν και πολύ πετυχημένος στο πόστο του υφυπουργού Υγείας, τέθηκε εκτός κυβέρνησης, από τη στιγμή που ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αρνήθηκε τη μετακίνησή του στο υπουργείο Παιδείας και προτίμησε να συνεχίσει το έργο του στο υπουργείο της οδού Αριστοτέλους.

Ο κ. Γιαννόπουλος, διατυπώνοντας κάποιες αιχμές σε συζητήσεις στη Βουλή -ότι τα πιράνχας συνεχίζουν να υπάρχουν στο υπουργείο Υγείας, ότι στα τριάμισι χρόνια δεν βοήθησε το υπουργείο να παρθούν μέτρα ελέγχου κ.λπ.- καταγράφηκε στους αντάρτες, κάποιοι μάλιστα το προχώρησαν, με τη… διαρροή ότι πρόκειται να ανεξαρτητοποιηθεί!

Ο τέως υφυπουργός σε σχετική ερώτηση αν αληθεύουν τα σενάρια περί ανεξαρτητοποίησης ή περί παραίτησης, τα χαρακτήρισε νοσηρές φαντασίες, που κάποιοι κύκλοι τις διοχετεύουν για να καλλιεργούν κλίμα ανησυχίας.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Γιαννόπουλος έχει πολλά παράπονα ότι στις εκλογές στη Φθιώτιδα κυνηγήθηκε από στελέχη που βρίσκονται στη Ρηγίλλης.

Στο μεταξύ διαψεύστηκε με κατηγορηματικό τρόπο ότι ο πρωθυπουργός είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, τον Βύρωνα Πολύδωρα και τη Φάνη Πάλλη-Πετραλιά.

Κανέναν δεν έχει δει ο πρωθυπουργός, ήταν η διαβεβαίωση που δινόταν.

Θυμίζουμε ότι τα περί ανταρσίας και ανεξαρτητοποίησης κυκλοφορούν όλες αυτές τις μέρες και για τον Γιάννη Μανώλη και τον Πέτρο Τατούλη.

Μπούμεραγκ η αλλαγή του εκλογικού νόμου

Αντιδράσεις μέσα στη ΝΔ αλλά και στην κυβέρνηση προκαλεί η αποφασισθείσα αλλαγή του εκλογικού νόμου, με αύξηση του μπόνους στο πρώτο κόμμα κατά 10 βουλευτές, δηλαδή από 40 να πάει 50!

Υπουργοί αλλά και βουλευτές που ασχολούνται με το εκλογικό σύστημα εκτιμούν ότι η φιλοσοφία της αλλαγής του εκλογικού νόμου βασίζεται στην άποψη ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτο κόμμα.

Αν -βάζουν τον προβληματισμό- έρθει δεύτερο, αυτό θα έχει ως επακόλουθο από 152 βουλευτές που έχει σήμερα να κατέβει στους 90 με την αλλαγή του εκλογικού νόμου και από κει και πέρα είναι άγνωστο τι μπορεί να συμβεί… (διάσπαση κ.λπ.)

Επίσης θεωρούν ότι είναι λάθος η εκτίμηση του Μεγάρου Μαξίμου ότι συμφέρει τη ΝΔ η εκλογή ως αρχηγού του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου.

Αν ο κόσμος έχει απογοητευθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ, κάνουν λάθος όσοι υπολογίζουν -λένε οι αντιδρώντες στην αλλαγή του εκλογικού νόμου- ότι με τον Γιώργο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ θα ξαναδώσουν στον Καραμανλή και τρίτη ευκαιρία. Πιστεύουν ότι απογοητευμένοι θα πουν μάλλον το αντίθετο, να δώσουμε και στον Γιώργο μια ευκαιρία, από τη στιγμή που ο Καραμανλής μάς διέψευσε και τις δύο φορές, δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μας, δεν υλοποίησε αυτά που υποσχέθηκε.

Αντίθετα, λένε οι διαφωνούντες, με Βενιζέλο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ οι ψηφοφόροι, έστω και απογοητευμένοι, θα ξαναδώσουν στον Καραμανλή και τρίτη ευκαιρία, μη έχοντας εμπιστοσύνη στον πρωτόπειρο Βαγ. Βενιζέλο, λαμβάνοντας υπόψη και ότι δεν τα πήγε καλά, δεν άφησε έργο απ’ όποιο υπουργείο πέρασε.

Όπως αντιλαμβάνεστε, οι πονοκέφαλοι και οι αγωνίες άρχισαν πολύ νωρίς στο κυβερνητικό στρατόπεδο…


Σχολιάστε εδώ